Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, February 12, 2015

Pengalaman naik bas Sani Ekspres dengan toddler

Hari ni nak berkongsi pengalaman naik bas dengan toddler. Siapa lagi kalau bukan my Nayla tu. Yang my Nuha tu tak de masalah sangat kan sebab dah besar tapi still jugak ada masalah yang tak terduga gitu.
toddler is a child between the ages of one and three - source
Sebenarnya kami balik untuk menziarahi ibu mentua saya yang masih tak berapa sihat rentetan terkena mild strok hari tu.Alhamdulillah dah makin pulih masa balik hari tu. Memandangkan balik hujung minggu , my hubby decide untuk naik bas jer.Tu pun sehari sebelum balik kampung baru decide. Malam tu, siap-siap gerak ke stesen bas di Klang Sentral. Pilihan kami adalah Sani Ekspres.Bas Sani Ekspres ada hentian dia sendiri so mudah sket.


Beli tiket pergi balik terus ( Klang - Paka) 
Dewasa RM 42.90
Kanak-kanak RM 32 ( Untuk bawah 12 tahun) 

Kami bertolak dari Klang Sentral jam 9 malam setelah delay selama setengah jam. Hangen jugak sebab anak-anak dah tak sabar nak naik bas. 

**Tips untuk naik bas dengan toddler adalah rancanglah perjalanan disebelah malam. Kalau boleh jangan bagi diorang tidur sebelum bertolak. Pakaikan baju yang selesa dan makan dulu kenyang-kenyang sebelum naik bas.Jangan lupa bawa kemudahan untuk bancuh susu atau bancuh susu siap-siap sebelum memulakan perjalanan.Baca doa naik kenderaan agar dimudahkan perjalanan dan anak-anak tidak meragam :)So far perjalanan ok jer, diorang pun tak banyak ragam tapi masa perjalanan jer bertambah sebab bas yang kami naik ni memang berhemah , slow mlow jer dan amik penumpang dan drop penumpang kat semua stesen kat KL dan Selangor..hahaha

Ni hari balik ke sini dan naik bas waktu siang memang mencabar sebab diorang tak nak tidur. Sediakan makanan secukupnya sebab diorang ni asyik la nak makan dalam bas. Agaknya sebab bosan duk saja especially my Nuha yang kuat makan tu.huhuhu

Dah la buat bising dalam bas. Malu mak nak..hahaha

Kemain lagi nak buat peace tu. Last-last jadi five :p

Boleh la dik. TV3. Cuba lagi :)

OTW balik rumah ma dan abah saya

Boleh la melepas rindu dengan tokki dan tokji walaupun sekejap jer
Cuti sekolah nanti in sya Allah balik lama sket. 

Tengok Abah saya siap buat tanduk kat ma saya. My Nayla tak lepas-lepas lagi nak buat peace dia..hehehe

Dapat jugak lepas rindu makan Nasi Dagang Ikan Tongkol dalam daun pisang :)


Korang ada pengalaman naik bas dengan toddler??

p/s:

Al- Fatihah buat ibu saudara my hubby yang kembali kepada pencipta Nya pagi tadi dan Hasbullah Awang..


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer