Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, May 27, 2010

Tidak Sengaja Makan KFC Black Pepper Chicken

Ada ker orang makan KFC Black Pepper Chicken secara tidak sengaja? Aku dan Nizalah orangnya.hehehe.Ad sila jangan jelez ok! Minggu lepas, Niza datang lewat sket, dah laa minggu konvo.Dia gi block kereta orang lah kejanya.[hahaha.Ampun] KancilBiru dia tuh lah.
Then, tengah hari tu, dia nak alihkan lah kereta dia ke ruang kosong, alang-alang alih tu, apa kata kita pekena KFC Black Pepper Chicken, katanya. Aku ikut ajer.Bab makan memang tak boleh ditolak.Musuh jangan dicari yer kawan-kawan.[Nasib baik Isnin lepas tu dah gaji kan..hiks] Macam biasa, lets the picture do the talking.
Ni orang yang tak sengaja drive kereta dia sampai KFC :)..larikss
Venue : KFC Seksyen 7, belakang pintu belakang UiTM
Menu : KFC Black Pepper Chicken +
 

Mula-mula makan yang bahagian peha, memang tak pedas langsung.Part yang dada tu, pedas habis.Sampai tak cukup air lah.Siap mintak air Niza.


Jelly aiskrim.Niza nyer pencuci mulut, kat bahagian atas tu,  Buh aiskrim satu skop dalam jelly jenama nona, kata Niza.
deko KFC ini ala-ala retro gituh.

Cheezy potato wedges.Meleleh ko!!
Walaupun tak dak tali-tali macam belog MamaSue tapi ada cheezy cheezy..hahaha.Larikss..



Ni korang pernah makan tak? Namanya Apam Manis.
Tempat Beli : Pasar Malam Seksyen 7, Shah Alam
Harga : 5 keping RM2

p/s: 

Esok adalah cuti. 

p/s:

Esok nak pergi tesco beli barang dapur.

p/s:

Esok nak beli basikal senaman setelah sekian lama delayed :)

 
AkulahBathroomBlogger | My Nuha | My Hubby | Watermark For Free
 
1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
 
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, May 26, 2010

Stok Teh Wangi Cap Jeneral?

Salam semua!Hari ni baru terasa berkobar-kobar nak sambung buat kerja setelah mood agak swing semalam atas sebab-sebab yang tidak pasti. hahaha. Mungkin sebab Ad dan Niza tadak kat ofiz. Sampai aku termimpi-mimpi kat ko malam tadi duhai Ad.Mimpi ko datang kerja dah tapi magis, sebab tiada parut di muka ko.Harap menjadi kenyataan :) Semoga chicken pox ko pergi jauh-jauh. ok, aku rindu.hahahaha.

Semalam, cerita pasal teh kan? Korang nak tahu apa teh kegemaran kami sekeluarga? Mestilah Teh Wangi Cap Jeneral, RM 1 sepaket.Yang hairannya, made in Selangor tapi tak pernah lagi kami jumpa teh ni kat sini.Heran tak? Balik kampung aku kat terengganu ajer baru jumpa.Terus beli dua kotak buat stok.hehehe.


Stok untuk beberapa bulan..Satu kotak ada 12 paket.

Dalam bentuk uncang.Satu paket, 10 uncang.



Mai secawan...hikss..harum semerbak..macam dalam hati ada taman.Ada kena mengena ka?hehehe.

p/s: 
Kalo nak minum teh, datang lah jalan-jalan kerumah aku.Bawak lah pengeras sekali macam, kfc barrel ker,kfc black pepper ker? eh,esok lah entry kfc black pepper tu.hahaha.


p/s:

Teh kegemaran keluarga korang teh apa pulak???


p/s: 

Seriyes, kalo dah minum teh ni, teh lip*ton ke bo*h ker dah tak main lah.Opss!!


 
1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, May 25, 2010

Arabic Food Tadak Jual Teh O Ais ?

 Bukan ko duk negeri Arab pun kan? Takkan lah tak leh jual Air Teh O Ais sebab konon2 nak feel berada di Arab kah?Yang ada cuma Teh Arab.Pelik lah aku.Dah rugi satu order.Hiks.Apa yang aku merepek ni ?

Weekend hari tu, dengan gembiranya aku masak spagetti goreng bajet macam terus boleh tahan sampai dinner lah kononnya.Gara-gara my hubby pergi keja Ahad lepas lah menjadi punca kemalasan aku nak masak for lunch [alasan] . So, dah masuk kul 5, perut aku dah kruk krak krik [berkeroncong irama Malaysia plak dah].

Terus aku texting my hubby cakap lapar.hahahaha. Terus my hubby balik rumah bawak kami anak beranak pergi makan. Mulanya nak makan di Abu Cafe nak pekena nasi Arab, sekali Babrican dah out of stock plak kat situ. Then pusing-pusing sekitar situ dan ternampak Arabic Food.Apalagi.Jom test! Let's picture do the talking !







p/s : my nuha yang enjoy dengan makanan dia.

Venue : Arabic Food
Location  : Seksyen 7, Belakang Pasaraya Bintang
Menu : Nasi Beriyani Chicken Kabsyah + Babrican Apple
Harga : RM 13.00 + RM 4


Korang rasa wajar ke tak Teh O Ais dijual di restoren makanan Arab?



Sesiapa yang nak boleh lah buat entry sekarang...

p/s: 

Hasil kerja tangan aku dan bukan ciplak punya...


AkulahBathroomBlogger | My Nuha | My Hubby 
 
1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, May 24, 2010

Aku Ada Secret Admirer?

Biasa zaman bujang ajer orang bercerita pasal Secret Admirer.Hari tu Niza ingat dia ada secret admirer.Padahal aku secret admirer dia.hiks.Last week, bila aku baca kat formspring.me aku, ada orang tanya soklan ni yang aku tak tahu saper lah empunya badan ni.Harap dapat tinggalkan nama yer sebab aku memang teringin nak fridge magnet dari hoversea..hahaha.hover!

Salam Kak, nak saya belikan apa2 dari uk/eu?

 pic credit to :here
 Siap google ko! Yang macam ni baru £1.19 = MYR 4++ . Muahahaha.

 Tetiba pagi ni, ada coklat atas meja. Aik, secret admirer ker haper ni? hahahahaha.Gila sekali lagi perasan! Rupanya kak Ray yang kasi.Roka Bar tu untuk Nuha.Wah, siap ada jugak untuk my Nuha.

Pak mat mencari lidi,
Lidi di cari di pasar pagi,
Terima Kasih daun keladi, 
Kalo boleh berilah lagi.

Jawab Kak Ray, jawab..chewah..pantun bagai.Tiru kena Eyriqazz nampak!ahahaha.lariksss!!


Yang besar tu, mak yang punyo!

Aku nak beri peluang korang bercuti jugak. Ni offer dari kawan abang aku.Kalo sesiapa nak boleh berhubung dengan aku dialamat email elissmie[a]gmail[dot]com. Cepat takut dia dah jual kat orang lain. (UPDATED : SOLD)

Kalau sesiapa ada plan nak jalan2 gi PORT DICKSON sebelum puasa ni...
Voucher untuk di jual...Avillion PD... 2D 1 N
Normal room rate RM680.00++...
Jual harga :340.00...
Valid: Sampai Ogos.
Ahad hingga Khamis.(weekend tak boleh belah)


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sunday, May 23, 2010

Aku Bukanlah Blogger Mum Yang Hebat!

Aku heran lah wanita yang mempunyai anak, lebih2 lagi toddler boleh update belog kat rumah.Mula-mula bangun pagi, mandikan anak dan masak serba sedikit dan untuk isi tembolok sendiri jugak.Kemas sket sana sini.Then on laptop.Konon nak update belog.Aku nak tulis satu ayat ni pun dah bingit telinga dengar anak menangis.huhuhuhu.


Sekejap dia mintak air, sekejap mintak susu, sekejap suh basuh poo-poo, sekejap dia nak nenan.


Mintak tukar baju pulak sebab makan comot.Last-last sekali, tido.

Aman.Heaven.Baru boleh sambung tulis belog.Memang aku tabik spring lah kat korang yang boleh update belog kat rumah.Aku, ini pertama dan terakhir kot.hahahaha.Hari ni masak spagetti goreng.Satu ajer cara buat my hubby makan spagetti.hahahaha.


 Simply del.icious. [ok, lemon tu memang hiasan semata-mata] 
makanan pun nak posing jugak kata catlina :P

Semalam, my hubby kerja.Hari ni pun kerja.Semalam, aku tengok dia buat balik sekotak coklat. Ingatkan hadiah untuk aku sempena hari Ibu.hahahaha.Gila perasan! Tapi rupanya sebab dia berjaya jawab dengan cemerlang masa exam semalam masa dia attend kursus tu.hahaha.Tak kira.Aku nak claim ni hadiah hari Ibu :)


jarang jumpa perempuan tak suka coklat kan? coklat = love :) sweet :)


Live @ meja makan rumah aku :) Percayalah............... 
p/s:
Hampir 4 jam aku nak menyiapkan entry ini.

AkulahBathroomBlogger | My Nuha | My Hubby 
 
1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, May 21, 2010

Tips untuk Melencong, eh silap. Melancong!

Hari ini adalah bz sangat macam lebah. Hahahaha. Lebah bz ker? Fikiran aku dah sarat dengan coding.Sampai hilang mood rasanya nak pergi bercuti minggu depan.Aduhai.



Tapi untuk menghangatkan semangat aku sendiri untuk melancong, aku nak bagi tips Untuk Pergi Melancong.Galak gelenya aku siap nak bagi Tips Untuk Melancong bagai . Macam lah aku pernah pergi melancong kan?Lawatan sekolah adalah.Kesian sungguh kat aku nih kan?


Tips Untuk Pergi Melancong

1. Rancang cuti anda. Mesti lah kena rancang, takut tak sempat apply cuti. So kena betul-betul tetapkan tarikh yang semua available(hubby & wife & kids). Bagi yang ada anak sekolah, kena lah apply masa cuti sekolah .Cuti sekolah paling dekat 4/6-20/6. Kalo boleh , apply dulu cuti, kalo dah lulus baru buleh buat perancangan seterusnya.


2. Pilih Destinasi Percutian. Untuk menambahkan pendapatan negara, baik lah melancong dalam negeri ajer.[ayat orang tak berapa banyak duit macam ni lah..hahaha]



3. Booking flight/ Servis Kereta - Bagi yang suka booking flight , mesti dah tahu bila nak dapatkan tambang murah kan.Macam sekarang kat Air Asia tengah ada promosi. Bagi yang nak bercuti, sila la book sekarang.

credit to Air Asia

Tapi yang tak mampu macam aku, kena la servis kereta untuk menuju ke destinasi percutian yang diidamkan.

4.Tempah Bilik/Hotel/Chalet Awal - Pastikan bilik ada yer untuk destinasi percutian anda.Kang tak pepasal kena tido masjid pulak.hehehehe.Nak-nak kalo yang suka main terjah ajer, memang korang kena terjah ke masjid dan surau ajer la pada musim-musim cuti sekolah nanti.

5. Double confirm Flight / Tempahan Bilik/Hotel/Chalet - Kalo buleh, seminggu atau 2-3 hari sebelum pergi melancong tu, double confirm balik urusan-urusan ni.Mana lah tahu, diorang terlepas pandang ke haper.

6. Packing - Apa lagi, kena packing la barang-barang untuk bawak kesana. Dengar kata kat Pulau Pangkor, makan mahal, so siap siagalah aku dengan banyak instant punya food.Boleh try produk Slera :)

7.Tido Yang Mencukupi - Bagi yang naik kereta dan esp yang bawak kereta lah, kena rehat yang mencukupi lah untuk drive nanti. Sayang rasa sempat ker rehat erk?? hehehehe

8. Duit mencukupi - mana lah tahu nak beli souvenier ker haper kan.hehehe.

 Ni ajer aku mampu fikir. Ada apa-apa tambahan tips tak untuk aku? Sila habaq mai naaa...


AkulahBathroomBlogger | My Nuha | My Hubby 
 
1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, May 20, 2010

I'm Not Single


 Tergelak besar aku depan PC hari ni .Hari ni dapat email dari mat salleh sesat mana lah.Tajuk Emai : I'm Interested In Marriage. wowiey! Ada orang nak ajak aku kawen. Sorry, I'm Not Interested and I'm Not Single :) Macam tajuk filem kat atas kan?  Antara kandungan email nyer :-


Am Engr william philip.I hail from lancaster UK,I attended oxford university,where i studied marine engineering,Am 45 years old single and work as a marine engineer in the submarine section.. Am elegant,vibrant,vigorous and full of life I was opporturned to glance through your page and personnality profle.You seem to be the woman of my choice..You scarlet lips,ebong hair,well biult physique charming face,sedycing eyes are of great intersest to me.In fact,your entirety commands my variety of interest
Walaupun ayat tunggang langgang, tapi aku faham lah kan sket-sket maksud yang tersirat dan tersurat tu..Tapi yang aku heran dia tengok aku kat celah bedah page mana?


Scarlet Lips ?


ebong hair? mungkin nak cakap ebony hair ? (bila pulak aku free hair ni?? )

charming face (agak-agak muka aku macam Angelina Jolie  ker?? )

sedycing eyes ? seducing eyes kot erk? Menggodakan mata ku ni? Awww!!

all pic credit to : google image :)

Agak-agak lah kan..Ciri-ciri wanita pilihan ko ni , tak boleh belah...Patut lah dah 40 an tak laku-laku.Ni rupanya kerja ko kat internet.Main spam ajer email box orang dengan harapan orang yang ko spam tu, mempunyai ciri-ciri wanita pilihan ko.Kecik ati mak ok!!!Sebab semua ciri yang ada tu, tadak kena langsung pada aku.hehehehe.Keji ok!! Terasa diri ini dipermainkan.hahaha.Larikss.


p/s :
Hari ni, KONVOKESYEN UiTM KE 72.Maka penuhlah parking hari ni.Alhamdulillah, tadak kemalangan jiwa yang berlaku diparking bertingkat. Selamat berkonvo semua!

p/s:

Cop mohor ku sudah bertukar..sedang bereksperimantasi, kalo aku dah puas hati dengan logo aku sendiri, aku bagi FREE WATERMARK untuk korang k bagi yang nak lah :) 



 
1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, May 19, 2010

Beg Make Up, Korang Ada??

Chewah..dah la jarang nau aku nak bermake up sekarang (kecuali ada event atau pun extra rajin di pagi hari ) Tapi tetiba nak cerita pasal beg make up lah pulak.Apa kes? Sebabnya , hari tu baca kat belog Elyn pasal beg hikmat dia.Punya lah meriah.



Mintak izin copy kat sini yer Elyn :)credit to : here

Beg make up aku tadak la aku bawak sampai ke ofiz sebab kan aku dah cakap aku ni, lately memang malas nak fikir pasal make up ni.hehehe. Sebab musabab aku nak tayang adalah kerana saya di tagged :P
[ p/s : Saya tagged kamu yang komen dalam entry ni untuk menayang bag sakti. Korang tak buat saya kecik ati.... perut je makin besar hahahahha]



Inilah bag make up aku.eksyen ajer..ni untuk bawak balik kampung ajer..hehehe
Biasa dalam beg ni aku humban : Perfume, Deodorant, compact powder,eye liner, mascara, hand lotion, make up remover, lipstick, eye shadow.



Pandangan sisi , atas dan dalam beg make up aku..


Korang ada ke beg make up? Aku tag semua wanita yang baca entry ini.lalalalaa.


p/s: 


Teringin nak pakai produk SimplySiti dari Siti Nurhaliza nih.

Rahsiaku Kini Milikmu :)
Agak-agak, kalo aku pakai produk SimplySiti, makin rajin ker aku nak bermake up erk?? 

kalo ada orang nak sponsor, mesti aku pakai kan?hahahaha.



1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, May 18, 2010

Ada Bau Durian Di dalam Ofiz?

Dalam entri ni, aku nak perkenalkan 2 jenis kuih yang aku rasa jarang nak dapat kat mana-mana kot. Kalo puasa, batalkan niat anda untuk meneruskan pembacaan ok! kang terliur naya ajer..hehehe

 Hari ni, ada orang bawak durian datang ofiz.Tapi durian ni telah di reverse engineering lah sebelum bawak datang sini.Kalo tak makin harum semerbak lah ofiz jadinya.hehehe.


Kuih Pertama : Tak tahu nama (ada sesiapa tahu ??)
Deskripsi : Didalamnya ada isi durian, kat luar tu macam kulit kuih ketayap tapi lebih nipis.
Harga : 1 paket RM 10 (6 ketul)
Tempat Beli : Midvalley (tq yer Cik Nor)

p/s:

Korang pernah makan tak kuih ni?Lepas makan kuih ni, confirm kena gosok gigi lah..hehehe


Kuih Kedua : Kuih Dorayaki
Deskripsi : Kuih dorayaki ni lain sket dari yang biasa sebab ada topping pulak atasnya macam coklat, jem dan macam-macam la.
Harga : 1 ketul RM 0.20
Tempat Beli : Pasar Malam Seksyen 7, Shah Alam

p/s: 

Sedap dimakan panas-panas.Bila dah sejuk tak berapa dah rasa dia.hehehe

p/s:
Korang pernah makan kuih pelik-pelik? Cuba bagitahu aku apa kuihnya dan mana nak dapatkannya :) thanks!

1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, May 17, 2010

Selamat Belated Hari Guru, cikgu-cikgu sekelian..

Terima Kasih kepada semua cikgu yang mengajar aku dari tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, matrik, kolej dan universiti.Mak aih.Banyak betol sekolah aku kan?Korang ada?hahaha.

Bila Hari Guru, pasti aku teringat sajak Guru Oh Guru dari Usman Awang.Sebab aku pernah deklamasikannya pada Hari Guru sekolah aku.Tapi lupa plak dah sekolah mana.Maklumlah banyak sekolah.Rasanya macam sekolah rendah ajer.

Berburu ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG
1979
source :here

Teringat plak zaman-zaman belajar dulu.Seronok jugak bila difikir-fikir balik.Terjumpa gambar-gambar lama kat FB time belajar dulu.Lupa plak dari FB saper aku cilok ni.hehehe.Mintak ampun yer!

p/s:
Ni masa degree..Tak semua batch aku yang ada dalam gambar ni..

p/s: 
Ni masa SPM.Tengok aku, selim melim lagi masa ni..hahahaha.Ni pun bebudak kelas aku tak cukup jugak.

p/s:


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Apapun, TERIMA KASIH cikgu kerana cikgu, saya jadi seperti sekarang !
dan kena bayar PTPTN jugak!hahahaha.


Korang ada cakap TERIMA KASIH pada cikgu korang???



1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
 
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, May 14, 2010

Bila kita harus servis kereta??

Aku ni bukan lah mechanic atau junior mechanic [ sini ] .Tapi, hari ni, aku nak share bila harus kita servis kereta kita? Kalo aku servis biasanya, bengkel tu akan tampal sticker reminder kat kereta aku lah seperti macam dibawah so aku tahu lah bila nak servis.hehehe.Aci lah kan? Berikut adalah bila harus Cinta Bersulam Rindu diservis berpandukan sticker yang ditampal Auto Sevice  tuh la :)



Minyak hitam kena tukar setiap 7000 KM.

Minyak gear kena tukar setiap 20,000 KM



Timing belt kena tukar setiap 80,000

So, kalau nak tahu bila kena servis, compare lah meter kereta anda dengan reminder yang dibagi..Pagi tadi aku tengok 90,000 KM ++ dah meter kereta kat dashboard tu, so yang terdekat kena tukar, minyak hitam lah.



Semalam, dah berjaya buat 6 watermark free [free nya lah aku.] padahal tengah training ni "Developing Application Using Lotus Workflow".

So, sesiapa yang berminat nak dapatkan WATERMARK FREE tu boleh rujuk [disini ]. Selagi aku masih baik hati, selagi tu lah peluang terbuka kepada follower aku lah.Tiada Tarikh Tutup :)
Kalo lepas pukul 5 petang, aku dah balik rumah. so, sesiapa nak cepat, buatlah entry sebelum pukul 5 yer(hari bekerja sahaja baru aku buat)..

1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer