Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, February 21, 2017

Dinner @ Teppanyuko,Sunway Putra Mall , Kuala Lumpur

Kali ni JJCM @ elissmie bersiaran di Kuala Lumpur. Hari tu kitorang attend wedding kawan my hubby kat Hulu Langat dan lajak ke Sentul rumah my Long. Dah lama tak pergi KL sejak dua menjak. So malam tu diorang ajak dinner di Sunway Putra Mall , Kuala Lumpur. Ni kali kedua kitorang sampai sini sejak dah renovate dan tukar nama ni. Dulu makan di Teh Tarik Place. Kali ni kami makan di  Teppanyuko. Pekena makanan Jepun sekali. Sushi tak boleh telan, yang ni kita tengok macam mana. Teppanyuko menyediakan cara masakan jepun yang disebut Teppanyaki.

Teppanyaki (鉄板焼き?, panggangan kuali besi) adalah salah satu cara memasak makanan Jepun di atas kuali besi yang rata (teppan). Selain itu, teppanyaki boleh juga bermaksud kedai makanan Jepun yang menyediakan tempat duduk dengan meja berbentuk kaunter, sedangkan kuali besi digunakan tukang masak untuk memasak makanan. Tebal kuali besi yang dipakai sebagai alat masak antara 0.3 cm hingga 1.5 cm. Di bawah kuali besi terdapat dapur gas dengan pengawal suhu atau saiz api. Masakan yang dimasak di atas teppan, misalnya: steak, okonomiyaki, monjayaki, yakisoba, dan pelbagai jenis dari sayur-sayuran, daging, atau makanan laut.

Bila kami sampai, meja semua dah penuh. So diorang suruh kitorang jalan-jalan kat sekitar tu dulu. Nasib lah tak lapar mana. Tengok ada port bergambar yang best kat situ. Apa lagi kita posing dulu yer. 

Dengan anak-anak dara mak 


Dengan tambahan Mak Long pulak

Ayah long sekali tumpang enterframe

Ok. Dah dapat meja. Posing dalam kedai dulu. Yang join sekali adik Kak Long sekeluarga 
My hubby tak kelihatan sampai sudah sebab tukang amik gambar.hahaha


My princess , Nuha & Nayla


Yang kami order hari tu 


Harga untuk single set


Yang ni untuk set Combo. Boleh pilih untuk campur-campur. 


Lagi set combo


Pilihan minuman


Boleh tengok chef masak depan mata

 

Yang saya order Combo Teppanyaki Cuttle Fish + Lamb RM 32.90



Pertama kali makan pakai chopstick katanya..


 Sedap ke?



Haruslah, licin pinggan suami isteri.Pinggan jer enterframe. haha
Saya suka sebab ada nasi, sayur dan protein. Nora bagi 4/5 bintang.

Korang suka makan Teppanyaki ? 

Teppanyuko ,  Sunway Putra Mall , Kuala Lumpur
Lot 4-91, Jalan Tun Ismail, Kuala Lumpur

Ingatlah kepadaKu niscaya Aku ingat kepada kalian. (Qs. Al-Baqarah 152)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)