Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, February 16, 2012

Idea Dekorasi dengan frame gambar

Bertemu lagi dalam segmen deko bersama elissmie. Deko kali ni me rasa yang paling biasa kita nampak lah dan bukannya satu idea baru. Frame gambar atau bingkai gambar .Korang boleh olah idea nih agar nampak moden tapi menggunakan bahan-bahan yang murah, frame gambar tu la kan.


Kalau tak kena gaya memang nampak serabut lah. Jom kita tengok idea dekorasi dengan frame gambar ni. Me rasa bukan setakat pemilihan gambar yang sempurna memainkan peranan tapi design bingkai frame gambar pun menaikkan lagi seri dalam mendekorasi ruang rumah dengan frame gambar ni.

Contoh idea menarik menggunakan frame :

1) Bentuk Jam




Menarik jugak idea frame gambar yang berbentuk jam ni dan sesuai kalau diletakkan diruang tamu
 credit  : here



2) Frame T-Shirt

Bukan setakat gambar peribadi, t-shirt pun boleh diframe kan dan menjadi dekorasi ruang. 
 credit here

3) Frame Pensil
Pensil diframekan pun nampak menarik ! 
credit  here

4) Frame daun


Kalau kreatif, daun yang diframekan ni pun nampak menarik kan.


Jom tengok frame untuk dekorasi di sesuatu ruang pulak :-



Kalau ada rumah teres dua tingkat, idea ni mungkin boleh dipertimbangkan. Walaupun hanya menyusun frame tu kat dinding. So tak der la kosong ajer ruang nak naik ke atas tu kan.Sambil lalu sambil cuci mata gitu.
 credit here



Susun bingkai gambar macam ni pun nampak menarik dah kan.Sesuai kat ruang tamu gitu.
  credit  here



Ruang nampak ringkas tapi sarat dengan frame gambar. Menarik jugak kan ?

credit to : here





Ruang yang ni memang nampak minimalis habis tapi berseni gitu...frame letak macam tu tak yah nak drill bagai  ( sayang dinding kekdahnya ;p)


credit : here 


Memang tidak mengecewakan sentuhan frame gambar ni kalau kena susun aturnya kan ?



Kat bilik tidur pun boleh dideko dengan frame gambar jugak dan nampak menarik kan.



Korang suka tak idea dekorasi dengan frame gambar ni ?


 My Nuha | Aku Bukan Chef
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

32 Comments:

  1. Kalau mau lebih stylo.. pakai Digital Frame :D

    ReplyDelete
  2. cantik kan kalo letak frame bebanyak..sukaa

    ReplyDelete
  3. sukaaa sgt..cantiknya..x sbr nk ada rumoh sendiri jugop..nk hias comey2

    ReplyDelete
  4. best ar tengok gambar2 tu...tak sabar nak deko2 umah saya nanti

    ReplyDelete
  5. saya suka!! saya suka!!! LIKE LIKE LIKE!!.. cantik kan?

    ReplyDelete
  6. Bestnyer ada umah sendiri..

    Aku suka idea minimalis.. hehe..
    Kalo sarat sangat mcm bersepah la pulak..huhu

    ReplyDelete
  7. suka!! tapi x boleh nak berhias sgt lagi..kena tunggu masuk rumah sendirik dulu..hehehe

    ReplyDelete
  8. aku suker Ellis! tapi suami aku kata mcm segan aje ltk gambar byk2..huhu..

    ReplyDelete
  9. aku suka;)

    right now letak frame atas konsol meja je..projek nak cuci gambar anak2 asyik terbengkalai je..

    pastu aku suka juga beli frame gambar kat ikea tp beli sket2 sebab kalau beli sekali harung mahal dowh!

    ReplyDelete
  10. lamer dh frames2 sumer kena simpan sbb ader tgn kecik yg lalu jerk tgn x leh diam. huwaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  11. kerja nak mendrill dinding tu yg saya malas bila nak gantung frame

    ReplyDelete
  12. askm. paling minat dengan idea jam tu

    ReplyDelete
  13. diding biru frame putih tu sangat cantik!

    ReplyDelete
  14. memang patut jadi interior designer la u nie...

    ReplyDelete
  15. akak suka tp hubby tak suka...tak best la.. :(

    ReplyDelete
  16. Sukaaaa! Terutama sekali yg kat tangga & kat ruang tamu tu :)

    ReplyDelete
  17. @amirah kena susun kemas2 dan berseni baru tak serabut kalo frame banayk2 ni.

    ReplyDelete
  18. @KiD cantik. rumah kid banyak ker deko dengan frame tu.

    ReplyDelete
  19. @Denaihatiwaalaikummussalam. saya pun teruja jugak dengan style jam tu.

    ReplyDelete
  20. @hazman aka species1980 Insya Allah.. ada jugak cita2 :p buat freelance ker..hehehe

    ReplyDelete
  21. @MamaYatie macam tu susah jugak. cuba letak jer lepas tu buat tak tahu.hahahaha

    ReplyDelete
  22. @Dinas Aldi suka jugak kat tangga tu tapi rumah kita tak der tangga la .

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer