Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, June 27, 2011

Pengalaman Pertama Di Spa | Tini's Spa Shah Alam

Korang pernah pergi spa ? Aku dulu masa sebelum kawen memang teringin nak pergi spa nak memanjakan diri kononnya nak naikkan seri pengantin gitu :p Tapi sampai ke sudah tak pergi sebab kekangan waktu dan duit masa tu, tak jadi lah nak memanjakan diri. Apabila ada Milkadeal pasal spa tu, terus tak lepaskan peluang. Tq pada Niza yang inform pasal tawaran hebat ini. Korang dah register Milkadel ? Rugi tak register sebab free dan tawaran pun hebat . Cepat-cepat klik sini untuk register....Rugi tau tak register, nanti terlepas peluang tawaran yang menarik macam aku ni..

Tawaran yang aku beli :

RM48 instead of RM384 for: Dermalogica Facial + Aromatherapy Massage + Body Toning + Foot Soak & Light refreshments at Tini's Spa, 2 Locations [88% OFF]

Jumaat lepas, aku dan Ad pun pergi kesana. Tu pun Niza yang bookingkan tapi dia tak join pulak kitorang.Jom la layan, apa yang aku  dan Ad buat kat sana :)


Simple sungguh deko dalam tu...

Tini's Spa Shah Alam, 27A, Jalan Kristal K7/K, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. 
Tel: +603 5512 5388 / +6013 227 5859

'Nothing’s tiny in Tini’s Spa, especially the service!’
 

Produk yang dijual di Tini's Spa



Facebook : Tini's Spa

Memula sampai tu, kami ditanya macam-macam soalan la berkaitan dengan kesihatan kitorang .Mesti nak elakkan kes-kes yang tidak diingini pada kami kan. Mana tau ada penyakit serius dan tak sesuai untuk dapatkan rawatan kat spa tu. Setelah lulus semua , barulah diberikan rawatan...

Deko dalam bilik Foot Soak..


Mula-mula aku diberikan rawatan Foot Soak selama 5 minit untuk melancarkan aliran darah gitu kekdahnya..Maklumlah, kaki pun letih jugak kan. Nak -nak yang pakai kasut 13 inci :p lalalariksss...


Kemudian, aku kena masuk tukar baju dulu dalam Changing Room dengan memakai kain batik...

 
Tu dia, baju sudah hilang...

Sorry...lepas tu, memang tak boleh amik gambar dah laa..Gila kau ! Aku berkemban mana boleh tengok..hehehe :p So, sila bayangkan seperti gambar-gambar dibawah, sebab aku cilok dari website Tini's Spa..

 inside2

First sekali, diorang amik ukuran badan aku dan suh baring atas katil dalam bilik macam ni... Kain semua kena cabut dah..Seb baik dia tutup dengan kain lain pulak :p 
Aku rasa gambar ni cawangan lain punya, sebab lain sket deko ni..Ni mungkin Ampang la kot :p



inside3 
 Urut- urut muka dulu bagi relax. Masa ni buat serentak Dermalogica Facial dan Body Toning dengan special padded machine selama 30 minit. Aku pilih perut lah..Lihat perutku, tak buncit kan :p Turun la 1 inchi lepas rawatan tu..Rasa macam nak tercabut perut aku, maklumlah sama dengan sit up 2000 kali kau !! 

Korang pernah ker sit up sampai 2000 kali ??? Tak der kan?? Tak der kan?? hahahaha.




Mula-mula aku diberikan Dermalogica Facial iaitu 
termasuk - cuci muka, letak toner, letak moisturizer, buang whitehead 
dan blackhead, mask, stim muka. Yang ni RM98 biasa.



Produk yang digunakan adalah Dermalogica.Kalo berminat memang boleh beli la produk tu kat situ.

http://cdn.milkadeal.com/storage/32000/523/2ffc4707b60300e2fb06566073134c0a.jpg

Ni bilik untuk buat Aromatherapy Massage tu...

Lepas abes treatment, memang badan rasa bertenaga dan cergas - ok tipu.. Rasa macam nak balik tidur..hahaha. Dah la aku punya last treatment tu, Aromatherapy Massage, memang dibuai-buai betul la dengan aroma lilin wangi dan suasana gelap tu...Bukan macam gambar lah kan. Lampu yang ada adalah cahaya lilin ajer..Memang betul-betul sesuaiiii sangat untuk tidur weh...Lepas tu minum pulak teh bunga melur..

Terima Kasih kepada Fara & Anna atas servis yang terbaik dan mesra pelanggan !! Lepas ni , nak pergi mandi susu pulak secara PERCUMA jugak :) Best sungguh !!

Korang pernah pergi Spa untuk memanjakan diri ???


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

22 Makhluk Tuhan Paling Sexy Telah Komen:

  1. patutla muka hang berseri dan bercahaya2 hari ni...=P

    ReplyDelete
  2. pernahhh..sebelum kawin from head to toe..mmg best sangat..pas2 dh x p..sbb duitla..huhu..:(

    ReplyDelete
  3. wah, besh tu :) me risau takut kena paksa amik pakej mcm2..tu tak berani sgt nak beli promo2 milk a deal tu

    ReplyDelete
  4. i pun dah pi tebus voucher tu.hihi.tp x buat entry sbb xbyk gmbr

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat urut cenggitu.. sesekali manjakan diri apa salahnya.. nak nak dpt plak voucher murah

    ReplyDelete
  6. penah pergi sekali je sebab nak kawin hahahahah, pastu tak pegi lagi , teringin gak :)

    ReplyDelete
  7. seronoknya membelai diri sendri..hopefully ada chance nk buat mcmni someday nnt

    ReplyDelete
  8. penah gi ngan eza+kak maz+kak zah kot tak igat...pastu siap telelap tahap gaban time kene urut...mesti yg buat tu menyumpah2..~hahahahah

    ReplyDelete
  9. best pegi spa..dpt manjakan diri..hehehe

    ReplyDelete
  10. dah beli 2 voucer..next month baru nk g ngan Am..yeahuuu

    ReplyDelete
  11. mmg seronok dapat memanja2kan diri lepas penat kerja :D

    ReplyDelete
  12. hmmm....keje kita yang banyak masa kat aircond dan duduk aje memang patut pegi spa sesekali....

    ReplyDelete
  13. amboi sonoknye dia gi spa...
    aku dah bezaman booking tak pegi2 lagi ni...adoiii...

    ReplyDelete
  14. ramai gak pi berspa2 sekarang ni

    ReplyDelete
  15. Owhh awak penah beli eh...
    Saya tak pernah try beli takut kene tipu...so betul la ni ehh

    Hai, Mintak tlg ley :)

    Vote for it!!!! 100 lucky voters will win a limited edition Blobby plush toy.

    http://www.tetikusrusak.net/sapa-nak-bantal-nippon-blobbies-free-angkatt-tangannn/

    Tq eh :)

    ReplyDelete
  16. Owhh awak penah beli eh...
    Saya tak pernah try beli takut kene tipu...so betul la ni ehh

    Hai, Mintak tlg ley :)

    Vote for it!!!! 100 lucky voters will win a limited edition Blobby plush toy.

    http://www.tetikusrusak.net/sapa-nak-bantal-nippon-blobbies-free-angkatt-tangannn/

    Tq eh :)

    ReplyDelete
  17. wah sedapnye ko bermanja-manjaan yek..xpe memang kena pon..almaklumla..dh kawen2 ni pon memang kena belai badan gak..
    aku ni pon x sabo nak bermanja-manjaan kat spa..sabo2...tggu 3 bln g...

    ReplyDelete
  18. wan penah pg 2-3 kali jgk kt situ...wat facial & massage....ok jgklah servis dia...

    ReplyDelete
  19. sy ada jual prodak spa for individual pack seperti spa garam kaki,lulur kopi,lulur kacang hijau,lulur rempah dan sbagainya..xperlu ke spa mahal2 wat rawtn lulur..wat kt uma je..hehhe..prodak ini juga di supply ke spa2

    ReplyDelete
  20. nk tnye la .. yg milkadeal 2 btol kew..? die x kene charge pape lg kew?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. tak kena charge apa2 pun. tapi biasa la diorang mesti promote apa2 kat kita kan, kalau tak nak, terus kata tak nak . diorang x paksa pun :)

      Delete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer Comments (RSS)