Tuesday, June 14, 2011

Bawang putih hitam ? | Advertiser @ Elissmie

Bertemu lagi diruangan penaja di elissmie.com. Kali ini kita berkenalan dengan blog blackgarlic2u.Blog ini adalah sebuah blog perniagaan Black Garlic atau Bawang Putih Hitam.


Untuk mengetahui info yang lebih jelas,  jom klik laju-laju kat sini..
  


Apakah BLACK GARLIC - bawang putih hitam?

Black Garlic adalah makanan semulajadi yang terhasil dari proses penapaian dan penuaan
(fermented and aging) bawang putih mentah biasa dengan suhu yang tinggi dan kelembapan selama 60-90 hari sehingga terhasil isi yang hitam. Proses ini telah menghilangkan bau tajam dan rasa yang kuat kepada rasa yang kenyal, sedikit manis dan rupa yang di salai. Boleh dimakan terus dalam jumlah yang banyak tanpa kesan bau. Ia mempunyai khasiat 10 kali ganda dari bawang putih biasa.

Khasiat BLACK GARLIC - bawang putih hitam

Berikut adalah antara khasiat Black Garlic dengan izin Allah Taala :-

1. Mempunyai sifat anti-kanser,
2. Pemulihan dan mencegah diabetes
3.Merawat influenza
4.Anti-keletihan
5.Menurunkan tekanan darah
6. menurunkan lemak
7. menurunkan gula dalam darah,
8. anti-trombisis,
9. Menurunkan kolesterol
10. Anti-penuaan,
11. Meningkatkan kekuatan imunisasi,
12. Untuk memperbaiki sembelit dan insomnia.

Resepi yang boleh dicuba dengan Black Garlic adalah seperti berikut :-



 


SALAD BLACK GARLIC DENGAN SERBUK BIJAN

 dan 


 

SOTONG GORENG TEPUNG DAN SOS BLACK GARLIC





UNTUK MEMBUAT PEMBELIAN : KLIK SINI LAJU-LAJU...



Bagi yang ingin bertukar blog badge boleh copy coding bawah ni :)










Apa tunggu lagi ? Mari lah terjah blackgarlic2u sekarang ! Aku kata sekarang ! Sekarang lah wehhh...Pertanyaan dan komen -klik di sini-   Senarai nama agen dan stokis -klik di sini- 
p/s :

Tempoh pengiklanannya adalah selama 6 bulan di  Elissmie.Com dan berharap dia berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan dan mendapat hits yang baik dari belog aku ni :)


p/s :


Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan dengan belog aku disidebar ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya . Tiada Banner? Boleh aku designkan  sekali siap animation seperti contoh kat sidebar yer :)


1 Comments:

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)