Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, September 14, 2017

Program Larian Anjuran UiTM

Assalamualaikum dan Selamat Petang .Dah lunch ke? Hari ni tiba-tiba nak tulis pasal larian pulak. Banyak sekarang ni orang suka join larian kan. Bagus betul program ni disamping membantu membakar kalori dan boleh menyihatkan tubuh badan. Teringin jugak nak join tapi tak ada running buddy lah pulak yang sanggup 'berjari' . Berjari tu berjalan lari. Sambil lari, sambil jalan. hahahaha

Teringat zaman sekolah dulu, saya ni si kaki bangku , memang tak reti sangat main bola. Bila kat sekolah saya ada persatuan jogging, terus saya daftar masuk cepat-cepat. Kah kah kah.Lagi satu softball.Cuma perlu pukul bola dan lari ajer.Siap jadi kapten. Kapten ni lebih kepada kena angkut kayu softball tu. Sadis. Sebenarnya saya dulu tak ada la bangku sangat tapi lebih kepada fobia sebab masa darjah 3 saya praktis main bola baling untuk rumah sukan tak silap, lepas tu bila kawan buat hantaran( bukan posting yer) , bola tu terkena jari anak masa saya tangkap bola tu. Sudahnya sampai sekarang jari tu masih bengkok. Seminggu saya tak cakap mak. Zaman kita dulu kan, mesti takut nak cakap mak kalau buat salah kan. Sampai dah tak tahan sangat sakit baru cakap. Bila jumpa tukang urut, dia cakap urat dah keras. Maka dapatlah cacat kekal kat jari anak tu. hahaha. Insurans cover tak?

Malas lah nak cerita panjang, jom la tengok program larian yang dianjurkan oleh UiTM kot korang berminat nak join berlari sama kan. Mak ni bila nak insaf pun tak tahulah. hahaha



UiTM Hat Run 2017
Tempat : Padang Kawad UiTM Shah Alam
Tarikh : 16 September 2017
Terbuka kepada orang awam, staf, pelajar & alumni!

Contact person :
Amir - 017734 8830
Aliff - 017322 7393




Registration Form :
http://checkpointspot.asia/Event/EventInfo.aspx?EventCode=%2bCLIdwP2TWM%3d



LED Night Run
Tempat : Padang Kawad UiTM Puncak Alam
Tarikh : 19 September 2017
Terbuka kepada orang awam, staf, pelajar & alumni!

Contact person :
Hidayah : 011 2557 7162
Adlina : 017 374 2949

https://www.facebook.com/TrigkkaEvent/


Arau Rainbow Run 2017
Tempat : UiTM Cawangan Perlis
Tarikh : 28 Oktober 2017
Terbuka kepada orang awam, staf, pelajar & alumni!

Contact person :
012- 4750787 (Jamilah Radzi)
013- 4161355  (Nurul Afiqah)

Registration Form : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpRXxWJwyIStFfCJJ9eUVyVveJQ6ogRwqXQYSiuecBW-SDkA/viewform





UiTM Run 2017
Tempat : UiTM Kota Samarahan, Sarawak
Tarikh : 2 Disember 2017
Terbuka kepada orang awam, staf, pelajar & alumni!

Contact person :
Mohd Zakey 0138122973
Aima Sumiyati 0148923086
Kadariah 0138942784

Registration Form :
https://goo.gl/forms/11C3A1YPi3dvyowp2


Korang suka join Larian ? #khidmatmasyarakat #uitmdihatiku


Daripada Abu Hurairah RA katanya, Rasulullah SW bersabda, “Kamu semua tidak akan masuk syurga sehinggalah kamu beriman. Tidak beriman kamu sehinggalah kamu semua saling mencintai, adakah kamu semua suka jika aku menunjukkan kepada kamu semua satu perkara, jika kamu lakukan perkara tersebut tentu kamu semua dapat berkasih sayang dan saling mencintai? iaitu hendaklah ucapkan salam dikalangan kamu semua.”

(Hadith Riwayat Muslim)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)