Friday, April 12, 2019

Pasaraya SOGO Central i-City, Shah Alam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ni sempat cuci mata kat Central i-City.Pertama kali datang kat sini sejak buka 23 Mac hari tu sebab nak tunggu Sogo buka.  Nak pergi ke sana ada 3 jalan masuk, samada dari highway Tol Sg Rasau yang dah arwah tu, dari depan sekolah Tamil Seksyen 7 atau dari kawasan perindustrian Seksyen 7. Tapi yang terbaik sekali dari depan sekolah Tamil Seksyen 7 tu la sebab tak perlu u-turn dah. Setakat ni masih free entrance. Boleh jugaparking kat Soho Apartment kat sebelah Central i-City tapi situ tak silap berbayar lah. 



i-city Central , Shah Alam . View dari kereta Ad. hahaha


Harus bergambar depan Sogo. Pakai seluar track dont care sebab tadi ada aktiviti 5S kat ofiz. hahaha

Ada penampakan disitu. hahaha


Hari ni makan kat food court kat situ kat LG. Ada banyak jugak pilihan makanan yang ada. 


Antara kedai terbesar dalam Central i-City, Shah Alam


Kedai yang ada kat dalam Central i-City, Shah Alam


Sawasdee Thailand. Maklumlahkan Thailand punya.  Ada jualan makanan thai dan persembahan thai 


Jadual event untuk Sawasdee Thailand

 




Kitorang pergi kat bahagian kanak-kanak . Ada jugak la sales . Pilihan baju pun terhad . Macam suku je dari Sogo KL dia punya store tu.


Lif pun ada untuk ibu mengandung . haha

View dari lif


Mr DIY tak buka lagi



View dari lif

Singgah Churros Ziera nak merasa


Promo Churros

Ok , Sampai sini dulu. 

Daripada ibnu Umar RA bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, “Tabiat suka meminta-minta menjadi kebiasaan seseorang daripada kamu (umat) sehingga ia menemui Allah di akhirat sedangkan mukanya tidak mempunyai daging (hina)”.
(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

0 Comments:

Post a comment

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)