Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, December 13, 2012

Dr Robiah K.Hamzah & Sehari di Bukit Merah Waterpark

Ni entry last la pasal Bukit Merah ni. Aktiviti malam hari pertama ada ceramah dari Dr Robiah K.Hamzah, pakar perunding motivasi kekeluargaan, bertajuk "Bring Your Heart Home". Ceramah berkisar pasal hidup rumahtangga masa kini dan pancaroba yang terjadi dalam rumahtangga yang banyak dipengaruhi dengan kemudahan teknologi masa kini serta media sosial yang berleluasa gitu la.Part paling menyentuh hati bila masing-masing kena peluk pasangan masing-masing dan cakap I LOVE YOU .Yang tak bawak pasangan, peluk la kawan kat sebelah. hahaha. Tapi semua orang pun sporting habis termasuk big boz kitorang :p



Sempat bergambar dengan Dr Robiah yang happy go lucky !


Banner program

 Anak-anak bawah 1 tahun ajer yang dibenarkan masuk ceramah Dr Robiah.So malam tu my Nuha kena tinggal untuk program lain untuk anak-anak iaitu A night To remember for kids.

 Mula-mula meraung jugak masa nak tinggalkan. Lepas Ad pergi hantar dan diorang dah dibagi mainan dan gula-gula, ok la kena tinggal kat situ :p

 Nasib baik ada kawan.Atia dan Adam.

Banner program

Hari seterusnya, adalah sukaneka @ Bukit Merah Waterpark. Aktiviti bermula jam 9 pagi. Lepas dah siap breakfast, balik bilik tukar baju semua then kitorang terus pergi sana.


Berjalan seiringan :) Nampak besar pulak my Nuha ada adik-adik ekspres macam ni.


Sebelum masuk haruslah pakai tag dulu.

Dah sampai pintu masuk .


Posing dulu :)

Kalau nak datang sini, bawa la siap-siap pelampung dan mainan so tak perlulah nak beli barangan tu kat sini. Sebab pelampung RM30 satu dalam ni macam Atia naik tu.
 Nuha punya yang beli kat PD dulu :) Save budget :p

My Nuha kena masuk sukaneka berkumpulan. Kumpulan dia menang jugak 3 acara menangis-menangis pun takut orang tinggalkan dia . Acara pertama kutip guli dalam air, menang no 1.

Yang ni game pass span untuk isi dalam botol sampai penuh. Menang no 2.

 Yang ni pass belon then pecahkan , menang no 1.


My hubby pun join jugak sukaneka.

 Mula-mula kena naik pelampung then tolak ke air, then balik ke darat balik.


Menang no 3, ok la tu :p

Lepas abes sukaneka baru la ceria my Nuha ni dapat main air. Misi utama kesini gitu :p

Adam buat peace versi dia :)

elissmie.com :p

Biasanya kat mana korang selalu bawak anak-anak main air ?


Waterpark Combo Package@ Bukit Merah Waterpark

Includes the following:
Waterpark, Eco Park, Orang Utan Island, Chairlift or Skycycle. (Valid for 3 days with one entry per park)
Ticket Prices Normal Rate
Adult
Child *
Child (below 90cm)
RM68.00
RM57.00
Free

Waterpark



Days Of Operation Hours of Operation
Mon - Fri
Sat - Sun
School & Public Holidays
12:00noon-7:00pm
10:00am-7:00pm
10:00am-7:00pm
CLOSED on Tuesday -EXCEPT during public & school holidays.
Waterpark will be closed 30 minutes before published closing time.



Ticket Prices Normal Rate
Adult
Child *
Child (below 90cm)
Senior Citizen & Disabled Person (Malaysian only)
RM29.00
RM25.00
Free
RM10.00

* Children admission rates are based on 90cm in height or until 12 years old.



Giveaway @ elissmie.com masih dibuka !!!
Korang nak tak FM dari Bukit Merah ?Mr Random akan pilih seorang peserta bertuah ! 

Cuma perlu komen entry ini atau entry ini[Pernah ke tengok orang utan ? | Orang Utan Island @ Bukit Merah ] [ dikira 2 cabutan ] dan masukkan sekali saya nak Fridge Magnet dari Bukit Merah Lake Town Resort !
Tarikh Tutup : 13 Disember 2012 sebelum jam 12.00 malam


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

5 Comments:

  1. Kebetulan jumpa Ustazah Dr Robiah nie masa perasmian ayam percik s.alam aritu.... memang peramah orangnya

    ReplyDelete
  2. seronoknye dapat joint sukaneka camtuh~
    kalo sesaja nk main mmg tak lah kan~ bila ade acara main beramai2 tentu soronok kan!!

    ReplyDelete
  3. main air aku bwk gi pantai kat kelanang or morib tpi tak main air la.
    lps tu ade la sekali dua kat ulu yam sbb dekat je dgn rumah
    cumanya lately ade kes budak2 meninggal dekat water world and water park.
    trus la tak jdi.

    ReplyDelete
  4. hjg thn ni kami tak dpt join atau buat kami punya family day sbb masing2 ada baby kecik. Thn dpn kenala buat kan. seronok ada acara2 mcm tu.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer