Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, April 30, 2012

Apa perkara pertama perlu ada untuk kurus?

Apa perkara pertama perlu ada untuk kurus? 




Weighing scale a.k.a alat timbang ?
RM 25.90 @ Giant


Rasa macam nak booking kereta teknologi german ni sebjik lah....



Setuju ?





 

Jangan terpedaya..Berat saya masih belum 17 kilogram..hahahaha


Edisi Less Words di elissmie :)




My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, April 27, 2012

Korang suka tak makan kat gerai bawah pokok jer?

Hari ni slot jalan-jalan cari makan di elissmie.com unik sket sebab bawak korang pergi makan gerai bawah pokok pulak. Kat area Shah Alam ni, banyak gerai van yang kelihatan. Banyak tempat dah dicuba. Macam-macam nama van ada :p Yang pernah dicuba adalah Karim Cendol dan Cendol Pak Akob. Hari rabu lepas, lepas teman Ad pergi jumpa lawyer berkenaan rumah dia, kami pekena Laksa Penang, cendol , goreng pisang dan cakar ayam.




Tak ada meja disediakan tapi bolehlah amik satu lagi kerusi buat meja :p Angin sepoi-sepoi bahasa ajer. Ada dua van kat situ. Bukan yang kat tengah-tengah tempat servis kereta banyak-banyak tu, tapi sebelah kilang Pharmaniaga. Sebelah kanan van ada restoren Siti Aisyah. Sebelah i-City gitu areanya.Korang terjah la sendiri yer :p


Laksa dia kuah memang pekat gitu.Tak kedekut tisu, eh ikan :p Sedap. RM 3.50


Cendol biasa ajer tapi cukup segala rasa manis lemak-lemak gitu. RM 1.50
 



Tapi yang paling terbaik adalah goreng pisang dan cakar ayam dia. Memang terbaik wokk ! Tapi lupa nak amik gambar. Kita curik gambar KB, tengok laa dia sejat minyak dari goreng pisang tu main lambung-lambung jer !! Memang susah nak jumpa goreng pisang rangup-rangup dalam lembik-lembik pisangnya macam tu .Rugi tak cuba !

Alamat :

Kawasan Perindustrian,
Bukit Raja Selatan, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor


Korang pernah ke cuba makan di gerai van tepi jalan  ?


Siapa berminat dapatkan voucher RM100 sahaja ! Harga asal RM250 [klik sini untuk info]  
Emailkan ke elissmie[at]gmail[dot]com.

Tupperware dengan harga menarik , [klik sini]

Baju kurung dan kain pasang dan ada giveaway menunggu nanti , [klik sini]


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, April 26, 2012

Diet Hari Pertama, Gulai Ayam Rempah Cap Ros & Workout

Semalam, tak berjaya tak sentuh nasi ;p Tapi berjaya mengurangkan jumlah nasi yang diambil. Me masih tidak buat keputusan lagi nak diet jenis apa. Mungkin me nak amalkan diet yang me buat masa form 5 dulu iaitu tidak sentuh nasi pada waktu malam.Ataupun diet berprotein tinggi tu(atkins diet) - Yang ni me buat masa kerja kat PJ dulu . Dan yang terbaru me tahu pasal mengikut jenis darah tu .Tapi start semalam, me dah cuba kurangkan pengambilan nasi lah. Dari pagi sampai tengahari memang tak sentuh nasi, tapi malam tu tak menahan tengok gulai ayam, me amik jugak 5 suap nasi gitu dan 2 keping roti buat cicah gulai.



Ni hah, punca tersentuh nasi malam tadi :p comot pulak mangkuknya sebab tengah makan baru teringat amik gambar :p

Kuda oren me semalam pun dah berjaya dikayuh selama 15 minit. Nanti me akan naikkan dia punya masa secara berperingkat. Me buat 15 minit sebab target 6.30 nak masak pulak untuk dinner sebelum maghrib.Lagipun tak mandi lagi. Biasa sebelum pukul 730 me dah siap mandikan my nuha dan rehat kejap baru mandi dan solat.


Bukti kuda oren me sudah berbakti pada 7  minit pertama..

15 minit - sempat ayam beku mencair dan nasi masak :p

Ni laman web untuk dikongsikan kepada korang semua, iaitu FatSecret. Kat dalam tu korang boleh catatkan makanan apa yang korang makan & exercise apa yang korang buat serta ikut diet jenis apa. Lagi satu, korang boleh try resepi yang dicadangkan oleh peserta diet  lain yang korang ikut tu .


Korang ada nak cadangkan diet yang sesuai tak dengan me atau diet yang korang pernah cuba? 



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, April 25, 2012

Doktor suruh saya kurangkan berat badan, cis !

Minggu lepas, saya ke hospital berbayar, sebab batuk dan makan ubat batuk buat kepala pening sepanjang hari minggu lepas tu .Batuk masih lagi duk ada sebab malas makan ubat yang buat pening tu. Lepas tu saya tanya sekalilah doktor tu , pasal apa tumit kaki saya sakit sejak akhir-akhir ni.


 Dia senyum, sambil cakap, cuba kurangkan berat badan. Ok, ada satu penghinaan disitu. Katanya penyakit yang saya alami tu dinamakan PLANTAR FASCIITIS (kalau planta taruk atas roti, tahulah saya) . Katanya, ia boleh menyerang kedua-dua belah kaki tapi sebelah pun boleh jadi sebab struktur badan kita tak sama katanya.Terus semangat nak diet ni . Mulai semalam, dah tak sentuh nasi .Kuatkan semangatku Ya Allah . Tapi malam ni dah janji dengan my hubby nak masakkan gulai ayam style terengganu tu lah pulak .


Malam tadi, hubby belikan tempe goreng (untuk awet muda katanya ) , karipap dan cucur udang.Saya buat roti goreng bawang lada (resepi  disini)untuk makan malam.Dan kalau saya, mesti nak ada sayur sket dalam hidangan, even timun dan salad . Balik nanti kena kayuh kuda oren saya yang dah lama tak bergerak kat bilik belakang tu.


Ni ada info sket pasal Plantar fasciitis yang saya jumpa untuk dikongsikan :-

* Plantar fasciitis juga boleh terjadi pada seseorang yang mengalami peningkatan berat badan secara mendadak dan melakukan aktiviti riadah seperti berlari.

Rawatan untuk plantar fasciitis ialah berehat untuk jangka masa tertentu dan mengurangkan radang pada tisu fiber.


  • Rehat — Berehat daripada melakukan aktiviti yang boleh memberi tekanan pada tisu fiber seperti tidak berjoging atau mengelak aktiviti berdiri atau berjalan terlalu lama untuk beberapa hari boleh menghilangkan sakit tumit dan memberi masa untuk radang merosot. - dah lama saya berehat dari berjogging ni :p
  •  

  • Melakukan terapi ais — Meletakkan ais pada tapak kaki boleh membantu mengurangkan sakit tumit.- balik nanti boleh cuba, buat masa ni saya pakai selipar dalam rumah
  •  


  • Senaman dan regangan — Ia bertujuan melonggarkan tisu di sekeliling tulang tumit. Senaman regangan, jika dilakukan pada waktu pagi dan petang, boleh melonggarkan tisu dan mengurangkan sakit tumit.- patutlah dah lama tak buat senaman ni


  • Ubat anti radang — Ubat anti radang atau penahan sakit boleh membantu mengawal sakit dan mengurangkan radang pada tisu plantar.- doktor tak bagi apa2 ubat pun


  • Pelapik kasut — Pelapik kasut ialah kunci kejayaan merawat plantar fasciitis. Dengan meletakkan pelapik sesuai di dalam kasut, ia boleh menyokong lengkok tapak kaki dan mengurangkan tekanan pada tisu plantar. Ia memberi keselesaan kepada pesakit ketika melakukan aktiviti sukan. - kena beli kasut comfit lah pulak macam mengandung lepas ni



  • Kasut — Pemakaian kasut khusus untuk aktiviti sukan penting untuk mengurangkan kecederaan tisu plantar. Kasut terlalu rata atau tinggi dan pelapik yang tidak dapat memberi sokongan pada lengkok kaki boleh menyebabkan tisu fiber tercedera ketika berdiri atau berjalan. - masalahnya tak main sukan pun ni :p


  • Sokongan kaki ketika tidur — Pemakaian sokongan kaki ketika tidur dapat mengelak tisu plantar menjadi ketat. Dengan itu tisu fiber sentiasa merenggang dan longgar. Tumit kaki tidak berasa sakit apabila berpijak selesa selepas bangun tidur. - boleh ker ai tumpang letak kaki ai atas kaki you malam ni yang ;p

  • sumber : sini


     Korang pernah ke sakit tumit ? Boleh cuba la kurangkan berat badan jugak :p lalariksss



    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Tuesday, April 24, 2012

    Man Vs Food versi Malaysia, korang dah tengok ?

    * This is sticky note entry. Sila skroll kebawah untuk entry yang terbaru  :) Advertise here?  

    Korang pernah layan tak Man Vs Food kat Channel Astro TLC (707) ? Kalau tak pernah meh nak bagi tahu, ianya adalah satu rancangan yang di hostkan oleh Adam Richman yang mencabar dirinya untuk makan makanan bersaiz gergasi, terpedas dan segala ter ter yang ada  atau dengan jumlah yang banyak dalam tempoh masa yang ditetapkan. 




    Mari rapat adik-adik, kakak -kakak , abang-abang. Hari ni nak tunjuk seorang blogger yang berjaya buat segmen  ala- ala Man Vs Food kat blog dia iaitu Hazman Vs Food , maklumlah, namanya pun Man, dan tidak lain dan tidak bukan, HazmanFadzil.Com. 


    Jom kita tengok cabaran Man Vs Food yang dia buat ok samada boleh mengalahkan Adam Richman atau tidak :)










    Macam mana dia boleh makan banyak-banyak ni ? Katanya dia skip makan tengah hari . Harap-harap lepas ni,dia  terima cabaran saya untuk makan apam balik tu :p Tengok berapa boleh masuk dalam mulut tu ? Kalau me, sekeping saiz besar boleh la kot, tu pun kalau tak makan makanan lain.


    Korang mampu ke nak lawan Man ni ?


    Selain segmen Man Vs Food, ada banyak perihal tempat makan dan makanan yang menarik dikongsikan oleh Man ni. Apa tunggu lagi, terjah lah sekarang . KLIK SINI LAJU-LAJU !!


    Kalau rajin, sudi-sudikanlah vote untuk kawan kita sorang ni yer di WWWOW Awards dalam kategori MALAYSIA TOURISM FOOD BLOGGER ![Klik Sini]





    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Korang ada hobi dari zaman kanak-kanak ?

    Hobi.

    Hobi merupakan aktiviti rekreasi yang dilakukan pada masa lapang bagi menenangkan fikiran seseorang.source

    Rasanya semua orang ada hobi kan? Macam pelik pulak kalau tiada hobi. Hobi me dari zaman kanak-kanak sampai sekarang adalah membaca. Tapi majalah gossip tak berapa suka baca, even blog gossip pun jarang terjah saja-saja gitu . Kiranya bermusim jugak majalah yang me baca dari remaja sampai beranak ni. 



    Tapi hari ni nak cerita pasal hobi my hubby. Tapi tak tahulah hobi ni dari kanak-kanak ke tidak tapi yang pasti masa remaja lagi dia berminat mengumpul kereta dan motosikal berkuasa besar miniatur ni. Koleksi kereta banyak yang dah rosak dan ada tersimpan dekat rumah my MIL kat kampung. Biasa hubby beli koleksi miniatur kereta atau motosikal di Aeon(jusco) atau Toys r us.

    Ni kiranya koleksi terbaru yang hubby beli iaitu motosikal berkuasa besar. Kita layan jer gambar ok !


     Honda CBR600

    Ducati 796

    Ninja ZXR600

    Baru jer 3 koleksinya ;p

     Suzuki GSXR600

    Yang ni bukan my hubby punya. Yang ni my Nuha punya sebabnya Abah dia tak bagi sentuh dia punya .
    Me beli ni kat Aeon(Jusco), RM19.90 tak silap .


    p/s:
    Semua koleksi motosikal berkuasa besar miniatur ni tersimpan elok dalam display kabinet tv kitorang :)

    Jangan terlepas tawaran dari Milkadeal, register percuma disini


    Apa hobi korang dari zaman kanak-kanak ?


    My Nuha | Aku Bukan Chef
    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Monday, April 23, 2012

    Hadiah yang tidak disangka-sangka, siapa suka ?

    Hari ni tak sempat nak blogwalking sebab banyak pulak kerja datang bertimpa-timpa. Kalau perasan , minggu lepas entry pun simple-simple ajer. Idea banyak mencurah tapi kekangan masa pulak . Kalau free, free sangat gitu kekdahnya. Kalau busy, macam lebah dah me rasa  ( as busy as a bee )



    Tapi hari ni nak tayang dapat hadiah yang tidak disangka-sangka gitu :)

     
    Ni hah , dapat Kacang Tumbuk dan Sengkuang Calit dari Old Time Sengkuang sebab review pasal Sengkuang Calit seperti disini :) Petang nanti, boleh la beli sengkuang :) *wink

     


    Yang ni dapat hamper sebab jadi MC bidan terjun untuk hari sukan taska my Nuha :)



     

     
    Terima kasih mention pasal elissmie.com  yer Uncle, kid & ina :)

     

    p/s:

     
    Post penghargaan & ada backlink kira hadiah  jugak  kan :)



    Korang pernah tak dapat hadiah yang tidak disangka-sangka ?Ceritalah sket :)




    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Friday, April 20, 2012

    Secebis penghargaan pun, buat kita seronok sepanjang hari kan?



    Bukan wang ringgit atau hadiah yang didamba, secebis penghargaan pun buat kita senyum sepanjang hari :)

     

    Tapi kalau dapat cek sekeping walau kecil nilainya, lagilah mampu buat kita senyum sepanjang hari jugak,
     nak-nak akhir bulan ni kan :)

    Setuju ?

     Edisi Less Words di elissmie.com


    Jamie Oliver ajak ai pergi London you..matik lah perasan :p 



    p/s:

    Saham Akhirat - Derma untuk pembinaan Surau Presint Inang, Bukit Raja
    Bank Muamalat Jawatankuasa Pembinaan Surau Presint Inang - 12040002833710

    Nak beli tupperware dengan harga istimewa , bole dapatkan disini [ klik laju-laju]
    Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
    Baju kurung cotton, polka dot pun ada, klik sini. [ klik laju-laju]


    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Thursday, April 19, 2012

    Ikan Bakar Portugis, korang pernah cuba?

    Hari ni episod jalan-jalan cari makan, bawak korang mengimbau kembali ke era penjajahan portugis . Ok, just kidding :) Nama gerai ni Ikan Bakar Portugis yang terletak di food court Giant Seksyen 13, Shah Alam. Hari yang sama me pergi renew lesen memandu tu. Maklumlah hari jumaat yang panjang kan. Boleh la makan sedap-sedap sket sebab dah naik jemu makan kat kafetaria ofiz ni.



    Ni lah gerai Ikan Bakar Portugis tu.Masa kami datang tu tak ramai lagi orangnya.
    Tu Puan kb baru nak pi order. Servisnya pantas jugak, 7 minit sahaja masa menunggu :) 
    Nasi putih dan lauk panas-panas, memang terbuka selera.


    2 orang owner dia . Ker tukang bakar jer tak pulak me interview.
     Tapi masa me snap pic ni diorang tegur sebab amik gambar .  Malulah tu tapi mahu :p

    Dia jenis jual set gitu. Me nak Ikan Pari + Lala tapi dah habis so me beli yang ni. Nasi Putih + Ikan Pari. 

    RM5.90

     Ni Puan Kb  punya . Nasi Putih + Sotong

    RM5.90




    Me share lauk dengan ad sebab nak rasa lala dia tu. Ad punya . Nasi Putih + Sotong + Lala

    RM6.90


    Ni pencuci mulut, beli kat gerai kuih depan tu jugak. 60¢ Tepung Bungkus. Dalam dia ada kelapa dengan gula merah. Yang ni kurang sket rasanya :p


    Korang suka tak makan ikan bakar style gini ?

    p/s:


    Kalau tahu kedai ikan bakar yang jenis style rempah gini, mai habaq ceghita kat cheq no dimana yer  :)


    Don’t compromise anymore! With Kotex ! MakeOver USD 1,000 ok !!



    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Wednesday, April 18, 2012

    Bunohan, sebutannya Bunoh- he yer kawan-kawan :)


    Kalau korang nak tahu, Bunohan adalah nama tempat di Tumpat Kelantan. Kalau nak sebut dalam dialek kelantan - Bunoh - he :) Kalau bukan berjiwa seni atau buta seni, awal-awal lagi sila jangan tengok movie ni ! Movie ni kena fikir sket lah kot.Sebenarnya me tak ke panggung wayang,  me order jer kat  Astro First lah sudah semestinya . Jimat pun jimat. Cuma RM15 sahaja 48 jam boleh tengok tanpa henti  [Cara pembelian movie di Astro Fisrt boleh rujuk entry ni ]
    Korang jangan risau walaupun seluruh filem dalam dialek kelantan, tapi boleh pilih sarikata :) Even, me sendiri pun tak faham jugak bila cakap laju-laju kan . My hubby lagi lah tak faham.hehehe. Sabar jer lah :p Me cakap dalam dialek terengganu dengan my hubby , tapi cakap dialek kelantan dengan my family . Pelik tapi benar !


    Antara Ulasan Zahiril Adzim di blognya :

    Bagaimana seorang manusia dengan pekerjaan yang kejam/ganas akhirnya tumbang kerana rasa kasih sayang pada seorang adik dan bagaimana pula seorang manusia dengan pekerjaan yang mulia, dihasuti syaitan dan menumbangkan rasa kasih sayang- Zahiril Adzim

    Korang dah tengok ke filem Bunohan ?


    PENGARAH : Dain Said
    PELAKON : Faizal Hussein, Zahiril Adzim, Pekin Ibrahim, Bront Palarae, Sofi Jikan, Nam Ron, Wan Hanafi Su, Amerul Affendi, Jimmy Lor, dan Tengku Azura.
    GENRE : Aksi/Drama
    DURASI : 1jam 37minit
    KLASIFIKASI : PG13

    p/s:


    Bintang : me bagi 4.5 /5 :) Syabas Dain Said atas kelainan filem anda :) 


    Don’t compromise anymore! With Kotex ! MakeOver USD 1,000 ok !!



    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Tuesday, April 17, 2012

    Apple Raisin Cake, murah tapi sedap, mana nak dapat ?

    Ni saja nak berkongsi kek kegemaran kami sekeluarga esp my Nuha :) Masa tu promoter kat carrefour Shah Alam bagi my Nuha dan hubby try. Then me belikan lah sebab hubby cakap sedap maklumlah baru keluar dari oven kan. Balik rumah me makan lah , sedap sungguh ok ! Terus we all terjatuh chenta :) Tapi kalau tak suka manis tak sesuai lah kot :p



    RM3.99 sahaja. Senang cerita RM4 lah :p 
    Expired dalam masa 4 hari.Tapi tak sampai 4 hari dah habis punya !



    Kalau korang ke Carrefour boleh lah try beli ! Highly Recommended :) 
     Manis-manis dan gebu ;p


    Korang pernah cuba ke  Apple Raisin Cake ni ?


     
     p/s:

    Menarik gila beg kat sini, korang dah tengok ker?





    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Monday, April 16, 2012

    Renew Lesen Memandu, korang kena caj lebih tak?

    Hari ni me rasa mengantuk yang amat. Penangan ubat batuk yang me telan malam tadi baru terasa agaknya. Macam nak pergi tidur dalam surau ;p Last week, masa cuti sehari tu kan, me ke rumah Long me kat KL. Kalau nak pergi rumah dia memang kena tinggalkan lesen kat guard post tu. So esoknya bila me nak amik, lesen me dah tak der pulak. Mungkin tertukar. Malam tadi, Long text me cakap lesen dah dijumpai. Me cakap, lupus jer la sebab me dah renew lesen memandu Jumaat lepas.


    Me renew kat Giant Seksyen 13, Shah Alam. Ramai orang dah cabut pergi solat Jumaat kot , so cepatlah jugak my turn . Me cuak jugak sebab mula-mula kerani pos tu cakap, kalau hilang kena pergi JPJ. Tapi me yakinkan dia, kerani pos Pejabat Pos UiTM cakap boleh renew asalkan ingat tarikh mati lesen tu. Alhamdulillah dapat jugak renew kat situ. Terima kasih lah kat sistem e- pelekat Kenderaan Staf UiTM sebab ada tarikh tamat lesen memandu me :)



    Lesen memandu sepatutnya tamat  22/5/ 2012 , tapi since kerajaan dah cadangkan tarikh tamat = tarikh lahir, so 6/9/ 2013 baru lah tamat yer :)

    Setahun RM32 (pejabat pos) Jika lebih 6 bulan , kena caj tambahan RM15 tau !
    So,sebelum renew kena kira lah berapa bulan lebih tu.Me punya 4 bulan lah kiranya dapat free :)

    ** Update : Cara pengiraan caj tambahan

    Contoh : Kes 1 : Lesen me sepatutnya tamat bulan 21/5/2013 , tapi sebab bday bulan 9, so tarikh tamat bulan 9. Tempoh dari bulan 21/5/2013 sehingga 6/9/2013 adalah = 4 bulan, so tak kena caj ! Sebab ianya kurang dr 6 bulan !


    Kes 2 :  Lesen tamat bulan 1/1/2012, tapi birthday dia 6/9 ,
    Tempoh dari bulan 2/1/2013 - 6/9/2013 = 8 bulan

    So lebih 6 bulan =  kena la caj yer :)

    Nak kira tarikh,  boleh guna kalkulator kat sini :p
     


    Slimnya gambar me pada lesen memandu ni ;p

    Patutlah my Nuha tak percaya, ini Umminya :p [rujuk entry ni]



    Korang dah renew ke lesen memandu mengikut tarikh lahir?





    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Friday, April 13, 2012

    Jom pekena Kari Kepala Ikan @ Restoren Kari Kepala Ikan E & O

    Hari ni edisi jalan - jalan cari makan di elissmie, bawak korang ke Kuala Lumpur. Tu jer la areanya kan :p Sekitar Lembah klang dan sekitarnya. Ni aktiviti hari Rabu cuti sempena Pertabalan Agong tu kan. Malam tu dah pekena masakan bonda sebab Long baru balik dari Terengganu. Terima kasih Ayahbonda untuk percik ayam dan ikan itu :)


    Long belanja kitorang makan kat  Restoren Kari Kepala Ikan E & O tengah hari tu sempena dapat bonus :) phewittt :) 


    JJCM dah lama sampai sini :p Masa ni kurus lagi Tengku Maria yer :)


     Main Dish - Kari Kepala Ikan lah kan. Yang ni sederhana - RM55
    Harga Kecil RM38, Besar RM88

    Sayur kobis sos tiram


    Sotong Goreng Tepung. Yes, bukan cekodok sotong ;p


     Sambal belacan wajib ado

    Semoga murah rezeki korang :)

    My Nuha gembira lah sebab part yang dia suka makan jadi besar iaitu MATA IKAN :p

    Me & My Nuha . Sempat my Nuha enterframe :p

     My dearest hubby



    Total RM105.00 termasuk air + papadom + Ayam goreng untuk my Nuha tidak kelihatan ;p

    p/s:



    Restoran Kari Kepala Ikan E & O Sdn. Bhd.
    Address: No. 40 Jalan Sibu 8, Taman Wahyu, Batu 6, Jalan Ipoh, Batu Caves, Selangor, 68100
     Phone number: +60 (0)3 6257-8615
    Map : LINK

     Korang suka tak makan kari kepala ikan ? Sila recommend kat mana ok ! Boleh me terjah :)


    p/s:

    Saham Akhirat - Derma untuk pembinaan Surau Presint Inang, Bukit Raja
    Bank Muamalat Jawatankuasa Pembinaan Surau Presint Inang - 12040002833710

    Nak beli tupperware dengan harga istimewa , bole dapatkan disini [ klik laju-laju]
    Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
    Baju kurung cotton, polka dot pun ada, klik sini. [ klik laju-laju]







    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Thursday, April 12, 2012

    Korang pernah jual Barang Ajaib ?


    p/s:

    Masyuk tu, RM4K. Seminggu . Tapi ada orang tampal kertas pulak atas nombor telefon tu. 

    Korang ada? :p


    Barang apa yang Ajaib sangat tu yer ?

    Edisi Less Words di elissmie.com :p




    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

    Tuesday, April 10, 2012

    Jabatan baru dan makan-makan, sinonim kan?

    Ini sebenarnya event secara tidak formal di ofiz , lebih tepat jabatan baru me. Nak bagi staff bergabung tenaga dan bergaul mesra iatu dengan mengadakan jamuan makan-makan, tapi secara potluck :) Me tokey air sahaja pada hari berkenaan. Siapa berminat nak beli Teh Cap General seperti pada entry ini, sila book yer, bulan 5 Insya Allah me akan pulang ke kampung@Terengganu .RM11 sekotak.Tidak termasuk pos :p

    Jom kita tengok barisan makanan yang ada :)

    Air kotak dan Air Teh O Cap General (tidak kelihatan)

     Agar-agar santan by Ros. Lama dah tak buat ni :p

     Puding Roti Bakar by Zalina

     Puding Talam Cendol by Ad & Niza . Ni kakak Kak Ros yang buat.


     Nasi lemak by En Gazairi


    Karipap by En Husain 


    Ada lagi gambar makanan tak tersnap :p

     Kek Birthday untuk meraikan ofiz mate yang lahir Januari-Mac

    Yang diraikan staff perempuan

     

    Staff lelaki, sorang jaa, ketua jabatan kami En Husain



    Susah jugak nak pose ala uncle Gedek dan berbackgroundkan makanan yer :p , kan Niza Puan KB :)

    p/s:

    Selamat bercuti kawan-kawan semua :) Tak sabar nak pergi rumah Long me petang ni , nak tengok kiriman dari kampung halaman ;p



     p/s:

    Jabatan korang ada tak buat makan-makan ? Lalalariksss ;p


    Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

     

    Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer