Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, August 26, 2016

Baju Kurung Moden Jalur Gemilang Sempena Pertandingan Busana Kemerdekaan Peringkat Sekolah

Minggu lepas , my Nuha balik sekolah dia cakap cikgu suruh dia masuk Pertandingan Busana Kemerdekaan sempena Hari Sambutan Kemerdekaan sekolah dia. Saya cakap kat dia , nuha tarik diri jer lah sebab berfikir susah pulak nak cekau kat mana baju dah last minute ni kan. Masa tu hari Jumaat dia cakap. Bila hari minggu, my hubby cakap jomlah pergi cari bendera buatkan baju untuk my Nuha. Nak cari bendera pun satu hal jugak. Bila pergi Tesco Setia Alam, bayang bendera pun tak nampak. Pergi Mr DIY yang tinggal cuma bendera display. Harga cuma RM 3.50 saja sekeping. Kalau sekeping macam tak cukup pulak buat baju. Lepas tu pergi cari pulak kat Giant Setia Alam. 

Alhamdulillah selambak ada kat situ dengan pelbagai saiz . Saya pun beli lah 2 helai bendera yang harga RM6 lebih. So kos untuk 2 helai : RM13 lah senang cerita. Lepas dah dapat bendera tu saya teringat ada jiran belakang rumah saya yang jahit baju , Kak Atie. Alhamdulillah , setelah dipujuk rayu, (hahaha) Kak Atie suruh datang rumah dia. Dia boleh jahitkan. Jiran tu dah la tengah banyak tempahan sekarang, nasib boleh jugak selit-selit. Hantar hari Ahad malam, Hari Rabu dah siap. Pantas sungguh dan hasilnya pun kemas. Saya suruh jahit baju jer asalnya, sekali dengan kain sekali dia berjaya siapkan.Alhamdulillah. Kos upah : RM 25 . Biasa dia kata RM 30 tapi diskaun sebab nak bagi sokongan untuk anak-anak katanya :) 

So total kos Baju Kurung Moden Jalur Gemilang = RM 38.00 . 



Inilah Baju Kurung Moden Jalur Gemilang my Nuha

Jom lah kita tengok dia posing malam tadi sebab hari ni tak sempat lah nak amik gambar sebab sekolah nya belah petang kan. Bab amik gambar bergaya serah jer kat dia ni. hahaha. Semoga berjaya anakandaku. Tak apa tak menang janji dah menang di hati Ummi dan Abah. Petang ni dia masuk dua acara lah, satu Busana Merdeka dan satu lagi Koir nyanyi lagu Sehati Sejiwa tak silap. Apa-apapun, selamat berjaya kakak..







Anak korang ada masuk apa-apa pertandingan sempena sambutan kemerdekaan kat sekolah ? 

Daripada Abu Hurairah RA bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, “Tanda-tanda orang munafik ada tiga, iaitu apabila ia berbicara ia dusta, apabila ia berjanji tidak ditepati dan apabila diberi amanah dia khianati.”

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)