Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, November 26, 2012

Dah boleh shopping barangan untuk baby ke?

Dulu tak perasan pulak bila saya mula beli barangan untuk baby. Tapi rasanya saya beli masa kandungan dah 7 bulan keatas.Ni dah 7 bulan lebih sket, jantina baby pun dah tahu , so senanglah sket nak shopping kan. Since, baju kakaknya ada dalam satu  storage box besar yang masa lahir dulu [ bila masa la saya beli banyak-banyak ni dulu , hahaha :p ]so saya tak gelabah sangat lah.


Ok , kita tengok dulu baju yang ada. Yang mana boleh guna lagi kita amik, yang mana dah kusam sangat kita ketepikan. Tapi ada sesetengah baju ada macam bintik kuning-kuning gitu. Mungkin sebab lama sangat dalam storage box tu. Petang nanti nak try beli klorox, kot-kot boleh tanggal. Sebab baju semua elok lagi. Kalau boleh tanggal, jimat lagi kat situ. hahaha. Kedek sangat ! ;p



Baju sebelum dipilih untuk dibasuh.


Cuaca petang semalam memang panas betul, cepat ajer kering baju- baju ni. 
Abaikan toyol comel kat tepi tu, sempat lagi dia berdiri kat tengah panas tu :p


Semalam, my Nuha yang paling sibuk pilih sama baju baby :) Siap jumpa headband dia, dan cakap muat, sampai ke malam dia duk pakai . Masa baby dulu asyik tanggalkan :p Dah besar kemaruk pulak.hahaha. Makin tak sabar nak beranak , bila tengok baju-baju kecik-kecik dan sarung tangan dan kaki yang comel-comel ni..alahai..


Korang rasa, bila waktu yang sesuai untuk shopping barangan baby ikut pengalaman korang?


Checklist barangan baby apa yang perlu untuk beli, boleh rujuk sini dan print [ klik sini ]



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

20 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. Aku masa hannan dulu seawal 3 bulan dh beli. Masa tu ada warehouse sale..harus la tk ketinggalan kn. Tapi masa tu beli barang mcm playpen & stroller jer..baju2 semua beli masa dia dh 7 bln..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pernah pegi whouse sales ms nuha dulu. mls nak bersesak2. masa dia dah lahir br penah pegi, tu pun sekejap jer sbb x sanggup. hahaha

      Delete
  2. hari tu baju abg sn masa kecik2 pun byk yg dh tompok2 so mmg rendam dgn klorox then terus bersinar balik baju2 tu utk di pakai baby SN Jr hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik nanti nak gi beli clorox jugak la.jimat sket.hehehe

      Delete
  3. Wah... dah basuh baju babay yer.. Saya belum lagi punggah gobok geledah baju baby.

    ReplyDelete
  4. kejap jer dah 7 bulan....cepat masa berlalalu...tup tup nanti dah bersalin dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psal. nanti aku akan merinduimu :p

      Delete
  5. 7 bulan dah boleh start shopping dah kot~ hehehe..
    Raa plak yang rasa teruja.. padahal orang len yg nak dapat bb.. bestnye..
    mmg jimat kalo leh pakai balik baju2 tuh kan~ lagi pon bukan lusuh sgt pon.. pakai 2 3 kali jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa psl. tak sabar nak pi cari clorox ni ..

      Delete
  6. aku pon dah start shopping baju baby baru dah..beg nak bawa hospital pon dah siap2 cuma kelengkapan mama je xsiap2 lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. beg tu tak settle lagi. haishh..berdebar pulak rasa.

      Delete
  7. Pasangan yg dpt anak sulung, selalunya keterujaannya lebih...baru sebulan prgenant pun dah ada yg dah shopping bagai sana sini..hihihihih..

    Dah 7 bulan ni, kira ok lah nak tambah koleksi baju baby apa yg patut..yg mana ada dlm simpanan dan masih ok, recycle aja! saya pun buat begitu utk anak kedua saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa nasib anak kedua, sama gender pulak tu.. hahahaha

      Delete
  8. selalunya 7 bulan ke atas..time tu semua dah kena get ready sbb bby bleh kuar anytime..Take care ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psal. pk psl tu yang siap2 basuh ni.

      Delete
  9. a'ah neni rs pon 7 bulan ke ats..sbb 7 bulan pon kebarangkali deliver tu leh berlaku..jd 7 bulan tu dh kene pastikan sume brg dh ade

    ReplyDelete
    Replies
    1. rata2 memang 7 bulan keatas kan. tapi kalau first baby rasa ada yg awal2 dah mula beli2.

      Delete
  10. 2nd prgnt beli masa dah masuk 36mgu wakakaka... itu pun beli mana yg xde je mcm lampin bedung... masa abg aqilnye mak dah rembat lampin2 tu buat tutup pengukus kuih dia wakakakakaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lampin nuha pun eliss buat tutup pengukus jugak.hahahaha

      Delete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer