Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, February 28, 2011

Ruz Aladin Ampang, Nasi Briyani Gam Johor katanya...

Korang dah jumpa ngan Aladin? Aku pun belum pernah jumpa tapi, aku dah pergi restoren dia.Ruz Aladin kat Jalan Ampang, depan dengan Naili's Place dan Hospital Ampang Puteri.Tempat parking agak terhad, so pandai-pandai lah korang parking yer :p

Kalo korang rasa, nak tukar selera dengan Nasi Briyani Gam Johor, boleh la singgah sini. Tak yah pergi Johor :p Tapi aku pun belum pernah try Nasi Briyani Gam Johor kat Johor sana, tapi kat Ruz Aladin ni kena la dengan selera anak tekak aku. Orang Johor tak tahu lah kan apa kata mereka :p

 

 Deko dia menarik dan simple ajer. Boleh pilih nak makan kat luar atau kat dalam.Dalam ada air cond wooo..So, kitorang pilih makan kat dalam.Seb baik hari ni datang dengan Long aku, kalo tak mau makan kat luar :p


 
Kepada smoker, sila keluar merokok diluar selepas makan yer :p


Semalam , for me & my hubby, kami pilih Nasi Briyani Gam Kambing. RM17


Long aku pilih Nasi Briyani Gam Ayam Kampung.RM 13


Kak Long pilih Nasi Briyani Gam Ayam Masak Merah.RM13



Siapalah Nasi Briyani Tanpa Acar dan Dalca :p Papadom jua :)



My nuha kongsi makan dengan aku jer, so duk diam-diam disitu main dengan sudu :p

Menu dia yang ada..



Mee bandung pun ada !!



Personally, bagi aku Nasi Briyani dia sedap dan kambing pulak yang menyorok dalam nasi tu portion dia agak besar dan daging dia lembut dan tiada bau hamis. Overall ok :) Maklumlah orang belanja, lagi lah sedap kita makan kan...



Terima Long & Kak Long sebab belanja kami makan..hehehehe


Korang pernah makan kat Ruz Aladin Ampang ni ?


psst : Tengok entry Nasi Briyani di waktu tengah hari memang mencabar, redha ajer lah yer :p hahahaha..Lariksssss!!


psst  : Terima Kasih kepada mantan boz aku sebab bagi FM dari Bandung ! Yeay !!



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

mumDreams, Your 1-Stop Maternity & Breastfeeding Center !

* This is sticky note entry for one day. Sila skroll kebawah untuk entry yang lebih meletop dan sexy :) Advertise here?

Korang susah tak nak dapatkan baju pregnant atau maternity dress yang stylo tapi tak singkat ? Dan tak macam baju emak-emak? Kini segalanya mudah.Korang boleh buat pembelian dihujung jari jemari runcing atau kontot korang ajer. Meh kita terjah ramai-ramai ke sini http://mumdreams.com.my/onlineshop/


psstt : Model mumDreams kat header tu office mate aku tau :)

Ini salah satu maternity dress yang aku berkenan nak buat tak sabar nak mengandung balik ni , tadaaaa...cantik tak???


Harga : RM49.90
~ Material : Sifon berlining
~ Berlengan 3 suku dan tidak mempunyai tali belakang
~ Belakang jenis getah untuk mengelakkan baju kelihatan mengembang
~ Design trendy, sesuai untuk young mothers yang ingin tampil ceria dan stylo
~ Free size untuk cutting ibu bersaiz S-M

Ukuran :Free sizeBahu              :14
Ukur lilit dada :28
ukur lilit pinggul:32
Labuh tangan   :18
Labuh baju      :34

Koleksi lain, korang boleh terus terjah sana..Ada banyak lagi pilihan yang boleh meruntun kalbu korang tau dan yang paling penting harganya yang berpatutan!

Bagi ibu yang menyusu pulak, tetap boleh kelihatan stylo dan bergaya . Mana nak dapat ni kan ? Aku upkan satu gambar ni....

Harga : RM
Korang boleh dapatkan koleksi Nisa, khas buat ibu yang ingin kelihatan bergaya tetapi mudah untuk menyusukan bayi tanpa diketahui orang sekeliling, bahawa baju tersebut adalah baju 'istimewa' !!!

Terdapat dalam 2 saiz sahaja :
Saiz S : fit to mums bersaiz S-M
Saiz L : fit to mums bersaiz L-XL

Material : Soft lycra
Cara menyusu :
1) selakkan sahaja bahagian inner (hitam)
2) amat mudah dan selesa

Teruja tak, teruja tak? Mesti tak sabar nak buat pembelian kan?

Macam mana nak buat pembelian :

Korang cuma perlu SMS/email kod barangan yang dikehendaki untuk memastikan barangan tersebut masih mempunyai stok atau tidak.
Pihak Butik-MyDreams akan memberitahu butiran barangan tersebut bersama jumlah bayaran.

Sila sahkan barangan yang dikehendaki dengan segera.
Masukkan jumlah bayaran ke dalam


Maybank : 562834602740
CIMB : 12370000239103

Holder : Mydreams Enterprise
Tel : 013-2246692
Email : butik_mydreams@yahoo.com

Sila sahkan bayaran korang melalui SMS/email beserta alamat untuk tujuan pengeposan.
Penghantaran akan dibuat setelah bayaran disahkan. Mereka akan menghantar SMS/email kepada korang mengenai butiran pengeposan. Butik-myDreams memerlukan tempoh 3 sehingga 5 hari bekerja untuk menguruskan penghantaran korang.

Jom lah , terjah sini http://mumdreams.com.my/onlineshop/ untuk membuat pembelian pertama anda dengan Mumdreams :) Banyak lagi barangan yang menarik yang ditawarkan untuk korang dan anak korang...Terjah lah yer :) Selamat beronline shopping !!!




p/s:

 mumDreams  adalah penaja contest Pencarian Si Cilik Bergaya @ Elissmie.Com
 
KLIK SINI untuk join yer :) 
 
Mana tahu korang boleh mulakan pembelian pertama dengan mumDreams dengan voucher RM50 tersebut!!!
 



Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan dengan belog aku disidebar ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya . Tiada Banner? Boleh aku designkan  sekali siap animation seperti contoh kat sini .



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 25, 2011

Walaupun ianya putih, tapi tetap orang panggil dia coklat...

Cuba jawab teka-teki kat atas tu :p


 Jawapan dia Coklat Putih lah :p Sekali aku hadap abes satu bar..Gila sedap..


Harga : RM10 3 bar.

Menyesal pulak beli 3 bar.Satu bar utk my dear hubby dan 2 bar untuk aku. My Nuha dah dapat 2 bar hari tu :p

 Terbaca kelebihan coklat disini


Antara kelebihan coklat yang dikenalpasti:

a) Membantu meningkatkan memori dan hafalan

b) Membantu menguatkan hafalan

c) Membantu menajamkan mata dan minda

d) Membantu memulihkan keletihan saraf

e) Membantu menguatkan daya ingatan

f) Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular

g) Mengurangkan risiko atherosclerosis serta mengurangkan kematian akibat penyakit koronari jantung

h) Meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan

i) Melambatkan proses penuaan


So, kalau nak awet muda, boleh lah makan coklat selalu :p

Korang suka tak makan coklat ? Ada ker orang tak suka makan coklat erk?


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Paradigma Resources, bukan sahaja X , disana ada segalanya...

* This is sticky note entry for one day. Sila skroll kebawah untuk entry yang lebih meletop dan sexy :) Advertise here?

Korang pernah jengah Paradigma Resources? Kalo belum pernah sila lah jengah hari ni jugak, kalo tak korang akan terlepas peluang untuk dapatkan produk-produk yang best dari sana...boleh baca senarai produk kat header tu...banyak kan?



psttt : Header baru Paradigma Resources adalah Free header by me. Berminat, klik ajer sini...

Ok, berbalik pada cerita asal...Hari ni aku nak bawak korang window shopping, sementara menanti gaji yang dah nak kunjung tiba ni kan..Aim dulu siap-siap nak beli apa, lepas ni kita serbu ok..

Wall Clock

Aku teringin jugak nak jam macam ni.Kalo boleh letak satu kat bilik tidur macam syok ajer, tapi haruslah kena beli rumah sendiri dulu kan.

Antara design yang aku berkenan..Alahai..semua merah...Design lain yang bukan merah, korang boleh klik kat sini lah yer..http://paradigmaresources.blogspot.com/search/label/wall%20clock


ALL DESIGN AVAILABLE IN 3 SIZES :

46cm x 46cm  (10 kg) = RM170
36.5cm x 36.5cm (6 kg) = RM140
28cm x 28cm (4 kg) = RM110

THE PRICE ABOVE IS NOT INCLUDE POSTAGE...
JUST ADD ANOTHER RM10-RM20 FOR POSTAGE FEE..
DEPENDS ON SIZE & WEIGHT...

Baju tidur

Yang ni, aku dah dua kali beli dari sana tau.Memang puas hati baju dia dan kualiti baju yang dijual tu.Mestilah baju tu untk my nuha kan. Nak tengok aksi my Nuha memperagakan koleksi dari Paradigma Resources? Boleh klik sini yer...

Price : RM25 only
Untuk pembelian , korang boleh contact Nini,
0176391491
email :  niniezane_2404@yahoo.com

Ada lagi yang menarik tertarik ko memang debom yang boleh korang tengok kat sana , jom terjah !! http://paradigmaresources.blogspot.com/


Untuk bertukar blog badge, boleh copy paste coding kat bawah ni :)



ads










p/s:

Paradigma Resources adalah penaja contest Pencarian Si Cilik Bergaya @ Elissmie.Com
 
KLIK SINI untuk join yer :) 
 



Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan dengan belog aku disidebar ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya . Tiada Banner? Boleh aku designkan  sekali siap animation seperti contoh kat sini .

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, February 24, 2011

Kini, gosok baju batik bukan lagi masalah :)

Ehem..ehem..Hari ini diumumkan, GAJI ! Lompat tinggi tinggi :) tapi bagi yang bekerja gomen sahaja lah yer :)


Dan hari ni, KHAMIS, sepatutnya orang gomen kena pakai baju batik.Tapi sebab susah dan malas nak gosok baju batik, aku pakai ajer baju ala-ala macam batik.

Pekeliling Pendaftar UiTM Dirujuk -

PELAKSANAAN SURAT PEKELILING PERKHIDMATAN BILANGAN 1 TAHUN 2008 PEMAKAIAN PAKAIAN BATIK MALAYSIA OLEH PEGAWAI AWAM PADA HARI KHAMIS -

Pekeliling ini bertujuan untuk memaklum dan melaksanakan keputusan kerajaan supaya hari pemakaian batik Malaysia oleh pegawai awam iaitu pada hari pertama dan hari ke-15 setiap bulan dipinda kepada setiap hari Khamis. 

Tujuan :  Sebagai usaha menyokong perkembangan dan pembangunan industri batik negara yang merupakan warisan dan identiti negara.

psst :
So bagi yang bercita-cita nak keja gomen, sila lah standby dengan baju batik yer..hiksss

Tapi, semalam, aku telah memesan dari Aida ironing aid dari Cosway :) Tq yer  Aida . Lepas ni, tadak alasan lagi lah aku tak nak pakai baju batik kan kan ?


Info Produk  :
Harga RM 7.40

Kalo nak, boleh dapatkan di Cosway outlet berhampiran anda..anda..anda...Boleh klik kat sini
Korang ada produk yang best nak iron baju batik/sutera ni ?? Boleh sharekan...Mana tahu lagi murah dan hebat..Renjis ajer terus tak berkedut ker..hehehe :p

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Kek yang tak boleh dimakan, Diaper Cakes by ShilaShower

* This is sticky note entry. Sila skroll kebawah untuk entry yang lebih meletop dan sexy :) Advertise here?

Korang tahu apa tu diaper cake? Tak tahu.Meh nak wiki kan untuk korang...

A diaper cake is a baby shower present that is made of diapers, ribbon, toys, and other baby items. Diaper cakes can be either bought or can be made at home.- source : here
Korang pandai ker buat diaper cake sendiri? Kalo rasa tangan korang keras tak boleh bedung tu, tak payah susah-susah nak buatkan, sebab Diaper Cakes by ShilaShower akan membantu korang untuk menyelesaikan masalah korang dengan pantas dan hasilnya amatlah cantik dengan harga yang berpatutan ok mengikut bajet korang :)

Tak percaya ? Aku upkan contoh-contoh diaper cakes yang pernah digubah dengan penuh kasih sayang oleh Diaper Cakes by ShilaShower  ni...



Terliur tak? Terliur tak ? Macam mana nak buat pembelian yer ???

Kalo korang nak tahu, setiap diaper cake oleh Diaper Cakes by ShilaShower adalah unik dan takkan sama punya dengan orang lain dan menjanjikan barangan yang berkualiti.Kalo beritahu bajet korang berapa, Shila akan buat berdasarkan bajet korang jugak tau...So,apa tunggu lagi?

  Email sekarang :  shilashower@gmail.com

Bagi yang malas nak menaip tu boleh lah call yer  at 019-6097695 :)





Bagi yang ingin bertukar blog badge boleh copy coding bawah ni :)






Diaper Cakes by ShilaShower















p/s:

Diaper Cakes by ShilaShower adalah penaja contest Pencarian Si Cilik Bergaya @ Elissmie.Com
 
KLIK SINI untuk join yer :) 
 



Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan dengan belog aku disidebar ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya . Tiada Banner? Boleh aku designkan  sekali siap animation seperti contoh kat sini .




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 23, 2011

Mungkin, ini langkah pertama aku untuk buat kek...

Tak sempat nak update belog hari ni.Petang baru ada masa.Sibuk dengan nak buat sistem, advertorial write ups dan menyemak nama peserta yang sungguh comel dan bergaya seperti disini:)

Kat UiTM skang ni tengah ada macam chocolate fair gitu.So, aku amik kesempatan tengok lah coklat yang ada sambil sibuk try tester ngan Niza..hehehe.Dah 2 hari berturut kitorang pergi, tapi diorang tak cam pun.Nampak nau,ramai umat yang macam kami ni..hehehehe. Esok harus terjah lagi, sebab dah gaji kaaannn...

Masih ingat lagi entry aku yang INI, kalo belum pernah baca boleh baca kat sana..Tadi masa jalan-jalan tengok coklat, terpandang Tepung Kek Cokelat Basah.Buat aku teringin nak buat kek. Katanya kukus pun boleh..Maklumlah, aku tadak oven kan macam Niza-tu-tapi-dia-tak-guna-guna-pun-oven-tu..
Tu teruja sket..So, sapa-sapa nak rasa Kek Cokelat Basah aku, meh la datang rumah aku weekend ni yer..

pssst : Ker, kak long nak tolong buat erk?? hahahaha.



Tepung Kek Cokelat Basah : RM8 Sekotak, sekilo hasilnya nanti, katanya lah...
Nak jugak ker?

Milah Z enterprise
Cuba call : 017 674 8717
019-20908142


Now you see....

Chocolate Monster....hehehe :p Yang ni RM 1.80 - Estana Almond Milk Chocolate 

Yang ni untuk anak dara ai, beli semalam..Siap sayang tu nak makan, maklumlah ada Pipin kat situ :p


p/s:

Agak-agak , jadi tak tangan keras aku ni nak buat kek erk??? Tunggu dan lihatlah dunia ....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 22, 2011

Maher zain, Live in Concert, ada sesiapa pergi tak?

Pagi tadi, aku dengar Sinar Fm.Kebetulan, hari ni Maher Zain datang konti diorang.Rupanya Maher Zain suka makan satay tu :p Lepas tu, masuk ofiz, kebetulan boz aku kasik flyer Karnival Maher Zain, Live in Concert.


yang aku dapat versi hitam putih ajer la flyernya :)


My Nuha suka btol dengar lagu dari Maher Zain ni especially lagu Insya Allah tu..Siap ada satu baris ayat bahasa inggeris yang dia dapat ikut dengan betul pulak tu "Showed me the way "....hahahaha Aku pulak suka lagu Baraka Allah Lakuma . Lagu untuk pengantin baru gitu kan...:p Korang pulak suka lagu apa?

Mesti my Nuha seronok kalau dapat berpeluang pergi konsert tuh kan?Ada harapan ker tak nak pergi tengok konsert tu tak tahulah kan...First time aku tengok konsert adalah masa belajar MRYT dulu , konsert Rabbani masa tu (tapi masa tu Nada Murni lagiklah)  , kemudian masa study UiTM Dungun dulu, UNIC..Dua-dua tu kat dewan UiTM Dungun tu...Memang islamik btol konsert yang aku pernah pergi dulu kan..Beza sungguh dengan Long aku...hahahahaha :p

Bagi korang yang nak dapatkan tiket  pulak :-



HARGA TIKET “MAHER ZAIN LIVE IN CONCERT”

RM 297.00
RM 253.00
RM 203.00
RM 103.00
RM 53.00
Dapatkan tiket anda secara online dengan melayari laman web http://www.tickethotline.com.my/
+603-77251177 / 1166
atau membeli terus dari
1.Rockcorner The Curve
2.Rockcorner The Garden
3.Rockcorner Subang Parade
4.Rockcorner 1 Utama
5.Rockcorner Suria KLCC
6.Rockcorner Ampang Point

Bagi yang bercadang nak buka booth kat karnival tu, boleh klik sini ye http://karnivalmaherzain.nasyeed.com/tempahan-booth/

Keterangan lanjut : http://karnivalmaherzain.nasyeed.com/

p/s:

Syok kalo dapat pergi kalo dapat tiket free kan ? :p

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Senarai Peserta Contest Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie.com

Terima Kasih kepada semua yang menyertai Contest Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie.com .

Kategori Lelaki

1) http://sedetikilham.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
- motorkulc@gmail.com

2) http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
 - suzie284@yahoo.com

3) http://asfaliza.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
- aszbard@yahoo.com

4) http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
 - deqya2000@yahoo.com

5) http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
-wansitiafidah@yahoo.com

6) http://sambalkicap-sirna.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html

-ibumikael@gmail.com

 7) http://mamarifqy.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - mama_rifqy@yahoo.com

8) http://zuracontest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html  - zurazari@gmail.com

 9) http://mrsmaza.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - anim8082@yahoo.com

10) http://taufikmaria.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
mariah_smile@yahoo.com
11)http://azmieza-deqja.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html deqja2282@yahoo.com

12) http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html  - tufulah@gmail.com

13) http://mummyhazasukacontest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
hazaharun@yahoo.com

14) http://shimasall.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmiecom.html
sjaqil@gmail.com

15) http://shinokue.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - shinokue@gmail.com

16 ) http://mama-papa-darwish.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
sakura_lover09@yahoo.com

17) http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - nadyaewani@gmail.com

18)http://ummihannaluqman.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmecom.html - maktam_suhaila79@yahoo.com

19) http://mamazureen.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - zureen_s@yahoo.com

20) http://eddlyna-lovebuckets.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - elynahasshim85@yahoo.com

21) http://almanalif.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - faidah@salam.uitm.edu.my

22) http://babyrayyanboutique.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - iman_cyberjaya@yahoo.com

23) http://mamasayanakmenang.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html- ilasaleh@gmail.com

24) http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - dasar_chomeyl@yahoo.com

25) http://anakkuanugerahterindah.blogspot.com/2011/03/nak-join-klik-sini-ummi-letak-gambar.html- marzianaamir@gmail.com

Kategori Perempuan

1) http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
- nunianetaf@yahoo.com

2) http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmiecom.html - rosrusli@gmail.com

3) http://catlinaflybaby.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html  - catlina7@yahoo.com

4) http://fiezayie.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html -  fieza_natasya@yahoo.com

5) http://dzazue8180.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmiecom.html - nasigrgketam@yahoo.com

6) http://mamaqiscontest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html  -fadilaz_29@yahoo.com

7) http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html -nanamrul@yahoo.com

8) http://chemiema.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - ch3ma2003@yahoo.com

 9 ) http://shaishaicat.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-ellissmiecom.html - comelz_zt@yahoo.com

10) http://lunazahra.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html  - aelandmunzir.norizi@yahoo.com

 11) http://giler-contest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - lin_anakmak@yahoo.com

12) http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html  -  akuzie80@yahoo.com

13) http://alinalancontest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - azlin.mohdatan@gmail.com

14)http://diarisumayyah.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - sumayyahcomel@gmail.com

15)http://greennnpanda.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - greennnpanda@gmail.com

16) http://setotnara.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - iceboxrivet@gmail.com

17) http://aredha.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html -shaudaman@gmail.com

18) http://niacontest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - unlisted_one90@yahoo.com.my

19) http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2011/02/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - shazlis_xtrem@yahoo.com

20) http://mycontestzone.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - nadiah_s@yahoo.com

 21) http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - fieda.rafli@yahoo.com

22) http://apaizah.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya.html - asli818@yahoo.com

23) http://ayucontest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - airisnaufal@yahoo.com

24) http://www.miezaniera.com/senangmenang/ga/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com/ - mieza.niera@gmail.com

25) http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - et.bak82@gmail.com

26) http://ceciborkecik.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmiecom.html -  m_farids@yahoo.com

27) http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - nuruluyunmazlan@yahoo.com

28 ) http://umiscupcake.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - sitikhairiah@gmail.com

29) http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - mamaaerish2@gmail.com

30) http://duniaanita74.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - anita@mqa.gov.my

31) http://atie-bluesky.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - atie1283@yahoo.com

32) http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - nhak_1103@yahoo.com

33) http://lilcaliphslilcastle.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html
 - lil.caliphs@gmail.com

34) http://zahirahsofiyyah.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html- dingdangyangkiut@gmail.com

35) http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmiecom.html - nureen_345@yahoo.com

36)http://fasyafrina.blogspot.com/2011/03/contest-pencarian-si-cilik-bergaya.html - lya_afrina@yahoo.com

37) http://sha-zlan-contest.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - syafarah_2k@yahoo.com

38) http://sweetdreamsweetfamily.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html - cube_teke@yahoo.com

39) http://permatahati-babyaimy.blogspot.com/2011/03/pencarian-si-cilik-bergaya-elissmie-com.html -normaza@kic.com.my


p/s:

Yang mana tidak tinggalkan email & id follower, mohon berbuat demikian yer (tinggalkan komen di entry contest)...Yang mana belum follow, follow yer..Thanks

Jika bertanda *  Masih tidak cukup syarat, yang tiada LULUS :)




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 18, 2011

Saya Mahu Skill Masak Macam Mat Gebu Dari Blog Dapur Tanpa Sempadan

Ini serius.Bila masuk ajer blog Mat Gebu, semangat nak masak tu berkobar-kobar ok.Nak-nak resepi yang dihidangkan didepan mata ni, sungguh menggiurkan.Gambar masakan tu pulak jelas , nyata lagi bersuluh tu...Macam terbau-bau masakan tu dari sini.Tu pasal orang majalah pun cilok gambar dari belog dia tau..Jangan korang tak tau !Kalo tak caya, korang boleh baca entry ni...

Mari kita tengok hasil masakan Mat Gebu, berbanding dengan aku, yang ala-ala gebu jugak ni :p


Menggiurkan tak ? Masakan simple yang macam ni pun nampak hebat kau !


Tengok aku punya..Menangis kalo Mat gebu tengok ni..hehehehe :p

Asam Pedas Ikan Pari

Asam Pedas Ikan Pari @Mat Gebu ni, terus rasa cair air mulut menengoknya kan..

Aku punya macam mana?Rasa mungkin sama dengan Mat Gebu punya kan :p sebab aku biasa cilok dan praktiskan resepi dari sana jugak  :) Tu lah, dulu masa duduk dengan mak, malas tengok mak masak..hahaha.

Tu baru masakan melayu asli, belum masuk lagi masakan omputeh...Nak tengok ker? Menangis lagi lah Mat Gebu tengok ni...Baik kita jangan teruskan lah ...memalukan sahaja..hahahaha..

Lagi satu, aku teringin sangat nak buat kek...Bila baca-baca cara-cara nak buat kek tu memang nampak mudah tapi nak buat wallahualam..Tapi macam mana aku nak buat kek, alatan-alatan nak membuat kek pun tak der ni..Kena la request dari my hubby nampaknya kan untuk beli oven dan cake mixer :p  lalalalala


Cake mixer kaler pink..sweet ajer kan?






Ni gaya kek yang katanya bidan terjun...aduhai....Ni pun dah meleleh telan air liur sambil menaip..
Weh korang,  lap air liur tu :p
 
 


Rentetan entry ini,  akhirnya, Kek Coklat Itu Aku Buat Sendiri :) Sekadar cabaran buat diri sendiri :)

Kepada Mat Gebu yang baca entry ni, kalo dia baca lah, mohon memberi kata-kata semangat kepada kami-kami ni (aku tahu ramai jugak yang ada vitamin M dalam diri dikalangan reader aku ni kan? ) untuk RAJIN memasak lebih-lebih lagi setelah penat seharian mencari rezeki ni...

Apapun, aku nak ucap berbanyak Terima Kasih yang amat sangat  kepada Mat Gebu sebab sudi berkongsi resepi dengan kami yang PANDAIIIIIII masak ni  di alam siber walaupun belum pernah bersua muka :)
Semoga terus sudi berkongsi resepi dengan kami tanpa pernah jemu yer :)


Aku pun berangan jugak nak letak resepi aku yang cincai-cincai tu, tu lah wujudnya belog ni tapi sebab RAJIN sangat masak, tak berupdate sangat lah belog tu dengan masakan aku :p Harap header ajer lawa, tu pun sebab orang buatkan :p



p/s :

Mulalah aku nak berangan, kalaulah my hubby masak kat aku malam ni, syoknya..lalalalalalala...


Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, February 17, 2011

Ada orang nak sponsor untuk contest belog aku tak?

Alhamdulillah.Sudah mendapat satu sponsor untuk contest yang kali kedua akan dijalankan di elissmie.com.




Ada sesiapa yang berminat untuk sponsor ? Contest aku ni khas untuk ibu-ibu , bapak -bapak yang mempunyai anak berusia 1 hari sehingga 3 tahun ajer..so hadiah, hendaklah sesuai untuk anak-anak age ini atau pun hadiah untuk ibu-ibu atau bapak-bapak :)

* Barangan anak/ ibu  atau minima cash bernilai RM20 untuk setiap kategori.

Sponsor akan mendapat link pada header dan sidebar selama 3 bulan dan sehari sticky post advertorial write ups bernilai RM20 dari elissmie.com. Semuanya secara percuma ok !!!







Contoh link pada header..


Sidebar, korang boleh tengok kat tepi ni lah :)

Tarikh akhir untuk sponsor, adalah Ahad ini ( 20/2/2011) ..Sebab Isnin, dah nak start contest dah :)

email me : elissmie [at] gmail [dot] com dengan tajuk : Sponsor untuk Contest




p/s:





Ucapan ribuan terima kasih bagi yang sudi menaja contest di elissmie.com in advance ...




eh, korang -korang..korang dah tengok ker iklan CNY dari Petronas?? Kenapa aku tak pernah tengok ni..Kalo nak tengok boleh klik kat sini hah..cer klik kalo berani

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Hari ni bawak bekal dari rumah, rajin kan?

Baru sudah breakfast.Hari ni, jimat belanja sebab bawak bekal dari rumah.Nasi goreng malam tadi jer pun :p Aku buat nasi goreng biasanya tak pakai nasi leftover kalo tengah malam.Mana nak cekau nasi kan sebab tengah hari sah-sah makan kat ofiz :p

Korang bawak bekal ker pergi ofiz? Aku teringin jugak nak bawak bekal hari-hari pergi kerja tapi sebab ada vitamin M dalam diri, biasa aku bawak leftover dinner ajer lah tu pun kalo tak abes :p

Dulu aku pernah baca blog sapa ntah, hari-hari dia bawak bento pergi kerja , untuk dia dan hubby dia.Gila kagum aku weh...

Bento is a single-portion takeout or home-packed meal common in Japanese cuisine. A traditional bento consists of rice, fish or meat, and one or more pickled or cooked vegetables, usually in a box-shaped container- http://en.wikipedia.org/wiki/Bento

Teringin jugak nak berbento, siapa suka bento?? Jom tengok bento , aku goggle ajer ler..credit to them yang rajin buat bento..Boleh la tiru idea diorang kan :)



Kalo orang tengok bento ni ko bawak,
mesti dia dapat agak ko kerja ngadap pc ajer doploh pat jam..hehehe :p


Nak makan an*jing pun boleh ok :p Yang ni halal la kan :p

Tak sanggup pulak nak makan spongebob tu...Bak kata my nuha "pang bob pair pen"

Hello kitty stuff pun ada :)

Agak-agak, hidup matiku dengan games...boleh try idea ni :p

Yang ni pun sama lah..Tak boleh bawak psp, bawak bento psp pun ok lah kan :p


pic credit to : here , here, here, here, here..berapa banyak here la :p

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer