Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, March 26, 2010

Apa kes cerita pasal Appam hari jumat ni?

Hari ini aku nak cerita pasal Appam.Bukan apam yang malam tadi ok.Ops.Korang pernah makan Appam? Aku hari ni kira kali kedua makan Appam.Hari ni, aku pergi dating breakfast ngan my hubby kat Syed Seksyen Ti*ga.Aku order Appam.Kak Long aku yang ajar hari tu :) Appam ni dicicah dengan santan.Syok jugak.Siapa berminat boleh cuba yer,rasa dia macam lempeng kelapa cuma tadak kelapa ajer.


Harga : RM 1.30 tak silap :P
Inilah Appam.menggiurkan bukan?Biasa kedai mamak memang ada.


Ini event semalam.Topik talk tadak la boring sangat sebab ada kena mengena dengan apa yang aku buat kat ofiz ni.Tapi yang tak syoknya, lucky draw satu pun tak dapat kat aku neh.Goodies bag pun tak berapa nak best la tahun ni.Tapi yang bestnya, aku menang hadiah saguhati reka tagline produk terbaru Lotus. Lotus Knows.

Tagline aku : Lotus Knows Your Needs In Single Click!


Dapat la t-shirt dan pen drive 4GB :) I'm so lucky!Kan?


Biasalah bathroomblogger kan :) Aku dah buat belog untuk kerja tak berfaedah ini.Hahahaha.Do visit Here :)

p.s: 
Ngeri btol pagi tadi.Tengok kemalangan di depan mata.Student UiTM dirempuh sebuah kereta Honda yang melanggar lampu isyarat!Betul-betul pintu belakang UiTM tuh.Ngeri.Tak sanggup nak tengok budak yang kena langgar.My hubby cakap budak tu selamat.Aku ingat pecah kepala ker haper..Memang kuat btol!



p.s :

Jangan lupa esok Earth Hour! 8.30-9.30 p.m.

Tweet : EHM2010


p.s:

Dapat Award dari temp.houswife


2. Pass this award to 15 other bloggers you've recently discovered and think are fantastic:

Semua fantastic macam mana?Aku bagi kat Top 15 commentors belog aku bulan ini laa yer :)

  1. Elyn 
  2. || NaFiRaa || 
  3. Kancilbiru 
  4. Sharinginfoz 
  5. Liza 
  6. yatie chomeyl 
  7. zh-ena 
  8. mummy_adam 
  9. sujaihah 
  10. LiAnA 
  11. Eyriqazz 
  12. haslina 
  13. Farah 
  14. lin muhamad 
3. Contact them and tell them that they've won the award.
Sila amik yer award nyer :)
4. State 7 things about yourself:

7? 700 pun aku boleh state neh.hahahaha.

1.Aku adalah isteri orang.2.Aku adalah emak orang.3.Aku adalah suka memasak.4.Aku adalah suka membelog.5.Aku adalah seorang programmer cabuk.6.Aku adalah perempuan tunggal didalam keluarga.7.Birthday aku adalah pada 6.9.Sila bagi hadiah :)


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, March 25, 2010

Live from One World Hotel


Haih! Dah kurang popular belog aku ni sejak aku kena denggi.My Nuha dah amik kepopularitiannya.Buffered Earnings untuk belog aku langsung tadak minggu nih.Heran!huhuhuhu. Hari ni aku sedang bersiaran dari One World Hotel [OK, tipu! Ini adalah entry auto publish ]

Bayangkan aku  sedang menikmati makanan yang lazat-lazat instead of dengar talk yang tak best OK!

Bayangkan aku dapat banyak goodies OK !

Kerna Aku sedang menghadiri event Lotusphere Comes To You 2010.Tahun lepas kena tinggal kat ofiz sebab tadak orang nak standby kat ofiz.Tahun ni , semua orang dapat pergi.Hehehe

        Dear Cik [Nama Haku Disini],

p/s: Cik??? Saya Puan OK!
       
        Your registration to “Lotusphere Comes To You 2010” has been received.
        
        Details of participant:-
        
Full Name        : [Nama Haku Disini]
Company Name        : Universiti yadda yadda yadda
        
        Please be reminded of the following event details
        
Date        : 25th March 2010, Thursday
        
Venue        : Ruby Ballroom, Lobby Level, One World Hotel
         First Avenue, Bandar Utama City Centre
        47800 Petaling Jaya
       
Time        : 9.30 a.m. – 5: 15 p.m.
           (Registration starts at 8.30 a.m.)
       
        *Kindly bring along Two (2) of your business cards for registration purposes.
        *For event agenda, please login to :
        http://www-01.ibm.com/software/my/lotus/lcty/agenda.html



p/s: Business cards buat sendirik jer.Gigih!Tapi hasilnya adalah terbaik dari ladang punya.Biasa kalo nak dapat free gift, kena bagi business card.Hampeh!
Sesiapa nak order business card ngan aku, email aku untuk quotation .Hahahaha. [OK, ini tipu :P]


 Kepada Raa, sorry, tak sempat nak pos hadiah ko hari ni sebab ada event.So esok aku pos ok.Harap hadiah tidak hilang lagi! Kalau hilang jugak lepas ni, kiranya tak dapat hadiah dah la.Hahahaha.Jahat tak?

p/s : Yang gelang kecik tu untuk my Anis ok! Jangan amik dua-dua.Yang lain tu, untuk mak nyer lah.Hope suka!


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, March 24, 2010

Main campak2 ala-ala Jamie Oliver

Semalam adalah MC sebab buat follow up check up dengan doc pakar pasal denggi aku nih la.Doc cakap semua dah OK.Tapi yang lenguh-lenguh badan dan pening-pening lalat yang duk ada tu, lambat sket baiknya.Untuk cepat baik, doc suh bersenam.[aku ngan doc sama-sama gelak lepas doc cakap suh bersenam.Doc ni memang tau2 jer aku kurang bersenam] Benci tau! Weh, berat badan aku back to normal.WTF!



My hubby suggest, kitorang beli basikal untuk exercise dalam rumah.Since kitorang ni kan rajin orangnya.Pagi-pagi Ahad tu lebih selesa membuta :p Tapi hari ni, masa keluar simpang lepas antar my Nuha, aku terlanggar kereta orang di bahagian sisi, dan plate kereta aku patah sket tapi masih ada skru dan calar kat depan.My hubby suh aku tanggung segala pembaik pulih.Hari tu cakap redha.Skang dah tak redha ke haper ni?hahaha What The Gdiks , nape ko lembab sangat bawak kereta di pagi2 yang sibuk ni.Tak pasal2 calar kereta ko! Ampun!!!Ampun!!! So, basikal untuk exercise ni saper nak belikan untuk aku?hahahaha

Hari tu, nak makan masam-masam ajer.Ibu mengandung jer suka masam-masam tapi orang yang baik dari denggi pun macam tu jugak tau!!Dua hari berturut-turut, aku buat kerabu epal udang dan sotong!



Pastu semalam, dah dapat MC, duk rumah tak tahu nak masak apa, aku buat spageti campak-campak tapi guna mee lidi!Melekat ke dinding.My nuha pun suka! hahaha


Pagi ni, masa aku bersiap-siap nak pergi keja, pakai tudung merelip sket, tetiba ada suara kecik menyapa,

Mimi Cantik!!!!!!

p/s: Mimi = Ummi lah yer :) sesuka hati dia jer nak panggil Mimi ke, mama ke, meimei  ke, mak ke :P


Hahahahaha.Gelak besar aku! Dah besar anak aku neh.Dah pandai puji orang. Sebenarnya sebelum tu aku puji dia , Nuha Cantik dan muka dia bersinar-sinar kena puji.Aku cakap dia cantik bila aku ikatkan dia rambut, tu dia nak puji balik aku lah.So sweet !

Makan pun tak nak orang suap dah skang ni!


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, March 22, 2010

Tekak ini terasa sungguh mat sallehnya..

Hari tu, cakap kat my hubby, kalo buleh keluar hospital [tak abes lagi isu hospital ni], aku cakap aku nak makan pizza lepas gaji. Tapi memandangkan poket masih tebal, hujung minggu hari tu, aku belanja semua orang makan pizza!

Lokasi kejadian : Pizza Hut JJ AU2

 Menu :Regular Beef Chunky loaded pizza [pizza baru tu, boleh tahan rasanya], Large Super Supreme, Large Hut Platter, Chicken Meatballs, Tuna Rolls, Asam Boi Fizz, Milo, Ice Lemon Tea, Chocolate ice cream

Harga : RM100++

Layan mata pagi-pagi :) Jangan marah naa..



Punyalah banyak empat orang makan.Last sekali tak abes, tapau buat bfast esoknya plak.hehehe.Tak ker mat salleh tekak ni, siang malam makan pizza :P hehehe.

Lepas makan pizza, kononya nak gi karaoke kat Song Box kat JJ tuh.Sekali cuma buleh masuk 3 orang jer satu bilik untuk Rm11/Jam.Takkan aku ngan anak aku duk luar kan.Nak asing-asing bilik karaoke tak syok pulak.Nanti tak tahu la plak suara saper paling sumbang menyanyi.Bilik untuk 4 orang plak, charge nya RM20 sekepala/Jam.Kepala hotak ko! Baik karaoke di rumah.Last-last masuk kedai VCD, beli Adnan Sempit.Layan dengan set home theater Long yang baru! hehehe.


Lawak jugak cerita ni.Aku buleh kasi 8/10.

Hari ni patutnya ada follow up check up pasal denggi hari tu, tapi hari ni kena attend kursus, aku nak tunda esok.Harap-harap esok dapat MC sebab aku nak bermalas-malasan kat rumah ngan my nuha.hehehe


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, March 19, 2010

Aku mengidam nak makan pulut ikan kering

Sejak keluar hospital ni, anak tekak ni macam lain macam jer.Malam tadi, teringin nak makan kuey teow kung fu tapi sedih sebab tak kena langsung dengan anak tekak ni dia punya rasa even makan kat my favourite makan spot! Restoren Shid Seafood lah kan.[Alasan malas memasak ke?]

Malam tadi, cakap kat my hubby, esok pagi rasa nak makan pulut kelapa with ikan kering.Dulu macam ternampak-nampak kat Restoren Molek, Seksyen 7 tuh.Since hari ni, my hubby tak keja sebab kena follow up check up kes dengginya hari tu, me pun bermanja-manja lah dengannya dan pujuk bfast dengan me today! hehehe.

My hubby setuju! Yeay for me! Lepas punch card, kami pergi makan kat Molek , Seksyen 7.Lucky me, sebab memang ada pulut ikan kering kat situ.Walaupun tak sama macam mak me yang buat tapi atleast merasa jugak lah.Kurang gula laa itu kelapa parut.


 Pulut kelapa with ikan kering.

Dan semalam jugak, me terasa nak makan sagu kelapa atau kat terengganu dipanggil Bronok.Hari ni, dapat makan jugak!Yeay for me lagi. Tak payah me belek-belek tenung resepi sagu kelapa tu lagi, lagipun me nak makan satu keping jer, tak kan nak buat seloyang kan? My hubby rasanya tak berapa suka kuih nih :)


Sagu kelapa for me dan sardin roll for my hubby

Hari ni tetiba rasa nak makan pasta carbonara mushroom yang prego tin biru nih.Padahal tak pernah buat sendirik lagi guna tin biru ni.Rasa melekat-lekat btol kat mulut nih.huhuhuhu.My hubby lak tak makan pasta or spagetti ni..So ada sesiapa nak makan, aku masak!!

pic adalah google semata2.


Menggiurkan bukan?pic adalah google semata2.

Jangan buat spekulasi yer, mengidam tak semestinya my nuha nak dapat adik lagi.hihihihi.Walaupun lately, dia suka laa geget ibu jari kaki! hishhhh!

* Apa kaitan ntah antara geget ibu jari kaki dengan nak dapat adik, sampai skang aku masih terfikir-fikir ketidaklogikannya :p



1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:





Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, March 18, 2010

Selamat Tinggal

Hari ni, rasa macam tadak mood lagi nak mula kerja.Bayangkan, duk hospital seminggu dan balik rumah dapat lak MC 2 hari.Heaven btol rupanya tak keja nih kan?Tiba-tiba rasa nak tukar azam.Azam tahun ni, adalah ingin menjadi suri rumah sepenuh masa, boleh ker Sayang?hahahaha.My hubby paling gembira kot sebab mesti dapat balik Terengganu bila aku menjadi suri rumah sepenuh masa.Lepas tu, keluar cerita Desperate Housewives :P Tak kosser mak!Aku masih sayang-chenta-kasih sama ini kelija maa...A Full Time Programmer :)

 Apapun, aku sedang membiasakan diri untuk menjadi pekerja cemerlang kembali.Hahaha.Konon!

Sedang membiasakan diri untuk mengalihkan tangan kiri tanpa rasa tersekat.Seminggu ko wayar air tu menjadi separuh dari diri aku.Nak berak, nak kencing, nak solat, nak makan, wayar air tu aku angkut ke hulur ke hilir.


Sedang membiasakan diri untuk makan hasil masakan sendirik.Seminggu ko makan orang hantar sampai ke tilam.Main order2 jer menu yang ada tanpa berfikir panjang nak masak apa hari ni.



Sedang membiasakan diri untuk tidak malas-malas dan merenung coding-coding setelah seminggu bermalas-malasan di atas katil tanpa sekatan mahupun halangan.Tanpa punch card dan traffic jam jugak! Seb baik minggu ni cuti sekolah!


Sedang membiasakan diri untuk menjemput dan menghantar anak ke rumah pengasuh setelah seminggu tanggungjawab diabaikan seratus peratus! Duhai anak, hari-hari Ummi merinduimu tanpa terlupa sesaat pun walaupun Ummi sedang bermalas-malasan diatas katil dengan Abahmu..hikss..



Sedang membiasakan diri dengan keadaan diri yang kurus..hahahahaha.Keji!!! Baru turun 2 kilo nak kecoh!

Selamat Tinggal Aedes!Aku benci ko!Ko jangan gatal-gatal nak geget dan keluarga aku lagi!!

Terima kasih kepada semua yang tak putus2 berdoa dan berharap aku dan my hubby cepat sembuh!!

Terima kasih semua!!


 Kesan tusukan jarum pada tangan masih belum hilang lagi!

Platlet hari terakhir: 154
Teruja btol dapat balik , terus kemas beg!Terima kasih kepada kakitangan DE*MC yang bertugas sepanjang aku dan my hubby kat wad tu! :)



1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:





Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, March 11, 2010

Nyamuk Aedes Kata Kami Insan Terpilih?

Mesti ramai yang tercari-cari dimana aku kan?Hahahaha.Poyo!Sebenarnya aku pergi honeymoon ngan my hubby.My Nuha terpaksa la kami tinggalkan dirumah pengasuh.Kejam bukan?bukan. hahahaha

Tapi heran, tempat honeymoon ni ada benteng la!!! Katil plak asing-asing walau bilik yang sama.Aircond dah ada tapi sejuk menggigil sorang-sorang jugak atas katil!!!Bayar mahal plak tu!


Hahaha.Poyo!Kami kena masuk wad di DE*MC sebab demam denggi!Aduhai..berkampung la laki bini disini :P Semoga ianya mampu menghapus dosa-dosa kecil kami.Insya Allah.Penyakit penghapus dosa kan?Terima Kasihlah nyamuk aedes.Tau yer aku banyak dosa!!

Rutin harian, kena amik darah sampai kadang-kadang 2-3 kali.Tu tak termasuk yang tak jumpa line....Selain tu, 6 botol air sehari terpaksa dimasukkan!Hazab!Nak berak pun bayar wayar air!


Walaupun menggiurkan, tu jer mampu ditelan...Ni menu malam pertama..


Ni menu tengah hari kedua..selepas makan..sayur jer aku leh telan.mabuk mengalahkan orang morning sickness.

Sup ketam! Rm19 sekilo konon dapat menyembuhkan demam denggi..makan jangan tak makan!

Terima kasih kepada yang sudi melawat yer, Niza, Cik Nor, Kak Ros, Sharina,Kak Ema, Anz, Hafidz, Abang Rizal dan ofizmate my hubby..


Bacaan platlet aku hari ini:30
Normal 150 keatas.

Doakan platlet aku cepat naik dan boleh la aku balik umah!Ok la.Need to go!Jap lagi doc nak datang periksa aku!!


DOAKAN KAMI CEPAT SEMBUH!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, March 05, 2010

TheHoneybunch 2010 Giveaway #1 : Best Birthday Ever!

Sebagai pembuka tirai 2010, Hanz &  family dengan sukacitanya merasmikan satu lagi giveaway dari TheHoneybunch.Sempena nak menyambut ulangtahun ke-6, anak sulung nya, hubby Hanz, nak buat giveaway bergambar lak kali ni.


Ni gambar yang aku pertaruhkan .


Birthday my Nuha sebenarnya disambut dua kali tahun lepas. Sekali disambut di kampung halaman aku dan hubby iaitu dirumah mak mertua aku pada 30 September 2009.Tapi hari ni nak cerita pasal sambutan yang disambut di Shah Alam [bukan nama tempat sebenar].

Nama : Nur Nuha Humayra
 Tarikh Sambutan:9 Ogos 2009 (AHAD)
Tarikh Lahir : 2 Ogos 2008

Yang tak dapat dilupakan masa sesi potong kek tu, nuha boleh nak sentuh api lilin pada kek.Semua orang menjerit serentak masa tuh.Sungguh tak dapat dilupakan.Seb baik tak kena api tangan yang comel tu.Lagi unik, kitorang siap buat giant bday card, idea Ayah Long Nuha utk tatapan Nuha 4-5 years lagik .Wishes dari tetamu yang hadir .Untuk jimatkan kos[kedekut punya pasal] , aku masak pada sambutan birthday my Nuha tu. Terima kasih kepada my hubby sebab buatkan wording kat wall of fame masa birthday my Nuha tu:) [ni kedekut jugak ker?:P] dan gantung semua belon..Belon tu  aku yang pam kan :) [nak jugak credit tuh]

Menu yang aku masak hari tu :-

Nasi Putih
Ayam Sambal a.k.a Ayam Masak Merah
Sambal Belacan Mangga Muda
Acar Timun Carrot
Air Sirap Selasih
Pisang
Anggur
Puding (door gift)
Chupa Chups (door gift)
Kek aku beli jer since tak pandai kan :) from secret recipe.

Tips : Utk party kecil2an, kalo rajin buat sendirik jer makanan dan hiasan dinding tu...jimat laa sket di musim2 gawat ni[ker dah tak gawat erk?]..hikss..tapi kalo tak pandai masak, baik jangan laa kan, kang ada yang sakit perut..harap2 tadak laa yang sakit perut makan masakan aku dulu tu..hahaha :P

Nak Join? KLIK SINI . Due Date : 15 Mac 2010! Apa tunggu lagi kawan-kawan???
Proudly sponsored by:



1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, March 04, 2010

Kelate tu gapo?

Kelate tu adalah sebuah negeri di pantai timur.Nama betul Kelantan.Dalam loghat kelantan disebut Kelate.Faham? Tak faham sudah! montot terbelah![ayat Tiara-copy sket yer tuan tanah.hahahaha. larikss]Ini adalah sambungan atau kesinambungan entry INI. [Sila baca dulu entry ni ]

Sebagai seorang bathroom blogger yang tegar, harus ada bergambar dalam jamban KLIA dan Pengkalan Chepa nyer airport.Harus! hahaha.Sampai-sampai airport asyik nak kencing jer Niza nih.hahahaha.Keji !


Lepas tu, driver uitm KB bawak kami ke Restoren Yati Ayam Percik 2.Tengok kat dinding, tahap kebersihan A ko.Kata driver tu, hotel sekitar tu pun amik Ayam Percik kat kedai ni tau! Kalo dia bohong, aku bohong korang sekali la.lalalala.Ironinya, awek yang duk meja sebelah tu sama flight ngan kami tadi.Memang famous la kat sini kan? :P

Sila tahan nafsu sekarang!!!!![Ini adalah berbentuk amaran kepada ibu-ibu mengandung dan mempunyai kalori tinggi dalam badan.hahahaha.Opss!]


Mempersembahkan, Ayam Percik.RM4.50 seketul.Sedap dan puas hati!!


Enak dimakan bersama nasi kerabu.RM1.80 tak silap.Sedap dan lazat hingga menjilat daun pisang ko!

Jus Naga a.k.a Dragon fruit, bukan Naga minum tapi aku yang minum!hahaha.RM3 tak silap.

 Lepas tu, kami dihantar ke hotel untuk melayan mata setelah perut kenyang.Hahahaha.Hotel yang sama masa kali pertama aku datang dulu. Ridel Hotel.Ok la biliknya.Twin bed macam ni baru seratus lebih semalam.Ok laa free , tak yah bayar kan :) Toilet pun siap ada heater, apa lagi korang nak?TV pun pasang asteruk.

 Baru perasan konsep hotel Ridel ni ala-ala tema ikan gitu..hahahaha

Disambut dengan welcome drink.Air apa ntah, pahit semacam jer :p

Sesudah bermanja-manja di bilik hotel dengan Niza, hahahaha.Bakal adik ipar aku datang jemput untuk menjadi pemandu pelancong yang tak bergaji untuk kami.Dia bawak kami ke Cerana Villa Resort dan Medan Ikan Bakar.Yang specialnya, atas air ko kami makan.Sungai kelantan beb!! Terbuai-buai kami makan.Perghhh mana nak cari kat KL?


Menu : Kuey Teow Kung fu yang aku ngan Niza makan, Sotong Celup Tepung , Mihun Tomyam(my SIL) , popia goreng dan Teh o ais laici.Not bad la food dia tp mahal sket aku rasa! RM40++ untuk 3 orang makan.


Lepas makan, ke wakaf Yeh Yeh...eh silap, wakaf Che Yeh yang ala-ala uptown laa kat Shah Alam nih.Semua barang made in golok/rantau panjang tak silap aku :P Aku pun rembat la yang mana berkenan di hati kan.key chain Arsenal tu mestilah untuk my laling :P

Setelah abes mengajar guna sistem  kepada staf UiTM KB, kami gi Pasar Siti Khadijah beli buah tangan , sambung lagi ko!ada lagi yang tak terbeli malam tadi kat wakaf che yeh tu.
Korang perasan tak? Aktiviti utama cuma sekejap jer, tapi yang sampingan tu banyak!hahaha.Tu lah kelebihannya kalo keja gomen.Lariksssssss!!!

Ok la, aku sudahi Melawat Kelantan 2010 ni dengan satu set hidangan KFC yang terbaru dipasaran iaitu Shrimp Hearties Combo B RM 11.50! Ke aku yang lama tak makan KFC?Ni makan sebelum naik flight malam bertolak balik ke KLIA.


Ad, tiket warna warni boleh dapat di airport KB sebab dia tak de self check in machine.Hihihihi.Korang perasan ada karpet kuning tepi flight tu? Aku curik amik gambar ni dari KFC.Masa tu MB Kelantan dan exco kerajaan negeri tengah tunggu ketibaan Sultan Kelantan tak silap aku lah.

Pastu dapat hadiah dari UiTM KB.Terima Kasih semua!!!! Dulu bagi kain, sekarang kain lagi.Sutera lagi. :) Jimat budget raya.Yang tahun lepas pun baru pegi jahit hari tu :)


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer