Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, December 06, 2012

Facial Treatment kat rumah ? | Facial Pore Cleanser @ Blackhead Remover

Korang selalu ke buat facial treatment kat rumah ? Saya selalu jugak, tapi sejak dua menjak ni , malas gila. Muka pun berminyak sakan.Tapi paling malas sangat pun mesti cuci muka bila balik kerja.Rajin sket pakailah facial mask yang beli kat SASA hari tu.Tak abes-abes lagi. 


Hubby pun kesian, dah lama saya tak buat facial treatment untuk dia. Lagipun dengan perut yang sudah maju ke depan ni, nak duduk bersila tu macam sendat sangat. Nanti la lepas beranak kita buka balik spa untuk facial treatment kat rumah yer sayang .hahaha

Macam mana saya buat facial treatment kat rumah ? 
 
 1. Saya amik semangkuk air panas, dan stimkan muka( sambil pegang towel keliling muka)  biar pori-pori muka tu terbuka , nanti senang nak keluarkan segala white head dan black head kat muka tu.



2. Saya guna facial tool jenis besi ni untuk buang segala white head dan black head. Memang sakit sket , tapi bila buat tu, semua keluar kan, rasa puas hati betul. Hubby pun suka sangat la, memang lama kalau saya buat kat muka dia. Sampai boleh tertidur . Baik punya servis kan !


3. Lepas dah siap tu, saya cuci muka dengan cleanser dan sapukan moisturizer. Sekarang saya masih gunakan produk Garnier.

Korang pernah ke buat facial treatment kat rumah ?




Hari tu, sebenarnya, saya ada beli tool untuk buang blackhead ni yang guna bateri, cuma RM 28 tapi saya beli percuma sebab guna kupon milkadeal :) Lepas ni, boleh la hubby buat sendiri .hahaha. Nanti saya review, mana lagi efektif penggunaannya. Tak sabar pulak nak tunggu barang sampai !




Untuk yang berada di sekitar penang, boleh dapatkan servis diatas.
 Adik ipar saya ni , korang yang berminat boleh PM dia yer :)
Facebook : Daisy Rania 

 p.s:

Untuk dapatkan ole-ole dari Bukit Merah, boleh buat tekaan pada entry ini [ klik sini


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

9 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. kadang2 sempat kadang2 tak..
    nampak sangat aku ni malaskan...

    ReplyDelete
  2. x pernah buat facial kat rumah.. sebab Raa nih penakut kalo bab picit2 nih.. tapi kalo terdesak Raa mintak abang tolong picit.. dia terer bab2 picit2 jerawat nih.. hehehe

    ReplyDelete
  3. lamo doh kak pB tok buat facial...

    paling tok suko maso dio buae' black head.
    Berair bijik mato

    ReplyDelete
  4. Ada lagi ke tool remove blackhead tu dkt milkadeal?

    ReplyDelete
  5. eh, ade rupanya alat untuk buang blackhead macam ni, mesti aku ter'miss' deal yang tu..huhu..

    Entry terkini Petua Cepat Mengandung

    ReplyDelete
  6. uish...dah lama x buat keje2 mengorek blackhead. best kalo dpt buat sendiri ni

    ReplyDelete
  7. best xpkai cleanser electronic ni..buat la entry yg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah guna..hahaha..tiba2 macam ngeri pulak nak guna..

      Delete
  8. Erkk paling seksi..hihi
    Suka baca entry ni =)
    X tau plak ada cleanser eletronic


    jmput singgah keblog saya pula..www.fazlina.com

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer