Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, January 26, 2015

Kos Built In Wardrobe Bilik Tidur Kedua

Tercapai jugak impian nak buat built in wardrobe untuk bilik tidur kedua. Bilik tidur my Nuha lah. Siapa lagi kan. Tak sabar jugak nak asingkan dia tempat tidur. Selagi bilik belum siap katanya selagi tu la dia tak nak tidur kat bilik sendiri. Sabar jer lah. Macam biasa , kali ni pun masih mengekalkan kontraktor sama yang buat Kabinet Dapur dan Kabinet TV rumah saya iaitu ABS Trend Master S/B.


Ini quotation untuk Wardrobe yang saya idamkan tu. RM35 sekaki untuk Wardrobe pintu melamin macam ni.Dapatlah diskaun RM100. Boleh la kan.


Lori sampai dalam pukul 10 pagi

Barang-barang sedang dipunggah keluar. 2 pekerja jer. 

Ingat nak makeover warna bilik dulu tapi tak sempat dah..

Kalau sorang-sorang memang tak leh buat kerja. Ada sorang tu pekerja sama yang datang pasang kitchen kabinet saya :) Dia pun masih ingat lagi.


Tengah pasang wall unit pulak. Yang ni RM165 sekaki. 


Dah nampak rupa. Tinggal pasang pintu pulak. Lepas dah siap, dia siap sapu seluruh almari dan sapu bilik. Tapi bilik tu hubby mop balik la kan macam biasa. hehehe

Tadda dah siap..Alhamdulillah. Dalam 3 jam jugak pemasangan dia. Mak suka dan puas hati sangat dengan hasil kerja diorang.

Katil pun dah sampai sebelum pasang wardrobe . My Nayla kemain posing atas katil kakak. Dia tak tahu , nanti dia pun akan disub kan ke bilik ni jugak nanti. hahaha

Minggu ni tak start lagi tidur bilik sendiri sebab tak kemas lagi bilik ni .Banyak barang yang dari bawah katil lama tak tahu nak campak mana. hahaha
Katil ni jenis pull out. RM 450. 


Ok. Kalau nak buat Built In Wardrobe jangan segan-segan contact mereka yer. Boleh minta quotation sekali :) 


ABS TREND MASTER SDN.BHD 
No. 81, Jalan Cokmar 1, Mutiara Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor Darul Ehsan.
No Tel : 03-3342 7660

SYAFIQ - 0133887671
NORFAEZAN-0133417660




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, January 20, 2015

Dinner Ala Cowboy @ Cowboy Town & Safari Wonderland , A Famosa Resort Melaka

Sebab tak banyak sangat gambar, saya gabung terus la dinner dan lawatan ke Safari Wonderland kat A Famosa Resort Melaka hari tu. Kitorang dinner kat Old West atau orang sebut Cowboy Town tapi tak dapat la tengok persembahan yang ada sebab dinner pun ada agenda sendiri dah iaitu penyampaian hadiah sampai dah habis pertunjukan kat Cowboy Town tu.

Nak masuk Old West pun kena ada tiket jugak.

Bergambar dengan cowboy chenta hati :p

Haruslah wefie

Cowboy dan anak-anak..hehehe

Haruslah bergambar satu keluarga

Cowboy pun nak masuk gambar. Boleh la...


Lepas habis majlis, bergambar kat Cowboy Town pulak. Pertunjukan pun dah habis dah,


Cowboy girl :p

Toilet sign utk OKU

Toilet sign utk lelaki. Sabor jer la, Hubby yang snap lah ni.

Antik keretanya..

Bangunan pun ala cowboy

Ni depan tempat kitorang makan tu

Lukisan red indian 

Banyak tema krismas lah masa kitorang pergi tu . Lepas habis majlis balik tidur . Nyenyak sampai pagi sebab dah letih seharian banyak agenda

Ni hari kedua pergi Safari Wonderland , A Famosa Resort Melaka. Amik gambar then bayar RM25 tak silap. Dapatlah gambar ni sekeping untuk kenangan. Nak masuk pun kena pakai gelang jugak .


Menunggu untuk naik lori melawat binatang yang ada dalam tu. My Nayla sebelum naik lori siap tidur lagi. Nasib baik Abah yang dukung. hehehe

Dah sampai lori yang ditunggu. Wanita mengandung memang tak boleh naik. Bahaya sangat especially bila lori terjun gaung. hahaha. Memang scary gila. Naik dan terjun 2 kali gaung yang sama tu. hahaha. 

Lori turunkan penumpang dulu then amik penumpang seterusnya

Wefie dalam lori. Budak baru bangun tidur sempat pandang kamera :) 

Zirafah 

Zirafah lagi

Harimau . Yang ni memang betul-betul sebelah harimau. Harimau tu dah la macam lapar, kehulu kehilir. Nak amik gambar pun rasa ngeri jer ..huhuhu


Lepas dah round dengan lori sambung tengok binatang lain jalan kaki pulak. Tak sempat tengok show yang ada sebab habis masa tunggu lori tadi jer.
Burung flamingo . Eksyen btol burung ni berdiri dengan satu kaki jer..sergah pun tak terkejut :p hahaha

Kuda padi . Nayla macam takut takut berani jer tengok kuda tuh..hihihi


Bagi makan arnab dengan carrot. Kat situ dia jual makanan untuk bagi binatang makan RM5 sepaket. 

Ala comel jer kan arnab tu..Teringat kenangan lalu. Dulu abah saya pun ada pelihara arnab jugak.


 Lepas dah tengok binatang , ada lunch disediakan. Ni entrance nak masuk tempat nak lunch tu. Tak silap RM35 sekepala dewasa dan kanak-kanak RM19. Nasib free jer kan, ofiz hubby sponsor. 



 Tamatlah sudah percutian ke A Famosa Resort Melaka. Tahun ni nak kemana pulak kita yer? Sabah ker? hahaha. In sya Allah :) 

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, January 09, 2015

Water Theme park @ A Famosa Resort, Melaka

Hari pertama di A Famosa Resort, Melaka dapat tiket percuma untuk Water Theme park . Sebenarnya ada sukaneka tapi tak sempat join sebab bertolak lewat . So sampai-sampai elok waktu lunch. Diorang sediakan lunch kemudian aktiviti bebas sampai pukul 4 petang untuk check in pulak.


Anak-anak dah tak sabar nak main air dah. Tu jer tujuan utama dorang berdua ni. Awal-awal lagi dah pakai swimming suit. Silapnya tak bawa pelampung. Kat dalam tu faham-faham jer lah harga dia kan. Satu pelampung RM29.90 dan yang pakai kat lengan my Nuha tu RM19.90 . Macam tu lah harga dia. Sebenarnya ada tempat boleh sewa tapi jenuh pulak nak beratur .Tu pun beli sebab terliur pelampung orang . Tempat jual pulak depan kolam budak-budak tu pulak. Nasib badan. hahaha


Mula-mula masuk kena pakai gelang dulu siap-siap. Tak strict sangat diorang check bag. Kalau tau macam tu bawa air siap-siap . Aiskrim RM5, Nasi Lemak Ayam RM12, buah tembikai potong RM3 dan air mineral pun RM3.50

Kaunter Masuk

Kakak kemain posing tapi adik, ada aku kesah..huhuhu

Mak dan anak-anak dara mak.. 

Tengok tu...spoil gambar..Boleh pulak dia pi main kat pokok pulak..huhu..Adik oh adik..

Masa tu dekat dengan Krismas so hiasan dalam tu semua tema krismas lah.

Haruslah wefie pulak. Gambar yang atas ni selepas mandi manda dan salin baju dah.

Swimming suit my Nayla baru beli kat Tesco hari tu RM45 tak silap.


Mula-mula celup-celup kaki dulu kasi warm up

Amboi adik....kemain lagi 

Siap nak amik pelampung orang

Seksi tak saya???

Kakak kemain lah jumpa air macam jumpa emas. hahaha

Dia boleh jer gi main sorang-sorang tapi saya tengok la dari jauh. Lepas tu Abah dia pulak ada melayan dia

Slide kat situ sampai berpuluh-puluh kali dia duk pusing

Muka gembira sangat lah tu dapat main air

Ni pulak pelampung yang beli kat depan kolam tu

Kemain atas lantai naik tapi bila masuk dalam air takut dia..buat rugi jer beli dik

Kakak jugak yang untung..dua-dua dia rembat


Adik semua gambar tak pandang kamera..hangen jer mak

Mak dan anak-anak dara mak dalam kolam pulak. Gambar last, lepas tu hubby pergi simpan telefon dan main air dengan kitorang kat pool arabian


Slide besar kat belakang tuh my Nuha sempat jugak naik 3 kali. Lepas tenggelam sekali terus cuak nak naik..Ngeri jugak kalau tengok slide tu sebab dia slide masuk dalam kolam yang dalam jugak..hahaha . Tapi my hubby dah standby dalam kolam tu siap-siap..


Ok, tu jer la cerita kat dalam Water Theme Park tu. Kalau beli tiket sendiri macam tak berbaloi lah sebab just mandi manda jer tak try main yang lain macam big ice cream slide yang ngeri macam tornado yang kat i-city hari tu.  Seterusnya nantikan dinner hari keluarga next entry pulak yer :) 


Dinning:

Side Walk Café
Fast Food Pavilions
Food Court
Bistro
Retail Outlets:
Swim Wear & Souvenir Shop
Convenience Shop

Facilities:

Locker Rental
Small locker: RM4/usage
Big Locker: RM12/usage
Tube Rental:
Double Tube: RM 10 (rental) + RM 10(deposit)
Single Tube: RM 8 (rental) + RM 8(deposit)
Cabana Rental:
Weekday : RM 70 / usage + RM 50 (deposit)
Weekend/Public Holiday/School Holiday: RM 130 / usage + RM 50 (deposit)
*First come first serve basis
Changing Room
Surau
Wheelchair (subject to availability)
Operation Hours
11.00am-7.00pm (Monday –Friday)
9.00am – 7.00pm (Saturday – Sunday, Public & School Holiday)
Close every Tuesday except for Public & School Holiday.

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)