Tuesday, February 13, 2018

Lunch @ Restoren Famous Thai , Plaza Shah Alam

Ni cerita sambutan untuk geng pakatan hari jadi yang tertunda. Penutup tahun lepas sempena birthday Ad. Sambutan bulan Januari lepas. Biasalah, sejak dua menjak ni mood blogging selalu kelaut dalam. Banyak membebel kat IG. Jangan lupa follow IG : elissmie. Hahaha. Sempat promote. Kali ni kami memilih untuk lunch di Restoren Famous Thai yang terletak dalam Plaza Shah Alam, Seksyen 9.



Haruslah bergambar dengan geng pakatan hari jadi 

Ahli macam biasa. 

Sebelum makan kena posing dulu sebelum makanan posing pulak

Bersama yang diraikan , Ad 
  
Tempat yang selesa 

Sesuai dengan kedai Thai, haruslah order Tomyam

Terliur pulak tomyam dia. Terasa pedas-pedas manis masam kat mulut

Close up sket Tomyamnya. Pergh sedap hirup panas-panas

Kangkung Goreng Belacan 
 
Ayam masak gajus

Overall, servis bagus ( maklumlah ada caj servis kan) dan makanan pun sedap. 



Anyway, terima kasih belanja kami makan. 

Restoren Famous Thai
Address: Lot No.F1, First Floor, Shah Alam Mall E9/9, Jalan Tengku Ampuan Zabedah E 9e, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor

Facebook : https://www.facebook.com/famousthaiplazashahalam/

Daripada Abu Ya'la Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW, Baginda SAW bersabda: "Orang yang cerdik (yang berakal) adalah orang yang mempersiapkan dirinya dan beramal untuk hari setelah kematian, sedangkan orang yang lemah (imannya) adalah orang yang jiwanya mengikuti hawa nafsunya dan berangan-angan kepada Allah SWT (bahawa Allah akan mengampuninya)." Berkata Abu ‘Isa : Hadith ini hassan, sebagaimana riwayat at-Tirmizi, No. Hadith : 2459)


2 Comments:

  1. bff pernh mkn sini..kita xpernh lg..tp rege pn bole tahan kn

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)