Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, August 28, 2009

Semalam saya adalah memasak....

Wowiey..akhirnya...penantian ku sudah berakhir..aku akhirnya bersilat jua di dapur pada hari ke er er 6 puasa erkk semalam..alamak, lupa oredi :) lepas amik Nuha, sampi2 umah, bagi dier mainan, terus masuk dapur gituh....

Mempersembahkan...................Tadaaaaaaaaaa...


Ikan Pari Masak Asam Pedas
Udang Goreng Kunyit dengan sawi batang putih(apa ntah nama sawi ni :P)

Sambal Tempe,Kentang dan Ikan bilis
wah, menggiurkan bukan??cabarannya memasak , tidak lain dan tidak bukan...
"sayalah....saper lagi :)" p/s: kata Nuha di dalam hati kerana telah mengenakan Umminya :P
my hubby plak dier balik lewat sebab dier tanak redah hujan..so aku terpksa memasak sambil dukung budak yang nak berdukung..hish...dier sibuk nak tahu apa yang ada dalam periuk tu psal ngada2 dier nak dukung..seb baik aku ni ala2 hulk sket, so adalah expert memasak sambil berdukung ni...hikss..
dan mood aku adalah muncung sebab kena masak sambil dukung :P
p/s: aku tambah nasi, x penah2 tambah sejak puasa ni..chehss..hancur diet ku..terlampau sedap hokey..tak dapat nak ku gambarkan..hahahaha..durjana bukan...sila laa jangan tampo aku bulan2 puasa nan indah ni...:)
Dan nak keji lagi, nah, aku persembahkan juadah bersahur aku...
air coklat + sandwic sayur bersosej (nama aku reka sendirikk :p)
close up sket..hahahaha..

mantop bukan....wowiey, kalah mcD...
Hari ni, nak makan apa pulak??
alamak berbau masakan lagik..kalah blog my hubby mcm ni..menu aku upload kat sana..mcm dah blog aku dah blog my hubby tu...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, August 27, 2009

Tragedi 330 pagi..

Malam tadi, pegi Tesco beli barang2 dapur, dengan jumlah penjimatan voucher sebanyak RM21.50 (paling banyak setakat ni), hehehe, dan jumlah perbelanjaan sebanyak hampir 3 ratus..mak ai..barang aku nampak tadak laa banyak mana...btol la skang ni, duit mengalir macam air..

ni tragedi kat tesco..barangan nuha..yang lain x snap :P 
Benci aku sebab semalam sampai umah kul 640..tak sempat masak..dah singgah pasar ramadhan beli nasi kerabu(again?) dan paru...my hubby beli pengat pisang sampai 4 bekas, buat stok :P huhuhu..bini yang dasar pemalas ni memang malas nak buat pengat..padahal senang jer...tapi tengok laa kalo apa yang nak aku makan, siap satu loyang aku buat..oh, lupa snap pic..malam tadi aku buat puding koktel..tapi kelakar gila sebab kaler hijau. agar2 strip tu didatangkan dengan gula kaler hijau..macam sheall jer rupanya tapi yummeh :) puji jgn tak puji masakan sendirikk :) dah masuk peti ais, leh makan sampai 2 minggu..hahahaha..sejuk2..sedapnya...berbuka karang :P

malam tadi, sedang2 enak dibuai mimpi(lupa mimpi apa) , aku terdengar bunyi gedebuk macam nangka busuk jatuh gituh..automatik aku menjerit kat my hubby "Nuha Jatuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh"...alahai..kesian my baby...my hubby cepat2 angkat dier yang jatuh tertiarap..bagi minum air dan nenenkan dier..serta baca doa syifa'. agaknya dier golek2...sebab dier suka golek2 naik atas katil sing;e yang aku letak tepi tilam tu...tersalah perhitungan laa kot..

 
tengok, punya laa lasak tido, siap bleh naik tido kat katil single yang aku letak sebelah lagikk :P
motif katil single tu: sebab nak simpan barang bawah katil..hahaha

 
kat tilam tu laa Nuha jatuh malam tadi..tilam tu letak lepas Nuha dah jatuh....awal2 tido kat tilam tu, memang aku taruk comforter, tapi 1-2 minggu ni , aku tengok Nuha ok jer tak jatuh, tak letak plak..sekali jatuh plak:(
memang malang tak berbau..kes aku ni :"sediakan payung sebelum hujan tapi nampak tak hujan, tutup plak payung,sekali hujan lebat plak..."
malam tadi memang cuak gila laa...nak tido balik pun aku ngeri..tapi Nuha relax jer, lepas nenen, terus dier tido balik, siap panjat ke katil sebelah lagi tido..huhuhu..hari ni, nampak aktif balik..herannya memang tadak bengkak mana2..harap2 malaikat yang sambutkan...dan tadak laa muntah2 ker aper ker..cuak gak..sebab tilam aku ni, memang nak sama tinggi ngan katil jugak..

 
ni tragedi kul 5.20..sahur laa..segelas air suam, 2 ketul popia basah(masa ni seketul dah masuk mulut) dan 2 keping roti makan dengan butter dan jem strawberry.
p/s: mana nak carik paket jem dan butter kecil2 comel lote macam tu erk :) 
tu aku rembat kat DE*MC hari tu.. dulu masa askar datang kat kampung aku, x silap diorang pun bagi paket kecik2 comel macam ni...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, August 26, 2009

Sampai Awal Pakai Selipar Jepun...

Hari ni aku sampai ofiz kul 652..tu time aku punch laa..sebab my hubby ada urusan di loji lain..so dier tak masuk ofiz dan terpaksa menggunakan kuda peliharaan kami :) hikss..sejak bila lak aku bawak kuda ni..terjebak dengan kak Pb..dier bawak unta..hikss..yang lawaknya, biasa kalo aku bawak Cinta Bersulam Rindu, pakaian rasmi aku adalah selipar jepun..rasa cengkam jer bila nak brek tu kan...hahahaha..tp hari ni kan, aku tidak memandu kerana sudah ada drebar :) my hubby laa kan..pastu kan, aku sudah lupa nak tukar selipar jepun ku menjadi selipar tidak berapa nak jepun selepas my hubby drop aku kat ofiz pagi tadi...aku lambai2 ala2 Lady D tapi my hubby memecut dengan kelajuan kuda..huhuhuhu.. harap2 aku tadak laa kena pi meeting ad hoc mana2..kalo dak jatuh imej aku sebagai penjawat awam atau kuli kerajaan ni (government servant)

Hiks..semalam..aku kan..konon2 nak masak la tapi my hubby ckp beli ajer..rupanya dier dah aim nasi beriani daging kambing...huhuhu..aku bengang btol laa kat penjual tu, ada ker patut tak tanya aku nak lauk apa..sekali dier buh ayam merah(dah laa part yang aku tak gemar) 2 ketul..walhal, my hubby nak beriani kambing...aku ckp la kat dier, eh, ni ayam berapa ketul? dua ketul laa..dier kater sebab aku tak ckp awal2..beruk btol..dah ko tak nyempat isi lauk tak tanya orang dulu apa hal? kalo laki aku beli , aku rasa mau makan penumbuk sedas..ni saper nak makan sampai 2 ketul ni? seb baik leh makan untuk sahur...kalo dak, aku makan nasi ngan telur jer laa utk sahur, so pagi tadi aku sahur nasi putih ayam merah la :P

Hari ni, semangat nak memasak meluap2..bukak2 pc terus cari resepi ikan pari asam pedas sebab semalam aku beli ikan pari, daun kesum, bunga kantan dan bendi...hikss :)
aku nak try resepi kak hanieliza ni laa :) tq kak..hikss

Kalo masak asam pedas sesuwai dimakan dengan apa yer?? ada cadangan tambahan??
p/s: aku tak tahan kalo tak buat entri tak berbau masakan..maafkan aku :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, August 25, 2009

Nyaris tak sahur...

Malam tadi, penat sangat sebab bunuh kapir  banyak sangat makan :) my hubby beli lauk untuk berbuka..penuh satu meja :P jauh nuh beli, kat Langat...huhuhuhu...ada ayam masak merah, ada ikan percik, kerabu perut dan pajeri nenas (all time peberet my hubby :P) nampaknya nak kena belajar buat pajeri nenas laa pasni..hikss..

Pagi tadi, x kunci jam kat hp..seb baik body sign kejutkan aku tepat kul 5.30..sempat makan nasi dan minum air..huhuhu..laju gila makan..macam nak tercekik dah aku rasa..seb baik Nuha tido nyenyak..siap tido kat katil sebelah lagik..lawak btol..
lepas usai makan segala, Nuha bangun mintak nenen..huhuhu..milk supply pagi2 hari meriah..Nuha plak nenen sampai kul 6.20, waktu aku mandi..huhuhuhu..terpaksa buat susu botol plak sebab takut lewat plak..huhuhu

Kan dah ngantuk....sepanjang perjalanan ke rumah pengasuh, Nuha layan mata..kalo aku layan sekali, lingkup kereta..huhuhuhu..aku pun ngantuk pasal rasa macam tak cukup tido..huhuhu..
Hari ni aku nak siapkan sistem untuk training web..dah hampir siap..berkat bulan puasa sebab tadak break pi bfast dan amik air kat pantry :) banyak betol rupanya waktu dihabeskan selama ni..baru aku perasan atau buat2 baru perasan..hikss..

Bulan2 puasa ni , aku rindu ikan percik abah dan bubur lambuk ma....huhuhu ..nak balik kg :(


Ikan percik abah
resepi rujuk sini



Bubur lambuk ma
p/s : Long, suh laa Kak Long buat..pastu pos shah alam yer..hahaha..aku x reti + mls :)
resepi ko leh rujuk sini

p/s: Last year memang heaven, sebab sebulan berpuasa di rumah kat kampung..huhuhuhu..even tak leh pose sebab tengah pantangkan nuha..5 hr jer sempat pose :) tahun ni, puasa kat sini first time sejak kawen bersama my hubby dan my nuha..double happiness :) sedih woo saat tu,teringat kat my hubby terpaksa bukak pose sorang2...skang, walaupun aku masak nasi jer (baru semalam) tapi tengok dier makan depan mata aku, hilang sedih tu :)

p/s: hari ni entry berbau makanan..maaf laa kalo aku buat kalian terliur..air liur aku pun menjejeh jugak :P
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, August 24, 2009

1st Day puasa...

Ucapkanlah Selamat berpuasa pada aku! Sebab hari ni adalah hari pertama aku puasa..my hubby senyum gembira ada makna :) sebab dapat berbuka bersama2. korang pk aper?..bukan dah 2 hari ker aku berbuka bersama2 dengan dier?hahahaha...x kan tengok sajer kan? aku makan thari dengan Nuha ala kadar ajer..hari sebelum tu, makan nasi putih , ikan masak sambal dan telur dadar jer..pastu semalam, bihun rebus jer pun :P

Hari pertama puasa pegi pasar ramadhan Padang Jawa, beli nasi kerabu + kueh + air tembikai..my hubby pun makan nasi kerabu + pengat pisang + air tebu :)

Hari kedua puasa, pegi pasar ramadhan Sek 18, aku beli nasi ayam ayam panggang + laksam utk my Nuha(last2 aku makan sebab dier x nak , geleng2 kepala) + kuih akok..(eh sayang, memang mcm tu laa rupa akok kelate :P) bleh sayang baca di entry ini :P tapi yang beli semalam kurang sket kekedutannya..i miss akok kedut kat pasar pasir puteh tu :P tapi my hubby x puas hati, terjah plak pasar ramadhan sek 7 tu nak beli lauk utk dier makan sahur lewat malamnya :) pagi tadi aku sahur, nasi putih + telur dadar + kicap..hikss..aku memang x reti tak sahur, my hubby lak x leh sahur sebab nanti dier muntah..pelik kan?so kena sahur sorang2 jer :(

Hari ni nak berbuka aper plak? azam nak turunkan berat badan sket bulan2 pose ni..Insya Allah...

 
Nampaknya bulan2 pose ni bukan "Every night Shall Be Your First " laa yer :P
p/s: Sesiapa berminat untuk mendapatkan Bidadari syurga dengan harga promosi(aku sendirik laa promosi) , sila hubungi aku :)
Untuk lebih lanjut pasal produk ni, klik sini

Harga Promosi  :RM 53.0050.00 
Pembelian kedua : RM 49.00
Self pick up only :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, August 21, 2009

2 kali setahun kuar tv :)

Datuk ni kuar 2 kali jer setahun kat tv..hikss :P samada nak pose atau nak raya...dari kiter kecik2 sampai dah besar..malam tadi, nuha tengok buat pertama kalinya datuk ni :)
p/s: dier ni pakcik kawan aku...hikss :)
tapi syok jugak dapat kuar tv kan?dari x penah kuar langsung...hihihi
esok dah puasa :) aku x buleh lagik..so, esok mai laa thari umah aku, aku nak buat party ngan nuha..hikss :P
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, August 20, 2009

Pose jangan tak pose :)

Salam semua...
Aku ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak Majid kepada sahabat taulan tak kira dimana berada..semoga dapat mengharungi cabaran berpuasa kali ni dan dapat menyempurnakan ibadah ini dengan jayanya..Insya Allah..

pose jangan tak pose tau..
solat terawikh jangan dilupakan..
moreh tak per kalo nak lupa..hahahaha 
Baik masak jer dari pegi beli kat Pasar Ramadhan..takut rambang mata..

Bukak puasa tu berpada-pada laa..jangan penuh satu meja....

p/s: kesian my hubby sebab kena berbuka sendirian pada hari pertama puasa..aci tak kalo aku temankan?hihihihi..aku masih lagi blom buleh puasa...sedihnya rasa..

To AG, semoga hang cepat sembuh naa...sian ko, siap jangkit lak dari aku demamnya...huhuhu


p/s: ni gambar aper hah? seingat aku, aku tak penah snap pic ni..tapi tetiba ada dalam hp aku..magis kan? atau ini ilham utk aku buat utk juadah berbuka yang pertama nanti??huhuhuhu
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, August 19, 2009

MC 2 hari

Aku batuk , demam dan selsema..pegi DE*MC, doc bagi MC 2 hari..nak melompat lebih tinggi saja sebab boleh bersenang-lenang di rumah layan mata TV .kiranya aku bercuti 4 hari laa campur sabtu ahad..Hari ni , kiranya hari Isnin bagi aku..hikss :)

seb baik my Nuha tak terjangkit dek aku....Alhamdulillah....Ingat nak pi antar dier umah pengasuh tapi sian plak, so aku jaga dier laa selagi termampu...buat laa sepah nak, semahunya...Ummi tak sihat ni...aku baring..tengok2 abes kad-kad ATM bersepah, cover kad tesco hilang, duit bersepah2 kat lantai..mainan dier tok sah citer laa..ngan paper lama...mak ai, macam kapal karam umah aku..huhuhu

doc, tambah laa MC saya jadi 4 hari lagik..huhuhu..kalo laa buleh kan..
hari ni aku duk batuk kung kang kung kang lagik kat ofiz..nak makan ubat batuk, kang ada yang high kat ofiz..hikss..my hubby drop aku 640 kat ofiz sebab dier nak guna kereta...huhuhu....ngantuknya kena mangun awal..ok laa..nak sambung buat keja yang tertonggak 12 :P
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, August 14, 2009

Kereta nape ko x idop :(

Hari ni nyaris lagi aku bercuti..keta tak mao idop..seb baik Nuha aku dah hantar umah pengasuh..keta aku tak idop tepi umah pengasuh..seb baik Niza amik aku..terima kasih Niza..Terima kasih Ad sebab antar aku ke pomen dan belanja makan ABC+ nasi putih + ikan keli bakar +sayur lemak pucuk paku..wah marbeles..tapi biasalah dasar pelahap..mana nak sempat amik2 gambar kan..hikss
p/s: terima kasih juga kepada kepada yang tolong tolak keta aku-kalo dier baca la...

hari ni aku adalah mood beku...sakit tekak sebab aku abeskan duku yang Raa bagi hari tu..aduhai..nyesal tapi dah kenyang pun...semalam Nuha la buat perangai tak mo tido..huhuhu..
sakit kepala2 aku ni..lagi penat yer jadik suri rumah sepenuh masa ..i tabik spring laa bagi ibu2 hebat kat luar sana tu...

x sangka my nuha pandai sip melalui tumbler tuh..yang biasa dier guna jenis yang tadak straw tu...2 kali cuba terus berjaya...bila cakap pandai, dier tepuk tangan sonok :) Ummi pun tumpang seronok..siap texting my hubby sebab teruja..tengok!! kan dah pandai tu ..aku beli masa tu tengah sale..mana nak dapat rega rm6(kalo x silap) skang..brand anakku laie..aku ckp kat my hubby, standby jer, sebab murah kan..pastu bila tengok Mika minum elok jer dengan straw tu aku test la semalam (yerlaa..banyak masa lapang :P) untuk cerita lebih lanjut klik sini

Happy weekend semua!! Minggu ni ada kawan2 ku nak datang...aku buat nasi ayam jer..cheeh..siap ckp awal2..aku buat mee semua muncung..yer laa..semua perut nasi...hikss...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, August 13, 2009

Seyes, aku ingat semalam malam jumaat :)

Bila aku terbaca komen dari Lin semalam , baru aku realize yang hari ni adalah malam jumaat..muahahahaha..tak per la, bagi aku setiap malam adalah malam jumaat..muahahahaha..besar pahalanya kan :P

Persoalan teka - teki yang menghantui semua orang semalam : Kenapa aku tak suka goreng keropok? kerana goreng keropok adalah leceh :P aku kalo benda2 leceh ni stress ok...peh tu kalo stress mood larikkk..peh tu mcm mana nak bunuh kapir :P aku rela goreng ayam..kalo goreng keropok, kena guna minyak bersih dengan kuantiti yang banyak..(* bagi aku tak sedap goreng keropok dengan minyak lepas goreng ikan/ayam) peh tu, nak kena sejat2 dulu minyak keropok, pastu tunggu x panas baru masuk dalam bekas..aku goreng keropok, bukan sket2 ko tau :P pastu, kan..pastu kan..kalo makan adalah sangat sedap dan cepat abes..bila dah abes, saper nak goreng balik??? akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(




biasa aku goreng sebungkus ok :P pic credit to here 
Hari ni aku  terpaksa C.U.T.I lagi sebab mak pengasuh Nuha ada terima zakat plak..aduhai..fenen kepala den..nak harap laki den, mintak nyawo laa..dah laa cuti dio ado 6 hari laie..kang tak pepasal ado jo yang tak balik berayo..chewah..cubaan cakap N9..hikss..terpengaruh laa kot sebab salu baco blog Kak Tijah :)
belen cuti den = 10 hari laie.. huhuhu..ingat nak rayo 100 hari...x jadik laa kekdahnyo :P
baju raya masih dalam pencarian/takder :P aku excited nak sedondon tapi my hubby mcm x kesyah jer..lama dah tak pakai sedondon...aku ngan my Nuha jer salu sedondon..sedih kan...abang2 aku musti sedondon jaa time raya :( jelez mak :P


 
kenangan hari raya 2007 :) time ni aku nikah :) 
carik gmbr raya korang tadak, kenangan di hari pernikahan Tok Din :)jer ada..janji sedondon..feeling2 mcm hr ry jaa sebab ada latar belakang masjid :P
p/s: long, aku cilok gambau dr blog mu :P



dulu, masa berchenta, selalu jer sedondon...nape skang susah nau nak sedondon :(  abaikan aku yang slim....muahahahaha....


kenangan hari raya 2008 ..sedondon laa jugak :P tema koko :)
tahun ni tema kaler  aper erk sayang? kiter beli ready made ja laa :P
p/s: Ini adalah entry auto publish..my hubby biasa bawak beruk aku pi ofiz dier :) aku tengah gigih tido buat keja rumah time ni...hahahaha...hp-silent mode..muahahaha...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, August 12, 2009

Seyes, aku tak suka goreng keropok :P

Salam..
Hari ni aku punch 0759.
Gila.
Hujan.
Jam teruk.
Bawak kereta macam siput.

















Syok kalo pekena teh tarik hujan2.

Mamak, roti canai 2, kasik garing2, kuah banjir - Nuha order dlm hati :)

p/s: sebab kena goreng keropok, mood nak bunuh kapir merudum ketahap maksimum..so jgn suh aku goreng kopok sebelum bunuh kapir.seb baik baru malam ni malam jumaat :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, August 11, 2009

Sekitar birthday Nur Nuha Humayra...

kek aku just beli dari kedai kek resepi rahsia seksyen 9..
70.00 + tag3.50
p/s: kalo aku reti buat kek dah jimat kan :(
+ Menu +
x jadik nak buat hi-tea sebab my hubby request nasi..
Nasi Putih
Ayam Sambal a.k.a Ayam Masak Merah
Sambal Belacan Mangga Muda
Acar Timun Carrot
Air Sirap Selasih
Pisang
Anggur
Puding (door gift)
Chupa Chups (door gift)
Lauk pauk dan hiasan dinding :- 100++
Barisan tetamu yang hadir..lenkali aku jemput ramai lagikk erkk..budget kurang laa bulan ni sebab balik trg hari tu kan :)
hadiah2 yang Nuha dapat :) ni dari bday party yang kat kampung campur yang kat sini..tu ada yang siap dah pakai tu :)
siap ada giant bday card, idea Ayah Long Nuha utk tatapan Nuha 4-5 years lagik :) wishes dari tetamu yang hadir :)
Tu jer laa citer2 sekitar bday Nuha..yang lain2 biar Nuha jer laa citer kat blog dier kan..hikss :)
total : rm200 ++
tengok laa tangan gigih yang mengepam belon...
kul 2 a.m ko baru siap keja2 leceh ni :P tq my hubby sebab menjayakan cetusan idea ku ini :)
tips : utk party kecil2an, kalo rajin buat sendirik jer makanan dan hiasan dinding tu...jimat laa sket di musim2 gawat ni..hikss..tapi kalo tak pandai masak, baik jangan laa kan, kang ada yang sakit perut..harap2 tadak laa yang sakit perut makan masakan aku..hahaha :P
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, August 10, 2009

Nuha's 1st Birthday Celebration...

Alhamdulillah, semuanya telah selesai..tidurku kembali lena :)
p/s : Malam tadi tak leh nak transfer gambar dari my hubby punya digital camera ke pendrive aku since pendrive aku tertinggal kat ofiz...i'll blog bout it later na..

Jutaan TERIMA KASIH buat rakan-rakan dan rakan-rakan blogger yang datang..You guys make my day !!

Raa Nafi dan Anis, Wafaa dan Iman, Faidah (my boz) dan adik , Rumiza dan Aimi , Semi, Anz...

Terima kasih buat Kak Long dan Long aku :) esp Kak Long yang banyak tolong aku kat dapur bila Nuha start cranky :)

Terima kasih atas sumbangan hadiah...tq yer Ad...

Terima kasih atas ucapan buat Nuha...

Terima kasih sebab makan apa yang aku masak :) harap tiada yang sakit perut..hihihi

Terima kasih kepada my hubby sebab buatkan wording ni kat wall :) dan gantung semua belon...
dan terima kasih buat Nuha, yang tak ada ragam sangat masa birthday party dier semalam...
ni gambar pagi tadi..aku suh my hubby extend dulu untuk buang wording kat wall tu..sayang :) sebab nampak chomel plak duk kat situ :) hikss..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, August 07, 2009

BIRTHDAY @ AUGUST

Selamat Hari Lahir buat my blogger frenz, Haslina...Moga ceria selalu!!


7.8
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

KFShiiii Idaman Ku Selalu :)


Terima kasih kepada AD kerana membelanja KFShii ini..atas permanentnyer dier hari tu :)

Terima kasih kepada Cik Nor, atas brownies yang nyum2..

Hari ni bertemu dengan sorang lagi rakan blogger, Kak PB...

Atas permintaan tuan punya badan, terpaksa laa di blur kan..since gambar aku pun x lawa, baik aku blur dua2..hahaha..memang very the selekeh btol muka aku hari ni..x sempat nak touch up, coz Kak PB dah sampai :)

p/s: kak, syok leh ckp kelate....hikss..nanti kiter jumpa lagi erkk :) hari minggu laa lama sket kan :)


MAAF SANGAT2 KEPADA RAKAN2 BLOGGER YANG AKU TAK JEMPUT DATANG UMAH AKU AHAD NI...BAJET AKU YANG TAK BERAPA NAK ADA NI KALO NAK AJAK RAMAI2..HUHUHU..MAAFKANLAH AKU ERK :)LENKALI OK AKU AJAK KALIAN SINGGAH DI RUMAH KECIL TEPI SAWAH AKU NI :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Nasib baik kereta aku tiada sport rims..

Hari ni berlaku tragedi yang sungguh tragis kepada jiran aku...pagi tadi, masa aku turun nak pegi keja, aku tengok ada laki bini duk termenung depan keta depa..yang di parking btol2 belakang keta aku jerk..
tengok2 sport rim keempat2 tayar depa kena curik ko..2 tayar hilang, 2 dier tinggai..bedebah punya perompak....masa tu aku perasan, muka pompuan tu familiar sangat..mcm muka kawan aku masa sekolah dulu..nisah...(jumpa balik kat uitm shah alam selepas PMR :P muka dier memang tak berubah..tinggal aku jer memang totally berubah..transformasi dari pendek kurus ker gemok tinggi :( last sekali contact kwn aku ni, 6 bulan lepas sebab dier nak antar kad kawen..tapi kad tu tak sampai2 kat aku..




bila sampai ofiz, aku texted kawan aku ni..sekali dier kol aku dan cakap yer itu adalah dier..walaweh...hahaha..sungguh kecik dunia ni..aku plak hari tu tersalah beri nombor rumah kat dier..patut laa x sampai kad kawen dier..hari ni, dier memang tak expect yang 'perempuan selebet dukung anak' (dalam hati dier laa kot :P)  itu adalah aku...hahahaha..
 

moral of the story: x yah pakai sport rims,
dan kalo nak pakai, sila beli sport rims lock, 90 hengget ++ (kwn aku kater)

huhuhu

dah jadik bandar tidak selamat dah area umah aku..huhuhuhu...padahal sejengkal jer dengan balai polis...



Bagi yang dapat kad jemputan ini, yang masih tidak mengesahkan kehadiran:-


Sila sahkan kehadiran dengan email saya selewat2nya  Jumaat 7/8/2009 sebelum 5 petang atau SMS  sahaja untuk saya membuat penyediaan makanan untuk mengelakkan pembaziran :)


kalo tak sahkan kehadiran, aku automatik kira korang tak sudi laa kan nak datang :( yer laa, orang tak sudi, kiter nak buat macam mana kan...asyik kiter jer terhegeh2 ajak, tapi haram buat x layan jer kan..atleast cakap laa nak datang ker tak nak..tidak hamba ternanti2.. chewah..

Sila bagitau sekali pasangan/kawan yang turut hadir. kang tak dapat makan plak :P
sebab kateringnya adalah diri aku sendirik..hikss...

Menu aku dah tukar, since my hubby request suh buat nasi..kalo ikut vitamin M aku, mau aku goreng mee jer..hahaha...

Ingat nak buat nasi putih + ayam masak merah + acar + sambal belacan dan dessert :)

Acara tiup2 lilin tadak laa since Nuha nak blow hengus pun x lepas lagik...hahahaha...


p/s: bagi yang tak dapat undangan, harap tidak laa berkecil hati...sebab saya buat kecik2 jer dan bajet adalah kecik :( nanti bila makcik kayo, dan ada rumah besar sket, harap dapat jemput semua kawan2 dan blogger :)





Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, August 06, 2009

Pukul berapa datok harimau?

Malam tadi, aku berbuka puasa kul 10 lebih..kul 9.30 baru masuk dapur , tu pun sebab my hubby baru sampai umah masa tu...aku dah mamai2, masuk dapur, masak ketung ketang, sheapp...lauk simple jer..Ayam goreng + tomyam sotong (hari2 makan sotong :P) , ikan sardin dan telur dadar..hikss...mode adalah sangat lapar dan tak sempat nak snap pic :)

Semalam, dapat tudung dari Bali....nak sampai sana, rasanya tak kot kecuali ada orang nak taja FREE kan..


nice, tq cik Nor,trainer yang ngajar apa yang aku lakukan di unit aku skang..bermingggu2 belajar tau..huhuhu

Hari ni diumumkan Hari Raya....yeaayyy!!

 


jemputlah makan ketupat dan rendang yer..dan nasi himpit kuah kacang serta sate jua...hahahaha..sure yang tengah berpuasa lagik hangen jer kat aku kan..hikss..jangan mare ar..nanti kena jual :)
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, August 05, 2009

BIRTHDAY @ AUGUST

Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com


2.8.2009
Anakanda yang dikasihi, 
Nur Nuha Humayra,
hari ni genap usia mu setahun, 
waktu pantas berlari,
berlari laa duhai anak,
berlari mencari mimpi,
mimpi yang cerah, 
yang pasti ada buat mu di luar sana..
kejarlah duhai anak,
kejarlah cita-cita mu,
apa jua cita-citamu,
ummi doakan semuanya baik-baik sahaja buat mu,
yang pasti terbaik buat kamu...
ummi mu yang satu, tiada duanya...

Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com
 

2.8.2003- 2.8.2009
Happy dating anniversary yang ke 6 buat mu sayang...
Semoga perhubungan kiter abadi selamanya..
You're my everything!!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Esok Hari Raya....

Hari ni hari terakhir aku ganti pose...Esok hari raya..Esok hari raya :)

Malam tadi, aku berbuka lepas isyak ko...huhuhu...my hubby balik semeinit sebelum maghrib kot..my Nuha lak, tak boleh kalo aku tinggal2 dier masak2 ni..padahal duk tepi kaki tuh..hangen jer..last2 aku tak masak ar..tunggu my hubby balik dulu..harap2 hari ni my hubby balik awal ...

Ni menu malam tadi...


Ayam Masak Merah a.k.a Ayam Sambal...
Daging black pepper..
 
Sayur..aku tak leh makan nasi tanpa sayur..huhuhu..macam kambing my hubby cakap..hampeh :P
my Nuha pun aku dah ajar makan sayur tau..berkat kesabaranku..dier pun makan sayur gak :) ada geng laa pasni kan...hihihihi
opss..sorry..entri hari ni pun berbau masakan..sebab nyer aku adalah mode puasa hari ni..har har har..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, August 04, 2009

Akhirnya Pulut Santan Dan Durian....

Memandangkan hari ini adalah puasa..entri ada berbaur makanan...hikss..bodo btol..asal pose jer ingat makanan..

Entri ni jugak berbau durian agak masyam sebab dah lama peram...berlakunya peristiwa berdarah ini sehari sebelum my Nuha kena masuk wad tu..Hari tu, malam yang hening...aku tanak pulut sambil berbasa basi dengan my hubby.. lembut dan padu...
"Tak dapat makan pulut santan durian, dapat makan pulut dengan santan pun dah cukup "..hihihihi..sadis kan..terus my hubby cakap, jom laa kuar carik durian..aku dah aim dah sebenarnya tempat jual durian iaitu simpang nak masuk seksyen 7 tu..hari2 tengok kau!! tapi tak cakap lak nak makan kat my hubby kan...hihihihi..

makan puas2...hikss
seb baik ada hero tolong kopekkan :)
Akhirnya....dapat jugak aku merasa makan pulut santan dan durian...gila lama teringin nak makan...kan long kan...long kan...hahahaha..kasik jeles sket kan...aku adalah makan seorang saja...sebab my hubby adalah tidak suka makan pulut santan dan durian ini yer...aku kan manis orangnya....dier orang pedas2 :) resepi nanti tepek di blog my hubby...bila ntah my hubby nak update blog dier tuh...huhuhuhuhuhu...mode adalah bz katanya dan tak sempat :)

Tinggal 1 hari lagi ni...hari ni nak berbuka apa yerkkk..tak sabarnya nyaahhhhhhhh!!!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer