Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, April 03, 2012

Takluk Hati Pasangan, korang dah berjaya ker ?

Semasa di Bengkel Kerja Kecemerlangan InfoTech, fasilitator sepanjang program adalah staf UiTM, iaitu Prof Madya Haji Mohd Nor Mamat . Banyak pengisian yang diajar. Antara yang terkesan dihati adalah hal-hal yang berkaitan dengan fitrah lelaki dan perempuan lah yang selama ni macam tak berapa kita nak kenali lah. So, bila dah tahu fitrah lelaki dan perempuan, boleh pulak kita aplikasinya dalam organisasi. Senang rupanya boz nak buat anak buah suka kat dia atau membencinya :) Dan begitulah sebaliknya. Pendekatan tu yang penting . 


 Secara ringkasnya perbezaan dia macam ni :-


Dan kualiti profetik (role model kita : Nabi Muhammad S.A.W)  amatlah penting. Even barat pun memuji kehebatan Nabi kita.Pengalaman baru jugak, Qiyammulail atas tar pukul 5 pagi. Prof cakap, kat mana-mana pun boleh solat dan tak semestinya dalam surau atau masjid.



Antara amalan Nabi Muhammad yang sunat tapi baginya adalah wajib :-

1) Bersugi
2) Korban
3)Solat Witir
4) Solat Dhuha 



Group discussion "Pengkropatan InfoTech? . Relevankah? "


71 yang hadir

 Tuan punya blog dengan pose uncle Gedek ;p


Jauh sangat signboardnya. Close up sket. Tu kiri, Cameron Highlands,jom sayang :p
 Masih banyak bangunan klasik disini. Kalau pelihara, bagus ni..


Dan yang paling best,  berpeluang jugak mendapatkan karya terbaru Prof Madya Haji Mohd Nor Mamat yang bertajuk Takluk Hati Pasangan.Dan yang best dah la dapat harga RM15 sahaja dan siap ada tandatangan penulis lagi :p Me baru jer baca 2 bab. Banyak cerita dalam buku tu. Yang biasa terjadi dalam kehidupan kita suami isteri ni. Kiranya buku ni ditulis dari permasalahan orang cerita kat dia lah dan bagaimana dia nak ajar kita takluk hati pasangan lah kiranya contoh macam ni :-

“Ustaz, saya nak tanya pendapat ustaz, kenapa lelaki ego sangat? Kenapa lelaki tak ada perasaan? Kenapa lelaki panas baran? Kenapa lelaki suka sakitkan hati kita? Kenapa lelaki tak kisahkan masalah kita, anak-anak dan keluarga? Kenapa bla bla bla... Kenapa? Kenapa?” - sumber
p/s: 

Jawapan dia korang boleh baca sendiri :p



 Tengah menandatangani buku Ad


Eliss, Semoga berbahagia. Hujan dan Ribut Biasanya Penghujungnya Nyaman & Pelangi


Antara kandungan yang menarik dalam buku tersebut :

• Elaklah Jadi Derhaka
• Bahagia Itu Milik Kita
• Beramal dan Berdoalah
• Sayang, Hormatlah Sikit
• Abang, Romantiklah Sikit
• Pilihlah Jalan Kebahagiaan
• Air Bah, Pantai Kan Berubah
• Pengaruhi Minda, Takluki Hati
• Hargai Fitrah Hubungan Indah
• Bahagia @ Derita, Kunci di Tangan Kita


 Prof Madya Haji Mohd Nor Mamat

p/s:

Awak nak letak mana gambar ni. Bloglah  ustaz :p (Ad jawab)

Kalau korang nak beli, boleh dapatkan disini secara online.
Tapi kalau korang nak jugak buku Takluk Hati Pasangan edisi bertandatangan penulis, boleh bank in bayaran ke CIMB 12220000077104 RM20.00/ naskhah (termasuk pos), mesejkan alamat penghantaran . Info lengkap : klik sini


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

14 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. nasib baik ustaz jadi kita nyer penceramah kan?tak lah bosan....pandai dia tarik perhatian....kelakar

    ReplyDelete
  2. tu la kan...
    bab takluk menakluk nih ssh nk cakap..hehe
    kene berguru jugak...

    ReplyDelete
  3. Owwh...Kerap jugak yea Eliss pegi kursus yea... UNTUNG laa...dapat ILMU baru... ciri2x LELAKI VS PEREMPUAN memang betul kan

    ReplyDelete
  4. makin glemer ustaz, gmbr masuk blog ellis hehe

    ReplyDelete
  5. pegi ofis dia je la mintak sign...wakakaka

    ReplyDelete
  6. Belajar utk takluki hati pasangan takkan habis sampai mati, sentiasa mengenali dan memahami :)

    ReplyDelete
  7. nak pinjam buku boleh..muehehehe

    ReplyDelete
  8. hmmm dah nak masuk 9 tahun kawin, tapi rasanya kami masih dlm peringkat memahami jugak. mungkin kena cari buku tu jugak ni.

    ReplyDelete
  9. i lik pose uncle gedek tu!!! ahakss..

    ReplyDelete
  10. nampak cammenarik gak buku ni..

    itulah..rasanya..sepanjang pkahwinan ni adalah masa utk memahami sesama sendiri.. masa trus bjln n berjalan..n kt akan mula mgenali pasangan kt..

    ReplyDelete
  11. Nak takluk hati pasangan? Pasangan pun takda ni, kena cari dulu, kahkah!

    ReplyDelete
  12. baru nampak gambar tu... Aaaaa ~pengsan... (lain kali pakai tudung hitam! haha)

    ReplyDelete
  13. beliau ustaz saya.. last class dengan beliau hari nie..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer