Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, August 27, 2015

Jatuh cinta dengan Instant Shawl 2 Muka pulak !

Hari tu dah jatuh cinta dengan Naelofar Hijab Chic N Basic  . Skang dah jatuh cinta dengan Instant Shawl 2 Muka pulak. Memang senang betul la pakai Instant Shawl 2 muka ni atau Double loop ni. Setakat ni dah ada 4 helai . Gila malas nak pakai tudung bawal skang ni. Sebab saya ni alergik dengan keronsang. Kerongsang baru saya pulak pin dia panjang sket so asyik la terbuka tudung saya. Kerongsang lama hantar balik kat kedai emas sebab patah pin dia untuk baiki. Hari raya haji ni pulak la baru dapat gamaknya. 


Jom la saya tayang koleksi tudung dua muka saya yang super senang nak pakai dan tak perlu pin pun sebenarnya tapi saya saja pakai untuk lebih kemas.


Ni instant shawl yang pertama. Yang ni beli dengan ofiz mate jugak. Kain crepe.Masa ni la jatuh cinta kali pertama dengan Instant Shawl 2 Muka ni. Senang tak perlu lilit-lilit kan cuma sarung jer ke muka dua kali gitu :)

Yang ni yang kedua. Masa tu ada jualan kat bawah ofiz. Terus beli satu lagi. 

Masa hari raya hari tu pun saya memilih untuk mengenakan tudung Instant Shawl dua muka jenis crepe jugak. 

Yang ni gambar hari ini. Sebenarnya tudung ni asalnya adalah semi instant jenis cotton tapi saya dah alter jadikan dua muka. Senang ajer caranya. Boleh follow Tutorial Cara Jahit Tudung Dua Muka kat sini. 
Kalau semi instant lagi senang sebab cuma perlu jahit satu bahagian lagi jer kat bahagian pipi tu. 


Gambar semalam. Yang ni koleksi terbaru yang saya ada jenis kain chiffon macam Naelofar Hijab Chic N Basic. Bergambar di ofiz baru :) Yang ni kawan ofiz saya jual. Kalau berminat jangan segan dan silu contact kawan saya yer :)


Material: chiffon gorgette

Price : RM25.00 sehelai beli 3 RM70.00
Add RM6.00 for postage untuk semenanjung
Add RM7.00 for postage sabah serawak

PM/Whatsapp: 016 - 2120 969

Korang dah ada ke koleksi Instant Shawl 2 Muka??



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, August 24, 2015

Sambutan Hari Lahir @ Nandos, Plaza Shah Alam

Akhirnya minggu lepas, pakatan hari jadi yang pertama untuk tahun ni terlaksana. Kali ini, Ida belanja kat Nandos, Plaza Shah Alam. Suasana kat Nandos, Plaza Shah Alam ni memang kurang pencahayaan. Boleh la konon-konon makan candlelight lunch :p Ada ker istilah macam tu? hahaha. Belasah.

Kaunter bar kat depan pintu masuk

Ruang makan


Bergambar dengan tukang belanja :) Terima kasih Ida


Bergambar dengan tukang makan pulak :)


Bersama Ida dan Kak ema pulak

Ad dan Kak Ema

Botol sos Nandos pun nak enterframe acaner??Sos yang rata-rata masam-masam pedas.


Lemon minttea


Rindunya pada daun mint . Lama sudah tak bersua.Lemon dan mint , detox ku yang sempurna :p
Ntah berapa ratus kalori yang dibazirkan. Hahaha

Terima kasih Ida belanja kami makan kali ni. Next, my turn. Makan kat mana yer kita ??Any recommendations??


Plaza Shah Alam
Telephone:
(03) 5511 1655
Fax:
(03) 5511 2655

Address:
Lot G9, Ground Floor, Plaza Shah Alam, No.2, Jln Tengku Ampuan Zabedah E9/E, Seksyen 9,40100 Shah Alam, Selangor.

Opening hours:

Mon: 10.00am-10.00pm
Tue: 10.00am-10.00pm
Wed: 10.00am-10.00pm
Thu: 10.00am-10.00pm
Fri: 10.00am-10.00pm
Sat: 10.00am-10.00pm
Sun:10.00am-10.00pm

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, August 19, 2015

SuaRaya InfoTech 2015

Kalau tahun lepas, deko hari raya berdasarkan rumah sukan tapi kali ni setelah rombakan kabinet, ops, rumah sukan telah pun ditukar menjadi kampeni. Kampeni baru saya, Delta dengan motto Delta Fly High. Hah gitu. Tahun ni terlibat jugak dalam aktiviti dekorasi kampeni. Tahun ni semua kampeni hebat-hebat belaka dekorasinya.Jom lah kita tengok disebalik persiapan dan kesudahan SuaRaya InfoTech 2015 atau majlis jamuan raya lah sebenarnya yer peringkat pejabat kitorang.Jabatan punya minggu sebelum tu.

Hari sebelumnya kitorang buat preparation dulu.Jom layan gambar-gambar sekitar persiapan kitorang.

Ukiran ni saya yang tekapkan. Jenuh jugak menekapnya. Tapi bab tebuk serah kat orang lain. hahaha

Ini yang asal..

Hasilnya...Tadda... 

Yang ni untuk gantung kat syiling. 

Yang ni untuk gantung kat syiling jugak rambu ba rambu ramba ni lekat bawah polisterin yang atas ni


Hasilnya...Tadda...


Haruslah tayang muka mak yang bersungguh deko konon ! hahaha. Gunting aku mana pah..tak dijumpai lagi ni :p


Jom kita tengok hasil dekorasi untuk jamuan raya kali ini.Ada 4 kampeni kesemuanya. Kampeni kitorang dapat tempat kedua. Ok lah dari tahun lepas rumah saya tempat keempat :p
Kampeni Bravo - Tempat Pertama


Kampeni Delta - Tempat Kedua



Kampeni Alpha - Tempat Ketiga


Kampeni Charlie - Tempat Keempat

 Semasa sesi penjurian...


Semasa sesi dekorasi..
 
Jom la layan gambar mak berposing bersama kawan-kawan kat ofiz di booth yang ada :)

 Haruslah posing solo dekat booth kampeni sendiri :)

Bersama Ad di kampeni Bravo

 Dah ada photobooth, moh la bergambar sampai lebam kan..

 Ad dengan prop misai :) Abang misai..hahaha

 Mak pun nak tumpang jugak bergambar di photobooth..bergambar sampai lebam..hahaha

 Hadiah yang dimenangi. Tak merasa lagi ni..huhuhu

Posing kat kampeni Alpha
Kak ema pun datang jugak jadi juri pertandingan booth tercantik. Terima kasih la tak bagi Delta menang..hahaha

Posing kat kampeni Alpha sekali lagi
Posisi lain di kampeni Alpha jugak 
Dengan ida pulak, kawan senegeri terengganu nanana...terengganu kiter...
Dengan bekas pesara ofiz ku :)

The Charlie's Angel UiTM  gitu katanya..Tak cukup sorang lagi !
Ops..saya dah tak der dalam gambar sebab tukang amik gambar ni..hehehe

Ok . Sampai jumpa lagi tahun depan in sya Allah :)

Sambutan raya ofiz korang happening ke tak macam ni ?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, August 04, 2015

Sambutan Hari Lahir My Nuha ke 7 dan Dating Anniversary ke 12

Welcome August ! Hari Ahad lepas, 2 Ogos 2015 genaplah usia puteri sulong kami yang ke 7. Teman bergaduh ku siang dan malam, kuat merajuk dan suka dengki kat adik sebab cemburu Ummi asyik lebihkan adik jer. Tapi anakku, ketahuilah Ummi menyayangimu seluruh jiwa ragaku.. Kaulah nyawa, kaulah penawar suka duka..Semoga menjadi anak yang solehah yang dapat bawa kami ke Syurga Ilahi..In sya Allah.





Hadiah hari lahir tahun ni, hadiah sendiri beli. Cukup duit dia kumpul baki belanja sekolah dan duit raya nak beli tablet sebab tablet yang dulu dah rosak. Result exam hari tu menepati sasaran so boleh la dapat hadiah idaman .Belikan Asus Fonepad 7  kat Lazada, semoga cepat lah sampai . Tak sanggup nak dengar hari-hari tanya bila nak dapat tablet dia.hahaha


Terima kasih Maklong dan Ayah Long sponsor kek birthday. 

Maklong dan Ayah Long buat surprise :)

Tiba-tiba datang rumah bawak kek dan hadiah :)

Terus pakai jam hadiah dari Maklong dan Ayah long

Haruslah la Mak tumpang bergambar, gila glemer :p

My Nayla pun terselit sebelah kakak..Nasib tak berebut nak potong kek :)



Tak sangka, dah 12 tahun menyintaimu sayang and still counting ...

2. 8. 2003 - 2.8.2015

Hadiah untuk my hubby pendrive Iron Man ni. Hadiah sampai kat ofiz dia tapi terpaksa bohong sunat cakap bukan barang sendiri, barang Ad. hahaha

Korang ada hari istimewa jatuh pada bulan Ogos ni  ? 


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)