Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, March 31, 2015

Akok Open, Paka , akok terbaik dari ladang

Kalau balik terengganu, memang tak pernah lupa beli akok. Ada banyak tempat jugak jual akok di Paka ni. Salah satu tempat kegemaran beli akok adalah kat bawah ni lah.Sebenarnya, kedai akok ni kepunyaan kawan sekelas menengah my hubby, Kak Fizan.Resepi akok ni dari nenek dia. Resepi turun menurun gitu lah kekdahnya yer.Selain Akok terengganu, ada jugak dijual akok nisan (  akok style kelantan) , kuih beker ( bingka) , kuih bakar dan kuih bahulu ( gula dan nisan) . Nisan tu gula melaka bagi yang tak tahu.




http://www.instantstreetview.com/@4.652692,103.41999,57.88h,-16.92p,0z



Kalau buka, macam ni la rupanya yer. Yang kat google street view tu gerainya tutup 



Kalau nampak banner ni, dekat dah tu nak sampai Akok Open :)

Siap dengan pandangan depan lagi ni, kalau salah jugak tak tahu lah yer 


Ni dia tokey Akok Open kita . Kak Fizan dan suaminya. 

Akok Nisan 1 pc 60 ¢


Beker ( bingka)  2 pc RM1


Kuih bakar 5pcs RM2


Akok Terengganu pun 1 pc 60 ¢

Ni lah akok terengganu kegemaran kami:) Sedap, lembut dan tentunya manis sesuai untuk orang yang manis :) Kat shah alam dan sekitar memang tak pernah jumpa yang sedap gini. 


Waktu operasi : 8.30 pagi sampai habis akok

Kalau nak mudah, boleh call/whatssap untuk buat tempahan kalau tak nak kecewa

0136115740/0129260470 (call/whatssap)

Facebook : https://www.facebook.com/azmi.ahmad.39904

My Nuha & Nayla | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer