Wednesday, June 13, 2012

Gara- gara penyakit HFMD dan BE ke 19 dari Nuffnang 2012

Semalam dapat surat dari Taska my Nuha. Taska my Nuha diarah tutup oleh jabatan kesihatan PJ bukan sehari tapi 3 hari. Penyakit HFMD atau penyakit Tangan Kaki dan Mulut tu memang boleh berjangkit kan.Hari ni saya angkut dia ke ofiz, esok hantar rumah pengasuh dia lah.Harap-harap dia mampu bertahan untuk sehari.Dah la terus dapat surat gitu kan , tak de warning ke haper. Tension jugak dibuatnya. 


Semua orang duk tayang BE dari Nuffnang kan. Nak tayang jugak la. Sekadar catatan peribadi. Dah 19 BE yang running kat blog saya, dan 2 blog lain. Untuk elissmie.com ada 6 BE jer pun.Dah bertukar ME , tinggal 2 jer yang sedang running. Setakat hari ni, yang running ada 7 BE. Kalau semua dapat kat elissmie.com kan syok :p Kalau semua jadi ME, boleh dah cashout untuk kali ke sepuluh :) Jangan kena tarik Glitterati sudah la macam Kid :) Solution dia boleh rujuk sini.


Meriah betul BE minggu ni. Harap-harap banyak yang terkumpul sebelum masuk ME.


Yang ni, dah cashout hari tu .


Korang dah berapa BE Nuffnang yang running untuk tahun ni?




12 Comments:

  1. alamak tak kira pulak BE aku..:P

    tadi nuha macam nak nanges rupanya ngantuk hahahaah

    ReplyDelete
  2. Memang kalau anak2 hantar ke nursery memang nilah risiko penyakit berjangkit ni.. Hari tu ank saudara pun kena. selamat tak apa2.. Sebut pasal BE ni tahun ni alhamdulillah ada 8 kot yg tengah running ada 4.. Bolehlah nanti bagi duit raya lebih sikit dekat anak buah.. He3

    ReplyDelete
  3. cop, komen x berkaitan dgn entry tp nk tanyo "eliss preggy ko?" ehehehehe

    ReplyDelete
  4. BE saya sikit jer.....napa hide?biar ler saya nak tgk jumlahnyer.....heheheh....saya punya paling tinggi pun rm11

    ReplyDelete
  5. Memang advantage jugak ade DUA TIGA blog nie kan... memang ade je rezeki dapat BE ... best kan

    ReplyDelete
  6. aku memang ada BE running Ellis. Semua BE running dari aku..haha..ok, tak lawak, aku berenti sekarang.

    ReplyDelete
  7. kena selalu pantau anak sendiri.. takut ade tanda2 HFMD.. moga di jauhkan dari anak2 kita.. amin~

    wahhh.. banyak BE.. masyukkk lah lepas nih!

    ReplyDelete
  8. mmng cepat brjangkit kan HFMD tu..BE ambo ado so jo..hehe

    ReplyDelete
  9. HFMD mmg tgh aktif sejak bulan March hari tu...boleh kata setiap minggu saya jumpa new case kat klinik

    ReplyDelete
  10. aku tak pernah dapat sponsored post..huhuhu almaklumler blog kawe traffic biaso2 jah..hehehe

    tapi Alhamdulillah, akaun dah cecah RM200 dah..ingat nak cash out tp tamak nak tunggu naik lagilah:P

    ReplyDelete
  11. giler babas 19 BE... hebat sebab banyak blog.. wooohooooo

    ReplyDelete
  12. boleh tak saya nak email personnaly?
    saya Dr Safiya , USM tgh buat kajian ttg kesusahan parents bila taska anak ditutup kerana hfmd.
    saya berminat nak tau pengalaman puan

    email saya:
    safiya_amaran@hotmail.com

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)