Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, July 26, 2016

Restoran Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang , Perak

Entry pemanas minggu ini. Jom kita JJCM @ elissmie ke Perak. Sebenarnya, percutian yang tak dirancang sebab abang saya yang kedua tu kena operate kaki yang patah sebab kena langgar masa nak pergi kerja. Alang-alang dah pergi melawat kan, kita bercuti hujung minggu lah sekali. Lagipun tahun ni tak bercuti kemana-mana lagi. Tunggu nak pi Cameron Highlands macam sampai sudah tak sampai. Nampak signboard Cameron Highlands lap air liur sudah . hahaha. Exaggerate sangat  !!!

 

Ini mastermind yang bawa kami ke Restoren Mak Jah untuk pekena Mee Udang yang famous tu kan.


Muka selepas amik order. haha


Ops.. Beg baru nak bergambar. hahaha



Haruslah muka empunya blog yang sebesar talam ni nak enterframe dengan handbag baru dari Zalora . hahaha

Mula-mula pekena cucur udang dengan kuah kacang. Sedap tapi tekak mak tak in dengan kuah kacang. Kalau ada sos pencicah made from terengganu, heaven tekak ni. RM5 sepinggan. Yang ni dari stall Pak Uteh Cucur Udang. 


Cucur sotong pulak. Kalau orang KL dia sebut sotong celup tepung ni.Hakikatnya jemput sotong lah kan. RM5 sepinggan. 


Dah sampai Mee Udang Mak Jah, haruslah cuba makan Mee Udang. Udang amik kau selambak, sampai kena selak baru jumpa mee . Udang besar dalam 5 ekor . Yang ni RM 13.00 sepinggan. Mee Udang Special .


Close up sket,.  Bahan lain cuma kubis dan daun bawang serta cili. Tak pedas , manis perasa udang gitu lah. Mungkin tak kena dengan selera saya. Mungkin kalau tambah masam sket baru kena selera. Tapi udang memang fresh habaq hang. Eh, fresh tau mengkome..ekeke.. ate Perok..


Parking ada disediakan kat area sini. Kat sini pun ada stall lain yang boleh korang cuba sebenarnya. Mak Su Laksa Special Banjir Udang dan Ayam goreng Rangup. 


Ruang makan yang banyak. Kami datang dalam pukul 12 tengah hari so tak ramai orang lagi. 
Makan pun bertenang-tenang ajer. Dah makan moh le kita beransur ke Pulau Pinang ke lokasi yang dituju.


Haruslah bergambar depan Restoren Mee Udang Mak Jah sebelum pulang.


Korang pernah makan Mee Udang Mak Jah ? 


Mee Udang Mak Jah
Kg. Menteri
Kuala Sepetang
Taiping
Tel : 05-898-1400 / 012-293-1101 / 017-469-5026
Waktu Perniagaan : 11 pagi - 10 malam
Tutup Rabu

Daripada Anas RA katanya, seorang lelaki datang menemui Rasulullah SAW lalu berkata : Sesungguhnya aku hendak pergi musafir wahai Rasulullah, berilah nasihat sebagai bekalanku, Baginda pun bersabda, “Semoga Allah memberi kekuatan iman kepadamu”. Lelaki itu berkata lagi, “Tambahkanlah doa untukku lagi” lalu Baginda bersabda “Mudah-mudahan Allah memberi keampunan kepadamu” lelaki tersebut berkata lagi, “Tambahkanlah lagi doa untukku” Baginda bersabda lagi, “Semoga Allah memberi kemudahan kepadamu dan kamu mendapat kebaikan di mana sahaja kamu berada.” (Hadith Riwayat Imam at-Tirmizi, katanya hadith hasan)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

1 Comments:

  1. hmmmm minggu ni aida blogwalking, kebetulan, ada 3-4 blogs citer pasal mee udang mak jah ni tau, eliss.
    aduhai... menggugat jiwa ku yg suka udang!!!!

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)