Wednesday, February 01, 2012

Korang dah bayar Bil Perkhidmatan Pembetungan IWK ? 27 Sen sehari sahaja.

Selama me duduk kat Selangor ni, kiranya semalamlah first time me bayar Bil Perkhidmatan Pembetungan IWK sebabnya dulu duduk menyewa owner yang bayarkan. Dah duduk rumah sendiri, so kena bayar lah sendiri yer dak.



Murah ajer nak kena bayarnya cuma 27 ¢ sehari dan 2 kali ajer setahun kena bayar .Sebab bilnya datang 2 kali setahun.So semalam jumlahnya adalah RM 48. Untuk kemudahan korang, pembayaran bil pembetungan boleh dijelaskan ditempat-tempat berikut [klik sini]  Bayar online pun boleh . Me bayar di pejabat pos sahaja sebab bawah ofiz me ni ajer.

p/s:

Kenapa yer ramai orang liat nak membayar bil ni. Padahal kalau bil lain berdesup ajer membayarnya. hurmm..Tak kasi buang air besar baru tahu seksa ;p


pic credit to : here

p/s:

Me tak tukar lagi nama pada bil IWK ni. Kena faks  S& P kat diorang ajer tapi malas nak membuatnya . Padahal caj percuma ajer. Bil -bil lain pun tak tukar jugak ni kecuali Celcom Broadband dan Astro.


Korang dah bayar ker Bil Pembetungan IWK ? Jangan kena tindakan mahkamah sudahlah yer :)

p/s:

Selamat Hari Wilayah bagi yang sakan bercuti tu :p 

Kisah Pit Crew F1, korang dah tengok? klik sini laju-laju...


10 Comments:

  1. mcm tak pernah dapat bil IWK je..huhu

    ReplyDelete
  2. rasanye x bayar lagi nih.. kena cek balik!

    ReplyDelete
  3. tak tahu dah dpt bil ni ke belum. Suami yg bayar semua bil. hehe

    ReplyDelete
  4. rasanya dah bayar, cuma cukai pintu yang belum lagi

    ReplyDelete
  5. duduk ngan mak tak kena byr pun eheh

    ReplyDelete
  6. orang menyewa cam saya nie pun ade gak dapat bil IWK nie...tapi lepas tue tolak duit sewa umah la kan

    ReplyDelete
  7. mmg tul pun bill nya bukan mahal pun. yup aku sudah bayar.
    ;))

    ReplyDelete
  8. takde pun dapat bil nih.. hohohoho

    ReplyDelete
  9. duk menyewa, dulu aku byr igtkan mmg penyewa yg byr. skrg wat derk jer. tunggakan pun byk dah kot tu. ha ha ha. dlm perancangan nk pindah pun.

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)