Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, July 31, 2012

Pilihan tema warna tahun ni, Turquoise . Korang warna apa?

Sebenarnya saya masih dilema lagi ni samada nak warna hijau atau turquoise . Dah berbincang dengan hubby tapi tak der kata putus. Sebenarnya bergantung dengan baju my Nuha. Kalau ada warna baju dia, so semua mengikut lah. Dah pernah kena dulu sekali baju dia paling susah nak cari masa tema maroon. So memang kena cari baju My Nuha dulu la baru kitorang dapat buat keputusan. 

Tapi bila google, nampak menarik pulak warna turquoise bila dah jadi baju ni kan. Jom kita cuci mata dengan pilihan baju raya yang bertema warna turquoise.Pelbagai fesyen yang ada dalam pilihan warna ni.


Baju kurung moden
 credit to : aina Fesyen


 Jubah Kaftan
 credit to : My Khayra Apparels


 Baju kurung biasa
credit to : Little Ilsya



Jubah Muslimah



 Mana satu korang rasa paling menarik ? Tema korang tahun ni warna apa pulak ?


p/s:

Saya kena carik baju yang sesuai dipakai masa perut memboyot raya haji nanti jugak :p save budget .hahaha

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, July 30, 2012

Selamat Tinggal KancilBiru & Isabelle, Jauh dimata, dekat dihati

Entry ini dah lama saya peram. Tunggu masa ajer yang menentukan.Dalam masa yang terdekat saya kehilangan dua orang sahabat yang sama-sama bernaung dibawah bumbung universiti yang sama lah kiranya. Mula-mula, Isabelle yang melanjutkan pengajian PHDnya di Adelaide, Australia. Sempat dating berempat di AEON Bandar Baru Klang. Semoga berjaya yer Isabelle :)


Yang diraikan Isabelle dan Adib :)

 My Nuha pun join sekali.




Diorang pergi satu family, dah selamat sampai pun kat sana. credit pic to Gina.

Dan hari ni, menerima perkhabaran sedih jugak, KancilBiru a.k.a Niza pulak bakal meninggalkan bumi Shah Alam kerana dapat bertukar ke UiTM Kampus Bukit Mertajam, Pulau Pinang berkuatkuasa 1 Ogos 2012. Sireh pulang ke gagang gitu lah kekdahnya :)  Kitorang sebenarnya dah lama tahu , so seminggu sebelum puasa dah buat farewell lunch untuk dia di SACC. 5 tahun tempoh perkenalan ni rasa macam singkat pulak.Apapun niza, Semoga berbahagia di tempat kerja baru dan rumah baru, eh :p


 
Yang diraikan, Niza a.k.a Kancilbiru  

Yang lain tukang makan.

Ad, ko jangan pindah mana-mana yer. hahahaha

Masih disini ...



Menangilah Samsung Galaxy Tab atau iPad yang baru sempena Raya ini! Jom like fb PPZ !



Perpisahan, memang perit dan memeritkan kan ?


p/s:


Baju raya tak beli lagi. Tunggu bonus lah gamaknya :p



My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, July 27, 2012

Kad Raya Buat 10 Pengomen Tegar elissmie.com dan FM UiTM buat yang bertuah

Setiap tahun mesti ada kad raya yang saya hantar especially buat ma abah dan mertua. Tapi tahun ni , untuk menghargai 10 pengomen paling tegar di elissmie.com saya nak bagi kad raya. Tapi duit raya, tak der lah kan.Boleh join contest Shakiddo jika nak duit raya :) Jom kita lihat senarai pengomen tegar di elissmie.com untuk bulan ini .





3.KiD








Seterusnya, penerima FM UiTM  yang bertuah :) Saya ambil 3 yang teratas yang komen pada entry ini. Semalam baru saya berpeluang nak ke koperasi UiTM untuk beli kad raya, so saya belikan terus 3 FM . Harga dia naik pulak. Agaknya tahu kot saya nak beli :) Tak mampu nak tunaikan harapan semua sekaligus,mungkin amik masa sket yer :) Jom kita lihat siapa pemenangnya untuk kali ni :-




  
p/s:

Nampaknya ada 3 pasangan adik beradik suka komen kat blog elissmie.com ni yer dan pengomen tegar bulan ni pulak tu :) Dan ada yang bertuah dapat kad raya dengan FM sekali . 

Sila tinggalkan alamat anda di elissmie [at] gmail [dot] com yer :)
 Kepada Yatie Chomeyl, alamat jepun pun x pe :) Insya Allah, boleh pos :)

p/s:

Nama yang tidak tersenarai tu jangan bersedih yer. Lepas ni kena komen banyak-banyak yer :)


 Korang hantar kad raya tak tahun ni ?

p/s:

Memperkenalkan, Muhammad Riykael Naim. My new edition family member, lil nephew :)
Alhamdulillah dah selamat keluar dari Hospital Kluang petang semalam :)








p/s:
Saham Akhirat - Derma untuk pembinaan Surau Presint Inang, Bukit Raja
Bank Muamalat Jawatankuasa Pembinaan Surau Presint Inang - 12040002833710
Ibu tunggal ini memerlukan sumbangan anda [boleh baca kisahnya disini dan disini ]
Maybank Acc No :164034266923 
Nama : Haryani Binti Mat Hussin
Lebih lanjut : 
http://aliaharyanie.blogspot.com


Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA , bole dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Baju kurung cotton, polka dot pun ada, klik sini. [ klik laju-laju]





My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, July 26, 2012

Bonus Kakitangan Awam Separuh Gaji, 9 Ogos kan?

Semalam masa tengah basuh pinggan lepas berbuka, hubby cakap "Syg, PM bagi bonus raya separuh gaji" . Alhamdulillah rezeki :) Tengok kat TV3 semalam 9 Ogos ni akan dibayar. Boleh buat beli baju raya dan bayar biskut raya. Harap-harap cukuplah. Jangan pulak terguna gaji bulan depan sudah sebab ianya akan dibayar pada 13 Ogos. Selang berapa hari jer kan. Dah nak menunggu gaji seterusnya 25 September tu, harus bengkok lutut kalau terusik gaji 13 Ogos tu. 


Alhamdulillah, rezeki Abah saya yang juga bekas kakitangan awam , so dapatlah RM500. Cukuplah dari tiada yer. Lagipun duduk berdua jer , melainkan nak bagi duit raya kat cucu-cucu ni kan. Dah lah bertambah cucu lagi seorang tahun ni. Alhamdulillah, adik ipar saya telah selamat melahirkan bayi lelaki pada 1 Ramadhan yang lalu jam 4.32 pagi. Nama belum ada lagi. Baby pun tak dapat keluar lagi, masih dalam NICU sebab hari tu masa lahir baby lambat menangis so masih dalam pemantauan dan ada kuning sket. Tak sabar nak tengok anak saudara saya yang terbaru tu.Harap-harap baby cepat keluar. Doakan untuk anak buah saya yer :)

Persiapan raya semua tak siap lagi. Tema pun tak decide lagi.Cuma kuih raya ajer dah siap. Kuih tunjuk-tunjuk dengan ofiz mate. Order jer sesedap rasa, bila kira hampir RM200 jugak untuk dua buah rumah, mertua dan mak saya. Rumah saya ? Saya kidnap la nanti kuih mak pulak.


 p/s:

Tokki, tahun ni, ada duit raya ker ? hehehehe 


Macam mana persiapan raya korang ?

p/s:

Hari ni sahur makan kurma dan air kosong ajer. Muntah jugak tapi kurma selamat dalam perut tak keluar. Muntah air ajer.Lepas ni boleh la makan kurma jer hari-hari untuk sahur.



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, July 25, 2012

Menu pembuka selera untuk ibu hamil

Hari ni nak berkongsi resepi lah. Dah lama tak ada segmen Jom Masak di elissmie kan ! Kata nak boikot pasar ramadhan kan ? Harus lah kena masak sendiri. Biasanya saya buat jugak lauk 1 jenis untuk berbuka. 1 jenis beli. Macam semalam,hubby siap-siap beli Ikan Talapia Bakar.Sebab dia punya pencicah tidak mengikut piawaian tekak, saya buat air asam pencicah ikan bakar sendiri lah. Tapi sejak dua menjak ni, saya memang suka makan masam-masam dan semalam teringin betul nak makan kerabu pegaga. [Resepi kerabu pegaga untuk ibu berpantang kat sini

Semalam singgah kedai cari pegaga tapi tak der pulak.Nasib baik ada tauge, daun kunyit dan kacang panjang. Yang ni pun sedap buat kerabu kalau tak der pilihan :) Resepi dia saya siap-siap telefon mak saya kat Terengganu. Jarang-jarang buat kadang-kadang terlupa ingatan.



Kerabu Tauge 
 Bahan-bahannya :

 Tauge 30¢
 Kacang panjang [ dihiris halus]
 Daun kunyit sehelai  [ dihiris halus]
 Kelapa parut
 2 ekor Ikan Sardin/Selayang
 1/3 Kotak Santan + air
 Lada Hitam
 Bawang merah 3 biji
Gula dan garam secukup rasa
Perahan limau nipis


Cara-caranya :

1) Kelapa parut digoreng sehingga kekuningan dan tumbuk sedikit bersama garam dan gula2 ) Ikan sardin/selayang direbus dan diambil isi sahaja untuk ditumbuk bersama bawang merah dan lada hitam [ bahan tumbuk]
3) Masukkan  bahan tumbuk kedalam periuk dan santan serta sedikit air. Biar sampai menggelegak sekejap, terus padam api.
4) Didalam mangkuk , gaulkan kelapa parut bersama tauge, kacang panjang dan daun kunyit tadi dan yang dalam periuk tadi. Tambahkan sedikit perahan limau. Sedia dihidangkan bersama nasi panas-panas serta ikan bakar [ kalau ada, sure terangkat ;p]


Menu sahur hari ni - tapi semua pun keluar jugak :( dah lima hari sahur sia-sia .


Kat sini mana nak cari otak - otak terengganu yer ? Siapa tahu , sila roger..


Korang ada menu pembuka selera untuk ibu hamil tak ? 
Sila kongsi yer :)


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, July 24, 2012

Boikot Pasar Ramadhan ? Mampukah kita ?

Tahun ni Long saya yang berazam untuk boikot Pasar Ramadhan tapi bukan saya yer. Saya masih memerlukan pasar ramadhan untuk tambahan lauk, air soya, air tebu dan kuih muih. Sebab saya tidak rajin sangat nak buat kuih . Kalau buat pun, pasti tidak kena dengan selera my hubby .Tekak masing-masing yer dak. Hari pertama puasa, saya buat seloyang seri muka a.k.a Tok Aji Serban [ Kuih Tok Aji Serban Resepi Bonda ] , tapi saya jer yang banyak makan.Ada lagi dalam peti, makan sket-sket.


Kat area Shah Alam jugak pasar ramadhan yang kami terjah tahun ni, walaupun dah pindah ke daerah sebelah . Tu kalau hari minggu jer la, hari biasa hubby beli siap-siap di pasar ramadhan area ofiz dia, Taman Suntex Batu 9, Cheras.Biasa dia beli ikan bakar kat situ. Sedap jugak :)

Siapa yang inginkan kelainan berbuka puasa, boleh merasa nasi minyak dengan gulai ayam yang boleh didapati di Pasar Ramadhan Seksyen 7, Shah Alam.Gerainya berhadapan dengan jalanraya depan signboard I-City  tu. Last year pun akak ni meniaga dah. Memang kitorang selalu la beli nasi minyaknya tahun lepas. Lepas la rindu nak makan nasi minyak terengganu kan.Masa saya interview dia last year, katanya dia ada kedai di Subang Jaya.Lain kali saya tanya alamat dia pulak :) Harga Nasi Minyak RM5 sebungkus. Nasi dagang pun ada dijual disitu tapi lupa pulak harganya. Nanti update kemudian :)Dah merasa Ahad lepas.Rasa masih maintain sedap :) 4 / 5 bintang.


Terkenang betul la nasi minyak kat gerai depan sekolah menengah paka ni..alahai...Opss :p


Berikut Senarai Bazar Ramadhan 2012 @ Shah Alam, boleh baca selanjutnya di sini.

SEKSYEN 2
SHAH ALAM
SEKSYEN 7 (TPM)
SHAH ALAM
SEKSYEN 13 (STADIUM SHAH ALAM)
SHAH ALAM
SEKSYEN 17 (TPM)
SHAH ALAM
SEKSYEN 18 (TPM)
SHAH ALAM
SEKSYEN 20 (BERHAMPIRAN TPM)
SHAH ALAM
SEKSYEN 25
SHAH ALAM
SEK. U2 TTDI JAYA (TPS)
SHAH ALAM
SEKSYEN U3 (SUBANG PERDANA)
SHAH ALAM
SEKSYEN 6 (TLK REST. DAUD)
SHAH ALAM
SEKSYEN 7 (JLN PLATINUM AD 7/AD) REST ALI CORNER
SHAH ALAM
SEKSYEN 7 (JALAN KRISTAL AS7/AS)
SHAH ALAM
SEKSYEN 8 (DEKAT SURAU BLOK 17-18)
SHAH ALAM
SEKSYEN 16 (HDPN DEWAN ORG RAMAI)
SHAH ALAM
SEKSYEN 18 (JLN 18/34 – KLINIK AHMAD SHAH)
SHAH ALAM
SEKSYEN 19 (TPM)
SHAH ALAM
SEKSYEN 24 (TPK USAHAWAN MIKRO)
SHAH ALAM
SEKSYEN 27 (TAPAK PASAR MALAM)
SHAH ALAM
SEKSYEN 28 (BERHAMPIRAN KFC)
SHAH ALAM
SEKSYEN 31 ( JLN ANGGERIK ARANDA B 31/B DEPAN PONDOK POLIS KOTA KEMUNING)
SHAH ALAM
SEKSYEN U5 (JLN UTARID U5/10) TPM
SHAH ALAM
SEKSYEN U8 (JALAN C U8/C BKT JELUTONG HDPN MY MYDIN)
SHAH ALAM
SEKSYEN U10 (TAPAK PENJAJA SEMENTARA)
SHAH ALAM
SUBANG 2 (TAPAK PASAR MALAM)
SHAH ALAM
SEKSYEN U13 (SETIA ALAM – CIMB BANK)
SHAH ALAM
SEKSYEN U20 (BBSB FASA 1) (BUKIT RAHMAN PUTRA)
SHAH ALAM
SEKSYEN U20 (BBSB FASA 2) (PEJ LUNCAI EMAS)
SHAH ALAM
SEKSYEN U20 (BBSB FASA 3) (ECONSAVE)
SHAH ALAM



 Korang tahun ni boikot Pasar Ramadhan ker tak ?




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, July 23, 2012

Asal sahur jer muntah, morning sickness ke tu?

Hari ni dah masuk hari ketiga kita berpuasa.Selamat berpuasa semua. Ada yang dah ter raya awal ker? Setakat hari ni, Alhamdulillah, keadaan badan memang mengizinkan untuk puasa walaupun setiap kali sahur, semua yang dimakan tadi keluar balik. Agaknya morning sickness lah kot. Mungkin tak boleh bersahur dengan nasi. Dah avoid nasi hari ni, still muntah lagi. Nasib baik pagi tadi sahur makan Apple Raisin Cake @Carrefour ni, so tak lah keluar cuma muntah air jer. So memang tak boleh makan nasi lah sepanjang ramadhan ni nampaknya. Nasib baik boleh makan nasi masa berbuka !

Jumaat lepas ada tazkirah pasal puasa ni. Ustazah ada menyebut tiga perkara untuk ibu yang mengandung dan menyusukan ni tentang ganti puasa.

1. Bagi ibu yg menyusukan anak / mengandung yang risaukan tentang keadaan dirinya dia tidak perlu membayar fidyah tetapi memadai menggantikan puasanya.

2. Bagi ibu yang menyusukan anak tidak berpuasa kerana risaukan anaknya takut tak cukup susu, perlu ganti puasa dan bayar fidyah.

Satu lagi fatwa dari Dr Yusuf Qardhawi, ibu yang setiap tahun, berpantang dalam bulan puasa, contohnya kalau kita hamil selang setahun atau hampir setiap tahun, dan dlm masa yg sama selang tahun itu kita menyusukan anak sepanjang tahun tidak perlu menggantikan puasa tapi memadai membayar fidyah.

Apakah saya perlu makan sahur jika saya berpuasa semasa hamil?

Bersahur sangat penting jika anda berpuasa. Ia akan mengekalkan tahap tenaga anda pada waktu siang. Jangan tinggalkan sahur kerana ia dapat membekalkan anda dengan nutrien-nutrien penting dan tenaga yang anda perlukan untuk kekal cergas pada waktu siang. Ia juga akan mengurangkan simptom-simptom kelaparan seperti sakit kepala dan mengantuk.

Hidangan sahur yang sihat mungkin mengandungi:
  • nasi beras perang dan roti bijian penuh dengan kari atau korma cair;
  • bijirin berserat tinggi atau bran dengan susu skim rendah lemak;
  • dan, buah-buahan termasuk buah kurma dan pisang.
Elakkan meminum teh semasa sahur kerana ia boleh membuat anda ternyahhidrat.[credit to :Sumber]

p/s:

Saranan doktor DaddyZiyyad - Masa sahur elakkan minum minuman ber caffeine macam kopi, nescafe tu semua, sebab caffeine ada effect diuretics, yakni membuang air. Nanti byk kencing, haus! Maybe awal perlu makan pil tahan muntah (maxolon) masa sahur. terima kasih doc atas komen ni !

p/s :

Harga Apple Raisin Cake tu dah turun RM1, jadi RM3 jer :)

p/s:
Saham Akhirat - Derma untuk pembinaan Surau Presint Inang, Bukit Raja
Bank Muamalat Jawatankuasa Pembinaan Surau Presint Inang - 12040002833710

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, July 20, 2012

Nasi Lemak Kukus Halba dan Jamuan Menyambut Ramadhan

Akhirnya, Tertunailah Hasrat Di Hati :) Chewah, macam tagline belog Kak Ina KL pulak :)Nasi lemak yang saya idamkan nak buat sendiri sudah menjadi nyata, bukan bohong tapi pasti. Saya masak nasi lemak tak silap hari Selasa lepas.Sebenarnya dah tak sabar-sabar dah buat sendiri, biasalah orang mengidam ni kan.Padahal hari-hari ada jer jual kat kafe ofiz ni.Tapi nak makan jugak nasi lemak buatan sendiri.


Saya tanya pada hubby, boleh jual ke nasi lemak saya ni bang ? Dia cakap sedap dari nasi lemak dia makan kat kedai (kembang semangkuk mak nak! ) Bukan nak puji tapi katanya dia tahu tahap 'kebengongan' saya macam mana kan.hehehehe 6/10 bintang lagi you ! mati mak kena keji :p


 
Sebenarnya hubby tak tahu yang nasi saya sebelum tu tak berapa masak sebab terkurang air.hahaha.Saya kukus pulak lepas tu, tu yang jadi sedap tu.[jangan cakap dengan hubby saya yer ;p]
Nasi lemak kukus halba ni, resepi Cik Mat Gebu 

 
 Mau tak sedap[ angkat bakul] , pelengkap nasi lemak saya, saya tumis ikan tongkol, kangkung celur, telur mata telur itik, goreng bilis , kacang dan timun.

Ok dah habis cerita nasi lemak. Hari rabu lepas pulak, ofiz saya ada buat bacaan yassin sempena menyambut kehadiran Ramadhan. Malam tadi tak sempat nak dengar pengumuman puasa secara live sebab tengah mandi . Jom la kita layan mata dengan juadah yang kami telah nikmati hari tu. Lepas ni, kena kurangkan gambar makanan la kot kan , nanti korang terliur.Jangan ada yang baca entry ni pagi esok dah la.hahahaha. Esok puasa tau !


Ayam goreng berempah

 Daging salai masak lemak cili padi, terangkat btol tapi kurang masin :p

Sayur dan tauhu jepun sos tiram

 Nasi baik pelengkap rasa ada, ikan masin dan ulam-ulaman

Sudah semestinya, pencuci mulut, buah tembikai susu dan biar betik !


 
Kek yang menjadi rebutan ;p

Selamat Berpuasa yer semua ! 

p/s:

Alhamdulillah, kalau tiada aral dapat berpuasa penuh lagi tahun ni macam tahun lepas, amin..amin.. 


p/s:

Tq encik Iman untuk backlinknya :) Eyriqazz vs The Bloggers  




p/s:
Saham Akhirat - Derma untuk pembinaan Surau Presint Inang, Bukit Raja
Bank Muamalat Jawatankuasa Pembinaan Surau Presint Inang - 12040002833710

Nak beli tupperware dengan harga ISTIMEWA , bole dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Baju kurung cotton, polka dot pun ada, klik sini. [ klik laju-laju]

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, July 19, 2012

Ayam Penyet AP, KL Festival City dan Review Eyriqazz

Ok, kali ni jauh sket jalan jalan cari makan di elissmie. Kat KL lah pulak kan.Sebenarnya kami semua lunch di Restoren Ayam Penyet AP sebelum cuci mata di Kiason [entry semalam].Tapi malam sebelum tu, my SIL, Kak Long belanja dinner kat Rosdet Tomyam Kampung Baru [tak der gambar sebab semua kebulur, teringat betul Kerabu Kaki Ayam dia ] .



Lukisan di dinding ni mencuri tumpuan . Sumolah? Versi perempuan gamaknya :p Atau kes berebut suami ? keh keh keh

Antara minuman yang ada disini.

 Wajah pemakan sekalian.




 My Nuha mula-mula nak bihun sup, sekali bila sampai nasi, nak nasi pulak.
 Bakso yang kami order tu kongsi makan sket-sket sorang . RM5.90


My Long makan Nasi Putih + Ikan Kembong Bakar (macam rentung jer ;p ) RM8
Pandan Special Layer Tea RM 4.50. Air sebelah tu hubby punya Cappucinno Ice Blended RM6.00

Kak Long makan Nasi Putih + Ikan Lele Penyet RM 7. 
Hazelnut Coffee RM3.90
Kongsi Sup Ekor RM9.50 tapi sup ekor dia kurang kick macam kat Wong Solo ;p


 Saya pulak Nasi Putih + AP Ayam Penyet RM8.50
Lychee Shake RM 4.50
Bagi saya ayamnya lembut dan sambal jugak pedas tak seperti saya cuba di Seksyen 9 dulu yang tak berapa nak pedas sangat .Tapi kalau tak de sambal dia, tawar pulak ayamnya.
Tapi sayur la kurang puas hati sebab bagi kobis mentah (kalu celur tak per jugak)  instead of salad kan :p

 Hubby makan Nasi putih + Bebek Bengil. Bebek = Itik ;p RM11.90
Sedap katanya.


Total : RM87.65


Review dari Eyriqazz ni hubby yang snap :)

Korang dah pernah try ker Ayam Penyet AP ni ?

Alamat :
AYAM PENYET AP
LOT G37 KL FESTIVAL CITY
67 JALAN TAMAN IBU KOTA
TAMAN DANAU KOTA, SETAPAK
KL
Tel : 03-4131 3585


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, July 18, 2012

Kedai Hiasan Dalaman Rumah Murah @Kaison, KL Festival City

Ahad lepas, kitorang jalan-jalan cuci mata di KL Festival City, selepas makan tengah hari.  Long saya rekomenkan satu kedai hiasan dalaman yang menjual barangan murah macam bunga dan tumbuhan tiruan, bakul, kaca dan pasu porselin, pemegang lilin, jam, bingkai gambar, lukisan minyak, hiasan rumah, bantal dan kusyen,cadar, tirai , permaidani, kertas dinding, mainan, souvenier pun ada. Boleh kata macam-macam ada !Kat situ my Long beli bidai RM19 sahaja. Saya pun nak rembat satu lepas ni nak letak kat grill pintu dapur.Hari tu tak beli sebab tak ingat ukuran.


 
Inilah kedainya.Alamat :
S20 & S21, 2nd Floor, KL Festival City,
Danau Kota, Jalan Genting Klang, 53300, Kuala Lumpur

 Cuba tengok lukisan kat dinding tu. Dah siap frame macam tu RM30 sahaja.


 Sebenarnya saya pun rembat satu, tak menahan tengok buah oren dan limau tu.RM30.
Hubby tak sempat lagi gantungkan kat sebelah meja makan tu :) My Nuha beli puzzle cuma 90¢


Bunga-bunga plastik dia memang menarik tapi huby tak gemar pulak bunga-bunga plastik ni.Lain kali nak beli pasu bunga pulak, boleh letak fresh roses ;p berangan ! hehehe


Korang dah pernah ke masuk kedai ni ? Beli apa?

p/s:

Sandal untuk hari raya boleh dapat kat sini.


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, July 17, 2012

Koleksi Fridge Magnet Terbaru dan Cek Kedua dari Exabytes

Hari ni hari menunjuk-nunjuk .Nak tunjuk koleksi Fridge Magnet terbaru. Saja nak bikin marah pengumpul FM tegar , Nafiraa :p hahaha. Gelak jahat !


 Ni kawan my hubby yang bagi masa dia bercuti kesini .Pulau Redang, bila lah nak sampai ni. 
Orang tu janji nak pergi, rasanya dalam mimpi jer la :p

Yang dua ni beli masa pergi  Empire Shopping Gallery Subang hari tu.
Tefal pan & motosikal berkuasa besar.


Yang ni kazen my hubby yang kerja kat sana bagi. Hari tu dia balik cuti 2 minggu. 


 Ni beli sendiri :p Bila ntah nak sampai sini . Padahal orang terengganu. Satu pulau kat terengganu tak pernah jejak , kecuali Pulau Kambing. hahaha. Ok, tu bukan pulau :p


Korang ada koleksi Fridge Magnet terbaru ?Cuba tayang, nak terjah :)

p/s:

Cek kedua. 
Terima kasih exabytes sebab sudi panjangkan tempoh pengiklanan di elissmie. com :)


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer