Thursday, March 11, 2010

Nyamuk Aedes Kata Kami Insan Terpilih?

Mesti ramai yang tercari-cari dimana aku kan?Hahahaha.Poyo!Sebenarnya aku pergi honeymoon ngan my hubby.My Nuha terpaksa la kami tinggalkan dirumah pengasuh.Kejam bukan?bukan. hahahaha

Tapi heran, tempat honeymoon ni ada benteng la!!! Katil plak asing-asing walau bilik yang sama.Aircond dah ada tapi sejuk menggigil sorang-sorang jugak atas katil!!!Bayar mahal plak tu!


Hahaha.Poyo!Kami kena masuk wad di DE*MC sebab demam denggi!Aduhai..berkampung la laki bini disini :P Semoga ianya mampu menghapus dosa-dosa kecil kami.Insya Allah.Penyakit penghapus dosa kan?Terima Kasihlah nyamuk aedes.Tau yer aku banyak dosa!!

Rutin harian, kena amik darah sampai kadang-kadang 2-3 kali.Tu tak termasuk yang tak jumpa line....Selain tu, 6 botol air sehari terpaksa dimasukkan!Hazab!Nak berak pun bayar wayar air!


Walaupun menggiurkan, tu jer mampu ditelan...Ni menu malam pertama..


Ni menu tengah hari kedua..selepas makan..sayur jer aku leh telan.mabuk mengalahkan orang morning sickness.

Sup ketam! Rm19 sekilo konon dapat menyembuhkan demam denggi..makan jangan tak makan!

Terima kasih kepada yang sudi melawat yer, Niza, Cik Nor, Kak Ros, Sharina,Kak Ema, Anz, Hafidz, Abang Rizal dan ofizmate my hubby..


Bacaan platlet aku hari ini:30
Normal 150 keatas.

Doakan platlet aku cepat naik dan boleh la aku balik umah!Ok la.Need to go!Jap lagi doc nak datang periksa aku!!


DOAKAN KAMI CEPAT SEMBUH!

30 Comments:

  1. get well soon!!
    seb baik nuha tak kene skali..

    ReplyDelete
  2. uih ko kena denggi eliss? bahaya tu. kena teguk 100plus byk2 la..laki aku penah kena gak denggi, doc kata klu kena sekali lg bole jd bahaya. hope korang dah sembuh ;)

    ReplyDelete
  3. cepat sembuh elis.. cian nuha, ko makan sup ketam banyak2.. insyaallah cpat naik darah

    ReplyDelete
  4. Alahai.....semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  5. oi...ni sakit ke dak? p baring cepattt!!! hahaaha moga cepat sembuh yer sang yeliss...

    ReplyDelete
  6. semoga cepat sembuh utk eliss & hubby...

    ReplyDelete
  7. i pun penah admitted ward sbb denggi. mmg takde selera mkn kan? tekak pun rasa loya je..

    minum air byk2 tau!! especially 100 plus.. get well soon!

    ReplyDelete
  8. semoga cpt sembuh!

    ko ceria je ekk sakit2 pun hehe...takpe pengubat tu sbrnye

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sembuh, banyakkan bersabar ya!!!

    ReplyDelete
  10. patut senyapp je... rupanya ko kena warded laki bini... moga cepat sembuhhh...

    ReplyDelete
  11. praying for your speedy recovery!

    ReplyDelete
  12. kat hospital rupanya. cepat2 sembuh ye Eliss. take care.

    ReplyDelete
  13. patut la ko hilang.... rupenyer tgh berhanibulan di sepital. take care eliss!! aku doakan ko laki bini cepat sembuh...

    ReplyDelete
  14. Hopes that eliss and hubby cepat sembuh...nasib baik nuha tak kena...hu hu.

    Take care and makan sup ketam spi sihat tau...my hubby dulu kena chigunkunya (laa mcm mana lah nak eja mende nih!), mkn sup ketam gak...cepat je platlet darah dia back to normal.

    ReplyDelete
  15. bahaya ni...dah ok ker???klik2 nuff untuk eliss...hoep cepat sembuh k

    ReplyDelete
  16. oo eliss kena denggi ke...patutla lama tak berblog..get well soon..hopefully u dengan hsband cpt sembuh..sian nuha.sure rindu ngan ummi dia kan?

    ReplyDelete
  17. minum 100 plus bebanyak elis. get well soon!

    ReplyDelete
  18. semoga cepat sembuhhh...sabar byk2 ikut pesanan org2 yg kt atas aku ni pesan..

    ReplyDelete
  19. minum 100++ byk tau, semoga cepat baik k..

    takut tgk bekas2 kena cucuk tu..huhu

    ReplyDelete
  20. semoga cepat sembuh eliss
    eliss masih kat hosp ker?
    ena nak dtg lawat blh tak

    ReplyDelete
  21. weh, bilik mana weh. anak aku pun dalam tu

    ReplyDelete
  22. ciannya..saya doakan smoga awak & suami cepat sembuh k..kuatkan smangat ;)

    ReplyDelete
  23. semoga eliss n husband cepat sembuh... rajin2 minum sup ketam tau.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)