Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, May 11, 2017

Pemborong Barangan Perkahwinan,GM Klang

Ni cerita tak tahu lah berapa minggu lepas ni. Masa tu Nina, anak buah my hubby datang rumah. Kebetulan dia nak cari barang-barang yang masih tak cukup untuk dia nak deko hantaran dia .Dia nak nikah bulan Ogos nanti.  Mula-mula kitorang cari kat kedai barang perkahwinan Jalan Meru tu tapi tak ada . So lajak terus lah ke GM Klang esoknya. Pemborong Barangan Perkahwinan kat GM Klang ni yang kat sebelah bangunan GM Plaza tu kat blok C. So senang, tak perlu bersesak kat dalam.Lama gila tak pergi GM Klang. Kali terakhir pun dah tak ingat bila. 



Sekarang ni bermula 1 April 2017 waktu operasi  untuk Blok C sahaja bermula 10 pagi sampai 10 malam. Yang mana nak cari barang perkahwinan tu boleh la shopping sampai lebam. hahaha

Sebelum tu nak menggamit nostalgia dulu la. Rasanya tak pernah lagi tayang hantaran kitorang kahwin dulu dalam blog ni. Cerita 10 tahun lepas ni. Lantak lah kan. Dah belog saya. Hantaran kahwin kitorang, saya dan Kak Long yang buat untuk dua-dua pihak. Terima kasih Kak Long, tak terbalas jasamu. 

 Yang ni untuk sebelah pihak lelaki . Tema coklat hijau. 


Yang ni guna kotak gabus yang dibalut kain organza. Hantaran dari pihak my hubby . Teman purple. Haruslah mak yang pilih semua tema. #nostalgianya

Ok la, kembali ke alam realiti. Kat GM Plaza tu memang dah aim dah apa yang kami nak beli. Sekarang ni kotak kayu untuk hantaran memang tengah in. Tak silap dalam RM 8 satu kotak tapi Nina dah beli awal-awal lagi. Murah dari GM Plaza dia dapat beli online. So kami cari bahan untuk deko kotak tu seperti rumput hiasan, kertas guni, riben dan bunga . Kami pergi dua buah kedai kat dalam tu. Kedai pertama adalah Pemborong Sarang Hae Yo. Peminat K Pop gamaknya owner ni. Dalam tu kitorang beli bunga, kertas guni dan riben. Memang rambang mata . 


Ni antara bunga yang menjadi pilihan . Tips nak pilih bunga, amik gambar bunga tersebut. Tengok yang mana menyerlah yang tu kami pilih. hahaha. Macam pakar sangat . 

Sempat lagi bergambar dalam ni . 


Cantiknya bunga bulat-bulat ni. Saya berkenan betul letak kat rumah tapi my hubby tak gemar bunga plastik. Bunga hidup pun tak pernah beli. Sadiss....

My Nuha dan My Nayla..Kemain posing anak-anak dara mak 

Nina dan puteri-puteri mak. Yang Nayla pegang tu kain guni. Harga lupa lah pulak. Banyak warna kain guni ni rupanya. Bukan warna guni biasa tu ajer. Yang ni coklat gelap yang Nina pilih. 


My nyawa 

 Lepas dah settle kedai pertama,my hubby bawa anak-anak pergi minum kat situ. Diorang dah start mengarut lah kan sebab lama kami duk belek bunga. hahaha. Sampai mak yang tak ada kena mengena ni pun rambang mata. Semua nampak cantik. Last-last my hubby masuk campur, dia pun sekali tolong pilih bunga.Tak sangka laki mak ada bakat jadi pak andam. hahaha. Lariksss...Kat kedai pertama tak jumpa rumput hantaran.So kami pergi ke kedai kedua iaitu Bagus Setempat Sdn Bhd . Sini ada, satu keping tak silap RM 9. 

Bawak ni idea dekorasi yang Nina nak buat lah untuk hantaran dia nanti. Kotak, bunga dan rumput. 


Yang ni idea dekorasi menggunakan kotak, kertas guni, dan bunga. 



Ada ker yang tengah mencari barangan perkahwinan tu? Semoga sharing hari ini bermanfaat dan urusan korang dipermudahkan. Memang jimat kalau DIY berbanding beli yang dah siap tau :) 


Pemborong Sarang Hae Yo : 

P6, Pavilion 6, Block C, GM Klang Wholesale City, Jalan Kasuarina 1, Bandar Botanic Capital, 41200 Klang, Selangor

Bagus Setempat Sdn Bhd :

P1-17, Pavilion 13, Block C, GM Klang Wholesale City, Jalan Kasuarina 1, Bandar Botanic Capital, 41200 Klang, Selangor


Daripada Abu Hurairah RA daripada Nabi SAW sabdanya, “Bukanlah kaya itu dengan sebab banyak harta benda, tetapi kaya itu ialah kaya jiwa.”


(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

1 Comments:

  1. dah besar dah nayla ngn nuha..dh anak dara dah..lama tk tgk dorang... : ) : )

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)