Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, October 30, 2009

Sepi aku benci

Malam tadi, my hubby terpaksa OT sebab loji dier shutdown..owh, bukan mudah macam shutdown pc..berkampung laa dier kat dalam hutan tuh..live my hubby dari sana, katanya siap banjir-banjir bagai dan ada reporter datang.. fuhh..dahsyat bukan..

So malam tadi, aku duk ngan my Nuha jer la..risau jugak sejak dua menjak ni..lepas kes curi sport rim hari tu , ada plak kes pecah rumah minggu lepas masa hujan lebat...aku siap sendal kerusi lagi kat pintu utama dan kunci pintu bilik tido..punyalah menjaga keselamatan penakut...

Malam tadi adalah malas memasak nasi..(yer laa, makan sorang-sorang jer) lepas berjaya put my nuha to sleep dalam kul 10 macam tu(tu pun lepas dier merajuk aku tak bagi dier main) , baru laa aku dapat mandi, dan buat jemput2 malas..nape namanya ada malas? sebab taruk bawang, cili, garam dan ikan bilis ..goreng...sungguh malas kan sesuwai sangat ngan nama dier..sambil melayan cinta hantu , wtf btol..meremang jugak bulu roman picisan yang macam benggali jual karpet ni  selalu, layan ngan my hubby kan, tak rasa seram sangat...beroks btol...nyesal weh aku tengok...tower 13, kalo berani tengok la...





makan jemput2 malas ngan air teh, memang syiokkk habes :)

Next week, aku nak buat contest..saper nak join angkat tangan? contest macam mana pilihan korang? sila jawab survey kat sebelah yer(merah lagi suh korang nampak)...sesaper lagik nak jadik sponsor dialu2kan...the more the merrier kan hadiahnya?

setakat ni, ada 5 barang laa sebagai hadiahnya..1 jer hadiah(Grand Prize jer) ..kesian kan..hehehe..harap-harap aku ada menang apa-apa hadiah yang boleh aku let go kan..so doakan aku menang apa-apa hadiah..Kalo korang perasan, kat Place Your Link Here dah berganjak setapak dan diganti dengan MY HEALTHY STORE .Tu laa main sponsor untuk contest yang akan datang :) TQ banyak -banyak yer Elyn :) so rajin laa klik-klik kesana yer :) kalo berminat dengan produk DCL...


 p/s: hari ni, kami warga unit pengurusan aplikasi pejabat, web, email akan berpindah ke ofiz baru di tingkat e*nam..horayyyyyyyyyyy...tapi sedih, tempatnya sempit skit dan open air sangat...update later bout that..sayonara tingkat li*ma..

p/s: hari ni, niza pindah umah baru :) selamat berpindah rumah yer pn niza dan jangan lupa house warming :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 29, 2009

Hebat ker kalo ada ramai follower?

Mesti laa hebat kan..kalo bukan secara paksaan laa..maksud aku secara paksaan adalah, sila jadik follower aku kalo nak masuk contest aku..hahahaha...so sila jadik follower aku sekarang, sebab mungkin contest aku hanya untuk follower aku sampai follower yang seramai 76 orang ini sahaja...hahahahahahahahaahahahaha

Alhamdulillah, aku dah ada orang nak sponsor hadiah gituh untuk contest tapi masih berfikir nak buat contest aper yer...saper mau lagi sponsor dialu-alukan..aku pun kesian jugak kalo dapat hadiah ciput tapi kena buat banyak menda kan...contohnya nak kena buat slogan menggunakan sejuta patah perkataan, sit up 1000 kali, makan durian selama 44 hari 44 malam,kurangkan berat 20 kilo dalam masa seminggu, baru leh join contest ni, tup tup hadiah berupa basikal roda tiga...tapi miniatur punya..tak berbaloi baloi langsung kan...

semalam, ada seorang mummy tanya aku (raa, memang nama sebenar) , follower ngan blog list tu sama ka?? no no.. the BIG no disitu..tidak sama wahai kawan-kawan yang dirahmati sekalian...

What is Following?Do you have a favorite blog and want to let the author and readers know that you are a fan? Well now you can do that and more with the Blogger Following feature! You can even keep track of the blogs you follow via your Reading List on the Blogger dashboard.


Macam mana nak follow blog orang tu?

cara paling mudah adalah, kalo dier ada widget Follower kat sidebar diorang , klik jer button Follow dan korang secara automatiknya adalah mem'follow' blog orang tu...tapi bleh pilih nak follow (private) ni aku tak suka laa korang sebab aku tak leh nak follow blog korang balik atau the best options is follow publicly(secara awam kot melayu nyer)...tapi kalo sales blog, kalo nak exchange link, sila laa tinggal komen..sebab aku ni, jarang sangat beli online so tak berapa nak follow laa..hihihi



nape aku kate blog list dan blog yang kiter follow adalah tidak sama? kerana, masa kiter add kat blog list kiter, kita akan diberi pilihan samada nak add blog list melalui link yang kiter follow, atau taip URL



so, berbeza kan? list aku tu, adalah blog yang aku follow dan blog yang orang follow aku..(kadang-kadang lambat update sebab dasar femalas, kalo ada tertinggal, jerit ajer kat shoutbox (baru pasang semalam) tu yer untuk bertukar link) jangan kedekut link kan...kata seorang blogger tegar, rujuk sini...so rajin2 laa letak link blogger yang kiter follow dan orang follow tu..belasah laa i follow you , you follow ai pun kan..walaupun korang tak nak follow pun, atleast ada jugak link dier kat tepi side bar tu kan...tambah hits orang nak ziarah blog dier...sharing is caring kan...

tapi kalo benci benci sangat tak nak follow orang tu, atau menyampah sebab dapat hadiah ciput kan masa contest blog orang tu, korang stop laa follow blog orang tu kan..apa susah...

macam mana nak stop follow?? pegi blog yang kiter menyampah tu, dan klik segitiga tepi options dan pilih site setting.






ni bukan blog yang aku menyampah ok...aku tak remove pun :) ni contoh.. Klik laa butang stop following this site..

cara kedua adalah, gi kat reading list korang dan pilih butang manage..




bila butang manage tu di klik, macam ni rupanya dan korang leh klik kat setting dan pilih stop following this site sama macam kat atas jugak...

tapi kalo korang rasa, korang tak nak orang follow blog korang, korang boleh pilih untuk stopkan diorang dari baca dengan cara remove jer laa diorang dan privatekan blog..oh mudahnya.....hahaha



gi kat dashboard tu, then klik kat followers tu...

pastu klik laa Block this user..setakat ni aku tadak laa pulak nak block user dari follow blog aku kan..tak kisah laa..kalo nak meniaga ke..

How to grow your audience with Following

The Followers widget is a great tool to help you grow your blog's audience. Readers often visit a blog and enjoy it but fail to return. With the followers widget you can get all readers to return and become a fan. We highly recommend that you write a post about your followers widget and encourage all readers to become a follower. Additionally you should put your followers widget at the top of your sidebar so more readers will notice it. Many readers ignore sidebar items so by writing a post about your followers widget and moving the widget to the top of your sidebar, you will inevitably grow your audience.





Kalo nak tahu pasal tutorial nak register nuffnang, leh tengok kat blog Viruspadu kat SINI...

tak pun terjah jer blog nuffnang ha kat  SINI...(register terus)

p/s: terima kasih raa sebab bagi idea aku nak tulis blog hari ni..hahaha kiter terjah....lalalalaala terjah...terjah... (nyanyi macam program terjah abang rambut ketakkk)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 28, 2009

V6 For Sale

Khidmat Masyarakat ini dibawakan percuma kepada anda.


Tip top condition
tahun 2002 (original V6 Engine)
CD player +cassette player (2 in 1)
RM 43K (negotiable/bleh runding)
XXX 9686 

Berminat/ Interested? Email him at norisdarmadi [dot] mokhtar [at] citi [dot] com



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Apa yang ko merepek ni syaitonnnnn??

Apa yang ko merepek ni syaitonnnnn?? macam citer P-Ramlee pulak..huhuhu..dua tiga menjak ni, kepala hotak aku pun dah tarak btol ma..asyik merepek meraban jer dalam blog..yer Farah,biasa yang aku merepek tu, biasa aku labelkan sebagai contest...hikss :) so, kalo korang nampak entry yang pelik2 tapi benar tu seperti DI SINI , DI SINI, DI SINI, DI SINI,DI SINI semuanya adalah tujuan contest semata-mata...

wah, FREE nyer ko Eliss? tadak kerja ker buat kat ofiz?

Aku datang ofiz aku buat kerja aku dan Alhamdulillah, siap ok...time aku bosan tahap gaban tu aku enroll laa contest yang menawarkan hadiah lumayan kan...hihihi

Dan, Alhamdulillah, semalam, aku menang FREE HEADER (saper nak bagi kan? ) dalam contest oleh JIJI seperti yang diumumkan  DISINI :)
tak sabar nak tunggu header baru tu..nak tempek kat blog masakan aku tu..kira blog aku laa tu..situ bukan sahaja info berkaitan masakan, apa saja info yang menarik tertarik ko memang debom aku letak...

Blog masakan/info -> KLIK DI SINI
saper2 yang nak letak iklan, email ajer kat aku elissmie [at] gmail [dot] com for FREE ok !





Alhamdulillah, dah dapat buffered earnings kat Nuffnang..mesti berkat penat lelah korang baca entry yang merepek-repek meraban kat blog aku yang hina dina ini...

berlagak nak mampus ko eliss?

bukan berlagak , tapi kebahagian harus dikongsi bersama kan..Insya Allah, nanti bila mak cik dah kayo, makcik akan ingat asal usul mak cik...hahahaahahahahahaha...(sila muntah sekarang) dan bila mak cik kayo, sebab tak dak orang nak sponsor hadiah untuk contest, so mak cik buat time mak cik kayo jer laa..so doakan laa cepat sket mak cik kayo yer..gaji bulan depan 25hb..tapi bulan ni punya gaji dah abes ni..macam mana? mati den...

aku nak pegi bfast dulu laa...chow
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 27, 2009

Project Alpha

 Semua orang duk bercakap pasal Project Alpha..Aku pun tak tahu menahu sangat...Selalu duk baca dalam blog Niza dan MBP yang rajin sangat duk cerita pasal ni..Tapi hari ni, macam nak menulis plak pasal ni.Skang dah minggu ke-enam kan..

Project Alpha is Malaysia’s first online TV Show about bloggers. It is a fast paced, fast cut, lifestyle-driven show tailor made for the online market which provides increased recognition of the expanding role and influence of bloggers across the nation.



  ada 7 orang featured blogger ni...mungkin aku next featured blogger saper tahu kan sebab aku pun ada ciri-ciri macam featured blogger ni jugak. tak percaya? percayalah....


aku pun suka jugak tulis gosip kat blog ni macam Budiey ngan BeautifulNara jugak kan?.


tapi mungkin sebab bukan pasal gosip artis kan,yang ado hanyalah gosip pasal diri sendiri,ad,niza, my hubby dan my nuha jer laa..hahahaha..

aku pun suka merah jugak..semua nak merah..baju merah, sofa merah,beg merah,botol air merah,kasut merah(?) ,lipstik merah, sampai my baby pun aku letak nama cahaya si pipi kemerah-merahan....

Nur Nuha Humayra = Cahaya si Pipi Kemerah-merahan in Arabic :)



Lagi satu, bunga ros kat konvokesyen UiTM ke 71 ni memang la merah sangat tapi tak leh lawan Redmummy punya semangat merah lagikk..semua merah you..
p/s: Kak Red, i silent reader blog u jer :P beg Prada pree hari tu leh jugak kalo nak bagi ai ni..hahahaha..


aku pun suka gak tulis pasal travel-travel ni macam Nicolekiss dan suka sangat coklat ni..

tapi setakat travel pasal balik kampung jer laa..lebih dari itu tak ada laa...

aku pun dalam bidang IT jugak macam Kenny Sia

tapi aku cuma programmer cabuk yang tersesat di celah-celah IPTA sahaja :P
 aku pun tulis jugak pasal review makanan kan macam Huai Bin

tapi makanan exotic blom lagik laa...mungkin bleh review resepi sup belut plak lepas ni kan?hihihihi

Yang ni susah sket nak reka :P Aku pun comel jugak macam Fourfeetnine a.k.a Audrey (sila muntah sekarang) , opss..jangan marah yer Tim :P cuma untuk tujuan Project Alpha semata-mata jer :) kutuk2 princess ai plak, kata Tim dalam hati :P

tapi aku lebih-lebih comel dimata my hubby..hahahaha


Eh, dah bleh jadik Feature blogger ni kan? Semua ciri-ciri top featured blogger ni dah ada dalam diri aku ni..hahahahaha (sila muntah sekarang...hahaha)


Host rancangan Project Alpha yang ke udara 3 menet setiap sessi ni adalah..(aku tak pernah tengok pun sebab UiTM kan dier block you tube..huhuhu)










Jutaan Terima Kasih buat Main Sponsor, ADIDAS ACTION 3

So, para mommies sekalian nak tunggu sampai jadik Project Beta dulu ke baru nak tengok?? tak reti-reti nak tengok Project Alpha ni?  Tengok kat SINI

 Project Alpha inspires to encourage people from all walks of life start their own blog to share their passions in life. Who knows, you might be featured in our next season of Project Alpha as a blogger we uncovered?
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

A & W Anyone?

Tak kira, tak kira..walaupun ini bukan belog makanan, tapi aku nak letak jugak gambar makanan pagi-pagi buta ni..hahaha

Peristiwa ni berlaku hari jumaat hari tu..Since jumaat hari tu, blogger mengalami kesengalan apa ntah, tak leh nak buat entry..so kegembiraan ni marilah dikongsi bersama....

bertempat di A&W Seksyen 7 iaitu kat stesen Minyak Petronas yang baru sebelah Klinik Kesihatan Shah Alam..details sekali..kalo sesat jugak, sila beli GPS laa..senang cerita kan...




 yang meraikan dan diraikan...(ni jer wajah sopan korang yang mampu korang buat ...aduhai...sorry, bini orang!! ) hahahaha..
p/s: gambar ini disnap dengan menyebut 'wajah sopan'


yang di'cekik'


all time peberet...root beer float :P
'kalo dah ada apa-apa, minum air berkarbonat bleh buat keguguran kan?' kata si kancil biru kepada kura-kura :P masa tu gelas dah separuh dah aku tengok dier sedut..opsss :P

p/s: tapi teringin nak makan ice-cream waffles but nan ado lagikk disitu..huhuhu..
tapi totap tak leh challenge



Ayamaz Roti  rempit  Kampit yang sedang berlegar di UiTM shah Alam sempena konvo kali ni..

cepat laa abes konvo, aku dah tidak tahan dah nak parking ni...asyik kena block ajer Cinta Bersulam Rinduku ni...tensen mak..aku kena praktis teknik INI secara btol laa ..kalo dak, aku main belasah jer..hahahaha.janji leh reverse parking kan...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 26, 2009

The Smarter Sex

Maaf..Ini bukan citer 18SX..maaf kerana carian anda salah..sila keluar jika kecewa..hahaha..kalo anda tidak berfikiran songsang, teruskan pembacaan...



Hari ni nak share email dari kwn aku, caroline Anne Jerry :)



A woman and a man are involved in a car accident; it's a bad one.

Both of their cars are totally demolished but amazingly neither of them are hurt. After they crawl out of their cars, the woman says, "So you're a man, that's interesting. I'm a woman. Wow, just look at our cars! There's nothing left, but fortunately we are unhurt. This must be a sign from God that we should meet and be friends and live together in peace for the rest of our days."

The man replied, "I agree with you completely."

"This must be a sign from God!" The woman continued, "And look at this, here's another miracle. My car is
completely demolished but this bottle of wine didn't break. Surely God wants us to drink this wine and celebrate our good fortune."

Then she hands the bottle to the man, The man nods his head in agreement, opens it and drinks half the bottle
and then hands it back to the woman. The woman takes the bottle, immediately puts the cork back in and hands it back to the man. The man asks, "Aren't you having any?"

The woman replies, "No. I think I'll just wait for the police."


Moral of the story : Don't drink and drive..hahahahaha..


aku bz bz bz hari ni..x sempat nak update blog..doakan aku selamat present sistem yang tak berapa nak siap hari ni..hahahaha


dan hari ni tengok nuffnang, ada buffered earning..hiks..Alhamdulillah..rezeki langit zulkaedah gitewh...entah bape lama dier nak berlegar2 kat side bar tu..lama laa sket yer :)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, October 23, 2009

Hijau Kuning??

Semalam, aku telah membuat percubaan pertama dengan mengisi minyak sendirik..ho yeahh..tiada kemalangan jiwa nampaknya..ingat tu azam aku tahun depan...rupanya tahun ni aku dah realisasikan cita-cita my hubby nak suh aku isi minyak sendirik..walau semalam mat bangla tu yang tolong isi..dah laa tanya aku dengan konfiden, hijau kuning..bila aku cakap hijau, ko konfiden angkat nozzle kuning...sudah tukar ka??

Aku berkata No ! No !No! (macam marah my nuha plak) sambil menjerit dan tunjuk nozzle ron 97 itu.. pantang btol dengan ron murahan tuh..hahahahaha...sila laa jangan lempang aku berdas-das..hahahaha...memang btol, kereta aku menjadi tidak laju dengan ron murahan tersebut..harap maklum, bukan berlagak..so ask the expert..dah macam kereta suzuki jugak kereta aku ni, x leh pakai ron murahan :)long, sila jangan muntah :P

High-performance models like the Civic Type-R, Swift Sport and Lancer Evo need high octane fuel (RON98) but such cars are sold in very small numbers in Malaysia -source : here

Terima kasih kepada Niza sebab telah mem'bagi' pinjam atau memberi bantuan kemanusian kepada aku semalam sebanyak RM 10 dan membuat total minyak aku semalam RM20..hahaha...gila tak pasan duit tinggal RM10 dalam dompet..ape kes...



So hari ni boleh laa kami pegi A&W dengan gumbira..lalalala..transport disediakan kekdahnya gitu... tengok minyak..banyak kan..hahahaha.. (konfem masuk blog- kata my hubby bila tengok pic ni dalam hp :P)


tutorial encrypted text : disini
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 22, 2009

Selamat Hari Lahir Abah

Hari ni genap usia Abah 64 tahun..Terima Kasih Abah kerana membesarkan eliss sampai jadik 'orang'..Terima kasih sebab tak pernah jemu melayan karenah kami adik beradik..
Terima kasih buat segalanya..Eliss sayang abah..Sayang sangat-sangat walaupun tak pernah cakap depan Abah..Semoga Abah sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki selalu...




p/s: rupanya guna photoshop sajer utk buat gmbar macam ni(enlarge utk nampak jelas) ,ingat kena guna DSLR
tutorial source : here

Masa dalam pantang, abah yang sapu minyak kat kaki aku dan pakaikan aku stokin.Pastu siapkan air mandi aku..kena potong macam-macam daun baru rebus..Kadang-kadang, bakar ayam/ikan untuk aku nak makan..Tak terbalas jasa mu abah..btol, aku anak abah :) adik beradik lain, jangan jelez..hahahaha

La, aku ingat masa kecik-kecik dulu jer kena pakaikan mu stokin, rupanya dah anak sorang pun aku kena pakai jugak..kata abah

Pernah sekali tu abah aku bawak baju uniform aku gi 'jaga'- dulu abah aku ni guard kat sekolah..dier bawak sebab umah aku tadak letrik..so dier nak gosokkan laa..tp bila dier buat balik, sama macam tak gosok..orang lelaki laa katakan..aku siap nanges lagik sebab baju macam tak gosok..hahaha..dah laa masa tu aku kena jadik MC kat perhimpunan sekolah..seb baik ma aku pi gosok umah jiran sebelah umah

Ada ker baju kedut siap menanges...kata abah


Kalo nak exam, mesti aku suh abah aku buat semayang hajat..dan buat gak semayang hajat sendirikk..

Insya, Abah rasa mu buleh buat..kata abah

Dan bila kuar result exam, mesti result aku seperti yang dijangka..

Oh Abah, banyak sungguh jasamu...
Halalkan makan dan minum ku..
Semoga Allah melindungi mu dunia akhirat..Aminn...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 21, 2009

Jundeco sticker?

Korang tau Jundeco Sticker? Aku pun tak tahu...hehehe..Hari tu MBP telah membuat review pasal Jundeco Sticker ni kat SINI..Owh..rupanya ala-ala wallpaper gitewh...leh tampal-tampal kat dinding, perabot dan mana-mana laa yang korang suka untuk nampak keserian rumah you all tu kan :)

Jundeco Stickers are self adhesive wall stickers designed to make your home beautiful in a jiffy. The wall stickers are imported from Korea and comes in many great designs. And, they’re so affordable and great alternative for wallpapers!!

 Aku pun melilau-lilau laa melawat blog Jundeco Sticker ni..humang aihhh..banyak gila design yang melekat di jiwa..especially yang bunga-bunga..sesuwai laa ngan aku yang minah bunga-bunga ni kan??


Jenis lain, korang bleh tengok kat Jundeco sticker..klik bahagianProduct Categories nyer ok :)



Tapi yang paling aku tertarik sekali, sure laa pada si Tulip you..my all time peberet punya bunga...maklomlah, tanam-tanam mati plak..hahahaha..Jenis tangan tak sejuk ko...



Code : PS58022 (Opaque)

Price : RM59.00
Measurement : 50cm x 70cm
Status : Available 


Kalo nak guna jundeco sticker ni kan, korang kena kreatif sket laa...bukan main tampal macam tu jer kan...jom tengok antara hasil yang ada menggunakan Jundeco Sticker ni...


Cantik bukan?Teruja bukan? Nak bukan?Nak untuk percuma bukan???

Well, I have a good news for you. Jundeco Sticker has been very generous to sponsor this contest so the lucky you can get the following prizes:

1x First PrizeRM100 worth of stickers
1x Second PrizeRM80 worth of stickers
1x Third PrizeRM60 worth of stickers

Here’s how you can grab one the prizes above.
  1. Go to Jundeco Stickers and look around for the stickers design that you like
  2. Create a blog entry about this contest
  3. Tell about your favorite wall sticker design(s). One short sentence will do.
  4. Put the link to Jundeco Stickers, MomBloggersPlanet and this contest page in your entry
  5. Put the contest banner on your sidebar with link to this contest page
  6. Leave a comment here with link back to your blog entry



The winners will be decided by a lucky draw and one blog entry is given one lucky draw ticket. You can increase your chance of winning if you also do optional items 2 to 5 below.
  1. One blog entry with contest banner on sidebar – 1 ticket (compulsory) -Done
  2. Follow/Join MomBloggersPlanet with Google Friend Connect – 1 ticket (optional) - NA
  3. Follow MomBloggersPlanet on Twitter – 1 ticket (optional) - NA
  4. Subscribe to MomBloggersPlanet Feedburner – 1 ticket (optional) - Done
  5. Subscribe to Jundeco Stickers Feedburner – 1 ticket (optional) - Done
Please mention in your entry if you do any optional items above. MBP’s Follower widget and Feedburner can be found on top sidebars above . Jundeco’s Feedburner can be found on the blog’s sidebar. MBP’s Twitter account is at this link > http://twitter.com/mombloggers
Terms & Condition
  1. This contest is open to Malaysian bloggers only
  2. One entry per blog. If got 2 blogs and do the same, entitled to 2 lucky draw tickets.
  3. If you already follow MBP and create a blog entry, you instantly get 2 lucky draw tickets.
  4. Entry can be in Bahasa Malaysia or English.
  5. Contest starts from 15th to 31st October 2009
  6. By participating, you expressly consent for your particulars to be posted on MomBloggersPlanet.com.
  7. MomBloggersPlanet will select the winners by a Lucky Draw
  8. Jundeco Stickers will handle the prizes delivery to Malaysian address for free. Any delivery outside of Malaysia would have to be chargeable.
  9. Judge’s decision is final and no correspondence will be entertained
  10. Winners will be announced on MomBloggersPlanet.com and also will be contacted via email.
  11. MomBloggersPlanet.com reserves the rights to change, amend, delete or add on to these Terms and Conditions without prior notice to you and shall become effective on such date as determine by us. You agree to be bound by such amendments.
  12. MomBloggersPlanet.com reserves the right to cancel the contest at any stage, if deemed necessary in our opinion, and if circumstances arise outside of our control.
This contest is proudly brought to you by:

Jundeco Stickers

Apa tunggu lagikk..jom laa join contest ini DISINI.



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Ingat aku tak dak ke Sewing Work Station?

Memang aku tak dak pun...hahahahaha....siot jer kan? menjahit pun tak berapa btol..Aku sungguh laa jelez dengan Kak Ros dalam entry INI dan Anasfadilah dalam entry INI..diorang ada Sewing Work Station sendirik...korang ada?Hidayah, bila nak tayang ko punya pulak?

Apa yang aku ada? cumalah ini...Tadaaaaaaaa...



buat permulaan, aku berjinak-jinak di dalam dunia menjahit...(tak kenal maka tak cinta kan?) jahit hook pada kain baju kurung yang tercabut..mesti ramai tak tahu buat lagikk kan? bagi yang tak pandai tengok SINI korang tau dak berapa pasang hook dan penyangkut (In omputeh-hook and eyes) dalam gambar tu? 104 pasang ..reganya 3 hengget jer beli kat Mydin dan set menjahit cuma rm 1.50..murahkan untuk memulakan perniagaan menjahit hook dan penyangkut pada pakaian???sila laa upah aku...hikss :)  email me elissmie [ at] gmail [dot] com hahahaha..



Lama tak blog pasal makanan since dah tak puasa kan..hikss..ni tribute untuk ENTRY ini...hikss..ada jugak orang jadikan aku yang tak seberapa ni sumber Inspirasi kan...Yang mana baik tu inspirasikan laa, yang mana tak elok tu, tolak tepi ok :)

Dan terima kasih untuk ENTRY ini jugak dari blogger yang baru aku kenal :) alamak, tadak hadiah laa nak kasi :) nanti join contest blog erkk..mana tau menang ker..hiks..




oh, ini bukan penaja hadiah contest aku k..ni suraya bersama printer yang dier dapat masa cabutan bertuah event semalam..she's so lucky!!!!!!!!!!!! jelez ai you...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

GOT BOOBIES?


 Got boobies?of coz!!! :)


To take care our boobies, Breast-self-examination (BSE)  is one of the methods for early detection besides Reporting of breast change,Breast examination by a doctor and Mammography....

I think this method is the best way for us :) ( i know you all pun malu2 kucing laa kan nak pi jumpa doctor check ur boobies).

Through BSE, you familiarize yourself with your breast and this makes it easier for you to notice any changes.It is recommend for women above age 35 and should be done once a month, between the 7th and 10th day after the start of menstruation.For non-menstruating& irregular periods women, BSE should be done at the same time every month.



credit to source : Phamplet from MAKNA - Majlis Kanser Nasional :) yang aku dapat masa Life Check hari tuh..



Pro & Cons BSE




credit to source : here


How to BSE?


  1. Lay down and place a pillow under your right shoulder. Next, place your right arm under your head.
  2. Using your three middle fingers of your left hand, massage your right breast with the pads of your fingers. Check for any lumps or abnormalities. You can move in a circular motion, or up and down. Make sure you use the same motion every month.
  3. Continue the motion, extending to the outside of the breast to your underarm.
  4. Repeat on left side.
  5. Next, repeat exam standing up, with one arm behind your shoulder as you examine each breast. Standing or sitting up allows you to feel the outside of the breast more accurately.
  6. For added precaution, stand in front of a mirror and squeeze each nipple. Look for any discharge.
  7. Take note of any dimpling, redness or swelling.

Tips

  1. You can do a portion of the exam while you are in shower. Incorporating it into a normal activity can make it easier to do, and less of a time constraint. Remember to mark your calendar every month as a reminder.
  2. Do the self breast exam every month at the same time. Menstruating women should perform it a few days after their period. Women taking oral contraceptives should do the exam on the first day of starting a new pack of pills.
  3. Report any changes to your physician, even if you feel it is minor.
  4. You can also choose a friend who will be your BSE (breast self exam) Buddy. She can remind you and vice versa to do the exam monthly.
credit to source : here

Apa semua ni kan? tetiba cakap pasal boobies..Meh baca apa ada kat sini :) Menggunakan teknik copy and paste :)
In conjunction with Breast Cancer Awareness Month in October,  AliceWonders.com is launching a unconventional charity campaign named "GOT BOOBIES?". The core mission of the campaign is to remind young women (and men!) to conduct regular breast self exmination i.e. "check your boobies".

Do you have a blog? Put on your writing cap by posting a blog entry about the campaign and you might walk away with a FREE limited edition handbag from AliceWonders.com

RM1,000 worth of prizes to be won - SIX limited collection bags and 24 pursehooks!


what? ONE free bag and FOUR Pursehooks each week for a total of SIX weeks
how? Any random blog which is spotted with our Pink Ribbon &; "GOT BOOBIES" post




Weekly Grand Prize
Week 1 (24/10): Alice Hearts Black
Week 2 (31/10): Alice Mini Hearts Grey
Week 3 (7/11): Alice Hearts White/Pink
Week 4 (14/11): Alice Mini Hearts Black

Week 5 (21/11): Alice Hearts Grey

Week 6 (28/11): Alice Mini Hearts White/Pink

*subject to availability
*winners will be announced every Saturday



Help spread BOOBIES by placing a BOOBICON or Pink Ribbon on your blog, website, social networking sites and many more! Just copy and paste the codes below. If you are having trouble, a simple programming tutorial is available here.






Macam aku buat kat blog aku ni :)

So apa tunggu lagi, berkempen sambil menang beg !!

Got to Act!
It takes every small drop of water to form an ocean.
Help us spread the campaign, one person (two boobies) at a time.


APA TUNGGU LAGI...


CHECK IT OUT @  HERE




ALICE WONDERS.COM

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 20, 2009

Berkelah Kat Tepi Highway?

Korang tau dak, weekend hari tu, kami pegi berkelah tepi highway :P tau kat mana? alaa...kat Taman Pertanian Bukit Cerakah laa..tepi tu kan highway NKVE kan? hahaha..memang dengar laa bunyi bising keta lalu lalang port kami makan ni..ni kali kedua kami pegi sana sejak ada my Nuha ni..tapi yang lucunya, kami just round2 jer dalam tu naik bas dan tak singgah memana..hampeh kan? ni Long aku laa, psal dier tengok ramai orang duk melangut tunggu bas tak kunjung tiba lepas abes melawat tu kan :P lagipun alasan Musim Luruh..macam laa dier penah rasa...hahahaha..rugi tak pat masuk..Ingat nak buat koleksi gambar Nuha untuk semua musim kan..lenkali kiter pi lagi erk Nuha..


Chef of the day - Aku ler..dan ditolong oleh my SIL, Mak Long chomel Nuha..
Tema makanan -nasi berlauk - ala bfast kelantan gitewh...padahal dah tengah hari tu :) sebab konon nak pegi pagi2, tapi last2 thari baru sampai sana..
menu : gulai kuning ikan selar + sambal belacan + ayam goreng + keropok keping + telur masin
 Ai juz in love with dis pic , hubby, nuha and ai :)


Layankan...the rest of pic yang ado :)



Belah malam plak, kitorang kuar makan kat Sate Haji Samuri..bukan kat Kajang ok..ni kat PKNS Shah Alam tuhh jer..masih ramai yang tak tahu ker yang Sate Haji Samuri dah sampai Shah Alam?? Kami order 60 cucuk sate- 20 ayam, 20 daging dan 20 perut...Ad, Niza, sila jelez...larikkkkkkkkkkkss...



Tips: Kalo makan sate, order teh ais limau/oren, baru leh makan sate banyak2..hahaha -my hubby nyer tips :)


Ni sempena meraikan cousin aku yang baru jer kahwin tu :) Selamat pengantin baru buat kalian berdua :) Semoga bahagia ke anak cucu... akhir hayat..




And i love this pic too..wink wink...

Lepas pekena sate, lepak kat dataran shah alam berlatar belakangkan hotel blue wave..aku masa tu dah high kena ubat selsema..yang lucunya nuha tak nak jalan2 kat padang...dier geli..so my hubby terpaksa bawak dier berjalan2 kat atas laluan pejalan kaki yang kat tepi padang..hihihi..orang tengah gian nak berjalan..layankan...aku lak selamba kodok tido kat tengah2 padang tu..janji bleh tido..hampar tikar..zzzzz :P


tu jer la program jalan jalan cari makan pasal kami untuk kali ini..semoga berjumpa di lain episod :P
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 19, 2009

Ingin Kembali DARA?

Tajuk jer semua dah tahu kan?Itu adalah penangan BIDADARI.Sila rujuk entry INI.


So untuk berkongsi kebahagian malam pertama hari-hari, kali ni, aku nak war-warkan, Elyn telah berbesar hati mengadakan giveaway yang mana hadiahnya adalah sebotol BIDADARI.
AMARAN : ops, sorry bagi para mommies yang sedang mengandung, jangan dimakan yer :) dan yang tengah datang bulan atau jepun menyerang pun tidak sesuai hokay...dan bleh makan lepas beranak dan semasa tidak datang bulan..ambil 2 sudu sehari dan jangan minum air selepas sejam yer..guna sudu plastik gitu..Insya Allah, period pun teratur lepas minum BIDADARI ni...dan ramai yang melekat tau !

Berminat?? Jom tengok syarat-sayaratnya..simple ajer...

1. Tepek header Elyn dalam blog u all pastu jangan lupe bubuh link okeh.



2. Ha korang merepek la pasal blog dia lam entry tu pastu habaq mai kat dia yang u all dah siap entry tu lam komen entry di SINI. Mood melekat ye sehingga "duedate"!!

3. Giveaway ni bermula arini iaitu 16/10/09 - 23/10/09.

4. Repekan yang paling kreatif akan dipilih oleh En Faiz @ the daddy Wafiq.

5. Hanya seorang peserta bertuah sahaja yang akan terima giveaway BIDADARI.
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer