Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, December 28, 2012

Korang dah daftar anak sekolah ?

Hari ni hari pendaftaran my Nuha ke Tadika. Saya hantar dia ke tadika yang sama dengan taska dia jer. Senang dalam kawasan ofiz ajer. Ingat adiknya nanti pun nak masukkan kesini. Senang kerja mak dia, hantar sekali harung ajer tapi tak tahu lah ada harapan ke tak untuk masuk .


Sebab dah taska kat sini, so dapat terus tawaran sambung kat sini , tak perlu mohon kemasukan dah.


Yuran pendaftaran tapi yang ni tak termasuk baju sekolah dia lagi. Uniform RM 65 sepasang + baju sukan RM 15. Takkan nak beli sepasang kan. Semua sekali RM643. Wah macam nak bayar roadtax kereta pulak :) Bulanan RM250 sebulan. Ni baru nak masuk tadika biasa-biasa ajer bukan ternama .

Beg sekolah dia dah beli kat AEO Klang. Dia pilihkan beg barbie, melayang RM 70. Harga asal RM90. Ada voucher yang dapat masa cabutan bertuah hari tu. Guna la sampai lebam yer nak :p Yang ni lagi kelakar, sekolah tak daftar lagi dah nak guna beg baru. Sabar jer la.


Gambar passport untuk pendaftaran :)RM15 8 keping kat Photo Zzoom.

Korang dah daftar anak sekolah ? Yuran berapa pulak ?

Derma melalui SMS. SMS PALESTIN  <jarak > 10 (RM10 / RM 5 / RM 3)  Hantar ke 39111[klik]
Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA , boleh dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Pelbagai pilihan kain cotton untuk baju kurung , klik sini. [ klik laju-laju]


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, December 27, 2012

Koleksi FM terkini ,Barut Bayi dan Mandi Serung

Mula- mula nak tayang dulu ole - ole dari Langkawi. Ada coklat dan fridge magnet. Memang dah pesan awal-awal nak ole- ole FM dari Langkawi :) Terima kasih Ad :) Bertambahlah koleksi FM mak noks !

 Coklat tu makan sorang ajer kat ofiz :p keh keh keh

 Dah 2 FM Langkawi saya dapat dari Ad sebenarnya :) Dulu dah pernah bagi.


 Ni koleksi terkini yang belum di update sebelum ni. Dari atas Cherating - dari penchenta FM jugak, Nafira, yang Bukit Merah tanda kenangan bercuti kat situ hari tu, yang lagi dua, dari ofiz my hubby :) Tq lalings :*


Penuh sudah peti ais ku kat pintu atas :) Nak tampal kat tepi pulak. Sebab future adiknya tak tahu lagi perangai macam mana kan. keh keh keh

Ni barut yang saya dah tempah dari ofiz mate, ET  :) Jimat kos pos sebab sama ofiz jer kan:)
 RM 22 / 5 helai.

Berminat ? Klik sini laju- laju


Terima kasih jugak bagi mandian herba ini percuma sebab beli barut tu .
 Yang ni RM 8 / pek. RM 22/ 3 pek.
Khasiatnya : Menghilangkan bau badan, melancarkan peredaran darah, mengelakkan angin, tegang urat kendur, cantikkan kulit dan ibu lebih sihat dan wajah berseri lepas pantang. 
 
Saya pun nak beli jugak sebelum balik berpantang kat terengganu nanti. Senang kerja tak perlu cari daun-daun herba ( daun kunyit, daun mengkudu, daun serai wangi, jambu batu, dukung anak dll) kalau berpantang kat bandar. Kalau kat kampung , abah saya ditugaskan untuk petik daun herba (ada kat rumah ajer )  dan rebus untuk saya mandi. Tahun depan, tak tahu la abah sudi buat tak lagi untuk anak manja dia sorang ni :p

Korang pernah mandi serung / mandian herba masa berpantang ?



My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, December 26, 2012

Dinner di Laman Grill & Danial Masterchef

Dah tengah hari baru nak up entry bikin terliur :p Episod jalan-jalan cari makan @ elissmie kali ini nak bawak korang makan masakan ala english ( western food gitu kekdahnya ) . Kami makan kat Laman Grill Steak & Bar-b-que, Seksyen 13, Shah Alam.Siapa tak kenal ownernya Chef Zubir (Juri masterchef ) , tapi malam tu tak nampak kelibatnya.

Jangan lepaskan tawaran dari Milkadeal, percuma sahaja pendaftaran ! Klik sini untuk daftar


 harus tayang muka mak yong dulu


Sorry kualiti gambar tidak memuaskan :p

Tapi tak per lah Chef Zubir tak der, kita ada Danial Masterchef. Terima kasih ;p
 Mentang-mentang dapat diskaun. kah kah kah

Jom tengok apa yang kami order. Harga makanan kat sini boleh tahan la ( tahan nafas :p) . hahaha


Ni saya punya. Lasagna Al Forno. Lemak berkrim. Memang melimpah-limpah kejunya sampai rasa muak habis laa bila makan. Tapi berjaya dihabiskan, pencinta keju kekdahnya.
RM 23.50

 Yang ni hubby punya, NZ Lamb Cutlet & Turkish Lamb Kebab RM 38.50

 Yang ni Long yang order. Australian Baby Lamb Shank. Katanya amik masa 2 jam untuk masak ni.Gila lama kan tapi yang ni guna teknik braised.
 RM 36.50
 Yang Kak Long punya tak tersnap.  Carbornara RM22.50


My Nuha layan Warm Lava Chocolate Cake RM 15.50

 Dia ni bukan makan sangat pun. Dia cilok carbonara Mak Long dia :p


Kiranya ni kami belanja sempena pre-wedding anniversary korang yang ke 9 la yer :)
 Happy 9th Anniversary buat Long & Kak Long semalam.
Semoga berbahagia dunia dan akhirat...


Terima kasih kepada Semi ( kawan hubby )  sebab bagi idea makanan apa yang lazat kat situ. 


 Kenali bahagian lembu dan mahu steak korang dimasak macam mana :p


Deko kat luar. Kami biasalah, mesti pilih makan kat luar :p


Deko dalam tu.  Ada wallpaper paper cutting cerita pasal Chef Zubir. Kurus lagi masa tu :P


Korang dah pernah ke makan di Laman Grill ?


 Total : RM 172.25 termasuk 10 % servis charge dan air.

p/s: 
 Sekali sekala boleh la, kalau selalu bengkok lutut :p

Laman Grill
No G33, Block 5
Laman Seri Business Park
Seksyen 13, 40000 Shah Alam , Selangor
Tel : 03 55237386
Waktu perniagaan : 11.00 pagi - 11 malam
 Ahad dan Cuti Umum
 12.00 hingga 11 malam

Facebook : http://www.facebook.com/lamangrill


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, December 21, 2012

Dah merasa Pizza Hut Cheesy 7 Pops Tempura Prawn & Baju Baby


Jangan lepaskan tawaran dari Milkadeal, percuma sahaja pendaftaran ! Klik sini untuk daftar


Terima kasih Ad belanja kami. Ni pakatan hari lahir yang last laa untuk episod tahun ni. Sobs! Jumpa lagi tahun depan :)

Hari ni Ad orderkan Set Cheesy Pops Feast 2. 4 orang termasuk hubby dia, Am pun join  tadi. Pizza Hut Cheesy 7 Pops Tempura Prawn tak amik pulak gambar sebab hangen milo ais yang saya order tak sampai-sampai padahal berapa kali dah cakap. Tapi serius, pizza ni  bila sejuk memang tak sedap sangat.Kejung jer rasanya.Mungkin sebab dia nipis. Tapi saya belasah jugak 3 slice sebab lapar :p keh keh keh


Korang dah try ker Pizza Hut Cheesy 7 Pops Tempura Prawn ? What say you ?



 Yang ni termasuk dalam set . Yang lain tak snap :p

Side order , Hut's Platter 


 Side order, Salad


Ni takeaway untuk minum petang kami anak beranak petang ni. Tetap menjadi pujaan hati kami, Super Supreme :)

Pizza Hut , Tesco Shah Alam
Lot No.3, Ground Floor, Tesco Shah Alam,
No.3 Jalan Aerobik 13/43, Seksyen 13, 40100 Shah Alam.



Sempat jugak shopping baju baby @ Tesco.


Puas hati sebab dulu masa shopping baju nuha kebanyakan warna selamat ajer, tak gegirl langsung warnanya sebelum dia lahir sebab hubby masa tu macam kurang yakin baby adalah girl. Skang, girl rules :p Habis nak pink dan purple :p hahahaha. Dah terambang mata dah tadi . Harga beli yang dari RM6 - RM 14 ajer ;p Baby kan cepat besar. Tadak makna nak beli yang mahal-mahal.


Derma melalui SMS. SMS PALESTIN  <jarak > 10 (RM10 / RM 5 / RM 3)  Hantar ke 39111[klik]
Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA , boleh dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Pelbagai pilihan kain cotton untuk baju kurung , klik sini. [ klik laju-laju]


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, December 20, 2012

Perlukah beli diaper New Born ? Beli barut / bedung moden bayi online ?

Dah dihujung-hujung kehamilan ni mula la nak gelabah tak tentu hala kan :p Hahaha. Rasakan. Yer la, hujung-hujung baru dapat bonus katakan. So haruslah digunakan sepenuhnya bonus yang ada tu. Orang sibuk shopping baju sekolah anak, kita sibuk shopping baju anak yang bakal lahir. Tapi dah hujung-hujung ni, lagi selesa pulak shopping online kan ? Minggu ni dah order bedung bayi online. Tak sabar pulak nak tunggu parcel sampai. Dah la kat ofiz hubby.



Ni yang saya order.Love Purple. RM 35 satu. Tapi rata-rata semua jual harga sama jer.
Cuma design ni banyak yang dah habis stok.
Beli kat sini

Sekarang tengah survey-survey lagi harga yang terbaik untuk barut bayi pulak. Nak jahit sendiri tak berapa nak reti. My Ma cakap upah ajer RM 4 kat kampung saya kat terengganu tu, tak termasuk nak kena beli kain dan tali lagi tu.Bawah ni ada few website yang saya jumpa , kot-kot korang berkenan , boleh la pilih dan tinggal order ajer :) Kalu korang tahu tempat lagi murah pun bagitahu saya yer :)



Saya nak jenis kain cotton bercorak dan ada tali yang panjang.
Ni salah satu contoh dari Little Dje. Comel sangat :p


WEBSITE
UKURAN
HARGA / PCS
15.24 X 53.34

9 / 8.50

13.97 X 50.8

5 / 6
15.24 X 53.34

5
15.24 X 48.26

5/5.50



16.51 X 45.72

6.50 / 6

15.24 X 46.99

6.5 / 6

19 X 53

6

12.7 X 45.72

4
16.51 X 53.34

5.4
15.5 X 46

8















Korang dulu beli tak diaper New Born ? 

Saya dulu beli sepaket lepas tu siap tak habis sebab my Nuha membesar dengan jayanya. Masuk sebulan dah kena pakai saiz S. Saya memang setia dengan Drypers tambah-tambah skang ni pelekat dia dah diperbaharui.

Saiz New Born ni  ada  4, 14, 28, and 64 sepaket.
Saya dapat sample Ad bagi. Korang nak  sampel percuma [ klik sini ]


Saya dah beli satu pek saiz S ni yang 58 sepaket .Yang ni ada  4, 16, 32, 58 sepaket.

Ada sesiapa tahu kat mana ada sales baju baby kat area Klang / Shah Alam ? :p


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, December 19, 2012

Rezeki Durian Crepe Pagi Hari & Backlink ke Elissmie

Baru malam tadi my hubby sebut, teringin nak makan Durian Crepe lagi ! Ingat nak suh Long orderkan kat Irma sebab weekend ni diorang nak datang sini. Sekali , pagi ni kawan dari Johor, Hazami  bagi 2 ketul Durian Crepe. Ok la tu, lepas mengidam my hubby :) Terima kasih yer Mie :)

 

Gebu betul Durian Crepenya. Tapi tak tahu pulak dia beli kat mana.
Ingat weekend ni nak buat Ketayap Durian sebab baru beli Durian D24 3 paket RM15 kat Giant malam tadi ;p

 Korang dah try ke belum Durian Crepe ni ? Ker skang fenomena makanan apa pulak ?

p/s :

Tension betul dengan error butang reply dalam blogger ni. Ada sesiapa boleh fix kan? Dah berapa entry tak dapat reply komen. Sorry yer kawan-kawan.


 



p/s:


Terima kasih untuk backlink ke elissmie.com kepada blogger entry2 diatas :) 


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, December 18, 2012

Mengidam Kek Lapis Sarawak yang betul-betul dari Sarawak

Tajuk bikin suspen my hubby ni :p Nak kena order dari Sarawak lah nampaknya kalau dah isteri dia ni teringin sangat ni kan. Tak per sayang, kek lapis Sarawak yang betul-betul dari Sarawak tu dah ada betul-betul depan mata saya ni ha :) Ada staf UiTM Sarawak ( Terima kasih Farid)  yang jugak ex junior masa belajar kat UiTM Dungun dulu ada kat ofiz saya tengah kursus, so memang merasalah Kek Lapis Sarawak yang betul-betul dari Sarawak. Ikan terubuk masin pun dia angkut sama kesini. Yang tu tak order pulak :p



 Saya beli dua bekas . Satu RM15. 
Kek Lapis Cheese Ais Krim dan Kek Lapis Masam Manis. 



Asma Cake House
No 42 Lrg 22, Taman Desa Ilmu, 
Kota Samarahan , Sarawak
H/P : 013 8066879 / 013 8401261

Korang suka  tak makan kek lapis sarawak ?

p/s: 

 Kalau korang nak beli, korang pergi beli sendiri . Hahaha. Jangan marah ! Larikss...


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, December 17, 2012

Minum air gula , Scan baby 32 Minggu dan susu percuma

Hari Sabtu lepas ada checkup bulanan di DEMC. Alhamdulillah, baby dah naik 1.7kg ++. Baby pun aktif sahaja. Dah 32 minggu rupanya saya membawa baby NH dalam perut ni. Tak sangka. Lebih kurang 50 hari ajer lagi untuk melihat baby NH secara live ;p Tak sabar dan takut pun ada .



Ni ukuran kepala. Normal , tak besar dan tak kecil sangat . Doktor nasihatkan saya supaya jangan makan banyak sangat :p


Sebabnya,  tengoklah berat saya , naik 3.5 kilogram dari bulan lepas .
 Maklumlah, nak bersalin normal kali ni jika tiada apa-apa risiko.



Ujian darah checkup hari tu tiada masalah, dan saya masih kekal berdarah O positif :p hahaha


Minggu ni kena buat MGTT ( Modified Glucose Tolerance Test ) senang cerita minum air gula la untuk cek samada korang ada diabetes ker tidak . Prosedur dia,puasa dari 12 malam.Then sampai-sampai kena amik darah ( 9 pagi ) then minum air gula, lepas dua jam ( 11 pagi )  , datang sekali lagi untuk amik darah balik.Tak dibenarkan makan.Nak minum boleh tapi air kosong ajer tu pun doktor cakap, kalau tak haus, tak yah minum.  Melangut dua jam di DEMC lepas minum air gula. Nasib baik air ribena bukan plain air gula . Saya suka ! Saya suka ! Ni la tempat nak kena amik darah dan minum air ribena tadi. Elok sangat, kena cucuk kiri kanan untuk amik darah.

Bacaan sebelum minum air gula  : 4 ++
Bacaan selepas minum air gula : 6 ++

Tiada diabetes ! Alhamdulillah :)


Aktiviti masa lapang ( 2 jam tu ) , baca belog . Tak berebut tablet dengan anak sebab saya bagi dia tengok cerita Boboiboy menggunakan harta DEMC. Satu skrin dia tengok sorang2 ! hahaha



Total bil kali ni : RM 323. 00

Dapat sample susu percuma untuk baby NH. Masih dilema, nak exclusive bf atau compliment bf.

[ Boleh baca kat sini untuk penjelasan lanjut ]

Korang pernah kena minum air gula atau MGTT ni ?


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, December 14, 2012

Instanbul Aku Datang & Pemenang FM Bukit Merah

Korang dah tengok ker movie Instanbul Aku Datang ? Cerita ni saya rasa yang berjiwa remaja ajer boleh layan. Yang berjiwa tidak remaja adalah tidak digalakkan. Mesti korang ingat, saya nak cakap yang saya  masih berjiwa remaja la tu..hahahaha. Yerla, saya masih berjiwa remaja .Jalan cerita macam boleh agak jer. Nak santai-santai layan boleh la. Tak perlu serius sangat, nak serius mari buat coding programming untuk saya ni.



 Hari tu ada iklan pasal cetak rompak kat TV kan ? Astro tak silap. My Nuha tahu yang saya beli CD cetak rompak "Aku Terima Nikahnya" hari tu kan. Dia datang kat saya , sambil cakap "Ummi, lain kali jangan beli CD ROMPAK, nanti nuha panggil polis " hahahaha. Insaf mak noks !

Korang pernah ke beli CD Cetak Rompak ? 
Kalau download  free macam mana pulak kesnya yer? Sama jugak kan :p


Jom kita tengok senarai peserta yang join Giveaway @ Elissmie.com.

4. zanzila

Pemenangnya adalah : 




Kepada  pemenang bertuah ini , Sila emailkan nama, alamat dan no hp ke elissmie [at] gmail [dot] com. dan pilihan FM yang dikehendaki. * Yang rumah tu dah tak available. 
 

Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA , boleh dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Pelbagai pilihan kain cotton untuk baju kurung , klik sini. [ klik laju-laju]

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer