Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, May 08, 2012

Lepas ni boleh la selalu makan makanan bergrill :)

Akhirnya, lepas ini saya semakin gigih didapur dengan masakan bergrill.Hari Ahad lepas, hubby setuju untuk saya beli grill pan idaman hati. Saya tak kisah pun jenama apa janji grill pan. Sebelum tu dah  tengok dah grill pan kat Jusco. Memang teringin dah nak beli.Tapi hubby tanya, perlu ke tak ? Memikirkan hubby yang dan belanja hampir RM200 untuk beli 3 helai spek mata wanita, masa tu , saya kuburkan sahaja niat tu :p 

Tapi Ahad lepas, jembalang apa saya tak tahu la yang telah merasuk hubby saya dan mencadangkan saya beli grill pan tu. Katanya, beli jer la tak payah nak fikir-fikir dah . Masa tu ada offer pulak dengan jenama tidak melekat itu, Tefal lah apa lagi :)



Selalu RM 130 ++ tapi yang saya beli cuma RM79.
Update : Beli kat Carrefour Klang
 Sama harga dengan jenama Jusco hari tu. Seb baik tak beli hari tu :p


Lepas ni boleh laa saya memanggang dengan garisan grill pan macam dalam gambar tu :p


Welcome to mommy my new baby !  hahahaha



Dan dan google cari resepi chicken grill :p


Last-last, malam tadi me buat ayam percik. Sungguh menjilat jari kau ![Resepi disini]


First time my grill pan beraksi :) Basuh pun mudah sebab tidak melekat !


 Korang dah ada ker grill pan ?? hahahaha ..lariksss




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

31 Comments:

  1. tkde lg grill pan..sedap ayam tu..yum22

    ReplyDelete
  2. Tak de, tunggu duit nuff baru beli hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti boleh la beraksi di dapur :)

      Delete
  3. aku tunggu pindah rumah baru beli....rumah baru nanti mungkin aku akan rajin memasak.....eh.....

    ReplyDelete
  4. takdeklagi.
    hari tu dok belek masa g langkawi, tak terbeli gak. beli ktmana dpt murah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa..sana lagi murah orang kata dr kita ni. ni beli kat carrefour !

      Delete
  5. saya pun ada satu. cantik bila grill atau goreng sebab ada line kat daging/ayam

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sabar nak beli daging buat steak..hahaha

      Delete
  6. grill pun grill jugak.. jangan lupa drill kayuh basikal kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu x pernah lagi miss buat :)

      Delete
    2. yesss apak...i likeee...

      Delete
  7. errkkk.. bestnye... kurang minyak tuuu~ jeles~ nak beli jugak~ huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakar tu tak guna minyak pun..save minyak.hahahaha

      Delete
  8. rumah mak ada sebiji. lg best kalau dpt yg double grill pan. mmg berbaloi beli. sampaikan mak sy nak beli kali ke 2 dkt langkawi, habis stok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. me teringin jugak mcm en mat gebu tu tapi yang ni pun padan dah :)

      Delete
    2. wahahhaa.. pakar masak tak kisah pan ape.. hehehee

      Delete
  9. alahai, macam tu rupanya grill pan ada garis-garis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laa rupanya :) selalu tengok jer kan..hehehe

      Delete
  10. bagus grill pan tu. belum ada lg sbb nak tunggu beli brg2 bila pindah rumah sendiri nanti.

    ReplyDelete
  11. Hurmmm... HAZMAN VS FOOD blum ade makanan grill... nampaknya eliss boleh la tolong masakkan untuk saya yea... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eliss masakkan lebih yea.. heheee

      Delete
  12. kat umah kid, banyak lagi pan yang tak guna..

    ReplyDelete
  13. buat steak best ni. sebab ada garis2 yang bagi cantik...hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. abes la berat badan aku nanti...nak kena ikut jejak eliss diet gak la nanti...

      Delete
  14. wah.. Best.. Usahkan pan.. barang2 dapur pun x der.. almaklumlah hidup bujang.. ;)

    ReplyDelete
  15. wahh nampak sedap lah eliss..

    grill pan, kalau nak beli leh usha asid nyer..asid ada jual.. hehe siap kempen disini..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer