Monday, February 08, 2010

Hadiah Hari Lahir Siti Nurhaliza Tahun Depan?

Maaflah, memang tiada hadiah hari lahir Siti Nurhaliza dalam belog ini untuk tahun depan.Sila cuba lagi tahun depan, kot-kot ada kan.hehehehe.

Hari tu, my hubby tanya aku, nak Black Berry ker nak microwave oven?Tapi aku gatal cakap nak microwave.Tapi my hubby tetap belikan BleckBerry tapi bukan untuk me tapi untuk my Nuha la, sila baca DISINI.Larikss..

Akhirnya microwave oven ini adalah hak milik aku.TQ my dear hubby.Muashhhh 108 kali! Nape ada lebih 8 kali.CNY kan selalu dikaitkan dengan 8 :) amik ong!hahahaha.


Tips untuk memilih Microwave


1. Ketahui bajet anda suami anda!
2. Ketahui kat mana nak letak microwave tu. Ukur dulu tempat yang nak letak tu, kang terbeli microwave yang besar gabak, tak der ruang plak nak letak .hahaha

3. Kalo nak jimat, beli la time sales dan yang paling syok, kalo tiada member kad kedai elektrik seperti Seng Heng tu(Sen Q) , sila la pinjam dengan kawan-kawan yang ada.TQ kak Ema yer :) jimat RM10 malam tu.hehehe


Dah beli microvawe tu patutnya tiap2 malam makan ikan masak stim la kan?hahahahaha.Tadak maknanya!! Weekend hari tu just panaskan akok [from terengganu ko!] dan petang semalam aku masak mee segera guna menatang tuh. Hahahaha.Anak pegang pun dah risau sebab aku letak microwave tu atas meja kat dapur tapi meja tu rendah plak.Senang plak anak dara tu buat main macam laci kabinet dapur aku tu!!Calar kang nak!!hahaha.

Kata my hubby, ini adalah hadiah bday aku in advance!! Huhuhu. Nasib baik ada lagi hari-hari lain yang perlu disambut , iaitu Hari tanggal pusat , Hari pertama jalan, Hari pertama tumbuh gigi dan Hari Pertama Malam Pertama .Opss!!

p/s:

Tidak dapat menjengah belog kawan-kawan pada minggu lepas adalah sangat tidak heaven walaupun my bosses semua tiada di ofiz [heaven] .Ini adalah disebabkan kesengalan network di ofiz yang menggunakan TM Net .Masa tu perasaan aku, Oh, how I miss my berokband!!! Yer, saya update belog di ofiz pada waktu senggang :) atau sebelum memulakan kerja! Sebab rasanya kalo tak menulis sesuatu , rasa macam tak lengkap hari-hari aku.Poyo!! [dan secara tidak langsung tiada duit nuffnang utk aku :P]


p/s:

Sesiapa yang tinggalkan aku terkontang konting sorang2 kat ofiz selama 2 hari hari tu dengan ucapan "Pergi Langkawi tu jangan lupa coklat nya yer nyahhh .Hari ni harap-harap ada yer..!!"

p/s:

Hari Jumaat aku bangun lewat dan lebih malang kereta buat hal di tengah-tengah jalan dan menjadikan aku tidak pergi kerja terus.
Hari ni kereta masih tak siap-siap.Timing belt putus ko!
4 hari laa bersadai kat bengkel.Harap-harap esok boleh keluar la Cinta Bersulam Rinduku tuh..
Hari ni,terpaksa turun ke ofiz pukul 630 dengan merempit bersama my Nuha dengan perempit terhandal,my hubby la.hihhihi.Ini laa dikatakan, "Susah senang diharungi bersama ".


p/s:

Tahniah kepada Yati & Bami (my kazen) atas kelahiran puteri mujahidah comel di bumi Jepun tu:)



Photo Albums at WiddlyTinks.com
Scrapbooking Ideas Photo Tinks by WiddlyTinks.com


p/s: Akhirnya, dapat jugak ole-ole dari Langkawi...


Tq Ad.





Tq Sharina a.k.a my boz :)


1st Makhluk Tuhan Paling Sexy Komen Semalam:




13 Comments:

  1. wooo bleh masak apa2 kat kami guna microwave...

    ReplyDelete
  2. lepasnie aci main panaskan je lah ek.
    mudah dan cepat.hehee..

    ReplyDelete
  3. Cun seyh puteri mujahidah bami~
    ^_^
    baby girl tuh~
    muka sbutir BAMI...
    Kak elis bile lg nak bg baby kat POK TA?

    ReplyDelete
  4. mak aihh..banyaknye p/s ko eliss :)

    Aku pun tgh menunggu utk dapat microwave ni..dh lama minta tapi alasan dia tetap sama..tunggu masuk umah baru..huhuhu

    ReplyDelete
  5. banyak betul PS ko ekekeke......

    ReplyDelete
  6. anak main drawer kat dapur? Ohhh... hari2 aku berperang dgn Iman. Habes sudu aku hilang. Selamba amik senduk2 aku buat kayu stick dan ketuk2 buat macam drum. Bising betol.

    Hmmm aku takde microwave. Ada oven je. Takde space nak letak microwave :( Haaa... jom, cari rumah teres jom.

    ReplyDelete
  7. eliss,
    aku penah terbaca jgn panaskan air guna microwave(msk maggi tu pun kira sama gakla kot),bhy..1 sbb penyebab kanser ke ape ntah tapi tak igt dlm artikel mana..just nk bgtaula.

    ReplyDelete
  8. hehehehe masak meggi pun guna microwave tak pernah try lak

    ReplyDelete
  9. Kancilbiru, nak masak air boleh?hahahaha.

    zuris, ya btol! itu adalah impian ku.hahahaha

    ainhamzah, tuh laa ..sebijik.me? another 3 years maybe.hehehe

    mrsharis, hahaha.sajer gatal letak byk p/s.ko pujuk2 belai2 sket.hahaha.larikss

    Elyn, hahaha.mcm aper ntah kang?

    Wafaa, tu la..penat bersilat last2 buat dek jer..
    rumah teres?jom jom!

    lin, yer ker.x per, me mkn utk me sorang jer hr tu, pasni x buat dah.

    didi, better dont try mcm lin ckp tu.

    ReplyDelete
  10. wah...dapat hadiah bday in advance :)
    microwave tu sejibik yg ada kat dapur sy ni, hadiah kawen..tp tulah..guna wat pns2kan lauk je. tu pon bleh kira berapa kali.
    bab main bukak2 pintu dia tu, Nuha yg kat sini pun sama...

    kot ada resipi best leh msk guna microwave tu share lah ek...

    ReplyDelete
  11. bestnye!! senang nak panaskan makanan time bulan pose nanti kan..:)

    ReplyDelete
  12. hehehheh kalau ke langkawi, coklat2 tu dah menjadi kewajipan untuk beli kan? hehehhehehe

    ReplyDelete
  13. paling suka hersheys, bestnya..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)