Tuesday, January 17, 2012

Siakap Tiga Rasa @ Afnan Tomyam Seafood & Western Food

Episod jalan-jalan di elissmie ni bawak korang luar sket dari Shah Alam. Maklumlah dah tak duduk Shah Alam, so jajahan takluk pun makin meluas sket sampai ke Kuala Selangor gitu :p [next JJCM di elissmie tu yer ;p ] 

Dah register Milkadeal? Promosi sehingga potongan 90% Klik sini untuk Register PERCUMA !!! 

Afnan Tomyam Seafood & Western Food
Sebelah Masjid Kampung Batu Belah
foursquare : klik sini

Map to Afnan Tomyam Seafood & Western Food

Kali ni restoren yang dipilih berdekatan dengan rumah me jer la. Masakannya hampir sama dengan restoren kegemaran kami iaitu Shid Seafood iaitu masakan ala Thai gitu laa kekdahnya. Jom la layan mata yer sebab nak ajak korang makan memang dah selamat dah.



 Harus dimulakan dengan my Nuha and me dulu yer ..

Jom layan menu pulak. Menu yang korang semua boleh teka punya lah. 


 Ikan Siakap 3 Rasa yang sedap



Kerabu Perut yang empuk dan masam masam manis gitu

Kailan Ikan Masin

Telur dadar ni menu wajib ada

Sambal belacan untuk my hubby harussss ada jugak

p/s: 


Overall makanan kat sini sedap jugak dan harga pun berpatutan.Servis pun cepat jugak (15 minit menunggu sahaja even ramai jugak orang ) tapi tak boleh lawan lagi kot kat Shid Seafood sebabnya sampai ajer kami terus dapat makan kalau kesitu :p hahaha

Bintang : 4 / 5

Harga : RM52.20



Deko dalam ni. Boleh makan bersila juga kalau mahu.

Pilihan kami makan di meja


My Nuha pun beria-ria makan.


Makan hingga licin gitu :p Tak baik membazir tau !


Pilihan ikan segar


Bahagian depan kedai


Peace !


 peace yo !


 Ni ada sekeping gambar hubby my Nuha amikkan ;p

p/s: 
 2 pic atas ni my Nuha yang amikkan tu pasal kualiti tidak memuaskan .hehehe




14 Comments:

  1. saje je ko kan.. tayang2 gambar makanan time aku tgh pantang ni..

    ReplyDelete
  2. huhuhuhu..lapa..lapa tengok gambar makane tu

    ReplyDelete
  3. aku dari dulu dok area sana (kontrak mkn situ masa pregnantkan adam) smpi la skrg..sanggup drive jauh utk mkn kat situ sbb situ jrg mengecewakan.
    plg best, servis laju giler.

    ReplyDelete
  4. aiii,..menu mcm aku biasa order je Ellis. ha..tu tandanya, bleh sgt la ko belanja aku mkn pulak lps ni..hehe..

    ReplyDelete
  5. yum yum yum.. sedapnye.. ikan 3 rasa tu yang paling mengancam..

    kak eliss.. hari kak eliss hantar msg tu x perasan hp mati.. kena plak time tu kelam kabut ngan kaki delisha terseliuh.. berpusing2 carik klinik yang boleh xray.. tapi x de sebab hari sabtu halfday..

    rasanye kedai aroma ikan bakar tuh buka malam.. tapi x tau lak bukak sampai kol bape..

    ReplyDelete
  6. Setelah 2 kali ke afnan seafood dan merasa 2 jenis masakan, makanan pun bleh kata OK tapi kesimpulannya adalah SHID STILL THE BEST!!!

    ReplyDelete
  7. Ohhh..saya tahu kedai ni..pernah nampak masa lalu jalan area Batu Belah

    ReplyDelete
  8. saya biasa makan kerabu mangga je.... kerabu perut tak penah rasa lain...mungkin boleh dicuba la next time...

    ReplyDelete
  9. waa..sangat sedap..terliur suda..sumer my peberet makanan tuu..

    ReplyDelete
  10. salam..


    sedapnya makan tomyam dgn telor dadar....surpp..

    ReplyDelete
  11. dulu masa dok dekat bukit raja sll gak beli kat situ..
    kalau bungkus pn cepat je..xyah tgu lama2 smp boring..
    harga pn ok..

    ReplyDelete
  12. smlm bru je p restoran ni....tpi layanan agk menghampakan...tukang ambk order trlampau kurang ajar...kalau tk dngr ape yg customer order boleh je surh customer tu repeat blik bknnye dngn sound customer tu blik...dripda lapar sngt2..tibe2 hlng slera nk mkn ble dpt customer mcm tu...mmng serik nk makan kt stu da...berlambak lg kdai makan lain la...0 bintang untk restoran afnan..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)