Thursday, November 10, 2011

Korang pernah cuba ke Tutti Frutti Frozen Yogurt?

Macam fenomena pulak gitu Tutti Frutti ni kan? Kali ni JJCM di elissmie menapak ke Tutti Frutti. Me dah masuk Tutti Frutti dua kali. Pertama kali masuk, me masuk dengan my hubby, my Nuha, my Long dan kak long.Masa tu Kak Long yang belanja :) Tapi my Nuha paling banyak makan dan tak nak share pun dengan kitorang akhir-akhir tu sebab mungkin dia terasa kelazatan frozen yogurt (froyo) tu.Nak dengki, kitorang suh dia pandang ke lain, dan curi-curi makan.hehehe :p


Salah satu wall feature dalam Tutti Frutti. Ayat Eric Leong ;p

Mula-mula masuk memang jakun habis la. Biasalah first timer.Korang ikut ajer step yang diorang dah provide ni. Buat-buat pro ajer lah. Mesin dia macam mesin Slurpee kat 7Eleven tu ;p


 

Anak-anak, step pertama, amik dulu bekas yang disediakan. Kalau rasa tamak haloba, pilih bekas yang paling besar. Tapi me pilih yang sedang-sedang sahaja.Lepas tu pilih la perasa  yang mana korang berkenan. Me dah cuba perasa coklat (paling best kot sebab me penggemar coklat) , kiwi (masam gila) , vanila dan strawberry. Tambah topping (ni yang memberatkan lagi korang punya froyo tu :p) Kalo nak save, bawak topping siap-siap dari rumah.hahaha. Lepas tu bayar lah ! Kalo ada kad pelajar, dapat lagi diskaun 10%. Jom Niza :p Ajak student pergi bersama-sama lagi afdhal :p



Kali Pertama, 2 mangkuk RM30++

My Nuha with My Long

Muka kontrol ayu ;p

Muka tak puas hati :p

Kali kedua, pergi dengan Isabelle. Giliran me pulak belanja dia :) Haruslah camwhore dalam tu kan.Layan jer la gambar kami yang sebesar talam katanya :p Entry Isabelle kat sini.




Mula-mula tadak background, macam tak feel Tutti Frutti pulak kan?



Amik gambar belakang mesin Tutti Frutti plak , jadi lah :p

Kali kedua, 2 mangkuk RM20++



Ini Isabelle yang punya !


Me punya ! 

Siapa yang mengalami masalah kolestrol tinggi macam me, boleh la makan banyak kali kat sini :p hahaha. Diorang kata ok bukan me :)


Address : No.19G, Ground Floor, Jalan Plumbum 7R/R, Pusat Komersial Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.
p/s:

Lot kedai Tutti Frutti ni sebelah Jakel , satu deret dengan kedai Mayfair, Subway,  Ayam Penyet Ap, JM Beriani & Rasa Mas tu..

Outlet lain : boleh rujuk sini. 

Korang pernah ker cuba Tutti Frutti Frozen Yogurt ni?? 



34 Comments:

  1. tak silap aku hari selasa ke hari kamis ladies day.. off 30%

    ReplyDelete
  2. sedapnye!! bila kak eliss nak banjer Raa plak? muahahahaaha

    ReplyDelete
  3. Eliss, pg ari selasa ladies's day. 20% kalau x slh

    ReplyDelete
  4. a'a memang macam fenomena lah TF ni..tapi aku tak pernah cuba lagi, dengar reganya yang mahal ittewww..konpem laki i xbg masuk..hahahaa

    kn curi2 g masa keje ni:P

    ReplyDelete
  5. pernah pastu tak masuk lagi dah..
    4 bekas rm45..
    menggigil tgnku time bayo.
    ahaha!
    rather la ku beri anakku orioginal yogurt jer sbb takleh selalu.
    sejuk.
    kang ade yg asthmanya naik plak

    ReplyDelete
  6. pernah sekali dkt wangsa walk. harga dia mmg buat dompet kempis sikit. hehe.

    tp okla kan sekali nak merasa. lgpun dia healthy.

    hari ni sapa nak rasa kat platinum walk Tutt Frutti ada Ladies Day. Rasanya diskaun 10%.

    ReplyDelete
  7. sedapnye!
    aku baru makan sekali.

    dah berjumpa-jumpaan dah korang yer. aku pun nak join gak ;)

    ReplyDelete
  8. hahaha..1st time iera makan tutti frutti ni mmg cam jakun gak.disebabkan hari tu sgt panas n nk berjalan jauh,iera ambk bekas yg paling besar n letak seme jenis benda yg ada..lepas timbang..ambk kau..rm29.90..hahahha..makan smpai buncit perut..

    ReplyDelete
  9. aida tak pernah nampak lagi kot kat melaka ni. mcm best jer sebab bleh pilih-pilih gitu. dara2 aida berdua tu memang antu ais krim, sure diorang excited memilih nanti hi hi hi


    nota kaki : klik & ziarah ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

    ReplyDelete
  10. hahaha.kau patut edit dulu muka kita tu bagi nmpk tirus skit mcm zahida rafik. kweng3x

    ReplyDelete
  11. ianya fenomena..macam fenomena macaroon jugak dulu...ehehehehe

    ReplyDelete
  12. kat kajang (umah parent) dah bukak satu cawangan tapi tak sempat singgah lagi... mesti nak rasa gak sekali...

    ReplyDelete
  13. @Aidanisme tgk kat fb katanya sampai oktober ajer :p

    ReplyDelete
  14. @Nina tengok kat fb dia dah lepas.smpai oktober ajer

    ReplyDelete
  15. @zailamohamad nak jimat bawak topping dr rumah.hehehehe

    ReplyDelete
  16. @Fazlinil Irma tak healthy pun kalo nak makan, makan jugak :p teruk kan?

    ReplyDelete
  17. @gee ryder jumpa banyak kali dah :) meh laa jumpa aku sekali.

    ReplyDelete
  18. dahhh....sgt sedap... rs nak mkn hr2.. eeheheheh

    ReplyDelete
  19. wah bestnyaaa terigin nak cuba...

    ReplyDelete
  20. pernah...baru sekali...terasa kemahalannya tp terasa nak lagi...kekekee

    ReplyDelete
  21. serius lom pernah rasa lagi. lom ada kesempatan gitu.
    huhu.

    nak jumpa gak....

    ReplyDelete
  22. xpernah makan tutti apentah lagi froyo
    huhuhu kasihan diriku
    ensuami xsuka yogurt so xbwk gi makan
    sendiri pegi malas hehee

    ReplyDelete
  23. kalo berani mai la dtg masalam... haaaa...

    ReplyDelete
  24. belum pernah cuba lagi , sebenarnya sebelah rumah je hehe ..kenapa tah kaki tak mo jejak situ

    ReplyDelete
  25. tak pernah.. huhhhh.. dok kat kat blog kengkawna jer..

    ReplyDelete
  26. waa terliur sudaa..teringin jugak ni nak merasa..

    ReplyDelete
  27. bila nak ajak aku???? (Asek2 soklan yang sama kan :p)

    ReplyDelete
  28. Try di yoguroom seksyen 18 bangunan ole2...1 cup br rm3.90 free topping lagi...sedap dr tuti fruti tu..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)