Friday, June 01, 2012

Hujan sepanjang jalan ke Terengganu

Alhamdulillah, sudah selamat berada di bumi Terengganu jam 2 pagi tadi. Kitorang bertolak jam 7 malam. Walaupun trafik lancar selepas keluar tol gombak tapi hujan sepanjang jalan melambatkan perjalanan kami sekeluarga.Berhenti untuk solat dan makan di RnR Temerloh tapi kecewa jugak sebab ikan patin kurang menyengat kali ni. Tak per, kita makan lagi on the way balik nanti.



Namun breakfast pagi ni, tidak mengecewakan sebab my MIL dah siapkan laksa kuah lemak putih :) Sedapnya..Kali ni dapat makan laksa gandum pulak .Hari ni cuaca cerah di sini, lepas jumaat nanti boleh la ajak my hubby pekena ICT ( Ikan Celup Tepung  ) hahahaha

 Korang dah pernah sampai ke Terengganu ?


Beli tupperware dengan harga istimewa, bole dapatkan disini [ klik laju-laju]
Basuh kereta di Tip Top Spa Auto Service, Seksyen 7, Shah Alam. [ klik laju-laju]
Baju kurung cotton, polka dot pun ada, klik sini. [ klik laju-laju]



24 Comments:

  1. Replies
    1. memang sedap..eh, jgn terliur , x sedap laa :p

      Delete
  2. arrgghhh.. jelesnyeee!!! dah sampai Ganu dah..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sila jelez :p dh balik sini daaa..

      Delete
  3. Lamo gak tak balik ganu...kg sebelah mak....area bukit besi dan dungun

    ReplyDelete
  4. jumpa ustaz azhar idrus tak?

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. memang berselera bonar :) pagi sampai thari makan :)

      Delete
  6. seronoknya mak mentua da masak kan.
    alhamdulilah.

    selamat bercuti gembira ye eliss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok :) bangun makan ajer..menhantu kan ? :)

      Delete
  7. WOHOOO...UJUNG MGGU NI NK BALIK KMPONG JGAK..HEHE..
    DAPP ERRR...;)

    ReplyDelete
  8. nak ayam percik dan sata.. nak ! nak!! nak laksa ganu gak!!
    naaaaakkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayam percik x makan hr tu. yang lain dah selamat.hehehe

      Delete
  9. beberapa kali ke KT...tapi singgah jer...sebab nak pergi ke Pulau Redang & Pulau Lang Tengah...:)

    ReplyDelete
  10. kak elis =) xpenh rase la palk lakse tggnu =( tepek la rsepi kak elis =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada resepinya. boleh tengok kat sini yer :)

      http://mieeliss.blogspot.com/2012/05/laksa-terengganu-laksa-kuah-lemak-putih.html

      Delete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)