Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, April 30, 2010

Wasiat Buat Suamiku

Korang pernah buat wasiat?Mentang-mentang tengok cerita Asmaradana, si Mimi tu buat wasiat, aku gediks sama nak tunjuk wasiat aku jugak..hahahaha In case kalo aku dah tiada dalam dunia fana ni, ada la sedikit peninggalan buat my hubby.Bukan harta tapi hutang.Ops.Larikss.

Semua aku tulis dalam hp cikai aku nih. 

Menu-->Organiser-->To-do list.

> Duit Nuha - RMXXX setakat 04/2010 - nampak sangat terguna duit anak. Sila sambung bayar yer sayang.hahahaha.Aku bayar duit nuha buat potongan gaji, tu jadi macam tu.

> Puasa Ganti - X hari Nazar- X hari - kalo tak sempat ganti puasa, mintak sayang tolong gantikan yer.Korang dah ganti puasa ker?


 Eh, ada jugak duit 24K++ kalo aku dah takder dari khairat UiTM :P UiTM sila bayar ok!

Sabda Rasulullah s.a.w yang diriwayatkan oleh Imam At-Tarmizi dan Imam Ahmad dan Imam Ibni Hibban yang bermaksud :
Roh seseorang mukmin itu tergantung yakni dihalang daripada tempat yang mulia dengan sebab hutangnya sehinggalah hutangnya itu dijelaskan


 Hak-hak yang berkaitan dengan peninggalan 
 
Menyelesaikan hutang adalah antara perkara yang berkaitan dengan pengurusan harta pusaka si mati, selain daripada :
a] Biaya pengurusan jenazahnya. Pengurusan jenazah itu maksudnya mengerjakan segala yang diperlukannya mulai saat kematiannya sampai penguburannya. Bahkan apa-apa yang diperlukannya sampai dia dimasukkan ke liang lahad. Biaya yang diperlukan untuk pengurusan jenazah tidak sama kerana ada yang kaya dan yang miskin, ada lelaki dan ada wanita. 

b] Menunaikan wasiatnya. Bererti hartanya diambil untuk menunaikan wasiatnya.

c] Membahagi harta yang tinggal. Setelah dikeluarkan setelah pengurusan jenazah, membayar hutang dan menunaikan wasiatnya, baki dari harta si mati dibahagikan kepada ahli waris yang berhak dengan ketentuan al-Quran, sunnah dan ijmak ulama.

Membayar hutang simati bermaksud : hutang kepada sesama hamba dan hutang kepada Allah. Hutang sesama manusia, ertinya ada pihak yang akan menuntut. Harta yang masih diperlukan si mati (termasuk hutang), tidak dibagi-bagi kepada ahli waris.

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud : “Diri seseorang mukmin itu masih bergantung kepada hutangnya sampai hutang itu dibayar”.

Hutang kepada Allah s.w.t, mesti dibayar dengan harta peninggalan si mati. Hutang kepada Allah yang mungkin belum dibayar misalnya zakat, kaffarah dan nazar. Menurut jumhur ulama, wajib dibayar dengan harta peninggalannya sebelum ia dibahagi-bahagi kepada ahli waris.

sumber : SINI

 p/s:

Gelang dan cincin hantaran ni, sila bagi My Nuha yer.Jangan isteri muda pulak.hahahaha.

p/s:

 Hari-hari jumaat ni, kalo baca tazkirah sket, tak jadi hal kan? Daripada asyik banyak menda merepek selalu kat belog aku ni.


WAIT ! WAIT ! WAIT!


Kalau nak tengok koleksi-koleksi hangat dan sensasi di dalam toilet a.k.a jamban boleh tengok kat SINI. 
Kalo nak resepi masakan dan info semasa boleh tengok kat SINI
Kalo nak jadi menantu aku,pastikan cukup umur dulu yer,  tengok kat SINI.


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

1Superkids – MBP Family Day



Event: 1Superkids Club Launching & Family Day
Masa: 2.00-6.00 PtgDate: 9 Mei , 2010Yuran: PERCUMA!Tempat: Wisma Bling Lustre, TanMing Boulevard, Tmn Meranti Jaya, Puchong


 Peta ke Wisma Bling Lustre






Pendaftaran sekarang terbuka untuk semua. Isi borang di http://mysuperkids.net/contact/ atau email ke [ibu di fahry.net]. Jangan lupa sertakan butiran berikut

   
1. Nama Penuh
   
2. Berapa banyak orang dewasa dan anak-anak yang ingin ikut serta
Itu saja! Jangan lupa letak  tajuk sebagai
Pendaftaran Hari Keluarga
Cepat!  100 keluarga
PERTAMA yang berdaftar akan mendapatkan doorgift khas yang ditaja oleh Maybeline, Bling-Bling dan banyak lagi! Dan, 50 keluarga PERTAMA yang berdaftar akan mendapatkan tag peserta khusus.

Acara2 menarik:

INDOOR :
  • Aktiviti multi-skill untuk anak-anak – face painting, interactive story telling, origami, felt craft dan mewarna.
  • Talk dan demo daripada Malaysian Baby Wearers (MBW).
  • Bengkel ikatan tudung bersama Majalah NUR.
  • Sesi hati ke hati bersama Ms Maizawati (model, usahawanita, duta Avon).
OUTDOOR :
  • Bling-Bling Race yang semestinya heboh!
  • Demonstrasi dari Bling AutoSpa. Kilat kereta?
LAGI MENARIK?
  • PHDC. Yeah it’s the PLAYHOUSE DISNEY!
  • Clowns and balloons. Did I mention clowns? Yea ada 2 clown :)
  • Press. Oh yeah, event ini akan mendapat liputan pihak Harian Metro, Mingguan Wanita,NUR dan Pa&Ma.
  • Bintang AF akan turut serta!
  • Peluang bertemu blogger yang tersenarai dalam 50 Blog Terbaik Malaysia Pilihan InTrend. <--Belog my Nuha lah salah satunya :P
  • Berpeluang shopping di gerai2 yang mengambil bahagian.
Tak cukup lagi? Datanglah kesana untuk pengalaman yang lebih menarik.Jumpa kami disana!!

credit to : MPB & 1 SuperKids
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, April 29, 2010

Aku tak tahu mengira ke aper ni?

Gara-gara nak mendapatkan Baki Peralatan tu, aku berfikir selama beberapa jam dari kul 11 pagi sampai kul 4 petang.{sungguh membuang masa}. Tu pasal masa ni baru aku update belog sebab dah dapat solution kira-kira yang simple di atas sahaja.Rasa nak pecah kepala.Satu saat ajer terfikir, terus berjaya.[Rasa nak menyumpah ada nih]Izinkan saya menyumpah yang arif.[@%ViewRefreshField**##$%);)Sila keluar dewan sekarang!hahahaha

Sebagai memuaskan hati aku, aku nak tayang dua benda baru yang [murah harganya] tapi tak kira, aku nak menunjuk-nunjuk jugak.Walau murah, atleast aku ada, korang ada?hahaha.Sila Muntah darah sekarang.Lariksss..


Ini belog kasut murah saya.Sungguh UiTM dihatiku kan.Warna logo UiTM purple tuh :P

p/s:

terasa sexy kaki ini pakai sandal tali-tali :p


Ini belog purse murah saya.Oh, bukan jenama dunhill..hahaha.So Viruspadu kan?hahaha.Larikss


Oh, aku bukan guna duit tabung my hubby atau my Nuha aku ok..hahaha.larikss..


WAIT ! WAIT ! WAIT!


Kalau nak tengok koleksi-koleksi hangat dan sensari di dalam toilet a.k.a jamban boleh tengok kat SINI. 
Kalo nak resepi masakan dan info semasa boleh tengok kat SINI
Kalo nak jadi menantu aku,pastikan cukup umur dulu yer,  tengok kat SINI.




1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, April 28, 2010

Asmaradana VS Adamaya

Hari ni nak review drama yang aku tengok kat TV3.Asmaradana  Vs Adamaya.Korang perasan tak?Aku nampak ada persamaan antara dua-dua drama ni.Mula-mula, kapel ngan orang lain, pastu kahwin dengan orang lain.Pastu ada dendam plak bekas pakwenya tuh.Dua-dua drama,ada kes kematian yang menyayat hati.Yang pasti, dua-dua heroin aku suka.Dan lagi satu, kalo nak buat drama yang btol2 gempak , biarlah hero sama-sama hensem..hehehe.Baru rasa serba salah dan belah bahagi..


 VS


Hari ni, adalah tidak bekerja, sebab Nuha tiada orang nak jaga  tapi datang ofiz sebab ada acara makan-makan kelab kopi unit aku dan birthday ahlinya yang jatuh bulan ini.Sajer datang mencekik meramaikan majlis. Konsep potluck.Penuh satu meja.Aku masak bihun goreng sajer...Jom intai makanan yang ada.



Menu yang ada : Nasi himpit + rendang + puding triffle + murtabak+ mee goreng +kek +kfc bucket + kuih muih


Majlis tak mula lagi ni.Lapar jugak perut ku ini.Bau semerbak dah ni tapi ada lagi dif-dif kehormat tak sampai.hahaha.Poyo.S


p/s:

My nuha datang memkelamkabutkan ofiz memeriahkan suasana.

p/s:
Asura selaku pengasuh tidak berbayar.hehehe :P


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, April 27, 2010

Tak perlu cakap bahasa Arab Untuk Makan Nasi Arab


**KEDAI INI SUDAH TIDAK BEROPERASI

Semalam, cerita pasal Ayam Penyet @Wong Solo.Hari ni, aku cerita pasal food review lagi.Kali ni, nasi Arab plak.Sebenarnya, ni menu yang berjaya disantap untuk tengah hari Ahad yang lepas.Kononnya, my hubby ni nak makan nasi Gulai Kawah.Tawaf punya tawaf satu seksyen 7 tapi tak jumpa plak.Kat Seksyen e*nam plak tutup hari tu.Hampagas.Ada sesiapa nak rekomen kedai yang ada jual Gulai Kawah di area Shah Alam???

Venue : Abu Cafe [aku perasan, nama kedai ni ada dlm drama Adamaya :P], Seksyen 7, Belakang Kedai Perabot Mutiara Jati .



 Klik untuk pembesaran sempurna [ni nama dia map kitar semula]

Menu : Nasi Arab + Babrican
Price : Rm12 (Daging) Rm10(Ayam)


p/s: 
Tak sangka mak buleh abes..My hubby cakap, sebab Babrican tu...Entahlah..Wallahualam.Tapi memang sedap la.


p/s:


Hari ni adalah masih bz.Makin pening dan juling plak tengok sistem ni lama-lama..Sistem tak siap lagi, tapi header sistem dah siap, macam mana?


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, April 26, 2010

Ayam Penyet Sudah Sampai Ke Shah Alam

Hari ini memang super bz ma...Tapi aku nak jugak tulis sesuatu.Gian ok nak menulis walaupun masa adalah terhad.Kita cerita pasal hari ni dulu la.Cerita weekend ,esok-esoklah sebab masa adalah suntuk untuk menunjuk-nunjuk.hahaha.Keji bukan?

Untuk mencelikkan mata di petang-petang yang sepi pi pi ini..mempersembahkan...

Ni menu yang 'orang' belanja tengah hari tadi.Selamat menjamu mata...larikss...

Venue : Wong Solo
(Belakang Bangunan Jakel Yang Terbesar Di Malaysia bernama Shah Alam[bukan nama sebenar]), *Updated : SEKSYEN 7, Shah Alam yer kawan-kawan :) Bersebelahan dengan Petronas yang ada A&W tuh.Senang cerita, bangunan baru betol-betol belakang pintu masuk belakang UiTM.


p/s: Siap bagi map lagi.Kalo sesat, aku tak tahu lah...[klik untuk pembesaran sempurna]

Price : RM 10.90 (Set Ayam Penyet) + Sup Ekor (Lupa nak check harga) tapi Rm50++ 4 orang dewasa yang berperut sederhana makan.[Licin ko!]

Rate : Aku bagi : 9.9/10 ..hahahaha. 0.1 kena tolak sebab lambat kena tunggu makanan.So sila datang dengan perut separa lapar yer.Tidak sesuai bagi yang kebuluq.


Ini yang aku santap tadi..Errkkk.Alhamdulillah


p/s:

Boleh makan atas lantai atau atas kerusi.hehehe


p/s:

Ok , tu jer aksi tunjuk menunjuk hari ni..hehehehe



1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, April 23, 2010

Dapat Duit Hasil Advetorial Job Yang Pertama Dari Nuffnang

Tajuk kasi gempak.Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak RM20 untuk minggu ke 7 dengan ENTRY INI.hahaha


See, memang dia tulis Advetorials kat earning kat Nuffnang ok!
Bukan aku saja-saja tulis kasi gempak kan??

WAIT ! WAIT ! WAIT!


Kalau nak tengok orang bergambar dalam toilet boleh tengok kat SINI. 
Kalo nak resepi masakan dan info semasa boleh tengok kat SINI
Kalo nak jadi menantu aku, tengok kat SINI.
p/s:


Hari ini adalah busy sket.Tak sempat nak update panjang-panjang.Hahaha

Sebagai tanda perhargaan kepada Nuffnang dan penaja ,aku copy paste [nampak sangat banyak keja ni] untuk tatapan korang..hehehe . I love You Nuffnang!! Muahahaha.





Semua IT gadget sekarang menghadkan penggunaan wayar.Contohnya wireless mouse ni.Antara contoh lain seperti wireless router, wireless speaker dan macam -macam lagilah wireless.Maklumlah zaman serba moden ni kan semua nak wireless.Tapi kalo wireless menjadikan kerja menjadi amat mudah kan?Tak perlu wayar dan tak payah cucuk mana-mana.Mudah jugak kena curi ni..hehehe,So berhati-hati lah yer.Prevention is better than cure :)

So, dengan inisiatif tanpa wayar ni, PI mengeluarkan modem terbaru betul-betul tanpa wayar punya! Portable Modem Wiggy :) Just plug and play sahaja seperti kebanyakan modem yang berada dipasaran dan maklumat adalah dihujung jari anda...Selain dari tu, dengan Portable Modem Wiggy ini, anda boleh browse internet di mana sahaja.Tak perlu duduk jer dalam bilik kan.Sebagai blogger tegar, mestilah nak selalu update belog, atau twitter dan facebook kan?



Macam ni baru betul-betul potong kan?



Terdapat pelbagai pakej menarik yang ditawarkan di P1.


Ini antara yang ditawarkan menggunakan WIGGY !


Kalau ada sebarang masalah, tak faham ker dan nak mendapatkan maklumat tambahan, boleh jer chat terus dengan pihak PI Sales Chat yang sedia membantu anda.Mesti layanan yang terbaik punya dari P1.


Tapi, kalo nak tahu kawasan anda support atau tidak PI ni, korang boleh rujuk SINI.
Ataupun cuma check melalui SMS sahaja.Mudah bukan??


Langkah 1:
Taip P1House NoStreet NameCityPostcode
Contoh.: P1 10, Jalan 2/23D,Setapak,53000

  Langkah 2: Hantar SMS kepada 36660.

Langkah 3: Anda akan menerima SMS yang menyatakan kawasan anda mempunyai liputan P1 W1MAX atau tidak.


p/s: Kang tak pepasal network takdak tapi dah terbeli pula.

Kalo dah ada liputan tu, apa tunggu lagi.Sign up jer lah kan?


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

p/s :

Ai pakai celcom berukband..i chenta dia lagi :P

1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, April 22, 2010

Tips Untuk Suami Yang Selalu Ditinggalkan Isteri Bagi Yang Ada Anak Kecik

Tajuk hari ni, kira atas permintaan ramai la lepas Entry Tips Untuk Isteri Yang Selalu Ditinggalkan Suami Bagi Yang Ada Anak Kecik. Kejadian sebaliknya ini memang pernah lah berlaku pada my hubby sebab sekali sekala kerja aku ni memerlukan user requirement dari cawangan lain dan untuk buat nampak kita buat kerja , biasa boz [selain boleh berpoya-poya dan shopping atau naik kapal terbang] akan suruh kita ke cawangan lah


Ini antara tips nya berdasarkan permasalahan yang aku buleh fikir lah :-

1. Saya tidak tahu masak . Ini paling mudah la aku rasa, beli sahaja di kedai.Pastikan ada tanda 'A' tahap kebersihan pada kedailah kalo nak makanan yang dibeli itu sama kualiti dengan rumah kan.

2. Selalunya isteri saya yang siapkan anak saya. Bagi memudahkan kerja suami, anda hendaklah menyusun barang-barang keperluan anak seperti :-
 a) Baju - asingkan siap-siap, mana baju pakai siang dan malam.Kalo dak, mesti ikut suka pandai suami korang la pakaikan baju anak korang.
b)Botol susu - siap basuh semua botol yang ada, takut suami ada penyakit M dalam diri kan.
c) Susu - ajar macam mana nak sukat, mungkin sebelum ni tak pernah bancuh susu untuk anak kan.

d)Lampin Pakai Buang.Bagi yang menggunakan CD (cloth diaper)- agak-agak suami korang sanggup ker nak membasuhnya? kalo tak sanggup, pastikan ada stok lampin pakai buang sepanjang ketiadaan anda.

3. Saya memang tak reti langsung jaga anak saya. Kalo situasi macam ni, suami kena lah hantar anak anda ker rumah pengasuh.Amik anak anda, beberapa jam sebelum isteri pulang dari outstation lah macam my hubby selalu buat.hahaha.Ops.

4. Saya memang lemah nak menidurkan anak saya. Korang bagi dia main sampai lebam.Confirm lepas tu , dia mengantuk dan tido tak bangun sepanjang malam.Tak pun korang sama-sama berjaga lah dengan anak sampai pagi.hahaha.

5. Saya mandi lama. Korang kena had masa untuk mandi tu, takkan nak sama dengan isteri ada.Alamak, melalak la anak korang kat luar tu.Tak pun, mandi ajer lepas anak tidur.Dan yang paling sukses, mandi sekali dengan anak macam my hubby duk buat.hahahaha.mudah kan?

6.Anak saya menangis tak berhenti. Cuba check kot-kot kembung ke demam ker atau lapar.Tawarkan permainan atau pun bawa jalan-jalan.Kalo kembung, sapukan minyak telon pada perut, tapak kaki dan betis.

Tu jer la tips yang aku mampu fikir berdasarkan permasalahan yang menimpa suami bila kena tinggal kat isteri.Ada tambahan? Wahai suami yang membaca entry ini, macam mana korang handle toddler kalo ditinggalkan isteri sebelum ini?? Kalau ada tambahan, korang boleh laa tambah yer diruangan komen.Mungkin boleh membantu para suami yang lain kan.


WAIT ! WAIT ! WAIT!


Kalau nak tengok orang bergambar dalam toilet boleh tengok kat SINI. 
Kalo nak resepi masakan dan info semasa boleh tengok kat SINI
Kalo nak jadi menantu aku, tengok kat SINI.

1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, April 21, 2010

Tips Penjagaan Diri Versi Aku

Ini adalah entry copy paste. Versi contest buleh tengok kat SINI.

Biasalah bila kerja mula melanda diri.Buat-buat sibuk nampak!! Skang tengah duk buat sistem untuk unit sukan.Baru siap muka depan..hahahaha.Lawak dak?

Tips Penjagaan Diri Versi Aku

  * Pakai Perfume.Memang aku tak keluar rumah kalo tak der secalit perfume pada tubuh.Nak mudah senang ajer, pakai ajer one drop perfume.[promo plak] .Tapi jangan sampai pengsan plak orang disekeliling dengan bau kita.Tak semua boleh terima bau perfume yang kuat kan?


 p/s : Sayang, perfume eliss dah nak habes la..hehehe

 
    
*Kuku Jari dan Tangan Hendaklah dipotong pendek dan bersih: Aku ni memang pantang sikit kalau berkuku panjang.Nak-nak kalo dirumah , mesti menyediakan makanan untuk keluarga.Sesetengah orang suka memakai pewarna kuku kan, so pandai-pandai  lah bersih cuci-cuci selepas digunakan.Tapi kalau pakai inai, mesti tiada masalah kan?

    
* Rambut mestilah kemas: Since aku  bertudung, rambut bukanlah masalah yang besar bagi aku.So , sebelum pakai tudung, rambut hendaklah dilap sekering yang mungkin untuk mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari seperti kegatalan kulit kepala, kelemumur dan rambut mudah putus atau rosak. 


p/s: Boleh dapatkan produk Halle Nano dari Ena , Alhamdulillah, lepas hampir 2 minggu guna, kelemumur dah hilang. TQ Ena kerna memperkenalkan produk ini.[promo lagik].Pic cilok kat belog Ena :)

    
* Penggunaan make up yang ringkas: Aku kalo keluar memang pakai make up yang simple dan ringkas sahaja contohnya secalit bedak dan lipstik pada bibir.Rasa tak lengkap tak pakai kedua-duanya tu.Tapi untuk ke majlis, sekali sekala menata rias jugak mata dengan secalit eye shadow dengan pilihan warna yang hampir sama dengan baju. hehehe


p/s: Lihat mataku, hijau kan??hehehehe .Sajer tempek gambar nikah.Motif?
Skang kurang bermekap nyahh..larikss

    
* Perhiasan Wanita yang tidak sarat : Biasanya aku pakai gelang, cincin dan jam sahaja dan kalo tudung mestilah brooch yang mempunyai warna senada dengan baju ajer.Dan mengelakkan perhiasan yang besar-besar yang mencuri tumpuan orang.Kan tak pepasal kena samun plak kan?hehehe



* Deodoran - Ini pun memang A MUST bagi aku.Rasa macam tak lengkap jugak kalo tak pakai menda ni.Busuk-busuk masyam aja kan?hehehe.Aku pakai nivea.Tapi entry contest kena laa letak deodorant penaja.Kang tak dapat duit plak.hehehe.




WAIT ! WAIT ! WAIT!


Kalau nak tengok orang bergambar dalam toilet boleh tengok kat SINI. 
Kalo nak resepi masakan dan info semasa boleh tengok kat SINI
Kalo nak jadi menantu aku, tengok kat SINI.


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, April 20, 2010

The return of dating dengan bekas kekasih

Hari ni, bekas kekasih aku tu (my hubby la)-[kang ada plak komen2 tak membina aku dapat nih kalo tak cakap awal-awal], ada urusan kat HQ dia.So,buleh la aku pergi dating dengan dia.Tapi, my Nuha kena laa angkut sekali.Sebab skang dia dah besar, so senang nak handle sket kalo bawak pergi makan.


Venue : Kamal's Corner
Menu : Teh Tarik + Roti Canai + Roti Sardin.

Nak tayang menu yang aku santap Jumaat lepas bersama-sama Niza, Ad, Sharina dan Suraya.Lama dah tak makan kat Anggerik Deli yang terletak di parking bertingkat UiTM Shah Alam.Biasanya dibuka setiap hari dan student hotel yang in charge.So kalo diorang cuti semester, cafe ni tutup lah.2


Menu :Ribena + Spageti Meatballs
Venue : Anggerik Deli
Harga : RM 9.60

p/s:
Bukti Banyak Kerja !

Hari ni, banyak kerja[btol-btol banyak kerja bukan tipu-tipu punya ].Nak kena print out semua dokumen untuk keperluan pembayaran sistem yang dibangunkan vendor.[Kena bagi upah kat aku sama ni sebab tolong memudahkan urusan pembayaran depa ni] Vendor yang baca belog ni, sila take note yer..Ops! Larikss..


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, April 19, 2010

Donut yang tiada lubang ditengahnya

Entry ini adalah inspirasi dari entry Kenapa Donut Ada Lubang Di Tengahnya. Semalam pertama kali makan donut dari jenama terkenal dan peliknya, memang tiada lubang ditengahnya.Sila menjamu mata yer..Larikss

RM 10.10 for 20 pcs.Take it or leave it!

Weekend, jalan-jalan di carrefour Ker*amat kerana urusan mencari basikal senaman yang berbudget below RM400. Bila dah sampai, wowiey ada banyak pilihan.Dari serendah RM180 dah buleh dapat basic basikal senaman.Tapi yang berkenan dihati RM380 tu, dah out of stock.So masih belom buleh berbasikal di dalam rumah.huhuhu.Pencarian disambung weekend ni pulak.Terjumpa cikgu yang mengajar English masa sekolah dulu, Puan Siti Hajar.Sempat mintak facebook account lagi tapi nyesal lupa nak bergambar.Moga ada lagi lain kali yer teacher! hiks.Hampir 13 tahun ok tak jumpa!But dia tak berubah langsung rupanya, seriyes.She's 53 now!

OTW balik,pekena cendol durian yang masuk JJCM .
p/s:
Sherina Redzuwan buat aku teringin!


 Ole - ole dari langkawi dari Kak Long aku dan buku hells angel buat my hubby dari Long aku yang dibeli untuk my hubby.Thank You!

p/s:

hari ni badan rasa lemau sebab hari ni hari isnin boleh?


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:





Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, April 16, 2010

Malam Pertama? Kena Gesel Badan Kat LRT?



Siapa yang kena gesel badan kat LRT ni?Pelik-pelik ajer keywords Nuffnang yang sampai ke belog aku ni.Mulalah aku nak bagi tips yang pelik-pelik dan merapu jugak ni.hahaha.

 Tips Untuk Mengelakkan Badan Kesa Gesel Di LRT

1. Letak bag ker buku kat bahagian depan badan.Ala-ala macam perisai gitu.


p/s: 
Melampau lah pulak kalo bawak perisai bebetul kan..hahaha

2.Duduk rapat dengan dinding LRT.


p/s:
kalo rapat macam ni, menggoda laa pulak.Makin tinggi pulak peluang kena gesel.huhuhu

3. Bila ada penumpang baru nak naik, jerit kuat-kuat "Air Panas!Air Panas!". Confirm , orang tak datang dekat dan tak der lah peluang korang nak kena gesel.
 p/s:
Ala-ala waitress gitu.

4. Janganlah pakai baju yang mengundang kejolokan mata orang. [Read: Menjolok Mata]


p/s:
Agak-agak kalo pakai macam ni, kena gesel ker dak?

5. Buat-buat gila..Atau cakap sorang-sorang.Memang diorang tak datang dekat punya.Hahaha..Tips terakhir ni aku belum cuba lagi.Korang cuba yer.Pastu result cakap kat aku.hahahaha

Siapa lagi nak kongsi tips, sila-silakan lah nak-nak pengguna LRT yang tegar.Aku sekarang dah tak tegar dah.Dah masuk 2 tahun kot tak naik LRT.huhuhu.

Aku nak jawab hutang tag yang makin lama makin ramai pulak yang tag aku ni.

Tajuk Tag: Malam Pertama. eh , silap.Barang Pertama.
Tukang Tag : Jiji , Azlin, Elyn 


1. Barang kahwin pertama yg dipakai



Mestilah gelang dan cincin sebab masa akad nikah my hubby sarungkan :) [Malu-malu kucing plak bila teringat..hehehe]


2. Barang elektrik pertama yg beli bersama pasangan slps sah bernikah dan dok sebumbung
Beli sekali harung, TV dan Mesin Basuh.


3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran


Rasa macam tak der jer barang peribadi, semua beli barang rumah kot dan simpan.


4. Barang peribadi pertama yg dibeli slps bergelar isteri

Aku pun tak sure la..Pad kot?hahahaha .Sebab seminggu lepas kawen, period.huhuhuhu




5. Barang mahal pertama yg dibeli sbg suami isteri (beli dgn capai keputusan bersama)

Tadak mahal mana aku rasa.300 hengget beli sofa .Laptop hubby belikan.hehehe

Then aku nak tag : SEMUA BLOGGER FROM  PSMB.Tak kira silent reader ker reader secara tak sengaja atau kebetulan.

Wanie
Syura
Dayana
p/s:

Ramai jugak bebudak ofiz aku yang blogging yer :)


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:




Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer