Thursday, May 21, 2020

Cara Kreatif Pakai Mask atau Pelitup Muka Jenis Ear Loop Bagi Yang Bertudung


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Rasanya semua dah memulakan kerja dari ofiz kan. Hari ni nak share pelbagai cara kreatif pakai mask atau pelitup muka jenis ear loop especially bagi yang bertudung. Ni perkongsian saya dapat dari kawan-kawan dalam group kat ofiz . So jom la kita tengok cara mana yang paling praktikal dan mudah korang nak gunapakai. 



Siap-siap letak rubber band atau getah pengikat macam Kak Yati. Saya pun pakai ni jugak . 
Pagi-pagi my hubby yang ikat kan. Tq Darling. Terbeli jiwa. hahaha


Guna getah pengikat rambut pun boleh macam Kak Pah


Ada yang guna getah kain letak butang. Ni Kak Mai punya. Lina yang bagi. 


Lepas lupa nak ikat getah, saya  pakai klip ni je 


Lepas tu pakai cable tie . IT sangat kan. hahaha.


Yang ni kawan Kak Mai kat Melaka. Siap kat tu gitu . Ni memang win lah. 


Sekarang saya pakai macam Kak Mai jugak. Lina jugak bagi. TQ Lina. Senang kerja mak nak. haha


Saya punya . TQ Lina. 


Nak lebih menarik. Korang boleh tiru idea kawan saya ni. Guna butang yang lebih fancy. 


Butang beli kat shopee katanya. Credit to Anis Yuhana

Korang ada cara lain yang lebih kreatif tak pakai ear loop bagi yang bertudung ni?




Hari terakhir bekerja dari office semalam. Hari ni mak dah mulakan kerja dari rumah. Boleh la nak buat tapai , gantung langsir, pasang pelita dan bagi ayam makan . Eh.Kucing je ada :p Suasana kampung sangat kan. hahaha


 Dah bayar ke tu zakat fitrah ? Bagi yang berada di Selangor , kalau belum bayar zakat fitrah, boleh klik ajer : https://fpx.zakatselangor.com.my/


 Sesiapa yang memberi makan kepada orang yang berpuasa dia akan mendapat pahala yang sama dengan orang yang berpuasa dalam keadaan pahala orang tersebut tidak berkurangan sedikit pun.

Riwayat Al-Tirmizi (807)

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)