Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, April 30, 2013

Jeruk Madu Pak Ali dan hadiah barangan comel Daiso

Ni iklan tidak berbayar.  Korang dah pernah try Jeruk Madu Pak Ali tak ? Kalau tak pernah , boleh terus contact Niza The Kancil Biru untuk urusan pembelian. Yang best pasal jeruk ini adalah dia guna gula pasir, air tapis dan dimasak didih 100 °C dan cuka epal. Jeruk ni tak sama dengan jeruk penang yang korang biasa makan tu yang boleh buat batuk-batuk perit-perit tekak tu tau. Air jeruk dia pun boleh minum sebagai jus wehh...



Ini saya punya jeruk :) Jeruk campuran dan jeruk salak

Terima kasih Niza :)


Korang dah pernah try Jeruk Madu Pak Ali tak ?
 

Jom menayang hadiah giveaway yang diterima dari  Asmah, http://mystrawberi.blogspot.com

Kotak polka dot , lunch box dan cucuk buah tu :)

 Testing cucuk buah pir :p Tu jer buah yang ada stok dalam peti. hahaha


Terima kasih yer Asmah :)



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, April 29, 2013

Pencarian Kasut Kedua, Kasut Pengawas dan FM Bandung

Akhirnya pencarian kasut kedua berakhir di Plaza Alam Sentral. Nak cari kasut yang harga kurang RM150,  sekali semua kedai tengah buat sales. Kasut yang harga RM100 pun boleh dapat RM50. Tension pun ada. hahahaha. Berlagak ! Last- last tadak pilihan , saya pilih jer la kasut yang ni.

Macam kasut pengawas kan ? Belasah jer lah.Nostalgianya :)
Saya pernah jadi pengawas sekolah masa sekolah rendah dan sekolah menengah.


Korang pernah jadi pengawas sekolah ?


Ni ole-ole dari Bandung yang Ngah saya bagi, baru balik bercuti dengan family dia kat sana.

Request FM siap-siap dari Bandung :)


Koleksi terkini FM saya :) yeehaa...


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, April 26, 2013

Yang best sekali , programmer pun boleh claim kasut :p

Ini kesinambungan entry semalam lah. Walaupun menjalankan tugas-tugas pengkeranian sebagai salah satu tugas, kami pun diberi peruntukan untuk shopping kasut sebanyak RM300 dan baju uniform 3 pasang. hahahaha .Syarat untuk kasut adalah kasut hitam dan bertutup serta tidak melebihi RM150 sepasang ( kalau lebih tambah duit sendiri kalau kurang rugi duit :p )

Makanya, hari ini adalah misi mencari kasut. Pencarian kasut di AEON Bukit Raja , ada sales 15% sempena hari ibu .Yang bukan ibu pun  boleh menikmati sales ini. Oh tersilap info, rupanya bulan member, bukan hari ibu sampai 1 April.Satu ajer kasut yang berkenan dijumpai dengan bajet yang terover sedikit...



Pelbagai pilihan kasut menarik yang ada tapi memang tak der lah yang ngam-ngam RM150. Terlebih atau terkurang. Pilihlah sendiri ;p




Tayang-tayang kaki dulu . Terima kasih kepada model kaki tidak berbayar :p
Kasut saya yang berkenan tu yang berkilat ada riben tu tapi tinggal yang display ajer dan loose sket :((



So saya pilih yang ini. Ini kasut saya, comel bukan ?



 Korang boleh claim kasut ? hahahaha . Berlagak ! #aptb




Derma melalui SMS. SMS PALESTIN  <jarak > 10 (RM10 / RM 5 / RM 3)  
Hantar ke 39111[klik]
 
Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA , boleh dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Pelbagai pilihan kain cotton untuk baju kurung , klik sini. [ klik laju-laju]

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, April 25, 2013

Programmer pun buat kerja pengkeranian tau, bukan cikgu sahaja :p

Bukan cikgu jer Am kena buat kerja pengkeranian, programmer pun kena jugak . hahahaha. Hari ni hari kedua kursus joomla. Bestnya kalau ada hosting sendiri, boleh praktiskan ilmu hari ni. Ada orang nak sponsor hosting ker ? ( batuk sambil jeling eyriqazz)  hahaha


Nasib baik mesin fotostat canggih ni boleh terus stappler dokumen yang difotostat...

Esok ada User Acceptance Test (UAT) utk sistem yang aku bangunkan tahun lepas ;p
 Berjaman baru nak UAT.


Setengah jam jugak saya melangut depan mesin fotostat :p

Selamat tinggal rambut bermasalah..Klik sini untuk penyelesaiannya... 


Diakhiri dengan kartun kegemaran my Nuha, Chibi Maruko Chan ! #aptb

Korang pernah buat kerja pengkeranian ?



My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, April 24, 2013

Potongan rambut pendek untuk wanita habis pantang 100 hari

Hari ni my Nayla dah berusia 106 hari ( batuk ) . Hahahaha .Masih pantang yang satu tu ( batuk lagi ) Kira baru habis pantang lah jugak kan. Ni tak tahu lah mitos ker haper, masa My Nuha dulu dia start ajer menyembur , habis rambut saya gugur. My Nayla pun nampaknya ada gaya nak menyembur tu sebab dia dah start buat buih. So, weekend hari tu manja-manja sket dengan hubby suh bawakan ke saloon.Dia pun sebenarnya tension jugak kalau rambut start gugur ni sebab dia yang sapu rumah kan ( hahaha. kantoi, isteri tak sapu rumah :p)


Kami ke Kelly Hairstyle Saloon kat area rumah saya ni. Ni saloon unisex sebab masa saya datang tu ada pelanggan lelaki dalam tu. Pekerja dia tengok semuanya wanita. Itu ajer pun saloon dekat dengan rumah saya dan buka pada hari Ahad. Senang la sket kan.

Jom kita tengok potongan rambut pendek dan style rambut untuk wanita tahun 2013 ni :-



Potongan 1


Potongan 2


Potongan 3

 
Potongan 4


Potongan 5.


Yang mana satu korang berkenan ?

p/s:

Potongan rambut yang saya pilih adalah potongan 4. Saya suka ikat rambut so saya suh jugak amoi tu potong pendek tapi still boleh ikat. Pendek tapi still boleh ikat. Lepas potong rambut ringan kepala. Saya memang recommend kedai ni walaupun unisex saloon , tapi bila saya cakap nak potong rambut dalam tabir tu, dia turutkan saja. Mungkin dah ramai pelanggan beragama Islam datang kat situ so dia dah tahu dah. Potong rambut RM20 sebab rambut saya panjang sangat katanya.hahaha. Hampir 3-4 tahun tak potong rambut kot :p



 Kelly Hairstyle Saloon
No 16 Jalan Zapin 1A, Bandar Bukit Raja,
41050 Klang, Selangor Darul Ehsan
Tel : 03 3081 3919
Kelly 014.666 3933
Waktu Operasi : Selasa hingga Ahad ( Isnin Tutup)
 

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, April 23, 2013

Sup Sirip Yu @ Restoren Mohd Chan, pertama kali cuba :)

JJCM @ elissmie kali ni adalah disponsor oleh my hubby yang mana meraikan naik pangkatnya hari tu. Asyik tertangguh ajer sebab my Long asyik la ada hal setiap kali weekend. So weekend lepas diorang datang so boleh la kita JJCM @ elissmie yer :) Restoren Mohd Chan lokasi yang dipilih kali ini , tapi plan asal nak tray Adam Lai tapi malam tu tengok dari tepi jalan full house, terus tukar plan. Ni kali kedua kami ke Restoren Mohd Chan. [kali pertama entry ini ]


Tayang muka orang yang sponsor dinner :)

My Nuha dengan Mak Long comel dia :)
Alahai , wajah empunya blog tadak pun :p
 My Nayla tidur kat dalam carier seat.
 Alhamdulillah, aman Ummi nak santap nak. Sampai sudah dia tidur.

Selamat tinggal rambut bermasalah , saya dah jumpa #SunsilkSmoothManageable kat sini....




Tengok buku menu dulu. Semua jenis masakan ketam. Tak order pun, leceh :p


Ikan Siakap dan semua jenis masakan siakap.


Starter Dimsum Chicken dan Mushroom. 3 ketul RM 3.80


Stim Siakap Teow Chew Style RM 38


"Seong Tong" Lala , Lala masak halia kot :p RM 20



Ni yang special, Sup Sirip Yu. Sedap, boleh dicuba lagi pasni.
Semangkuk besar boleh makan 6-7 orang semangkuk. RM20



Sotong Salted Special RM20




Kacang botor masak daging kisar RM 13

Malam tu saya minum Ribena Laici RM 4.50

Grand Total : RM 143.20

Korang pernah tak makan Sup Sirip Yu?

Mohd Chan Abdullah
33 & 35 Jalan Utas B 15/b,
Seksyen 15, 40000 Shah Alam , Selangor
No Tel : 03-5511 8228


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, April 22, 2013

NUTS BRITTLES @ CRAZIE NUTZ kini di elissmie.com ?

Hari ni nak promote satu produk kekacang iaitu Nuts Brittles @ Crazie Nutz yang  mengandungi pelbagai jenis kekacang berikut :- 

Almond (Badam)
Sunflower Seeds (Kuaci)
Biji labu
Biji bijan hitam




Memang kita sedia maklum kan, kacang adalah salah satu sumber protein kan. Siapa yang memang suka makan kacang boleh cuba satu balang. Confirm tak cukup lepas ni :) Memang saya dan hubby sudah jatuh cinta dengan Nuts Brittles ni masa gigitan pertama, sesuai sekali dengan motto produk ni Love at first bite . Jaminan sedap 100 % . Kalau tak sedap , saya takkan promote punya . Tengok gambar pun menggiurkan bukan ?

Korang dah pernah cuba Nuts Brittles @ Crazie Nutz ni ?


p / s : 

Buat masa sekarang saya tidak membuat penghantaran melalui pos 
hanya COD di UiTM Shah Alam dan Kawasan Bandar Bukit Raja sahaja !


Email untuk harga special buat reader elissmie.com ! Berat 350 gram . 


email me : elissmie [ at ] gmail [dot] com
Subject : Tempahan NutsBrittles


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sunday, April 21, 2013

Perfume idaman hati, kini boleh dibeli secara online

Korang selalu beli perfume tak ? Sibuk ? Tiada masa ? Ini nak tayang satu page kat fb iaitu PERFUME PANTRY yang menjual perfume idaman hati secara online. Kalau tak nak beli untuk diri sendiri, boleh beli untuk hubby atau wife, kawan atau pun sesiapa jer la kan. Jemput like fb page ni yer :)

PERFUME PANTRY mempunyai banyak pilihan perfume samada untuk lelaki atau wanita.Yang best nya, perfume yang dijual secara online ni 100% original perfume dan jaminan wang dikembalikan . Harga yang ditawarkan memang berpatutan.

Jom cuci mata tengok perfume yang dijual di PERFUME PANTRY ni ? Ini antara pilihan saya lah. Saya suka perfume yang mempunyai botol yang menarik :)
Yang ni pilihan untuk kaum hawa :) 

Lancome Tresor In Love EDP 30ml

RM130
 

 NINA RICCI NINA EDT 80ml

RM 220
BEYONCE HEAT EDP 100ml

RM 170
 VERA WANG PRINCESS EDT 100ml

RM 210

Jom tengok  pilihan untuk kaum adam pulak   :) 

CK BE EDT 100ml

RM 135


JEAN PAUL GAULTIER LE MALE EDT 125ml

RM 245


DUNHILL BLACK EDT 100ml

RM 190


Selain saiz botol sebegini, diorang juga menjual perfume dalam saiz miniatur dan travel kit  . Kelas kan ??Nak tengok lebih banyak pilihan perfume idaman hati, boleh terus ke page PERFUME PANTRY yer :) atau klik sahaja pada banner pada header kat atas ni :)


Korang yang berminat untuk membuat pembelian, boleh berhubung terus dengan diorang guna HP/ email atau gunakan butang MESSAGE untuk sebarang pertanyaan atau membuat pesanan ok !

HP : 013-9431291
Email : perfumepantry@gmail.com

Jangan lupa LIKE page PERFUME PANTRY yer :)


Korang pernah beli perfume secara online ?
* This is sticky note entry. Sila skroll kebawah untuk entry yang terbaru  :) Advertise here?  

My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, April 19, 2013

Cara elak lupa makan ubat, Cendol Pak Akob dan koleksi terbaru Fridge Magnet



Sejak menjadi pesakit darah tinggi ni, hari-hari sekali kena makan ubat sebelum breakfast. Cara elak lupa makan ubat adalah dengan bantuan botol ubat yang canggih ni :) Bila dah makan, just halakan penutup tu kepada hari yang perlu makan pulak. Terima kasih la kepada sesiapa yang inovasi buat botol ubat sebegini. Yer, saya seorang yang pelupa :p

Ok, nak tayang Fridge Magnet dari rakan blogger, Kak Dinas . Tak sangka gurauan jadi nyata, kini FM Penang dalam koleksi :)


 Heritage Townhouse Malaysia


 Dan FM Antarabangsa, Dari Thailand berlatar belakangkan Krabi Island :) Cantik sangat :)
Terima kasih Kak Dinas atas pemberian ini.



Ni kejadian selasa lepas, pekena Cendol Pak Akob @ Seksyen 16 berhadapan Masjid Jamek Raja Tun Uda  selepas JJCM @ Pak Su Corner ( citer lenkali ;p)

 Pekena Cendol Pulut. Terima kasih Kak Ema belanja kami :)



Derma melalui SMS. SMS PALESTIN  <jarak > 10 (RM10 / RM 5 / RM 3)  
Hantar ke 39111[klik]

Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA , boleh dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Pelbagai pilihan kain cotton untuk baju kurung , klik sini. [ klik laju-laju]


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)