Friday, May 30, 2014

Lunch @ Mee Tarik Warisan Asli , Dang Wangi

Selepas hantar my Ma & Abah naik bas kat Hentian Putra Ahad lepas, kami pergi Sogo.Ramai orang dah shopping untuk hari raya rasanya. Lepas dah habis shopping kat sogo, beli baju dan kasut anak-anak ajer. Bukan untuk hari raya pun tapi baju harian.

Dua beradik ni berposing dengan kasut baru. Kasut umminya jer yang kurang baru :p


 Lepas tu kami lunch di Mee Tarik Warisan Asli yang terletak di Jalan Dang Wangi bagi slot JJCM @ elissmie.com untuk hari ini. 

 Lanzhou beef noodles soup, berasal dari Dinasti Tang katanya...

Cashier

Owner Mee Tarik Warisan Asli Muslim China

Menu untuk Menu Mee Sup

 Menu untuk Menu Nasi

Menu untuk lauk pauk


Menu untuk Menu Mee Basah ( Wet Mee) 


Menu ayam 

Pilihan air

Ini yang kami order

Dekorasi ruang makan yang simple 

My Nuha berposing dengan Ayah Long 

Mak Long sekali ...

My beloved hubby and me.. Tengok aksi nayla kat tepi tu..

Kepala mesti senget..pengaruh Ummi :p

Amik gambar dia pulak sorang-sorang

Nasib baik behave sepanjang makan .. Kat rumah susah nak duduk dalam kerusi makan.

Comel sangat lah tu posing macam tu..hehehe 

Servis ok. Tak sangka satu portion tu boleh makan untuk 2 orang. Senak perut nak habiskan . Waktu menunggu pun tak lama sangat. Makanan pun boleh lah makan. Mee dia memang tak sama dengan mee kuning . Memang mee dia recommended.


Wet Mee Fried Mushroom and Beef
RM9.80

Egg Fried Rice 
RM6

 Rice Fried Green Pepper and Beef 
RM 8.80
Rice with Mushroom and Beef
RM8.80

  Ada budak dah kenyang.. Sepanjang kitorang makan dia bantai tidur :p 


Korang pernah makan kat sini ? 


Mee Tarik Warisan Asli
No. 14-20G Jalan Dang Wangi
50100 Kuala Lumpur +60326021978
 (Coordinates: E101° 42' 1.0" N3° 9' 21.2")


Jom beli tupperware  : [ klik sini]

Basuh kereta hari minggu disini : [klik sini]

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, May 29, 2014

Tiket Bas Tasik Kenyir Kuala Lumpur - AMBS dan Hentian Putra , menggamit memori

Hari Ahad lepas, dengan berat hatinya hantar my Ma dan Abah ke Hentian Putra untuk balik ke Terengganu. Seminggu rasa kejap ajer. My Nuha asyik duk cakap tak best ajer bila my ma dan my Abah balik. Yer lah.. Ada orang back up kan dia kalau dia buat salah. Nak marah dia pun, saya yang kena balik. Sayangkan cucu katakan...Jom la kita menggamit nostalgia di Hentian Putra . 

Tiket bas RM28.80 seorang Kuala Lumpur - AMBS ( Al Muktafi Bilal Shah ) 

Ni tiket perjalanan ke sini hari tu... 

Tukang posing bersama tiket . John :p 

Dua beradik yang first time rasanya datang Hentian Putra.
Baju sedondon hadiah dari Mak Long dia :) terima kasih mak long..

Tengah menunggu bas sampai. Keadaan Hentian Putra masih sama masa zaman saya belajar dulu. Tahun 2004- 2005

My Ma dan Abah bersama 2 cucu perempuan mereka :) 

Abah bersama cucu perempuan kesayangan... hahaha.. Cucu lain jangan marah sebab ni dua jer cucu perempuan yang ada khennn :p hahahaha

My family with my Ma & Abah 

Sibuk jer Long ni ...Terus Nayla tak mo posing..kekeke

Kak Long pulak menyelit...

Beg yang sudah beranak pinak balik dari Langkawi...

Dah nak berlepas. Sedihnya..sob sob..

Ini lah bas yang selalu saya naik nak balik rumah dulu sebab ni saja bas yang boleh sampai terus ke hentian bas kat kawasan rumah saya. Kalu bas lain, biasanya berhenti kat Paka, then kena naik bas loncat-loncat pulak masuk ke kawasan rumah saya. Tapi bila dah ada boifren orang paka, dah tak naik dah bas ni. hahahaha .Menggamit memori sungguh. Harga tiket bas Sani Ekspres ke paka hari tu yang anak -anak buah my hubby naik , mahal sket. 

Korang pernah naik bas dari Hentian Putra ? 


Hentian Bas Putra
Address Jalan Tun Ismail, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia
GPS Coordinates N3 10.049 E101 41.426 

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, May 26, 2014

Awning dah siap, Metal Pergola Polycarbonate Awning

Akhirnya, setelah hampir tiga tahun, rumahku syurga ku melangkah setapak lagi. Kali ni renovation untuk awning rumah yang tertangguh. Kami pilih awning jenis Metal Pergola untuk struktur besi dan atap jenis Polycarbonate . Jom la tengok progress pemasangan awning rumah kami yang memakan masa seminggu  lebih dengan seorang pekerja sahaja. Terima kasih En Norezam . 

Tiang yang telah siap sedia untuk dipasang


Ini yang paling mahal - polycarbonate

Dalam proses menaikkan palang.Mujur ada anaknya yang rajin tolong ayah. Pekerja dia berhenti kerja sehari sebelum pemasangan awning kat rumah saya. 

Dah hampir siap bahagia depan...

Ni dari pandangan dalam rumah


Ni kat bahagian tepi pulak

Dah hampir siap...

Akhirnya sudah siap dipasang dengan polycarbonate

Ini dari depan rumah.. Alhamdulillah, CBR tidak kena panas dan hujan  lagi :)
Ukuran : 12' X 10'  ( depan) dan 8' X 9 ' ( tepi) 
Kos keseluruhan : RM3264.00
Overall sangat berpuas hati dengan kerja En Norezam sebab memang teliti dalam proses pemasangan rumah saya. Projek seterusnya apa yer... tunggu !!! hehehe


Korang pernah buat awning rumah ? 

RETRO CLASSIC RESOURCES sa0153311-x : Kami membekal dan memasang grille,awning,wrought iron,main gate,fencing,polycarbonate,etc.. Sedia Menerima tempahan dan juga perkhidmatan pembaik pulih berkaitan kerja besi untuk sekitar kawasan klang ,shah alam,puchong,petaling jaya,putrajaya..Untuk di luar kawasan mengikut perbincangan..Harga berpatutan mengikut design yang di kehendaki.

Berminat sila hubungi Norezam Ezo Bin Hj Md Som
Retroclassic resources[sa0153311-x]
Lot 2251/1A jln surau hj sulaiman kg delek kiri 41250 klang selangor
(Bengkel) Lot 620 jln besar padang jawa shah alam
Hp: 012-3204224 
Email: rretroclassic@gmail.com
          ezoretroclassiclife@gmail.com

p/s:

Esok bercuti dengan my Nayla ! Yeay :p

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, May 23, 2014

Rutin pemeriksaan darah tinggi , result sedikit mengecewakan...

Hari ni saya bercuti sebab ingatkan pengasuh my Nayla bercuti. Rupanya silap tarikh. Tak per la..Alang-alang dah apply kita cuti jer la . Tapi hari ni datang ofiz jugak sebab ada jamuan jabatan dan appointment dengan doktor.


Sebelum jumpa doktor, selfie dulu satu round :p


Semalam, jumpa dengan isteri blogger Papa Mifz.. Tapi segan nak amik gambar...Hari ni kita amik gambar kereta jer la...
Amik nombor..Ingat awal dah..Rupanya ada lagi yang awal...

#OOTD hari ni..


Berat bertambah sekilo dalam masa 3 bulan..bertambah obes laa rupanya diriku.Darah tinggi normal..Tapi yang tak sedap didengar adalah kolestrol ku makin meningkat . Nak tak nak, doktor sarankan mulakan ubat kolestrol..



Tadi doktor bertanya pasal kehamilan seterusnya. Dia tanya doktor dulu ada cakap tak boleh mengandung lagi. Saya cakap doktor kata boleh cuma kalau nak mengandung kena bagitau tapi dia cakap biasanya saya tak sarankan untuk kehamilan seterusnya...huhuhu..Tapi doktor pakar O & G saya cakap ok jer cuma perlu tukar ubat jer kalau planning utk next baby. Doktor yang ini kata, ok la macam tu..Siap tanya gender anak lagi. Cakap la princess dua-dua..Mesti doktor pun tahu saya mengharap untuk anak lelaki yang ketiga..huhuhu..

Retina saya masih ok. Kalau darah tinggi boleh menjejaskan retina mata rupanya..


 
Ujian jantung pun cantik bacaannya...
2 bulan lagi pemeriksaan seterusnya..


Tambahan ubat yang baru...Ubat kolestrol.. 

Jom beli tupperware  : [ klik sini]

Basuh kereta hari minggu disini : [klik sini]

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)