Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, May 31, 2011

Berjalan untuk jantung, siapa mahu join ? Dapat free tshirt weh...

Sebenarnya dah tak boleh join :p Sajer jer bagi korang jelez. Hahaha. Aku, my hubby dan my nuha join Walkathon Walk For Your Heart pada sabtu lepas kat HQ my hubby. Best jugak aktiviti riadah bersama keluarga ni. My Nuha rasanya berjalan about 15 minutes then sepanjang perjalanan adalah her super hero cum my chenta hati lah yang kena dukung.hahahahaa. Gelak durjana nampak kat suami sendiri.Tak boleh derhaka, tak boleh.derhaka :p  Jom la layan gambar...



Kaunter pendaftaran, dapat air dan roti untuk tenaga nak berjalan :p


Close up sket event ni.."Walkathon walk for your heart "

Ni pintu mula ...


Jom berjalan !! Seramai 2000 orang yang menyertainya :) - ada kuar paper Ahad lepas :p

Mula-mula kemain lagi nak berjalan, lepas tu Abah dukung, siap tanya Abah letih tak ? 
Dia cakap Nuha tak letih :p yer laa,  tak letih sebab Abah dukung :p


Aku dukung jugak my Nuha selama 15 minutes jugak kot lepas tu surrender beb !! Tak larat den, 14 kilogram tuh..My Nuha kelakar btol,bila dia nampak taman kat KFC, dia ajak singgah taman .. Anak, kita sedang memecah rekod melupuskan lemak ni secara berjemaah :p

Memerlukan 3 orang lagi untuk cash out churpchurp :p kalo berani silalah register churpchurp dengan klik sini laju-laju... Tak rugi tau sebab korang pun boleh dapat duit tau :) 


Akhirnya setelah sejam lebih (4.5 KM ok ), kami tiga beranak sampai digarisan penamat..Rugi pulak tak jalan lagi slow, sebab ada hadiah untuk pejalan paling slow motion :p


 Ni lah baju kitorang dapat :)


Ada orang siap beli kasut, semata-mata nak berjalan ni :p 


Disamping itu boleh jugak menyumbang untuk Pesakit Kanser di HKL...


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, May 30, 2011

Kerana RM2, tak pasal-pasal kena saman RM 150...

RM2 tu parking yang kena bayar per entrance depan Plaza Alam Sentral. Tapi my hubby pergi parking kat depan Plaza Alam Sentral(line kuning tu :p) Hari tu dah bernasib baik, sebab aku nampak kereta polis, so my hubby alih pergi cari parking kat lain. Tapi kali ni, dah kena saman. Tu lah pergi tak bawa isteri :p Sebab salah dia kan, so kita diamkan ajer. RM 150 boleh belikan handbag aku yang dah lusuh tu tau..Ruginyaaaaa :( Yang menjadi bertambah hangen tu, parking depan RM2  tu dah laa penuh, lepas tu yang free pulak tutup. Bengong btol !

Inilah surat samannya :p
Kalau tak bayar segera, amaun dia akan naik menjadi RM200..

Memerlukan 3 orang lagi untuk cash out churpchurp :p kalo berani silalah register churpchurp dengan klik sini laju-laju... Tak rugi tau sebab korang pun boleh dapat duit :)


Skang nak bayar saman di Shah Alam, sudah ada tempat baru .IPD Shah Alam.


Ini kaunter bayaran..



Mangsa kejadian dan anak sedang menunggu untuk membuat pembayaran :p



Ini mangsa kejadian bersama surat saman yang sudah dibayar.


p/s:

Selalu cakap kat orang kena saman, sebab sayang nak bayar parking kan. 
Ni kereta sendiri pulak kena.Huhuhu



Moral of the story : Jangan parking di line kuning yer, kalau tak mahu terbang RM150 !!



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, May 27, 2011

Sekinchan Ikan Bakar akan dibuka di Shah Alam ??

Aku kalo bab kedai-kedai makan yang bakal dibuka kat Shah Alam ni, pantas ajer kan :p Ni terbaru yang aku nampak kat area Seksyen 7 tu..Sekinchan Ikan Bakar. Dah la tak silap aku bulan lepas baca kat paper pasal Sekinchan Ikan Bakar ni dan aku dan hubby berharap diorang buka cawangan kat sini :p Sekali melompat aku dalam kereta tengok kedai ini bakal dibuka. Tapi tak tahu la bila beroperasinya. Signage kedai dah naik..Tinggal rasmi jer kot. So aku rasmi kat blog dulu yer tuan kedai..hehehe



Ni hah kedai dia..Gigih aku amik dari depan kedai sambil memandu :p 



Kasi zoom sket..Akan Dibuka :p


Korang pernah makan kat Sekinchan Ikan Bakar di cawangan lain ??? Macam mana food review nya? Sedap tak ? Berapa bintang boleh kasi ?

Nanti bila aku dah terjah kedai ni, aku review yer :) Bertemu lagi di episod jalan-jalan cari makan elissmie yang lain :p

Miliki hadiah menarik sekarang - limited edition SHELL Ferrari car collection dengan bawa kereta anda ke Tip Top Auto Spa..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, May 26, 2011

Bangunan Ofiz aku terbakar?

Bangunan ofiz aku dah 36 tahun lebih tau. Kalo terbakar, mak ai 14 tingkat tu nak kena selamatkan jiwa. Hari ni sebenarnya ada Latihan Kawad Kebakaran. Aku kira mengelat jugak sebab awal-awal dah turun sebab malas nak turun tangga, sayang lemak..hahahahaha. Lepas tu ada cara-cara nak padam api. Layan gambar jer lah...


Inilah bangunan ofiz aku tu....


Ramai tu manusia...14 tingkat bai...


Inilah bahan utama yang perlu ada -Fire Extinguisher.. Pastikan tak expired :p


Api dah ready, siapa berani nak padam...

Calon nak padam ramai kat tepi tu kan :p

 

Akhirnya,boz aku tengah demo macam mana nak padam api..


Apa yang penting masa kebakaran, jangan panik...Segera ke pintu kecemasan yang terdekat. Jangan sesekali turun dengan lif. Gunakan tangga dan jangan berlari. Kalo boleh,  melangkah 40 langkah seminit...Segera berkumpul di tempat lapang yang diarahkan...

Sing.. Dance.. Act away for RM10k!

Korang pernah hadapi situasi kebakaran ? Aku dulu pernah tengok sekali rumah kawan aku terbakar. Tapi masa tu dah padam lah apinya gara-gara adik dia main api dalam bilik...Moga dijauhkan segala musibah kepada diri kita kan..Amin..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, May 25, 2011

Jasad di sini, jiwa kat terengganu....

Sepatutnya hari ni aku ke Dungun, tapi sebab boz tak izin atas alasan nanti aku tidak berada di ofiz terlalu lama.Macam kan aku pergi bercuti pulak kat sana kan. Ok, next week aku cuti seminggu. Tengok berada ker tak aku ni kat ofiz.hehehehe.Maka terpaksa lah aku memantau sistem aku untuk UAT (User Acceptance Test) dari sini ajer lah. Macam aku ada kat sana jugak gayanya, makan pun depan pc.Standby kot-kot sistem aku ada error.Maklumlah sistem baru nak guna.Mesti ada error yang aku tak perasan.Aku manusia bukan robot kan.Setiap negeri weh aku develop sistem tu.Dan kena configure balik. Minor-minor error pasti ada.Macam last week kat Penang, huru hara jugak kalo aku tak der. Harap-harap hari ni zon Timur ok lah hendaknya...

Share exciting promos, trends, news to your friends and get rewarded! 

 

Best jugak kalo dapat balik Dungun, maklumlah kampung halaman. Last balik masa bulan 1 hari tu. Aku ni kira macam tanggang moden dah aku rasa.Seb baik ada telefon, kalo dak sebulan sekali mak aku dapat surat chenta :p

Siapa guna skype kat sini? Aku ni hah baru nak install..jakun terasa. Semua duk tanya ada skype ker dak. Siap invite lagi.Tapi aku ignore ajer :p Nak install sket punya berchenta.Jap lagi aku nak try guna.Skang baru 2% complete :p
Ok, nak tayang barang baru dapat dan beli last week...

 Ni FM Bandung Dari Aini :)

Ni dari Mira, barangan wanita :)

Ni pulak dari Dr Hani, FM dari Bali..



Welcome to Fm family, FM Pulau Pinang :) Hadiah buat diri sendiri :)

Alhamdulillah :) Murah rezeki gitu :) Siapa lagi nak bagi hadiah, angkat tangan !!!



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, May 24, 2011

Apa yang menarik di Pulau Pinang ?

Aku ke Penang bukan untuk berfoya-foya. Tak sempat pun nak berfoya-foya.Balik bilik hotel, pengsan. Malam, kuar makan then balik bilik tidur. Seb baik ada abang dan adik aku kat sana. Kalo tak, patah kaki sungguh sebab datang bukan bawak kereta pun kan.

Kitorang bertolak ke Penang dalam pukul 2 lebih macam tu.Kul 3 dah sampai sana. Masa dah ready nak landing, tiba-tiba flight naik balik. Cuak jugak. Tawaf dulu satu Penang seround baru landing balik. Member aku cakap sebab tak rasa hentakan masa turun tu, tu yang dia naik balik. Landing yang baik, masa turun tu kena rasa ada hentakan gitu. Pilot lah yang cakap kat dia.Siapa pilot kat sini, boleh betulkan kalo salah :)


Meh la kita berjakun amik gambar dulu yer :p Maklumlah, bukan selalu dapat naik kapal terbang ni. Pergi balik macam ni jer dah RM700 lebih.Tak mampu den,mampus ada :p Kali ni pergi dengan orang di Unit Audit , niz :) Sorry, not available..isteri orang..hehehe



Ni masa balik KL.Berchenta tunggu flight delayed. 
Atlast dari 5.20 pm, 6.20pm baru berlepas dari Bayan Lepas.


Ni pun otw balik ke KL gak, amik gambar dalam kereta ajer atas jambatan Pulau Pinang. Driver siap nak berhenti , nak buat-buat kereta rosak, tapi seganlah pulak  kan :p Kalo dak, mesti ada gambar aku atas jambatan Pulau Pinang.hehehe



Sempat jugak jumpa tunang adik aku..Ni kira first time la jumpa.Masa diorang bertunang dulu,
aku tak dapat balik..Tq bro bawak pi beli buah jeruk :p
Welcome to our family , Ummi Iryani..



Ni Hotel UiTM Penang yang aku stay 3 days 2 nights tu. 
Ada bathtub lagi.Tapi sorang-sorang ajer weh .Tengah malam rindu kat my hubby dan my nuha..huhuhu..
Apa yang menarik di Penang?? Bagi aku, char kuey teow ajer lah..hehehehe.Tq Ngah bawak aku dinner..Maklumlah, claim tak boleh kan..Seb baik ko belanja :p
Kering btol aku kesana sebab baru settle S&P beb...10% tu down payment beb !!
Tak sempat makan pasembor kali ni :p Mee Udang pun tak merasa..sedih tak ? :p

p/s:

Oh, aku kesana bukan berfoya-foya yer hadirin yang dirahmati Allah sekalian...


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, May 23, 2011

Nur Kasih The Movie, ku mohon disirikan :)

Saja nak bagi korang jelez. Aku dah tengok Nur Kasih The Movie..hahahaha



Aku pergi tengok dengan my hubby dan My Nuha semalam. Ni kiranya first time bawa my Nuha tengok wayang..Dah la berchenta nak beli tiket wayang malam Sabtu tu. Panjang gila beratur :p Atlast dapat jugak tiket jam 11.20 pagi :p

Personally bagi aku, siapa nak tahu ending drama Nur Kasih, boleh la pergi layan Nur Kasih The Movie. Tapi kalo korang tak layan drama, tak yah pergi tengok sebab tak faham.Nur Kasih The Movie ni kiranya sambungan drama lah. Tapi sebab wayang kan just 2 jam, so tak puas tengok tiba-tiba dah abes ajer gitu. Frust ok !Dari 10 bintang aku boleh bagi 5 ajer..
Sorry to say, drama aku boleh nanges banyak kali tapi movie, ada la sedih sket tapi anti klimaks,tiba-tiba dah tukar part lain :p


Tak leh nak menghayati sangat sebab ragam my Nuha.My Nuha masuk ajer wayang tanya, Ummi kita nak pergi mana. Pelik gamaknya sebab gelap. Kitorang cakap la ngan dia, lepas dah abes citer ni kita keluar. Bila je scene nak tukar ke part lain tu, dia cakap 'Dah abesss , jom balik " hahahahahahaha...

Lepas tu, bila kitorang ignore dia, dia pulak tanya kita kenapa itu, kenapa ini, kenapa itu..Sampai la kitorang shyyy kan dia. hahahaha. Kata first time kan :p Pening jugak nak melayan budak kecik yang banyak soklan ni..Siapa nak bawa my Nuha tengok wayang ?? Silalah JANGAN :p

Share exciting promos, trends, news to your friends and get rewarded!


Jom la layan gambar.. Sekian sahaja untuk hari ni...Update pasal Penang, kendian la..banyak kerja pulak aku rasa hari ni...



My hubby cakap next week nak layan Pirates of the Caribbean :p

 

Amik twin seat hari tu..Tapi my Nuha siap gi intai orang sebelah duk buat apa ntah :p


First time bawak dia pegi tengok wayang :p

MAD - RM30 for the Multiple Sources of Income Summit by MasteryAsia


Saat yang dinantikan my Nuha, wayang betul-betul dah abes :p

 3 bintang Nuha kasi :p


KORANG DAH LAYAN KE NUR KASIH THE MOVIE??? LALALALALARIKS...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, May 18, 2011

Korang pernah tengok kuda? Burung hantu ?




Ok. Ni nak tunjuk kuda dan burung hantu pada baju:p Baju felt terbaru untuk anak buah my hubby, Afiq. Short update, hari ni nak ke Penang.Kalo sempat update dari sana, kalo tak sempat Isnin depan laa gayanya baru dpt tulis blog balik :p

p/s :
Actually belum siap jahit lagi :p

p/s :


Mungkinkah episod jakun berlaku lagi :p

Feel good, look good in just 14 days! Click here!!

Bed time for me @ IKEA ! Are you coming?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, May 16, 2011

Ikan Patin Temerloh boleh dinikmati di Shah Alam ??

Dah berapa hari tak sempat nak update blog. Pulak tu blogger pulak tengah error. Kalo ada entry tu auto published ajer.Sunguh busy gila skang ni sebab sistem baru nak launching. Memang tak masuk ofiz.Duk menumpang di ofiz orang. Syok jugak, sebab dekat dengan rumah aku :p Rabu- Jumaat aku akan ke Penang .Penang waiting for me :)

Be sleek & cool with a white iPhone 4!


Hari ni, JJCM kembali di elissmie.com. Korang tengok tak cover pasal Ikan Patin Temerloh kat Majalah 3 hari tu ? Aku ngan my hubby tengok dengan penuh keterujaan lah weh, siap meleleh air liur :p Lepas tu teringat kat satu kedai kat Shah Alam ni kat Seksyen 15,sekali esoknya punya la excited pergi nak pekena Ikan Patin Temerloh ni, dapat info dari Kak Yat, ofiz mate aku ni.Malangnya, kedai tu tutup daaa..

Weekend baru ni, sekali lagi aku kesana tapi dengan Long aku..My hubby kerja. Ni cerita 2 minggu lepas. Kami kesana.Tawakkal ajer la kan :p Sekali..Bersorak kami dalam kereta sebab kedai tu bukak ok !! Terus cepat-cepat terjah ikan patin. Alahai..Tinggal 1 kepala dengan 1 badan ajer.Bila tanya, dia cakap tengah masak lagi. Terus hubby amik dulu part kepala dan aku tunggu dengan sabarnya (tak sabar mana pun) untuk kepala jugak. Malas ar aku citer panjang, jom layan Ikan Patin Gulai Tempoyak , Temerloh mari.....



Ni lah kedainya . Temerloh Catering nama diberi...




Alamat, korang boleh baca ajer kat atas ni. Ni dekat dengan Dataran Otomobil...

Ni deko dalam kedai tu..Simple and nice :)

 


Jom tengok kepala Ikan Patin yang kami makan hari tu...

Terliur tak ??

Terliur tak ??
Kami amik Patin Sangkar ajer..

Kuahnya yang pekat likat..perghhhhhhhhh...Memang macam berada di Temerloh ajer gayanya ni..


My Nuha tengah duk pelik nengok mak bapak dia yang macam naik hantu :p


Be a Sunsilk Perfectionista & win prizes worth RM35,000!




Ni yang kami santap tengah hari tu...Yang kelakar tu sambil makan sambil cakap sedap-sedap :P



Up lagi sekeping gambar kepala..Kasi korang terliur habis habisan gitu :p



Tengok, amik ko..My hubby punya..Hingga tinggal tulang...


Kuah pun licin..memang rakus btol laa kalo jumpa Ikan Patin Masak Tempoyak ni..

 
Semua sekali hari tu RM20 ++ . Harga Patin Buah - RM 12 seketul, Harga Patin Sangkar RM 8 Seketul dan Ikan Baung RM12 seketul..


Korang suka makan Ikan Patin Masak Tempoyak tak ?
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer