Thursday, September 29, 2016

Name Card 100 Keping Percuma Dari Pixajoy Malaysia

Orang lain dah lama dapat name card percuma , kita baru terhegeh-hegeh nak redeem. Sebenarnya hari tu ada tertengok FB Mamatisya cakap dia dapat name card percuma dan katanya semua orang pun boleh redeem. So terus la cepat-cepat grab kan. Sekali ada tempoh dua minggu sahaja. Bila nak redeem dah tak boleh. Terpaksa buat email lain pulak sebab nak redeem percuma sekali lagi. Kalau tidak dah dapat 2 kotak dah name card. hahaha. Tak apa, bulan depan cuba lagi. Sebab boleh redeem akaun yang sama sebulan sekali sahaja. So apa tunggu lagi ? 




Boleh guna online editor untuk  mudah dan ada pelbagai template yang boleh dipilih. 


Kalau keluar macam ni maknanya korang dah redeem atau dah lebih 14 hari dari tarikh redeem :p Bertabahlah tunggu bulan depan atau buat akaun lain pulak. 

Shipping fees to West Malaysia are RM8.48; East Malaysia are RM12.72; Singapore are RM25.44 (inclusive of 6% GST).

Postage tetap kena bayar ok ! 


Ini saya punya. Design sendiri dengan penuh kasih sayang :p Saya punya untuk kegunaan pejabat.
Memang cepat servisnya dan terbaik lah. Hari Jumaat submit order, Isnin dah sampai. 

Selain business card korang boleh buat : 

Musim orang kawen kan, sesuai jugak ni letak kat gift .

Untuk event atau birthday pun boleh jugak . 

Parent Card - Boleh letak nombor telefon kita atau suami untuk beg sekolah anak atau anak nak pergi trip ke letak dalam dompet . Nak buat lah bulan depan :p


Korang dah dapat Name Card 100 Keping Percuma Dari Pixajoy Malaysia? 


Maha Berkat (serta Maha Tinggilah kelebihan) Tuhan yang menguasai pemerintahan (dunia dan akhirat); dan memanglah Ia Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu  ( Al Mulk : Ayat 1 ) 


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, September 28, 2016

Iz Homestay Greenhill Resort,Cameron Highlands

Siapa pernah pergi Cameron Highlands angkat tangan laju-laju? Ok. Saya jer belum pernah nampaknya. Rayuan di blog selama beberapa tahun ni masih tak menjadi. hahaha. Minta tolong boz buat kursus untuk saya di Cameron Highlands lah. Saya tak nak Marina Cove Resort, Lumut tuh tapi kena paksa pergi jugak .hahaha

Ok, berbalik pada Cameron Highlands.Ni saya nak bagitau kalau korang ada nak cari homestay di  Cameron Highlands dan sekitarnya, boleh la ke Iz Homestay Greenhill Resort , Cameron Highlands. Homestay ini dikhaskan untuk pelanggan beragama islam sahaja. Jom rasai suasana tenang dan segar kehijauan di homestay yang selesa dan bersih ini. 



Map ke Iz Homestay Greenhill Resort , Cameron Highlands. 


Banyak kemudahan yang disediakan di antaranya seperti berikut : -

Apartment dengan kemudahan lift

3 bilik tidur dan 3 bilik air


Bilik utama dengan 2 katil queen

Bilik kedua dengan 1 katil queen dan 1 katil super single


Bilik 3 dengan double decker 


Ada 3 bilik air


Kelengkapan memasak dengan peti sejuk, microwave,blender, kettle,rice cooker ,toaster, lesung batu dan dapur 

Kelengkapan TV LCD & NJOI di ruang tamu

Meja makan 6 seater

Antara tempat menarik di Cameron Highlands dan sekitarnya :  

Agro Technology Park MARDI
Taman Rama-Rama
Ladang Teh BOH
Cactus Valley
Big Red Strawberry Farm
Lavender Garden
KEA Farm di Brinchang
 Ladang Lebah
Fragrance Nursery
Muzium Time Tunnel
Pasar Malam Pekan Brinchang
Kebun anggur Lembah Bertam

Untuk sebarang pertanyaan dan urusan tempahan boleh hubungi : 

Whatsapp: Kak Imah  013 430 4627
Facebook:https://www.facebook.com/Iz-homestay-greenhill-cameron-1691531727839462/
Alamat : Blok B, Jalan Gereja, Tanah Rata
Tanah Rata 39000Malaysia



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, September 27, 2016

Pengalaman Sambung Ubat Di Luar Daerah

Cerita dah basi namun nak share jugak . Semoga perkongsian bermanfaat dan rujukan masa akan datang. Setiap bulan saya perlu mendapatkan bekalan ubat . Ubat cuma diberi sebulan sekali. Minggu sebelum raya, saya dah aware yang saya perlu sambung ubat pada 14 September iaitu jatuh pada hari saya sedang bercuti hari raya aidil adha tu, so awal-awal saya dah pergi klinik UiTM macam biasa sekali stok ubat tu tak ada. Staf kat bahagian Farmasi cakap, boleh ajer pergi amik dekat panel dengan tunjukkan buku rawatan saya tu jer.


Buku Rekod Pesakit saya :) 

Masa minggu raya tu kebanyakan klinik tak buka lagi, so kitorang pergi la kat Klinik Kesihatan Paka. Sampai-sampai tanya nurse nak sambung ubat, dia rujuk dulu ubat saya ke bahagian farmasi. Dia kata ada tapi kena jumpa doktor dulu. Nasib baik masa tu tak ada orang sangat. Lepas jer daftar , terus nombor saya dipanggil. 

Masa ni lah baru segalanya bermula.Masuk-masuk bilik doktor, doktor tengok nama ubat sebab saya cakap nak sambung ubat jer. Nama ubat yang tak familiar, dia call farmasi katanya dua-dua ubat saya ubat List A . Blur sekejap. Doktor terangkan ubat mahal ni, ubat yang hanya boleh dikeluarkan oleh doktor pakar sahaja di hospital kerajaan. Dia tengok balik kad rawatan saya, doktor biasa jer yang keluarkan ubat tu. Bila check BP , BP saya 140/90. Border line katanya. Sebolehnya dia nak bagi juga saya ubat. Terima kasih doktor yang bertugas pada hari kejadian yang saya lupa nak tengok namanya. Dia terus call doktor pakar , dan tanyakan boleh atau tidak untuk keluarkan ubat untuk saya. Doktor 'Datin' tu bagi ubat tapi cuma sehingga Isnin sebab saya cakap Isnin baru saya boleh pergi dapatkan ubat . Alhamdulillah , dapat jugak ubat darah tinggi dan kolestrol saya sehingga Selasa 19/9/2016. Terima kasih doktor Klinik Kesihatan Paka yang bertugas hari tersebut dan Doktor Datin yang membenarkan ubat saya disambung .

Dua jenis ubat yang saya makan sekarang ni. 


3 biji jer yang dapat dari Klinik Kesihatan. Yang ni ubat kolestrol, ubat darah tinggi dah campak mana lah plastiknya. haha


Yang ni baru amik dekat Klinik Ajwa. Amik kau RM 182.00 sekotak. hahaha. Nasib klinik panel. 



Barangsiapa yang mengerjakan amal saleh, baik laki-laki maupun perempuan dalam keadaan beriman, maka sesungguhnya akan Kami berikan kepadanya kehidupan yang baik dan sesungguhnya akan Kami beri balasan kepada mereka dengan pahala yang lebih baik dari apa yang telah mereka kerjakan. (QS. An-Nahl/ 16 : 97)


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, September 01, 2016

Katalog IKEA 2017 | Wishlist tahun 2017

Assalamualaikum ! Hai September ! Korang dah dapat ke Katalog IKEA 2017 ? Biasa bulan September, mesti ada orang hantar Katalog IKEA kat depan rumah tapi tahun ni macam tak nampak bayang pun. Harap-harap balik petang ni, katalog ada kat depan rumah macam tahun-tahun sudah.  Tapi dah tak sabar nak baca boleh lah tengok kat sini  [ KATALOG IKEA MALAYSIA 2017] .



Yang tak suka tengok versi web boleh siap-siap download kat handphone kat Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ikea.catalogue.android

Apps Store - https://itunes.apple.com/MY/app/ikea-catalog/id386592716?mt=8

Jangan lupa tukar Settings ke Malaysia. Default dia United Kingdom. 

Wishlist tahun 2016 hari tu semua dah beli ke? Hahaha. Sekarang dah masuk tahun 2017. Yang mana tak sempat nak beli 2016 kita bawak ke tahun 2017 pulak yer. Katalog Tahun 2017 ni saya tengok banyak bermain dengan warna kelabu gelap. Mungkin warna yang in untuk tahun 2017 . Namun bagi saya, tu dah warna tahun 2011. Sebab memang tu warna saya cat semua bilik tidur rumah saya pada tahun 2011. hahaha . Sekarang dah bosan cuma tak tahu bila nak tukar warna lain. Layan dulu la gambar dari Katalog IKEA 2017 kat bawah ni. Ada 6 Kategori ,  Sleeping, Organising, Bathroom, Kitchen dan Relaxing. 


Berkenan kat tempat gantung kat belakang tu. 


Yang ni memang idaman kalbu dari tahun lepas, So ini wishlist tahun 2017 , ALGOT System ni lah untuk bilik belakang tu . 


Kabinet tu yang menarik tapi kecil sangat . Tapi yang besar mahal pulak. hahaha


Menarik pulak dinding bilik air dia..hehehe


Bila nak tukar sofa baru yer sayang. Sofa dari zaman baru kahwin lagi kat rumah tu. 


Yang ni dapat masa EGM kelab kat ofiz ni yang dah rasmi dibubarkan..Sobs


Yang ni pulak wishlist zaman bila tak ingat. Petang ni boleh pasang yer sayang. hahaha
Senang mak nak simpan tupperware dalam almari atas. Chewah..macam banyak..Kat bawah ni lah rupa kang kalau dah siap pasang..hehehe


BEKVÄM
Step stool, aspen
RM 59 


Korang dah tengok ke Katalog IKEA 2017 ? 


Daripada Abu Hurairah RA bahawasanya Rasulullah SAW bersabda, “Sesiapa yang menempuh satu jalan untuk mencari ilmu pengetahuan, maka Allah memudahkan baginya satu jalan untuk menuju ke Syurga”

(Hadith Riwayat Muslim)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)