Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, May 28, 2013

The ZON Regency Hotel by the sea, Johor Bahru

Korek-korek gambar dalam kamera hubby ni, ada gambar dia outstation ke Johor Bahru bulan Mac hari tu. Ingatkan dia lupa pesanan saya suh amik gambar kat hotel dia menginap masa outstation tu .Jom la kita layan suasana bilik hotel dan fasiliti yang disediakan untuk penginapan beliau selama 2 hari 1 malam di The Zon Regency Hotel by the sea, Johor Bahru. Ianya terletak berhampiran dengan zon bebas cukai Johor Bahru gitu yer.Kalau ikut sure pergi menyopping :p

Bilik Deluxe  from RM163.64++ per night


Bilik air nampak sempit, janji bersih kan.


Tapi ok lah , ada bath tub nak berendam 

Siap ada hair dryer gitu.

Packaging toiletries dia menarik. Ni hubby rembat bawak balik rumah.
 Dah tahu isterinya suka .

Better jangan gatal amik apa-apa kan kat mini bar :p

Ada fridge


Kosong jer pun.

Biasalah kalau dah kerja dalam bidang safety tu, pelan emergency pun dia snap :p keh keh keh . Ampun sayang..

Hotel room key card wall slots

Ada kerusi dan meja untuk santai-santai

Almari ada 3 pintu

Free Wifi. Dah bagi siap-siap username dan password.

Ada LCD 32" TV

Arah qiblat


Nak beli barang hotel tengok harga ni. Teringin selimut hotel tu. Apsal best sangat..hehehe
Tak nampak pulak harga kat sini. Bantal pun dah RM150.


Inilah safety box nyer..

Banyaknya bilik. Tengok info 400 bilik jumlahnya...fuyyooohh

Lobi

Diruang depan bilik hotel

Warna warni bangunan hotelnya yer..

Ini bangunan apa yer....

Pintu masuk

Pintu masuk Kompleks Bebas Cukai JB

Overall my hubby cakap servis hotel ini OK, proses check in dan check outnya pun cepat. Serba serbi elok lah dimata dia yang boleh tahan cerewet tu :p Ampun bangggg.....larikss...
Rating My hubby : 4 bintang per 5 bintang


Korang kalau ke JB , pernah stay hotel mana?

The ZON Regency Hotel by the sea, Johor Bahru
(formerly known as Eden Garden Hotel)
88, Jalan Ibrahim Sultan, Stulang Laut
80300 Johor Bahru, Malaysia
Tel: +607 221 9999     Fax: +607 221 5173
Website :http://thezonregencyjohorbahru.com
Review Asia Rooms : Boleh baca kat sini
Review Agoda : Boleh baca kat sini


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

11 Comments:

  1. cantikla karpet dia tu..huhu...kalo kitorang ke jb mesti tido kat hotel grand paragon sebab dekat ngan opis branch sana. dulu ada gak merayap ke the zon by the sea ni. tp tido kat hotel naza taliyya je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik karpet dia mcm rumah saya :p jb saya pun x pernah jejak :p

      Delete
  2. Dulu kawan saya pernah kerja sini.. memang selalu lah mai sini.. cuma tak pernah menginap.. lagi pun dulu rumah sewa sebelah je tu dekat depan pantai stulang tu.. masa belajar lagi.. nampak mewahkan.. sebut mini bar tu teringat masa menginap dekat hotel area KL ni.. main belasah je makan coklat kit kat.. sekali nak checkout ambik kau.. satu coklat RM20.. padahal dekat luar baru RM4.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Tak pernah sampai JB lagi..

    ReplyDelete
  4. waaaahhh... menarik nih.. haaaa, kalau ada minibar jangan dok order.. air tin RM5 tu... kalo dahaga sangat takda air, boleh laaaa... kui3

    ReplyDelete
  5. Beli coklat tak Eliss? Dekat sini macam-macam coklat yg selalu kami beli. Kakak sebab dah duduk JB memanglah tak menginap di hotelnya tapi makan dan jenjalan sini selalu. Kakak suka makan di Lotus Restoran bawah hotel ini aje. Shark-fin soup dan steam fish dia memang superb.

    ReplyDelete
  6. besar betol hotel tuh kan~ saujana mata memandang gittu~ hehehehe

    ReplyDelete
  7. Owwh... pernah tido sini masa jenjalan sorang2x kat sini...biasa tido kat golf resort kat SENAI je sebab dekat ngan ofis maskargo dan airport

    ReplyDelete
  8. bagusnya ada free wifi...hotel 5 bintang pun bln tentu bg lg...

    ReplyDelete
  9. pernah sekali je sampai JB masa kecik2 dulu.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer