Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Wednesday, October 31, 2012

Facial Mask dari Korea 4 keping RM10 @ Sasa AEON Bukit Raja

Korang selalu pakai mask? Saya jarang sangat pakai mask ni. Masa muda remaja dulu, memang selalu pakai sebab masa tu muka boleh tahan teruk . Selalu pakai cucumber peel off mask Avon punya tu ! 


 

Baru-baru ni ada cuba yang Garnier lightening peel off mask tapi tak kuat sangat macam saya pakai Avon punya dulu . Yang Avon dulu tu, macam tertanggal segala kulit mati kat muka bagai kan . So rasa tak best dan tak puas hati. Nasib beli 1 keping jer dan boleh guna 2 kali setiap 1/2 keping macam kat atas tu. Tapi bau dia memang best, bau lemon.Harga dia RM5 lebih.Mask ni  beli kat Tesco Shah Alam.



Hari tu masa pusing-pusing dalam AEON Bukit Raja, terpandang SASA outlet. Masuk dalam tu dan cari la facial mask. Nak try yang jenis topeng pulak. Dulu pernah pakai jenis topeng rembat yang adik saya punya (dia banyak free sample beauty product ni, sebab kerja Watsons)  Ternampak pulak offer ni, RM10 untuk 4 keping. So pilih Mulberry, Rose, Tea Tree dan pomegranate.

Harga asal RM 4.90. Made in Korea. K-Pop facial mask la kiranya ni kan? hahaha


Saya dah cuba pakai yang pomegranate. Buah delima gitu tapi tak terbau pulak buah delima :p Memang nyaman jer kulit muka masa pakai mask ni sampaikan terlena, ker sebab memang mengantuk tak tahulah.hahaha. Lepas setengah jam (15 minit sepatutnya dia tulis kat belakang tu tapi sebab terlelap tu terlajak )bila tanggalkan mask , muka rasa fresh padahal baru bangun tidur .Yang lain belum saya cuba lagi pulak. Macam sayang pulak nak pakai.Boleh macam tu ? :p

Korang pernah pakai mask? Jenama apa ?


Sasa AEON Bukit Raja Shopping Centre - OUTLET
 Lot F36, 1st Floor, Jusco Bukit Raja Shopping Centre,
 Persiaran Bukit Raja 2, Bandar Baru Klang, 41150 Klang,
Selangor Darul Ehsan.
No telephone : 03-3341-2926
Waktu Operasi : 10:30am - 10:30pm
3° 3' 38.232" N, 101° 29' 19.428"
Email: ml.marketing@sasa.com
URL Link: http://www.sasa.com.my 
 Lokasi lain :http://blog.sasa.com.my/store-list/



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 30, 2012

Pengiklanan blog pada lori ? | Mr Noh Otak Otak JB Jom Otak




Mr Noh Otak-otak JB, menggiurkan pulak bila tengok iklan pada lori ni kan ?
 Kalau iklankan blog sekali ni mesti laris , tak pun facebook page.

Apa pendapat korang?


 

 Terima kasih Nuffnang dengan 8 kempen CPUV yang meriah menari-nari di belog :)

Dan ChurpChurp yang mengembalikan earning yang tak seberapa ittewhhh :P Register kat sini.

Dan semua sponsor di elissmie.com di sidebar . Mulakan pengiklanan pertama korang di elissmie.com [klik sini]


My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 25, 2012

IceKimo @ Daily Fresh , aiskrim yang tak rasa aiskrim?

Hari tu lepas Kak Ema belanja di Pak Long Nelayan Steamboat & Luk Luk tu, konon nak pekena dessert, sekali sadis tak ada dalam menu. Sebab Kak Ema nak belanja sangat kan, ada lagi kiosk lain kat dalam Plaza Massalam tu. Dan kitorang nampak aiskrim, terus ok jer kan .Orang nak belanja. tak puas hati sebab bil murah lah tu :p



Kitorang  beli IceKimo tu kat Daily Fresh. 


IceKimo is made out of a unique combination of fresh fruits, natural flavoured ice & fruit toppings. IceKimo is served in a cup. It is shaved to produce very fine and thin slices of ice that is smooth and refreshing as soon as it touches your mouth. Available in many different variety of fruit flavours which includes Honeydew, Mango, Soursop, Strawberry, Pineapple. All naturally made to taste.



Ada banyak juga pilihan perasa dan saya pilih Vanilla. RM 3.90


Selain aiskrim ada jugak jagung manis dengan pilihan topping yang menarik jugak.
 Yang ni ada harga RM 3.00 ( biasa) dan RM3.50 (topping)
Waffle pun ada dijual. Tak snap pulak !Bau dia memang sedap, rasa tak tahu lah :p


Yang penting ada pensijilan HALAL. Sengetkan kepala nak baca..hahaha


 Pandangan sisi :p

 Rasa dia tak macam aiskrim sangat. Rasa dia macam tawar gitu dan nasib baik ada curahan coklat atas tu baru terasa sket. Yang Ad punya mango dan rasa dia masam dan tak sedap sangat :p


Korang pernah cuba IceKimo ?

Daily Fresh, 
Level 1, Plaza Shah Alam, 
Jalan Tuanku Ampuan Zabedah 9 E/9
Seksyen 9, 41000 Shah Alam, Selangor
Website : Daily Fresh
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 24, 2012

Checkers Shah Alam , beli barang harga borong?

Berapa kali dah my hubby cakap kat saya yang barangan kat Checkers yang baru buka area depan Public Bank Seksyen 15 tu murah tapi tak berpeluang nak terjah pun. Malam tadi, kebetulan hubby pergi Public Bank bayar duit kereta , so ajak sekali masuk Checkers nak belikan kawan-kawan taska my Nuha jajan sket untuk sambutan hari lahir kawan-kawan dia bulan 10 hari ni.
 

 Bila sampai kat situ tengok macam gudang pun ada. Sebab banyak kotak-kotak tersusun gitu kan. Ala-ala Tesco Extra jugak. Masa saya pergi malam tadi, tak ramai sangat orang. Memang berbeza la dengan Tesco. Mungkin orang dah biasa dengan pasaraya lain, so Checkers dipandang sepi kot.

 Barangan yang kemas tersusun tapi sayang masih belum ada label.
 So melilau sket nak cari barang. Tapi mudah jer nampak. Bahagian depan banyak barang yang dalam kotak-kotak kecil , tapi bahagian belakang memang untuk yang peniaga beli la.Besar-besar kotak dia.

Ada juga wet market - tak sempat tengok pun dalam tu sebab nak cepat


Kemudahan troli memang banyak dan ada yang jenis untuk angkut kotak besar.
 Kata pasar borong kan :)


Jom tengok hasil rembatan di Checkers :-

Yang ni 36 keping cuma RM 7.50


Milo ni di speedmart RM 13 ++ tapi kat sini RM12.90

Yang ni RM 4 ++. Ni biasa beli RM5++

Yang ni pun kopi kegemaran hubby. 
Memang murah. Selalu RM16 ++ , kat sini RM14 ++

Beli barang tak seberapa, tapi habis jugak dekat RM100.


 Parking space walaupun tak seluas Tesco tapi ok lah banyak jugak.

Korang pernah beli barang di Checkers?


CHECKERS CASH & CARRY (SHAH ALAM) SDN BHD (971304-A) 
LOT 7, PERSIARAN SELANGOR, SECTION 15,
40000 SHAH ALAM, SELANGOR DARUL EHSAN.
TEL: 03 - 5511 2255 FAX: 03 - 5511 1188 (Account & Purchase) / 5511 1177
 (Receiving) EMAIL: checkers@unifi.my
GPS: 3.062626,101.526433
Lokasi lain  : klik sini


p/s:

Petang ni bertolak balik Terengganu. Doakan perjalanan kami lancar yer :) Selamat Hari Raya AidilAdha in advance :) Tuan tanah kedaung cuti sampai Isnin.

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 23, 2012

Detailed Scan Minggu 24 @ DEMC dan Scan 3D/4D tidak berjaya

Jumaat lepas, ada appointment untuk detailed scan dan Scan 3D/4D di DEMC. Saya yang menurut perintah ajer la. Appointment pukul 9.30 tapi 10.20 baru dapat masuk bilik padahal saya nombor tiga. Sorang-sorang lebih setengah jam untuk detailed scan ni. 


Detailed Scan / Anomaly Scan - This scan takes a close look at your baby and your uterus (womb). Most women are offered a detailed scan at about 20 weeks to look for any structural problems or birth defects in the baby. Doctors usually call this a fetal anomaly scan, and may also be used to check the position of the placenta.source- here

Jom kita tengok apa yang doktor check untuk detailed scan kali ni.Alhamdulillah semuanya normal.Tapi jantung tak boleh tengok dengan jelas dan  3D/4D scan tak berjaya dilakukan jugak sebab baby NH tutup muka. Kena repeat detailed scan untuk tengok balik jantung dia dan mulut/ hidung sebab kedudukan baby yang menutup kedua-dua belah muka dengan tangannya tu..geram mak ! haisshhh ! Appointment seterusnya pada 2 November depan.

 Ni full view di minggu ke 24

Ini kaki yang kuat menendang sejak akhir-akhir ni.

 Mata. Adakah sepet seperti Umminya :p
Mata tu, sebenarnya bukan bahagian mata baby. Itu bahagian kepala baby, di kira diameter parietal nya. ( BPD)..Itu gambar otak kiri & kanan, ada nampak pembahagian tengahnya - tq doc !



Tulang belakang  

Ginjal kalau tak silap

 Bunyi degupan jantung

 Tulang peha. Masa check kat sini, doktor tengok sekali gender. Kosong ajer katanya. hahaha. Gegirl lagi la , so boleh recycle baju kakak. Mode : redha asalkan selamat dan sihat walafiat :)


Tali pusat

Ukuran saiz otak tak silap .Kalau salah jangan marah :p banyak sangat nak kena ingat :p



Ni cecair ammnion kot ker plasenta ntah. Tapi doktor cakap plasenta punya kedudukan dah naik. Alhamdulillah tak menutup jalan keluar. 
Harap-harap boleh bersalin normal



 Rumusan dia la ni. Tak faham sangat ;p Tapi yang pasti EDD 5/2/2013 ( estimated due date ) :p


Caj yang dikenakan RM100 sepatutnya RM250 sebab  3D/4D scan tidak berjaya tu ! 
Dapat jugak CD semua koleksi gambar untuk detailed scan ni sebanyak 19 keping. Ada yang tak faham/ tak ingat  so tak letak kat sini. hahaha

Korang dah pernah buat detailed scan dan 3D/4D scan ?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 22, 2012

Pak Long Nelayan Steamboat & Luk Luk

Hari ni JJCM di elissmie nak bawak korang JJCM di Shah Alam iaitu di Pak Long Nelayan Steamboat & Luk Luk. Tak sangka sebenarnya di Plaza Massalam ada menyediakan tempat pekena steamboat waktu tengah hari. Kitorang sebenarnya secara tidak sengaja terjumpa kedai gara-gara nak pekena The Chicken Rice Shop (TCRS). Tempat makan ni bersebelahan ajer dengan TCRS iaitu di ground floor. 




Apa-apa pun, terlebih dahulu , terima kasih kepada Kak Ema sebab belanja kami sempena hari lahirnya bulan ni :) Sebelah dia tu anak dara dia, status kena tanya mak dia sendiri ! hahaha. 
Baru grad tu :p

Jom tengok apa yang kami santap tengah hari lepas . Jangan terliur naa...

Ada dua pilihan tempat untuk makan, samada bersila


 atau duduk kat kerusi lah :)

 Setiap meja saya nampak memang ada dapur steamboat ni. 
Boleh baring-baring atas dapur  dia sebab tak panas, yang panas cuma periuk :p




Kami order family set RM27.50


Ni sekali dalam set


Yang ni tambahan , Lala buluh RM5 , ada lagi yang kami tambah tapi lupa nak snap :p
Telur Puyuh (RM2)  , Udang (RM5)

 Sos dia memang sedap. Kalau campur dengan tomyam dia baru terangkat . 
Kuah tomyam dia masam sket.

 Tahap kebersihan A


Total Bil : RM67.90


 Kat sebelah dia, Pak Long Kopitiam. Owner yang sama jer . 


Korang suka tak makan steamboat ?
 



Lot LB-1A,Level 1, Plaza Shah Alam, 
Jalan Tuanku Ampuan Zabedah 9 E/9
Seksyen 9, 41000 Shah Alam, Selangor
Tel : 03 - 5510 3359

p/s

Tahniah kepada Zulfahmi Khairuddin memang ditangga kedua untuk MotoGP 2012 Moto3 dan Hafizh Syahrin di tangga keempat MotoGP 2012 Moto2 !
 

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 18, 2012

Siapa suka makan tembikai ? Alahai tembikai....

* update laju-laju masa amat mencemburuiiiiii ku..

 Ni kisah last week, kelakar habis dan memang wajar dikenang. Punya la tak perasan dalam purse ada berapa ringgit , dengan konfiden pergi kedai beli tembikai. Masa kat kedai runcit sebelum tu, my Nuha beli jajan dan saya rasa dengan balance duit yang ada mampu beli sebelah tembikai kat gerai dekat rumah tu. ( Nak makan punya pasal lagipun hubby dah pesan awal-awal suh beli hari sebelumnya)


Sampai-sampai kat gerai jual tembikai, pilih tembikai yang sederhana. Lepas tu minta sebelah. Punya eksen, amik yang sebelah yang besar dari sebelah lagi. Lepas tu, gulpppp.. telan air liur sebab tengok harga RM2.60 sekilogram :p Harga dia jadi RM6.50. Balance duit adalah RM 5 lebih. hahahaha. Nak tergelak ke nak menangis pun tak tahu. Mintak izin, tuan gerai cari duit dalam kereta kejap kot-kot terjumpa duit syiling, sambil dalam hati berdoa, ada lah duit syiling celah-celah beg tu.hahaha. Kalau tak der, saya dah nekad untuk melarikan diri dari gerai tembikai tu..hahahaha. Alhamdulillah , ada :p So, dapatlah beli separuh tembikai :p


 Inilah tembikai yang dimaksudkan. Nasib baik laa manis.

Korang pernah ke alami situasi begini ?
Siapa suka makan tembikai angkat tangan laju-laju ?

Korang dah cuba ke apps kat fb ni, kartunkan anak korang yang comel lote tu !!


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 17, 2012

Lama dah tak makan kat Kenny Rogers Roaster

Jumaat lepas kitorang meraikan geng pakatan hari lahir yang seterusnya tanpa ditemani geng pakatan yang telah berpindah tu. Siapa lagi, Niza the KB lah kan :p Mula-mula ingat nak pekena steamboat kat Hotel UiTM , sekali diorang cakap penuh pulak hari tu. So, saya pun decide nak makan Kenny Rogers. Lokasi yang dipilih adalah di AEON Bukit Raja. Senang nak parking .


Kali ni giliran saya yang belanja :) Asyik tertangguh saja saya punya birthday dari bulan 9, lajak ke bulan 10.Saya pilih KRR sebab dah lama betul tak makan kat sini. Last 2009 kot .hahaha. [entry ini]
Servis agak pantas dan pelayan dia walaupun tak berapa nak senyum tapi cergas buat kerja.



Mula-mula tunjuk muka sendiri :p


Lepas tu muka Ad :p



Dan last sekali , Datin Ema :)


Masa kami sampai tak ramai sangat orang , lepas tu ramai pulak yang masuk.



Nak bayar pun siap kena beratur.


Pisau dan garfu, bagi yang tak kenal. hahaha. Motif ? :p

Kitorang semua order Kenny's Chicken Meals (RM 17.50 )
Roasted ¼ chicken with 3 side dishes & 1 Kenny's Home-made Muffin.



Ad punya plate



Ni saya punya. Nom nom nom


Ni Datin Ema punya


Muffin perasa vanilla. Tapi yang sejuk pulak diorang hantar !


Tropical Paradise ( RM7.50 )  Mango Juice (RM 6.90)  Ice Lemon tea (RM 5.90)

Sedap tak ? Licin menjilat tulang..hahahaha


Dah kenyang tu tak reti nak bayar ? hahaha :p Total bil = RM80++
Tahap Kebersihan A , memang bersih :)


 
Lokasi KRR : 
AEON Bukit Raja Lot G-24, 
Bukit Raja Shopping Centre, 
Persiaran Bukit Raja 2, Bandar Baru Klang,
 41150 Klang, Selangor 
Tel: 03-3341 2009 
Korang suka tak makan di Kenny Rogers ?



My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer