Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Wednesday, September 30, 2009

Refreshment Mata Untuk Korang

Konon refreshment bagi aku..padahal pi mengular..tadak laa..aku sebenarnya kuar tadi time lunch, teman niza booking hotel untuk mak menakan dier nak mai konvo anak dier tak bape nak lama lagi..



makan char kuey teow yang tak berapa nak char kuey teow..rindunya penang char kuey teow..auuuwww..anasfadilah, ko tolong makan utk aku :P



panas2 legakan diri anda dengan ABC lak..perhh..merecikkkkkkkkkk...menjejes...hihihi..Gina, ni ABC kat kedai peberet ko jua di Sek 2 :)


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Warkah Terakhir



TQ Mommy Lyna sebab sudi bagi kad raya...semalam baru sampai kat ofiz my hubby :) balas next year, bleh ker?hiks :)rasanya ni kad raya terakhir untuk tahun ni laa kan :)

Semalam, teringat lak entry Mommy Lyna yang pasal berkawan dengan bangsa dari kaler lain..
Aku sama laa seperti dier, dibesarkan dalam kawasan yang rasanya 99.99% adalah melayu dan tak pernah bergaul dengan orang selain melayu..bila lepas SPM tu baru lah aku dikejutkan dengan orang dari kaler yang sikit jer beza dengan kaler kulit aku..tapi tadak laa terkejut sangat sebab ada antara cikgu sekolah aku dari bangsa cina, India dan sikh.hiks :) * aku penah jadik anak angkat sorang cikgu India, Sir Ravi Doraiveloo..I miss him oso...mana ntah dier mengajar skang ni..dulu tak pandai langsung omputeh, skang boleh laa kan..maklomlah banyak makan kopok :P

Hari ni aku nak bercerita tentang sorang kawan india..aku rasa tu laa satu-satunya kawan india aku..
Kalo deepavali jer mesti aku teringat kat dier..hahahaha..bercerita tanpa gambar tak syok kan..jap aku search dalam folder email my hubby :) (p/s: Sayang, eliss buka email sayang ni..hahaha)




Hah..jumpa pun :) Nama dier Saraswathy .Ni gambar kat Lipis.Kitorang ada kursus kat sana..masa tu semua PTM(dulu Pegawai Sistem Maklumat)  dan PPTM (dulu Penolong Pegawai Sistem Maklumat)...Ironinya, skang aku dah bergelar PPTM :P Saras ni memang tak kedekut ilmu..dier yang banyak tolong aku masa aku praktikal diploma kat JPN Pahang 6 tahun yang lepas..dan aku selalu laa tumpang dier pegi dan balik keja sebab dier lalu area umah aku :) kalo dak terpaksa laa aku naik bas ke bandar kuantan dan amik bas ke TC (Teluk Cempedak) plak..huhuhu..skang JPN tu dah pindah ke Bandar Indera Mahkota.bestnya duk sana sebab asal hari Jumaat jer mesti kami ke TC ..owhh..rindu gila kat kawan-kawan kat JPN tu :) Apa khabar yer korang semua?

Saras dan semua bangsa india yang ada baca blog aku(kalo ada laa kan) , selamat hari deepavali laa yer in advance :) Makanya, Oktober ni, kami dapat gaji awal laa plak..lalalalalala....latok...lalalala..latok :)


Ok, Iklan sebentar



Siapa yang ingin dapatkan KEROPOK IKAN PARANG TERENGGANU dengan harga RM 13 (DISKAUN lagikk) RM12.00  Setengah Kilo, Sila dapatkannya daripada saya..
First come first serve :) Terhad :) TQ

INSYA ALLAH , DIJAMIN SEDAP!!! dah try, pasti tak berenti :)

 Self pickup only   @ PSMB, UiTM Shah Alam  dan sekitarnya/ @ Loji Pembersihan Air Sg Langat, Hulu Langat

email me untuk tempahan : elisssmie [ at ] gmail.com

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, September 29, 2009

Free Review @ MomBloggerPlanet

Semalam, aku perasan yang blog aku telah direview oleh Kak Ros(LittleMama).TQ Kak Ros sebab review blog aku secara percuma :) Hari tu aku calonkan MBP sebagai Weblog Popular 1Malaysia kat Denaihati:) Aku ni segan jugak nak kena review2 ni sebab aku kan pemalu...(sila gelakkan aku :P)

Jom kiter tengok apa yang Kak Ros tulis pasal blog aku.Aku copy dari sini .

The owner used a template style named Sunset, edited by the owner. The blog layout is a 3-columned with two sidebars and a middle content.On the left sidebar, there are an about me space, links to her hubby’s and dear daughter’s blogs, a follower widget, some banners, label cloud and blog archive. . Whereas, on the right sidebar, there are a mini-me, happy-o-meter, a poll, a clock, recent comments, top commentators, live feed and links to favorite blogs/sites.

p/s: Tu psal laa lembab semacam blog aku sebab banyak sangat widget...hehehehe

The layout being used is soft pastel beige for the background and black text for the content. I think the choice of color is good as it is relaxing to the eye. You see, white is the best and soft pastel colors are the best alternative.







p/s: Ingat, guna warna2 yang lembut k!
Ni aku gugel chart utk soft pastel color :)source: here


Content wise, the owner seems to update her blog regularly and that is another good point in blogging. The owner writes mostly about her baby, family, cooking and anything that relates to her life. Some blog posts are accompanied by relevant pictures which is a good point for a blog.


I’m giving this blog 3 star rating out of 5. This blog gets an excellent for navigation while content, uniqueness, activity and appearnce scores an average.
  1. Content 0.6
  2. Uniqueness 0.6
  3. Activity 0.6
  4. Appearance 0.6
  5. Navigation 1.0
Here’s a suggestion of thing that I think the ownner could do.
  • The owner could consider placing all the anniversary tickers from under the header to the sidebars (both daisypath tickers seems small enough to fit the top of either sidebars). And, the wedding countdown ticker could be placed just before the content. Doing this could free up some spaces under the header so visitor could directly see the top navigation bars and some teaser of the content without scrolling. - Done, aku letak bawah sekali..hiks :) sebab kat tepi memang tak cukup, jadik terlebih2..
  • For the pictures use in content, I would suggest the owner to consider adding watermark/copyright stamp to discourage people from stealing/using the pictures. - Done, start semalam laa baru rajin..nanti aku nak cari coding untuk automatik watermark sebab leceh la nak edit satu2 :P


  • To improve the content and uniqueness, the owner could consider adding more useful contents beside family/personal stories. She could do more writing on subjects that she knows and would be useful for readers of her blog. - Blog ni memang personal blog aku, sekali sekala ada jugak aku taruk info, tengok kat label info k untuk tambah ilmu :) dan blog my hubby ( aku yang update jugak :P)
Ok , Kak Ros, terima kasih banyak2 sebab sudi review blog yang ntah apa2 ni....hiks :)

Apa lagi, kalo nak direview calonlah MBP sebagai Weblog Popular 1Malaysia kat Denaihati:)

Weblog Popular 1Malaysia ni tamat jam 12 tengah malam pada 30 September 2009.Capat laa weh...

Klik SINI untuk tahu lebih lanjut :)

Semalam kan, Niza telah mem'print skrin' kan blog my Nuha yang telah masuk dalam Nuffnang punya RSS..hikss..glemer gitewh anak hakak :) ummi dier pun lom pernah lagi masuk kat RSS Nuffnang ni..nape tetiba hit blog anak aku..ko buat tidak senonoh ker nak?hikss :) Gigihnya Niza ni, kul 1252 pagi ko...buat aper hah pagi2 tak titun lagi ni??



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, September 28, 2009

Ceritera Raya

Kat kampung aku sudah dapat connection celkom berukband HSDPA 3G..Gila laju...leh tengok Nur Kasih tadak sekatan langsung(Shah Alam pun tak laju macam tu) ..i miss oredi my kampung..huhuhu...tapi aku malas nak update blog..cuma jengah blog yang berupdate tanpa jejak jer..hikss..semua mesti mood RAYA blom abes lagikk kan?

Raya kali ini, tidak la meriah sebab kami satu family telah jadik S-Jibeng di Raya kedua..sakit mata maa..aku MC 3 hari ko :) Save cuti tahunan..wakakaka...memula Abah aku yang kena, pastu aku,Nuha, my hubby, ma aku, kak long aku, long aku, mak mertua aku dan ayah mertua aku..huhuhuhu..

Tapi hari Raya pertama jer laa Raya..aku langsung tak pegi beraya mana-mana..susut laa duit raya Nuha tahun ni..2% jer dari tahun lepas :P

Jom Layan gambar raya aku dengan tema purple gitewh :) Nuha time ni nak tido..so memang payah giler nak amik gambar..tapi seb baik ada photographer pro :P (Long aku) so menjadik laa juga Garden Raya Portraiture kami :) cun kan??hihihi..ada tempahan?

Baju hijau aku ngan Nuha tu Raya kedua..ni kiranya gambar Raya 1 dan ke 2 jer..




aku paling suka gambar kat celah2 tiang rumah tu :)



abaikan aku yang hover :P



nuha dapat duit raya dari Tokki :)

 

aksi Nuha..anak dara sapa laa ni :)


keluarga belah my hubby dan kawan aku, Ana :)

Tu jer laa gambar Raya yang dalam kamera aku..kamera Long aku tak letak lagik..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sunday, September 27, 2009

Kad Raya Untuk Semua :)

** AKU STICKY POST KAN ENTRY NI KOT2 TAK UPDATE SAMPAI ABES CUTI RAYA
-Citer Terbaru Sila Scroll kebawah laa..x kan nak kena ajar jugak kan? :P

Hari ni aku buat kad Raya untuk Unit aku..memang aku buat simple dan nak cepat siap sebab aku tadak mood nak pk menda lain sebab sistem yang bersama vendor ni masih kelaut lagikk..dah laa lepas raya nak testing ni..matikk makk..ada jer aku datang ofiz hari raya ni( yer yer mustahil..) muahaha..




Kad ini ditujukan buat semua yang mengenali diriku tak kira dialam realiti atau fantasi dunia blogging :) Selamat makan sedap2 dan berhati-hati dijalan raya :)
Maaf jika ada antara tulisan aku yang bangang tak seberapa ni, mengguris hati mana-mana hati :)
0-0 lah yer pas ni..
Bagi yang beraya di Terengganu, jemputlah mai umah aku :)
p/s: kad raya yang feeling2 tadak anak gituh..muka time ni pun dipam2 sebab tengah peknen :)
nuha ada kad raya dier sendiri kat belog dier :) itupun masih template yang sama.. :P





ni dari Unit aku untuk semua staff ofiz aku :)
sama ajer sebab aku save template ni siap2..muahahaha..

ada tempahan?


p/s: hari ni aku berbuka tak puasa di Concorde you'll..update esok sebab esok aku keja lagi..balik lepas Nur Kasih gituhh ko..punya laa semangat ketibian sungguh..



aku ada baca sinopsis episod akan datang ni :P 17 kan?
Setahun kemudian, Adam kini telah membuka firma arkiteknya sendiri yang membuat
pengkhususan dalam senibina Islam. Dia terkejut bertemu dengan Nur Amina yang
sudah pulang ke Malaysia. Adam bertanya jika Nur kembali untuk selamanya. Dan sudah
temui kebahagiaan yang dicari? Nur angguk. Nur tanya kenapa Adam berhenti menulis
email pada Nur. Sangka Adam Nur tidak pernah membaca surat-suratnya, tapi Nur memberitahu yang
dia membaca setiap satu daripadanya. Adam menjemput Nur pulang ke kampung
bersamanya untuk majlis pernikahan Aidil. Aidil bersyukur Adam dan Nur bersatu. Adam
berterima kasih atas pengorbanan abangnya. Adam dan Nur kembali ke bilik mereka
menghabiskan malam pertama mereka dulu. Setelah bertahun lamanya, ini kini malam
pertama mereka dalam erti kata sebenar :)

muehehehe...opss..jangan marah... :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, September 18, 2009

Semalam saya berbuka tak puasa di Concorde

Penamat acara berbuka puasa di Shah Alam, sebab malam ni ai berbuka di KL umah Long aku..Adalah  berbuka tak puasa di Concorde Shah Alam..tapi sungguh tidak lazat jadiknya semua makanan bila nuha cranky sebab nak tido..huhuhu..selalu dapat nenen tapi semalam tak dapat..punya laa bising dier dalam hotel tu..huhuhu..bagi kopok pun tak layan, maklomlah selalu makan keropok ikan parang tapi semalam keropok ikan tamban jer yang ado :P memilih btol :P

aku makan ni jer buleh? :P gila penipu kan..makan macam nak pecah perut dah semalam :)
yang ni jer teringat nak snap..yang lain tak sempat sebab nuha sibuk makan sekali ngan aku dalam pinggan aku..huhuhu..main course aku makan semalam-nasi beriani dengan kambing..
pastu makan kuih2, buah celup2 kat chocolate fountain, kek..dan pic atas ni yang last..eh, ada lagi..sate :)
live band yang menghiburkan :)
anak dara ai yang merosakkan majlis :P
hubby ai :)
sorang satu beg ko...yang kuning baju aku, nuha koko, bag pack tu hubby ai :)
dah siap packing..ready to balik kampung....yip yip horaaayyy!!
Terengganu waiting for me!!!!
last sekali, terima kasih buat GINA kerana bagi kad raya, aku balas dengan INI jer buleh? tak sempat maa, baru semalam dapat...hikss..TQ TQ TQ :)
NWAY, SELAMAT HARI RAYA SEKALI LAGI BUAT SEMUA..
BERHATI2 DI JALAN RAYA..
p/s: aku half day jer hari ni...balik nak basuh baju dan lipat baju kat ampaian :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, September 16, 2009

Tol Percuma tuk Pengguna LPT & Lebuhraya Karak 18/9 & 24/9

Malam tadi aku excited laa kan sebab aku nak balik Jumaat malam tu..Sekali, baru aku perasan, kalo aku balik Jumaat malam, kul 12.00 a.m tu dah 19 hb..tak ker babik(bukan binatang) tuh?? tak kan semua budak2 sekolah nak kena ponteng sekolah untuk ibu bapa dier dapat FREE tol balik Terengganu/Pahang/Kelantan?? Nampak sangat laa tak ikhlas nyer...walaupun aku tadak anak sekolah, tapi aku tumpang simpati laa pada emak-emak bapak-bapak semuanyaa (cheh, gelek gerudi plak disini :P) sebab rugi tak dapat tol FREE :( melainkan memaksa anak-anak ponteng sekolah..wadepak..

walaupun tak dapat tol FREE, duit RAYA untuk anak-anak buah totap ado.. :)
 
kerepek la ko RAYA pun sudah dapat..penamat untk kuih raya aku tahun ni..tak beli dah :)

sumbangan hadiah hari lahir dari PROKOM, kelab ofiz aku :)
Alhamdulillah, Nuha dah beransur sembuh..kurang dah ulcer dier..mak pengasuh dier suh bagi minum bali, dan balik2 rupanya hubby dah belikan air bali untuk Nuha..pagi ni, dier nak menyusu botol macam biasa, kalo dak asyik nak nenen jer :)
TERIMA KASIH atas doa kalian semua..malam ni aku nak packing baju ..yeeeeeeeeehaa :)over plak :P
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, September 15, 2009

Mini Me @ FREE preview

Khidmat Masyarakat Ini dibawakan kepada anda secara PERCUMA :)

Aku kira bertuah sebab aku tak sangka dapat Mini Me secara FREE bila aku buat entry INI  untuk peraduan INI dan aku tahu dari SINI
Rezeki Langit Ramadhani gituh:) TQ Jiji :)
Memang terliur bukan? Maaf yer  jiji, aku edit sket tang nama tu :) my name is Eliss jer :) mie tu nama hubby ku :) tak per erk?
p/s: Mentang2 tema RAYA aku PURPLE tahun ni kan..haruslah tempah warna PURPLE :)
Tapi kalo korang malas nak voting /buat entry , korang leh laa tempah kat Jiji :)

Nak tengok Mini Me yang pernah Jiji :) buat??

(I know you want ONE (or 2 or 3) Hee. You can get your own Mini Me for only RM 10 (One Mini Me + One 'My name is' card + One item). Next additional item is RM3 each.
Email her at rumadatme_g@yahoo.com.
Nak tahu lebih lanjut pasal art work dier, jom pakat TERJAH SINI :)
p/s: Kalo korang nak tampal kat blog korang Mini Me aku yang lawa ni kan..sila laa amik kat sebelah yer :) penat aku buat coding kau..hahaha



Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Cuti-cuti Malaysia dah LULUS

Assalamualaikum

Salam Sejahtera.

Permohonan cuti anda yang bermula dari 23/09/2009 hingga 25/09/2009
kerana menguruskan hal-hal peribadi telah pun saya luluskan. (ayat default ni ) patutnya kerana raya sakan ko tahun ni...

Anda boleh menyemak cuti anda.
Selamat Bercuti.          

Sekian, terima kasih
          
 Yang benar
Your Bozz :)  , big bozz :)

Dan hari ni, bila teringat kat lil monster macam mood nak raya menguncup terus..harap2 my lil monster sihat walafiat sebelum balik raya ni..aku heran la, kalo nak balik kampung jer mesti dier tak sihat..huhuhu..mebi dier kena duk shah alam jer.(meraung laa nenek2 dan atok2 dier kalo tak balik)ada jer datang Shah Alam ni..hahaha

malam tadi, memang menduga kesabaran kami laa..my nuha jaga jer dier nanges..nanges tido..nanges tido.. nanges yang tak kuar air mata tapi meraung tu tak tahan..ngan aku aku sekali menanges...kalo bleh dipindah ulcer dier tu, satu mulut tu bagi aku, aku sanggup :( any tips utk sembuhkan ulcer tak korang??

malam tadi pegi jumpa doc, pharmacist just bagi ubat makan jer..doc ckp nak bagi ubat spray..heran laa haku pharmacist ni...tak bleh tido la kami anak beranak malam tadi..ni pun kepala dah weng dah...lambatnya thari..aku lapar sungguh..semalam makan mihun kat pantry..opss... :P

Untuk adinda aku yang tak pulang beraya tahun ni kerana sibuk kumpul duit nak kawen, aku tujukan lagu ni untuk ko..Pulanglah oleh Aishah..hahaha

Sayang
Di hari yang mulia ini
Ku pohon keampunan
Hanya satu yang ku pinta
Pulanglah

Termenung ku sendiri
Memendam rindu tidak menentu
Kasih suci murni yang kita bina
Hapus hancur oleh kata fitnah

Di pagi hari raya
Hati sayu mengenang dirimu
Mudahnya kau menggantikan diriku
Seolah cintaku tak berharga

Apakah suratan
Aidilfitri satu titik akhir
Sekian lama bercinta
Kau tiada di hari mulia

Keampunan ku pohon
Sekiranya aku yang berdosa
Pulanglah ku merindui mu sayang
Ku menanti dengan hati rela ( jiwa raga )

Pulanglah kepangkuan ku oh... sayang
Ku menunggu mu di hari raya



p/s: Paksu, Pulanglah..kalo dak, berkuranglah duit raya saya tahun ni :) kata Nuha :)

               
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, September 14, 2009

aku dah tak kuasa hari ni..

Pagi ni..semangat2 nak sahur dengan roti dan jem rambutan yang nenek kak Long aku bagi, tetiba jepun datang menyerang..so tak kuasa laa aku hari ni kata Ija anak Kak Diana :) kuasa = puasa :P

tapi gambar juadah terakhir aku berbuka semalam tetap ada untuk men'cargas'kan minda semua :)

 
Sayur campur bersama Udang dan Cendawan Hitam :P pergh, nama rekaan sendiri:)
tu jer laa..yang lain aku tak snap buleh??hahaha..aku buat ikan tongkol masak sambal, sempat 'grill'  black pepper chicken kat Tesco, dan kuih muih adalah buat di Pasar Ramadhan :P semalam, first time my hubby kuar bawak nuha jer pegi Pasar Ramadhan..dier ok jer duk dalam carseat..hiks:)
ni tat nenas yang aku snap hari yang x bawak hp..hampeh btol, biskut arab yang aku gambarkan cuma plain jer...huhuhu..yang lain2,semua marbeles..lupa snap..

you, terima kasih laa sebab tak jemu2 hantar kad raya kat kiter saban tahun...tapi kiter mintak maaf tak dapat nak balas...kiter dah ber'hubby'....ai bagi kat hubby ai jer you...hikss :)

kad raya buat my hubby..ampeh tol..ingat nak bagi hari jumaat hari tu, sekali elok2 jer duk atas meja ofiz..huhuhu
Terima kasih jua kepada 2 sabahatku kat ofiz ni atas sumbangan hadiah di hari jadiku..nanti lepas raya, ai belanja you'all makan besar dengan duit raya anak ai..hahahahahaha
from ad..
from niza, terpaksa diblurkan sebab ad nanti dapat hadiah yang sama masa bday dier..hahaha
hari ni my lil monster tak berapa sihat..panas kepala..mungkin sebab gigi geraham dier yang baru muncul 2 byg tu..aku rasa nak cuti jer hari ni tapi cuti ku ada 7 hari jer :( sorry yer sayang, moga cepat sembuh..kiter nak raya ni,nak kena kutip banyak duit raya..:P
p/s: ni pic pagi tadi lepas tukar diaper dier..layu jer hari ni...:( hati ku tak keruan...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, September 11, 2009

Biskut Raya fresh from oven tp bukan oven aku...

Hari ni aku lupa bawak hp..penat aku snap gambar balang tat nanas pagi tadi..hampeh..
dan penat jua aku berpossing semalam di Puncak Alam, UiTM baru bukak tu....jauh gak, 40 menet dari shah alam..aku pi sana untuk UAT (User Acceptance Test) sistem yang baru dipasang kat sana...

Semalam, berbuka adalah dengan nuha..aku beli jer kat pasar ramadhan dekat dengan rumah pengasuh nuha tu..nuha pelik jer masa aku taruk nasi biru(nasi kerabu) dalam pinggan dier..dier kuis2 jer..sejak dua menjak ni, dier memang terengganu abes..asyik nak makan keropok, mcm abah dier time makan...yang lain tak mo..tangan comel, asyik tunjuk2 kat balang keropok..satu keping keropok ikan parang yang besar lebih kurang tapak tangan orang dewasa lelaki, dier makan sampai sejam tau..hahahaha...lawak sungguh..tp abes..suka btol...

Untuk tidak menghampakan pandangan mata korang semua, aku google laa gambar kuih-kuih raya yang aku order untuk raya ni..hikss :) main tunjuk2..aku punya biskut raya tak sama macam niza sebab niza dier ada biskut raya pelik2..hihihi .dier pun tunjuk2 walhal kami bagi oven masa dier kawen ari tu..:P



Ini nama dier tat nanas (RM22/50 pcs) pic credit to : sini
Ini nama dier biskut almond london (RM20/50 pcs) - Hotel UiTM pic credit to : sini
Ini nama dier biskut gajus (RM18/50 pcs)- Hotel UiTM pic credit to : sini
Ini nama dier biskut arab/sugee(RM18/50 pcs)- Hotel UiTM pic credit to : sini
Ini nama dier biskut makmur(RM20/50 pcs)- Hotel UiTM pic credit to : sini 
Kerepek laa ko pisang (RM14/Sekilo) pic credit to : sini

 p/s: Rupa asal biskut2 ini adalah imiginasi aku sahaja sebab petang ni baru aku bersua muka dengan nak pegi amik biskut2 tu kat Hotel UiTM..hikss :)



DAN
 
hari ni aku akan menamatkan sessi persiapan raya aku dengan membeli sandal baru..nak carik kat Bata jer..comfit  punya :)
ini antara yang berkenan :) yang no 1 n no2 tu kaler jer lain aku rasa..
 
 
 
p/s: tapi rasa leceh plak kalo ada tali2 kat belakang ni..rega RM59.99 (RM60 laa senang citer)
pic source: sini
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, September 10, 2009

Bonus RM500 Bayar 2 Kali?Mcm Ansuran Mudah Plak :P

Semalam kat berita , umum kumpulan sokongan(B,C,D) dapat bonus RM500 tapi bayar 2 kali....Alhamdulillah, bleh laa menampung apa yang tak tertampung lagi..eh, hari ni gaji plak tu..esok, bleh laa shopping untuk yang tertinggal lagik tuh..yeeehaa..sonoknyaaa..

Aku aim hari tu nak tunjuk gambar juadah berbuka selama sebulan kan tapi tak sempat la plak..makin hari makin lapar dan kelam kabut so tak sempat nak snap pic..ni pun aku suh my hubby amikkan while i'm busy kat dapur..busy laaa sangat :P padahal buat air teh jer dan goreng telur mata :P Semalam, aku masak nasi goreng  coz my hubby request..kul 645 baru aku start masak sebab my hubby lmbat balik while nuha is cranky:(

Tadaa....


 
 nasi goreng seafood :)
 

ni ayam percik yang my hubby 'percik' kat pasar ramadhan :P


ni pun sama..my hubby 'klim' karipap kat pasar ramadhan gak :)
Semalam, kat ofiz aku ada buat majlis khatam Al-Quran dan solat hajat...ada laa aku amik gambar sket...
barisan qari PSMB :)
 
ni pula barisan qariah PSMB :)
 
ni qariah yang tidak berbaris :P
 
eT, wakil kumpulan yang amik hadiah..laju plak..x sempat snap :P
hadiahnya rujuk SINI :)
dan last sekali :)
  
qariah PSMB peringkat kebangsaan :P poyo jer..
p/s: Hari ni my hubby berbuka kat luar, ada jemputan while me?
berbuka ngan nuha jer laa :P
ada sesaper nak ajak saya berbuka hari ni???
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer