Wednesday, November 03, 2010

Macam mana nak buat assignment ChurpChurp?

Tutorial hari ni bertitik tolak kepada entry semalam . Aku bukan pandai sangat tapi boleh la nak jawab soalan basic kan.

Baru semalam saya daftar churp2 dan hari ni ada dapat satu scheduled tweets so mcm mana saya nak buat ni...blurr tatau apa.. - email dari seorang rakan blogger

Mungkin ada yang tak pernah dapat lagi assignment kan ? Biasanya assignment ni akan dihantar kepada email yang korang daftar .


1) Check dulu email korang !



2) Bila nampak sender ChurpChurp - Marketing tu, korang lompat tinggi-tinggi sebab duit sudah mari :p

Lepas tu baca lah email tu, promo apa yang korang kena buat kan ! Dah faham, klik kat link berikut :

http://www.churpchurp.com/twitterer/tweets/




3) Bawah ni contoh tweet yang korang kena tulis lah.



4) Yang paling penting , semua keyword yang diberikan korang kena letak. Tak boleh tinggal satu pun, kalo tertinggal , jawabnya kena reject lah. Lagi satu, korang kena cepat-cepat siapkan assignment, biasa dia ada bagi tempoh masa , nanti bila dah cukup kuota dia, dia reject lah tweet yang korang dah siapkan tu :p Aku rasa konsep dia adalah first come, first serve. Kalo salah mintak ampun yer :p


5) Bila dah siap, confirm dah semua korang tulis dengan betul, tak reti-reti tekan butan Tweet??? Nanti dia akan proses, bila dah approve, dia keluarkan kempen yang kita tulis tadi kat twitter wall atau fb wall kite...then duit korang akan menyusul :p RM100 baru boleh cash out :p



6) Satu notis akan terpapar seperti berikut : Thank you for your submission! Please note that we will review your tweet before it is published, and it will take up to 1 working day after your tweet is published for your payment to be credited.


Dah faham? bagi yang tak register lagi, boleh register kat sini http://www.churpchurp.com/register-twitter/

Patutnya ChurpChurp lantik aku sebagai duta kan? hehehe :p

18 Comments:

  1. kena ada akaun twitter ke?kita dh register churpchurp

    ReplyDelete
  2. dh daftar tp tak berapa aktif kt twitter tu..mesti lambat nk dpt assignment ngn churp2 kan

    ReplyDelete
  3. @Sharinginfoz memang best kan,menjana pendapatan gitu:p

    ReplyDelete
  4. @mama tisya rasa kena ada twitter atau facebook, sebab nanti dia akan post secara automatik ke wall twitter atau facebook kita. tu psl kena authorize dengan twitter dan fb.

    ReplyDelete
  5. @lydzar aku nak aktif masa bila? siap kena lock lagi.Yang penting kena difollow orang banyak2 baru duit masyukk :)

    ReplyDelete
  6. fb dh ada cuma twitter je tkde..kalo slh satu je okla..tp fb or twitter kena blok..huhuhu

    ReplyDelete
  7. hadoi aku pun br dapat assignment ni... tgh blur nk tweet kan.... tulunnnn

    ReplyDelete
  8. sama ngan mama tisha..fb n twitter di block..so xleh wat income lah..any alternatives frenzzz?!!

    ReplyDelete
  9. @mama tisya online dulu kat rumah untuk register, pastu kat ofiz buat assignment ajer :p tu yang me selalu buat,sebab kat ofiz ni pun block fb dan twitter :)

    ReplyDelete
  10. @Elyn ko ikut ajer cara2 aku buat tu :)

    ReplyDelete
  11. @ChiKeDees online dulu kat rumah untuk register fb dan twitter utk authorize churp2 , pastu kat ofiz buat assignment ajer :p tu yang me selalu buat,sebab kat ofiz ni pun block fb dan twitter :)

    ReplyDelete
  12. dh register twitter..tgu assigment plak...tp kalo tk phm nanti ku tnye ye

    ReplyDelete
  13. salam..terima kasih 4 the tuto ya..

    ReplyDelete
  14. kak, macam mana kita nak tau kita dapat assignment ni ? kena apply atau churpchurp yang cari kita ?

    maaf la sebab miza pun baru join churpchurp. tak berapa faham lagi.

    ReplyDelete
  15. wah . still kena byk blajar ni :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)