Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, November 30, 2010

Advertiser @ Elissmie | Mari Kelih Store

Advertiser keempat di belog aku adalah belog bisnes iaitu Mari Kelih Store ! Terima Kasih daun keladi yer :)

Tempoh pengiklanannya di Elissmie.Com adalah selama 3 bulan dan berharap dia berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan dan mendapat hits yang baik dari belog aku ni serta mendapat ramai pelanggan yer :)

Mari Kelih Store menawarkan pelbagai barangan, antaranya ialah Hanger Tudung dengan harga yang berpatutan Tak percaya??Mari kita menjamu mata dengan produk dari Mari Kelih Store ni.

Produk yang menarik untuk dikongsikan kepada korang adalah :-

Hanger Tudung

Bosan gantung tudung dengan cara lama ????
Kini  tudung anda kelihatan kemas tersusun rapi di dalam almari dengan Hanger Tudung ala-ala IKEA gituhhh :)
 Kod item Hanger-006
- Mempunyai 28 (7x4) lubang
- Boleh digunakan untuk semua jenis tudung (tudung bawal, awning & shawl)
- Pelbagai warna * namun tertakluk kepada stok *
- Harga : RM30 RM25 satu (sekali kos penghantaran)
- Dapatkan harga RM20 satu dengan pembelian minimum 5 set hanger
- Penghantaran akan dibuat pada setiap hari Isnin sahaja so cepat dapatkannya!!!
- Harga borong untuk setiap pembelian 10 ke atas!!


Item no. Hanger 001 (RM10/10 pcs)
pembelian > 5 set pada harga RM8/10 pcs

Item no. Hanger 002 (RM14/10 pcs)
pembelian > 5 set pada harga RM10/10 pcs

Item no. Hanger 003 (RM5/10 pcs) untuk pembelian 5 set hanger

sila email zailamohamad@yahoo.com atau terus isikan borang pesanan di bahagian bawah blog tersebut yer.
Nak lagi menarik , sepanjang MARI KELIH STORE beriklan di elissmie.com, korang yang membeli mendapat penghantaran percuma ok  tapi kena cakap tahu dari belog elissmie.com yerr!! Cepat dapatkan hanger tudung yang stylo ini sekarang !!!


Untuk berkongsi blog badge dengan Mari Kelih Store seperti berikut :-

until 7 Mac 11










Kepada sesiapa yang berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan dengan belog aku ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya .
Kat sidebar lagi :)Boleh klik disini.

p/s: 

Banner Mari Kelih Store ni dari Elissmie.com. * Banner diberikan PERCUMA JIKA TIADA

Atau pun ingin bertukar banner dan link secara PERCUMA dengan blog aku, boleh klik disini .


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Restoren Tasik Indah, Indah Sungguh.......

Hari Sabtu lepas, my hubby teringat-ingat nak makan Siakap Stim Halia kat Shid Seafood. Then, hari belah malam , konon-konon nak dinner kat situ lah.Sekali, sampai situ, nan ado :p Gelap golito. Apsal lah ko tak bukak ni wahai Restoren Shid Seafood yang dikasihi dan dirindui selalu :p

So, my hubby ajak pergi Antan Matura tetapi aku plak suggest pergi Restoren Tasik Indah. Restoren ni terletak kat belakang ajer dengan Plaza Alam Sentral Shah Alam.Bila masuk memang nampak ramai orang tapi servis tak lah teruk-dan-lembab macam kedai-yang-ayu-hari-tu-kan :p

Mari lihat apa yang kami makan besar malam tu.Jamu mata ajer lah yer :p


 Ini wet tissue dia...Abes dikerjakan dek Nuha, bukan guna pun...Ni pun charge !


 Teh Cina dan kacang sebelum makanan sampai. 
Tak makan pun kena charge !






 Total  : RM 116 ++

p/s: 

4 kali kami boleh makan kat Shid Seafood tau dengan lauk yang sama :p


Taste :
Masih tidak menepati piawaian tekak aku dan my hubby Siakap Stim dia :p

 Mari kita tengok deko dalam Restoren Tasik Indah ni pulak :-





 Nuha yang mengamuk nak main wet tissue :p 

 My hubby tokey besar malam tu :p


Ala-ala Thai gitu...
 Tempat kami makan sebelah tasik ajer...

Sebelum balik marilah kita berposing kot-kot tahun depan baru dapat makan balik kat sini :p

 Wajah empunya belog nak jugak :p tapi kelam lah pulak.


Sini pun ada I-City ker ? :p



Korang dah pernah makan kat sini ? Setahun sekali boleh lah...My hubby cakap, ada keluarga Datuk ko duk makan kat situ..Kiranya malam tu kami ni ala-ala Datuk & Datin jugak laa yerr...hahahahaha :p 

 p/s:

Blah laa eliss :p Berangan ajer kerjanya..lalalalalala

Map to  Restoren Tasik Indah:-


Taman Tasik Tengah, Jalan Indah, Seksyen 14, 40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
Telephone : +603-55199388
                       +603-55198388
FAX : +603-55199388
E-mail: general@tasikindah.com.my

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, November 29, 2010

Pemenang Teka Tabung adalah .....................................

Setelah berhempas pulas sampai juling mata aku tilik nombor-nombor yang meneka Duit Tabung aku tu..Akhirnya....Pemenang Teka Tabung yang paling hampir adalah ....................................

 -

-


 -


 -

-


 -



 -

-


 -

 -



 -

-


 -



  Yang membawa pulang....Macam program roda impian pulak..hehehehe :p


1 X Key Chain Sepasang Brooch , sorry Nia, orang jual key chain UiTM tutup pulak :p
1 X Notepad
Shopping Discount from Little Mama’s LOVE of 5%
 1 X Free exchange banner diruangan iklan berbayar selama sebulan di belog elissmie.com
1 X Blog review oleh elissmie.com


Nia, sila email aku elissmie [at] gmail [dot] com , address yer :)


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Beli Softlan, 10 sen....?

Semalam, adalah hari membeli barang dapur dan kami ke Tesco as usual lah. Kiranya kami ni pengguna Tesco yang tegar walaupun kadang-kadang barangan yang nak dibeli tu mahal-melampau-lampau-seperti -susu-anak-dan-diaper-yang-ikut-suka-hati-dia-jer-nak-naik-dan-turun :p

Dan kami telah membeli Softlan setelah dipromote oleh seorang promoter. Katanya untuk kempen ini, harganya murah dari biasa iaitu tak silap RM 10.Biasa kami beli refill pack ajer pun.Tak sure harga produk ini sebenarnya berapa.



10 ¢ akan didermakan kepada Badan Amal Kanser Payudara.


Dan dapat door hanger "Panduan Pemeriksaan Payudara Sendiri "


Untuk pemeriksaan payudara sendiri yang lebih jelas : http://www.radiologymalaysia.org/breasthealth/bm/PSP/psp.htm
Korang dah beli Softlan amal ni ? Sekarang ada di Tesco Shah Alam...Bagi yang berdekatan boleh laa terjah untuk dapatkan satu Softlah tersebut yer :) Bagi yang tahu ada lagi tempat lain yang turut sama dengan kempen ini, inform la di comment box yer..Thanks :)

Teka Duit Tabung aku akan diumumkan petang ini. Sesiapa yang masih lagi tidak membuat sebarang tekaan, sila la teka sekarang disini yer :)Mungkin anda peneka yang bertuah !! Skang tiada yang dapat meneka dengan tepat tapi sipi-sipi dah ada...hehehehe :)



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, November 26, 2010

Cuba teka duit tabung aku ada berapa??

Terbuka kepada semua follower belog aku atau My Nuha atau My hubby sahaja. Sebelum teka pastikan korang dah follow salah satu belog, samada belog aku atau My Nuha atau My hubby yer !!

Hanya teka pada komen box kat bawah ni. TAK PERLU buat entry kat belog :p


Tarikh tekaan : Hari ni sampai Isnin sebelum aku umum pemenang. (26 - 29 November 2010)

Isnin (29 November 2011) ni aku akan umumkan pemenang yang bertuah yer yang meneka tepat atau hampir tepat yang terpantas !

Hanya sekali sahaja seorang. Anonymous yang tak der belog pun boleh, cuma masa komen tu letak sekali email address, senang nak contact nanti TAPI kena follow jugak belog mana-mana diatas yer.


Hadiah :-

1 X Key Chain
1 X Notepad
Shopping Discount from Little Mama’s LOVE of 5%
 1 X Free exchange banner diruangan iklan berbayar selama sebulan di belog elissmie.com
1 X Blog review oleh elissmie.com



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sesungguhnya aku memang failed bab potong daging

Memang banyak daging korban yang mak aku bagi masa balik raya haji hari tu.Aku ni memang failed bab potog daging. Tak reti tengok urat kekdahnya. Tu lah, selalu jerit ajer kat tukang potong daging kat pasar tu, "Potong kecil-kecil yerr ". So balik rumah terus masak ajer lah keja aku.Mudah kan? Kan? Kan?


Aku main belasah ajer potong tu, janji boleh telan dan tercekik..hehehehe :p



Tapi bila dah siap goreng seb baik boleh dikunyah..hahahaha.

p/s: 

Aku kalo goreng daging ke ayam, mesti nak taruk bawang besar dan lada merah.Baru seni namanya :p

Ni aku jumpa kat TryMasak macam mana nak potong daging dengan betul :-

1)Menentukan arah uratnya. Ini boleh dilihat di permukaan daging itu sendiri. Menentukan urat pada potongan daging yang besar adalah sedikit sukar, memandangkan setiap bahagian terdiri daripada beberapa otot, yang mempunyai urat tersendiri.

2) Potong daging merentas uratnya untuk menambah kelembutan daging. Memotong daging secara merentas akan memendekkan otot kepada segmen lebih kecil, menjadikan ia lebih senang untuk dikunyah.

3)Untuk memotong daging dengan senang, separa-bekukan terlebih dahulu. Kemudian daging akan lebih mudah dipotong.



p/s:

Korang reti ker potong daging ??Ker pandai makan ajer ?? hehehehe :p Lariksss laju-laju :p


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, November 25, 2010

Advertiser @ Elissmie | Butik Comey Sokmo

Advertiser ketiga di belog aku adalah belog bisnes iaitu Butik Comey Sokmo ! Terima Kasih daun keladi yer :)

Tempoh pengiklanannya di Elissmie.Com adalah selama 2 bulan dan berharap dia berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan dan mendapat hits yang baik dari belog aku ni serta mendapat ramai pelanggan yer :)

Butik Comey Sokmo menawarkan pelbagai Tudung awning, Shawl dan Tops/Baju dengan harga yang berpatutan Tak percaya??Boleh la klik pautan dibawah untuk menjamu mata yer....Siapa kata online tak boleh window shopping kan?


Salah satu tudung yang menarik di Butik Comey Sokmo  :-



Kod:SW1
Warna: Pink
      Status: Available



RM22
(tidak termasuk postage)



Untuk bertukar blog badge dengan Butik Comey Sokmo :-


Butik Comey Sokmo








Apa tunggu lagi ? Mari lah terjah belog Butik Comey Sokmo sekarang ! Aku kata sekarang ! Sekarang lah wehhh...Dan jangan lupa sambil menjamu mata tu, pilih laa yang mana berkenan ok !!!

Kepada sesiapa yang berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan dengan belog aku ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya .
Kat sidebar lagi :)Boleh klik disini.

Atau pun ingin bertukar banner dan link secara PERCUMA dengan blog aku, boleh klik disini .



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Aku pun nak jugak telur yang gebu

Telur dadar lah wey. Telur yang gebu macam Sheila Rusly buat dalam tv tu. Inilah orang cakap pengaruh iklan.Aku pun terpengaruh sama.

Mari-mari saya mahu tunjukkan rahsia saya untuk telur dadar yang gebu, lazat dan berkrim. Muahahaha :p Tapi aku tak guna mayonis yang macam Sheila Rusly buat tu ...



Tadaa.. Mayo Kraft yang sesuai bagi yang diet Atkins.Kurang karbohidrat.



Mula-mula pukul telur, dan masukkan 2 sudu mayonis dan pukul lagi.Sedia untuk digoreng.




Sekali hangus ko telur gebu aku...Sadis btol tapi sedap, gebu dan berkrim ..
Tak percaya ? Tak percaya sudah !!Montot terbelah ! :p


p/s:

Apsal lah citer pasal telur pagi-pagi buta ni. Tau lah malam ni malam jumaat . Opsss ! :p Larikkksss.


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, November 24, 2010

Sanggup ker tengok ajer anak korang didera ??

 Sanggup ker anak korang dipukul ??
  Sanggup ker anak korang dicucuk dengan puntung rokok??
     Sanggup ker anak korang diherdik ?? 
  Sanggup ker anak korang dirogol?
Sanggup ker anak korang dikasari ??
Sanggup ker anak korang diganggu gugat emosinya??




Kalo korang tak sanggup, marilah kita ramai-ramai sokong kempen yang dijayakan oleh Unicef ni iaitu  UNICEF’s Stop Child Abuse Campaign . 

Anak-anak kita memerlukan kasih sayang dan sokongan agar mereka dapat membesar dan meningkatkan potensi diri mereka sepenuhnya. Mereka memerlukan perlindungan dari penyalahgunaan yang boleh merosakkan dan menghancurkan kehidupan mereka.

Apa yang harus kita  lakukan:

i) jika seorang anak mengaku kepada kamu tentang gangguan?
ii) jika anda mengesyaki bahawa bayi atau kanak-kanak disalahgunakan?
iii) jika anda mengenali perilaku kasar pada diri anda?
iv) untuk membantu dan menyokong anak anda dalam hal pencegahan?








Aku dah angkat tangan.Korang bila lagi ? Bertindak sekarang !!





Size pilihan : Man ( M )

Contest ini dianjurkan oleh MomBloggersPlanet



Prize : 
1 x UNICEF’s Stop Child Abuse T-SHIRT to minimum 3 or more lucky winners (worth RM40+ each - depend on stock availability and budget). If stock not available we will replace with cash or other equivalent – tshirt is fully sponsored by MBP ;)

Jika berminat untuk pembelian t-shirt sendiri : http://www.unicef.org/malaysia/campaigns_getonboard-tshirt.html

3 x Shopping Voucher worth RM40 each sponsored by Little Mama’s Love Baby Boutique. We have some new items in store at very affordable prices!!

Contest End : 

10th December 2010




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Korang pernah tengok Cendawan Busut ?

Cendawan Busut? Kelmarin,my hubby text aku cakap karang dia bawak balik cendawan busut. Esoknya, ada orang shout kat aku punya shoutbox kat sebelah kanan ni hah tanya nak cendawan tak.Kebetulan atau suratan?




Korang pernah tengok ke Cendawan Busut ? Kat kampung aku cendawan ni petik kat ladang kelapa sawit. Tapi my hubby ni amik kat ofiz dia di loji air kat langat nuh. Nak tengok tak ??

Ni hah rupa dia.Kalo lambat kutip dia jadi kembang, so tak sedap sangat.
Yang ni kiranya, ngam ngam soi laa :) Kat Giant , tesco pun ada iras-iras rasa cendawan ni yang batang dia besar-besar warna putih.Jangan ada yang mengidam sudah !

Kena basuh dulu la segala yang berlumpur dan hasilnya...
Putih kan ? :p

Kelmarin aku masak Sayur Pedas Labu Air bersama cendawan seperti disini [ http://mieeliss.blogspot.com/2010/11/101-sayur-pedas-labu-air-bersama.html] , dan semalam aku alter sket leftover tu , dan hasilnya adalah...




Nampak terbaik kan ?My hubby tak suka sangat. Semangkuk ni aku hadap dengan my Nuha. Kenyal2 gitu cendawan ni.Sedapppp..Perghhh..Merecikkkkk :p

Korang suka makan cendawan tak ?



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, November 23, 2010

Advertiser @ Elissmie | Atia Adina

Advertiser kedua di belog aku adalah belog anak ofiz mate aku jugak. Nama belog Atia Adina. Alhamdulillah :) Belog ini kadang-kadang di update oleh Ayah dan Ibu dia . Dan dua2 kawan aku masa diploma dulu :)

Tempoh pengiklanannya sudah tamat di Elissmie.Com dan berharap dia berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan dan mendapat hits yang baik dari belog aku ni :)

Sebagai hadiah hari lahir buat ibu Atia yang lalu , aku jugak menambah tempoh pengiklanan di belog aku ni selama sebulan bermula hari ni jugak :)



Header yang simple oleh Ayah Atia







Untuk bertukar blog badge dengan beliau :







Entry yang aku suka untuk dikongsikan adalah :


Warehouse sale  - Sakan ibu atia borong untuk adik atia ni :)


Kem Nur Laman Bestari di Ulu Yam  - macam best pulak tengok main paint ball dan flying fox tu..



Apa tunggu lagi ? Mari lah terjah Atia Adina sekarang ! Aku kata sekarang ! Sekarang lah wehhh...




Ada tak sesiapa berminat nak mengiklankan diri, blog peribadi  atau blog bisnes serendah  
RM 3/Sebulan dengan belog aku ? Terendah dipasaran. Tak dapat kat belog lain punya .
Kat sidebar lagi :)Boleh klik disini.

Atau pun ingin bertukar banner dan link secara PERCUMA dengan blog aku, boleh klik disini .


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer