Thursday, March 22, 2018

Cara tuntut bayaran hibah Takaful Ikhlas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Minggu lepas saya ada terima emel dari Takaful Ikhlas berkenaan perlu membuat tuntutan hibah untuk Sijil Takaful Am yang bertarikh luput pada atau sebelum 31 Mac 2016 . Sebelum ni memang renew insurans kereta guna Takaful Ikhlas. Tak pernah pulak tahu boleh buat tuntutan . Ingat dapat scam emel,  terus pergi website Takaful Ikhlas. Memang sah ada. Terus download borang dan suruh my hubby tandatangan. Mudah sangat . Dah la ada pelbagai cara boleh submit borang tu. Mesti lah saya pilih cara paling mudah. Emel je. Scan borang dan emelkan kat diorang. 5 hari lepas tu saya dah dapat feedback melalui emel. Jumlah yang saya dapat hampir RM200. Siapa nak bagi kan. Ada 5 polisi yang terlibat. Satu polisi average dalam RM 20 - RM 50. Siapa nak bagi kan. Alhamdulillah.

Hibah adalah pemberian yang dibuat atas budi bicara daripada pihak Takaful IKHLAS di mana kadar yang diagihkan setiap tahun bergantung kepada jumlah yang diisytiharkan oleh pihak Takaful IKHLAS. Pihak Takaful IKHLAS hanya mengagihkan Hibah yang berjumlah RM10 ke atas kepada peserta yang layak, sekiranya tiada sebarang tuntutan difailkan dalam tempoh perlindungan kepada semua peserta produk Takaful Am.

Download borang, klik sini

Borang yang lengkap bertandatangan boleh dihantar menggunakan salah satu kaedah berikut

1) Melalui Pos: 

Jabatan Pengurusan Perhubungan Pelanggan,
Takaful Ikhlas Berhad,
Tingkat 2, IKHLAS Point,
Menara 11A, Avenue 5,
Bangsar South, No. 8, Jalan Kerinchi
59200, Kuala Lumpur.

2) Serahan Tangan: Mana-mana Pejabat Cawangan Takaful IKHLAS

3) Faks / Fax: 03-27118580

Attn: Hibah/CRM Department

(Untuk mengelakkan duplikasi, jangan hantar borang asal sekiranya anda telah faks kepada kami) /

4) Melalui E-mel / E-mail: crm@takaful-ikhlas.com.my

Butiran Pemegang Akaun Bank / Details of Bank Account Holder

Korang pernah buat tuntutan bayaran hibah? 

Daripada Samurah bin Jundab RA bahawasanya nabi SAW bersabda : Sebahagian daripada penghuni neraka akan dijilat api neraka hingga ke tumit, sebahagiannya hingga ke lutut, sebahagiannya hingga ke pinggang dan sebahagiannya pula hingga ke tulang leher.(Riwayat Muslim)


1 Comments:

  1. Aida pernah skali renew insurance dgn t. Ikhlas. Then dpt hibah.
    Selepas tu bukan x ingat nak renew dgn t. Ikhlas, tapi ejen yg buat dgn insurance company lain :(
    This year akan back to the. Ikhlas...

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)