Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, February 27, 2009

Hadiah termahal....

*Aku Tidak Akan Bertanggungjawab Di Atas Segala Isi Kandungan Ini Yang Menyebabkan anda Menyampah / Benci atau Irihati..
Aku memang copy paste Tiara punya ayat..hahahaha..larikssssssssssss...

Korang penah dapat hadiah?mesti la penah kan...(saper yang tak pernah dapat hadiah, meh mintak ngan aku,aku bagi hadiah gula2 udang..hikss) masa aku sekolah dulu, aku teringin sangat nak dapat hadiah..tu aku tidak melepaskan peluang masuk baca sajak laa, masuk nasyid laa, masuk bahas la, masuk pidato/syarahan laa..semua aku buat semata2 nak jadik glemer dapat hadiah.. nak harapkan hadiah kedudukan pelajar terbaik dalam kelas, jangan harap!! aku ni bukan budak pandai sangat..pandai sket2 jer..hhahaha..ada laa sekali dapat no 1 masa darjah tiga tapi periksa pertengahan tahun, yang tu tak dapat hadiah..tapi abah aku belikan aku jam masa tuh :D

hadiah termahal??aku rasa set gelang dan cincin kahwin ni adalah hadiah termahal yang aku penah dapat..yang ma aku bagi tu x kira laa..


lama tak pakai ni...simpan buat perkasam..mana tau emas tu bleh bertambah kan..kekeke


Ni aku dapat semalam..boz aku dengan baik hatinya telah memberikan beg laptop ni sebab dier dah ada banyak beg laptop yang mana aku ingin beli untuk laptop aku tapi still x beli2..hikss tq boz, save duit aku!!


laptopkuuuu...tq my dear hubby...next 2 years, nak bagi hadiah aper plak??hahahahahaha...beranak bleh hadiah, beranak bleh hadiah, pasni jual buku bulu laa jawabnya my hubby :P


yang ni pun mahal jugakkk...kos nak beranakkan dier pun dah cecah 7K..kering duit abah dier sampai bulan 10 ni nak langsaikan hutang..seb baik tadak bunga :D ni gambar aku snap semalam kat trafic lite, on the way balik dari umah pengasuh..mula2 dier punya mulut bising ya ampun!! bingit telinga aku..tiba2 diam..rupa2 nya tertido..hikss..ni first time dier tido dalam keta on the way balik umah..penat agaknya main guling2..hihihi

Aku tadak kat Shah Alam(bukan nama tempat sebenar) sampai hari Isnin..hari ni aku half day..aku nak balik packing..aku nak pi Penang dan Kedah..cuti2 malaysiaaaaaaaaaaaaa!banyak laa cuti2 malaysiaaaa ko!!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, February 26, 2009

Tag..

Kali ni kena tag lagi..Mummy Adam ni..geget tinge kang!! :D

1.Someone tells you they love you, you say...
saya dah kawen ok..hubby i jer layak love love aku ni.. :P

2.If you won a lot of money on the lottery, what would you buy first?
haram jadah...aku x main duit haram

3.Do you miss anyone?

My Nuha lerr..Ya Allah, percepatkanlah masa...

4.Who was driving the last time you were in a car?

aku ler sapa lagi..x kan Nuha :P

5.Do you like your bed?
oh yearrrhhh

6.Will this weekend be a good one?
Yups..pergi Penang dan Kedah..Cuti2 Malaysia :D

7.Do you think you can last in a relationship for 6 months or more?
nape nak last2 ni..r/ship seumur hidup arr..

8.How is your hair?
hair?tadak ker soklan lain...ko tau ker aku skang sedang dalam proses pembotakan?

9.Do you like your life as of now?

mestilahhhhhhhhhhh..

10.Do you wish someone would call or text you right now?

yerr..saya nak Ad SMS saya dan mengatakan dier dah bersalin..hehehehe

11.Do you drink coffee?
Yes dulu..skang dah tak minum..owh, beberapa hari lepas, aku terminum :P

12.Does anyone call you babe or baby?

baby?geli den :D

13.What were you doing yesterday at midnight?
midnite? exercise ..hahahahahaha

14.Do you like surprises?
surprise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sukaaaa!!!!

15.What are your plans for the future?
tadak masa depan dah...hahahahaha..aku nak pegi buat Haji jerla..Insya Allah..belikan hubby motor dan dapt beli umah...

16.Have you ever set foot in a tanning bed?
x pernah

17.Do you make your bed everyday?
of coz laa..

18.Your best friend tells you she is pregnant what is your reaction?
yer kerr..tahniah..take care...

19.Do you like pasta?
yupzz..

20.Whisper or shout?
shout

21.Swim or run?
run

22.When did somebody tell you they loved you?
My hubby every day laa..

23.Last person to annoy you?
Orang bahagian A***********

24.Do you wish your hair was shorter or longer than it currently is?
x kesyah nyahh

25.Do you have a secret that less than 3 people know about?
ader...

26.Have you ever had a phone conversation with someone who lived in a different state?
pernah...

27.Do you and your best friend have the same cell company?
ho yearhhh

28.Are you good at persuading?
bang, bleh laa bang..yer ker?bila? good ker?

29.Are there a lot of people in your house?

aku nuha n my hubby

30.Does the same person call you every single day?

my hubby lerr

31.Last call received from who??
my hubby

32.What are you doing tonight?

malam jumaat..exercise laa sket2..hahahaha..larikssssssssssss

33.Do you have a guy friend you tell everything to?

tadak

34.Are you friends with more guys or girls?
girlss plzzzzzzz

35. Tag 5 people

Aku tak kira, aku nak tag orang jugak..Aku tak nak bermurah hati..hahahaha
Mel, Tiara Ayzan, Raa, selamat ,AD Mamoru, Zuris,Haslina.. :P

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Bila terpaksa makan spageti sejuk :P

Hari ni, aku bawak bekal..yer..spageti..3 bekas sekali aku bawak..utk Niza dan Ida..maaflah yer, umah ai tadak microwave, so makan laa spageti sejuk :D
Ad, kalo ko ada, ko sekali dapat makan..tapi skang ko sedang berada di wad..harap2 ko beranak laa hari ni..permudahkanlah Ya Allah urusan dier..

malam tadi my hubby kuar pegi bayar keta (alasan nak kuar laa ni :P) hampunnnnn sayang :D aku tau niat mu suci murni..hikss..
masa dier kuar, aku buat laa operasi membuat spageti..makan sensorang jer...almaklumlah my hubby x minat spageti..huhuhu...nyum nyum :D

Pagi tadi aku dapat SMS dari my hubby ...dier suh pi bayar duit sewa umah kat aku nyer landlord plak dah..mentang2 ari tu aku bleh pi Bint*ang Tujuh jula juli sensorang...hari ni suh pi bayar sewa lak dahh...malas nak fikir...dah laa lorong kerumah dier sempit..ada aku tak leh kuar kang...hihihihi

Ok laa..aku nak sambung makan spageti pulak ni..punya laa banyak dari bfast sampai lunch leh makan..hihihi..jimat duit..eh, dah gaji semalam..hahahaha..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 25, 2009

Berjanji?

Rumah baru saya, ops..rumah lama..cat jer baru...Ianya best viewed with Mozilla Firefox..puas aku godek2 nak suh header aku yang lawa (aku puji diri sendiri..layankan ajer :P) fit on IE ...huh..berpeluh gak laa ketiak..GUNALAH MOZILLA FIREFOX..senang kit kerja aku.. :D
Layout ni adalah layout yang tulus dan mulus..layout lama bagi anak pakai plak..hikss..nak suh semangat tulis blog aku kena rajinkan diri godek layout :D atau aku delete jer blog, buat baru..hihihi

Anda pernah berjanji?Ramai orang penah berjanji.. Awak kena janji ngan saya, jika umur saya 40 tahun tapi saya still tak jumpa orang yang sudi kawen ngan saya, saya nak kawen ngan awak, tapi kalo awak tak kawen lagilah...
Xkan laa tak laku sangat sampai 40 baru nak kawen cik kakkk..tu perjanjian main2 nama dier..hikss..
-Yer,ni totally bukan kisah aku..kisah orang lain-

Ni ceritera aku..
My hubby janji nak berenti hisap rokok bila dah ada anak..Malam tadi, dier revise balik janji dier bila aku tanya bila mau berenti hisap rokok?cakap hari tu ada anak nak berenti rokok..dier cakap aper?
Anak 3..chehsss..termuntah darah aku dengar!!anak 3 konon...huhuhu..nanti aku beranak kembar sok, jangan tak berenti plak :P
TOLONGLAH SAYANG, BERENTI LAH MEROKOK!!!


credits to sini

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 24, 2009

Makin bertambah usia perkenalan, Makin singkat SMSnya :P

Dulu , beberapa tahun kebelakang...5-6 tahun lepas...
SMS seboleh boleh nya nak abiskan 1/1 ruang SMS tuh..360 patah perkataan kan?..tak terlebih tak terkurang..10 sen satu SMS..kena laa berkira..duit pun duit PTPTN..
Dulu tulis SMS siap tadak2 space bagai..sampai adik dia yang baca naik fenen...Dulu kalo bleh nak kepit jer hp celah ketiak..nak mandi SMS, nak makan SMS, nak berak pun kadang2 SMS...tido pun leh bangun taip SMS..tak sempat dah nak tunggu esok hari..kalo dihitung2, satu hari bersamaan dengan 30 SMS..baru SMS..

Skang,kalo dapat abeskan 1/2 per 1 Msg tu kira banyak laa tuh...dah kurang dah SMS ni..SMS bila perlu jer..mungkin dah bosan menatap wajah kesayangan hari-hari kot..Mungkin dah tido sebelah2..Mungkin dah mandi sama2..Mungkin dah makan sama2..Mungkin banyak buat mender sama2..mungkin dah kurang nak beromantik..romantik hanya di tempat tidur.mungkin dah tak punya masa kerana perkara remeh,SMS..mungkin dan mungkin dan mungkin...
Bak kater Tiara, ni bukan cerita aku..ni cerita orang lain..bagi aku ni cerita si E (bukan nama sebenar)


Ni ceritera aku plak...
P/S:Hari ni aku tolong ok, tolong jawab Unit Mail punya telefon..sekali kena maki laa plak...adusss..tensen gue...Nampak sangat staff UiTM (bukan institusi pengajian tinggi sebenar) tadak adab..adab yilleeekk..korang bayangkan laa 2 staff jer untuk seluruh staff UiTM..bersabar bleh dak?ni nak maki2 orang aper hal?aku tolong angkat dah kira mujur...hangen semacam PMS ngan aku per hal?

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, February 23, 2009

Tag:First Born Journal

Tag ni ramai yang kenakan aku..huhuhu..Mel dan Sarah..saper lagi erk..aku pun dah lupa...huhu..baguslah tag yang sama..jimat masa..hehehe..


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Tidak..tiba2 lekat gitewh selepas sekali period..sempat laa my hubby pose sebelum tu..pastu tak pose2 sampai baby lahir :D

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Muhammad Nasrul Haque © (aku copyright ni..jangan ko coba amikk :P)

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Senyum sampai telinga..hihi..nak2 my hubby :D

4. HOW OLD WERE YOU?
26 years old

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
buat kuiz pregnancy test kat internet dan tak datang period :D

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
our parents, doc cakap aku pregnant depan my hubby

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
nak sangat..

8. DUE DATE?
1.8.2008

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Yupz, smp 5 bulan x leh makan nasi..asyik nak termontah..gosok gigi jer nak termontah..tapi lite2 sajork...hehehe..aku nyer nite sickness :P

10. WHAT DID YOU CRAVE?
banyak giler..sila rujuk entri sebelum2..hahahaha...coklat moklat, spageti pizza..banyak laa....ikan patin..eskrim..wah meriah :P

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
my hubby laa..sori dear sebab kena banyak bersabar dengan i...i lap u :P

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
gurl...

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
x..second one baru nak boy..muehehehehe

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
tolak sendirikk 73.5-61

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
baby shower tu aper ke mender?Aku siap wiki lagi..hikss..A baby shower is a party in which parents or expectant parents receive gifts for their newborn or expected child.
ni majlis lenggang perut la kan melayu nyer??kan?kan?yang tu ada la.. party marty tadak laa..

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
complicationnyer baby tanak turun :P sampai sudah..

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
DEMC (Darul Ehsan Medical Center), Shah Alam(bukan Nama tempat sebenar )

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Sejam lebih dalam labor room...siap tido2 lagi dengan my hubby..contraction dah abes..air ketuban pun kering..pastu tengok jalan tak terbuka2 4cm jer dari pukul 12.30 hari sebelumnya..ni pukul 3...pukul 4 kena sorong masuk operation theater plak dah..cop mohor dulu kat paper, pastu 4.42 ..kuekkkkk..kueeekk...hehehe

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hari tu abah aku bawak coz my hubby pegi kerja..asalnya nak buat checkup jer.sekali doc suh induce plak :P

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
My hubby memang x leh masuk...kang terpengsan dalam tu kan susah tengok perut bini terbarai mcm tu:D
1) My gynae tadak so ganti dengan doc Z (guy ok..guy :P)
2) Doc bius ...pun laki..
3) Doc's assistant yang sama2 belek perut aku gal with 2 cik Misi if tak silap laa..
4) Baby nyer paed
Total:6 laa kot

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
C-section

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
c-sect, lu fikir laa sendiriiikk..

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.25 KG

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
2 Aug 2008 One day late than EDD

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Nur Nuha Humayra Binti My Hubby

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
6 Months ++

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
C-sect lagik ker?? huhuhu...semakin dara laa aku ...hihihi

Now i wanna tag :

Raa..

hahahahaha..dajal tak?dajal??

P/s:Tahniah pada ET kerana telah selamat melahirkan baby gurl di Hospital Serdang...semalam...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Birthday @ Febuari


1.2

p/s: Ni sahabat blogger yang aku baru kenal..satu bumbung tapi x penah berjumpa lagi :D Selamat Hari Lahir, belated gitewh :D

Tahniah juga buat Sahabat karibku, Rohana Awang dan Fakhruldin diatas kelahiran Cahaya Mata Lelaki semalam(22.2) jam 3 petang..Alhamdulillah..

Hari ni bz nak menyiapkan Manual dan buku...buku? yer..lepas ni nak kena mengajar laa fulakkkkk...huhuhuhu..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 20, 2009

Birthday @ Febuari


10.02


27.02


p/s: sesaper yang nak glemer skali di blog aku, chewah, leh tinggalkan bday nyer date..nanti aku buatkan scrap book ni :D pastu, aku suh diorang bagi hadiah kat korang :D aku?kim salam..hahahahahahahaa...kalo nak gak hadiah dari aku, tinggalkan alamat :D

aku nak bfast dulu..semalam bz hamat..x sempat update blog sendirik...blog Nuha jer sempat :D
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Photo Challange Tag!

Sarah mengetag aku laa fulakk...

The challenge is :

- GO to your photos folder in your computer
-GO to the 6th Folder of your photos
-GO to the 6th photos in that folder
-Put the picture on your blog & description of it.
-Invite 6 friends to join the challenge
-Link them in your blog & let they know they have been challenged.



Seb baik bukan gambar sensored gitewh..Ni masa aku preggiey 7 ker 8 bulan ..masa ni, buat BBQ kat umah kawan aku..syok btol..bila erk kiter nak ber BBQ lagik erk Eza?hihihi..

6 orang yg akan menjadi mangsa pengetagan ini adalah :
Tadak saper..hahahaha..selamat ok kali ni!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 18, 2009

Kerana Drypers...Semuanya kerana Drypers...

Kerana Drypers...Semuanya kerana Drypers...Aku memberanikan diri ke Bint*ng..hahahaha..kecoh...sebenarnya, aku ni kan penakut laa bab2 parking ni..nak drive kemana2 tak kisah laa tapi bab farking memang failed..seb baik percubaan pertama ku ke Bint*ng membuahkan hasil...seb baik ada farking..aku dah ckp siap2 kat my hubby, kalo tadak parking aku tak beli drypers Nuha tuh..hihihi..sampai2 kat area Bint*ang, chewah ada plak farking gitewh...hahaha..lama plak aku duk dalam tu..selalu kalo ngan my hubby tak leh laa lelama kat Nuha's punya dept tu kan..hihihi..tapi sebab ingatkan Nuha duk umah pengasuh, aku plak tak ckp nak amik lewat sebab memang tak ingat :D maklumlah ,nerbes memikirkan aku kena pegi sorang2 kat Bint*ang tuh psl my hubby balik lambat takut tak sempat beli..aku tak perasan drypers dier tinggal sehelai...bertuah punya ummi!!Sket punya mahal, 40.90 untuk L72..chehss..dapat diskaun rm1..rm 39.90, bleh beli bedak Ummi tahan untuk 5-6 bulan ni nak...aduhai...


Semuanya kerana nak beli ini...



tapi terbeli(tanpa niat ok), ini...topi Nuha



ini...



dan juga ini...bottle cleanser tapi aku aku lebih suka Pureen..tadak choice..besar ni dah 24++.Beli cikai2 macam ni dekat rm100 you abes..hishh...


ini..bukan dibeli..ini percuma
ini cupcake pertama yang aku makan secara percuma dan syedap gitewh..aku kasik 20/10 markah gitewhh...credit kat empunya tuan Sue... sila laa order kalo nak jugak..ok!!lalalala!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 17, 2009

Memperkenalkan...



Ni anak kawan aku masa belajar kat UiTM Dunjun (Arabic gitewhh) dulu...Kartini Ismail..
Dah masuk 2 bulan ++ . Sebenarnya aku pegi umah dier Rabu lepas tapi terlupa plak nak tepek kat sini..hiks..Ni pun hasil dari scrapblog...owh, mudahnya dunia...i hate photoshop, bley?hahahaha

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Hari ni aku nak buat manual...

Hari ni , tiba2 aku terajin nak buat kerja..
Nape yer?
Owh, sebab hari ni bukan hari isnin..lalalaala..Hari ni aku nak buat segala mak nenek manual untuk sistem yang aku buat dan customize..hihihi..boz sudah sound daaa...

Pelik btol hari ni, Nuha diam sepanjang jalan dari umah aku ke rumah pengasuh(lebih kurang 10 minit jugak)..sampai umah pengasuh senyum2 jer..hishh..heran plak..agaknya ngantuk coz dier mangun awal hari ni..huhuhu


Skang ni aksi peberet dier..setiap kali aku nak amik gambar dier, tetiba jer melentok..hish..banyak btol keletah dier skang ni...malam tadi, my hubby cakap, dah besar dah anak kiter :D

Ni aku nak jawab tag dari Nurhayati dulu..
Tag:Different gender?



What is the relationship of you and him?
My hubby

Your 5 impressions towards him...
5 jer? tak cukup ni..caring+loving+hardworking+workaholic+strong+charming+jokers+hot temper(sometimes) :P

The most memorable things he had done for you...
Saat aku dinikahinya :D
Belikan aku laptop :D

The most memorable things he have said to you?
Mie cintakan eliss sebab eliss jadi diri eliss sendiri..x hipokrit :D eliss tunjuk semuanya kat mie tentang segala perangai eliss..(hihihi :P)

If he becomes your enemy, you will...
kill him...hahahahahaha..ampun sayang!ampun sayang!

If he becomes your enemy, the reason is
dier kawen lain..hahahahaha...

The most desirable thing to do on him is
Melahirkan zuriatnya, Nur Nuha Humayra

How do you think the people around you will feel about you
Apa korang rasa?Sila isi tempat kosong __________________________________ or tinggalkan komen :D

The character of you for yourself is
gila2+kadang2 suka nanges :P+ceria

The character you hate of yourself is
melawan cakap :P opss!

The most ideal person that you want to be is
Saidatina Siti Khadijah...perempuan yang dijanjikan syurga..perempuan yang solehah...

For the people who care about and like you, say something about them..
I Love You...

People I would like to tag:
Sesaper yang nak buat laa..aku malas nak tag orang, nanti kena tag lagik..revenge tag!hahaahha

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, February 16, 2009

Entri tanpa tajuk (ni kira tajuk ker?)

Weekend tak pergi mana2 pun..sebab bulan ni hampir kering...hikss..especially my hubby...hahahaha...tapi semalam, pegi kedai perabot..survey2 set katil..aku tadak meja solek pun kat umah..tp kalo beli satu set kira berbaloi jugak sebab kitorang memang tadak set katil lagik(semua perabot kat umah banyak yang owner punya)..jika nak set yang king size(sebab kitorang punya tilam kan king size :D) so kena tambah RM150 untuk mana2 set yang kitorang pilih...huhuhuhu
Kitorang sebenarnya nak beli penyidai kain..then balik..belah malam,my hubby kemas bilik tetamu a.k.a store room kami dimana disitu laa kami sidai baju...ingat nak laa letak penyidai tu kat luar..sekali terbeli yang besar laa fulak..huhuhu..lupa nak ukur dulu...my hubby tak nak letak luar pagar coz risau keselematan baju2 kami...
belah malam, aku layan spagetti sensorang...nyum nyum...
hari ni, malas gila nak keja...ohhhh plzzz...tingkatkan semangat ku..hari ni aku duk buat customize blog jer..nampak tak perubahan..minor changes jer..lepas tu ada yang aku tersilap coding then tak tahu kat mana aku ubah..hahahaha...aku terjumpa blog ni..sila laa try...hikss..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 13, 2009

I jadik cikgu you hari ni....




Hari ni aku jadik lecturer laa plak kan..hikss..perasaan btol laa...kalo sambung master, leh laa berangan jadik lecturer..ni setakat ngajar guna software yang diorang akan guna jer kat staff PTAR..hikss..Dah lama tak ngajar, so agak kelam kabut laa sket..students plak dah belia remaja kan..hikss..dah abes mengajar..so skang waktu untuk berblogging dan blog hopping....

Hop punya hop...Aku tertarik dengan entry Zue di sini...dan juga disini..
Owh, dier pandai cakap ngan rusa yer..aku pandai cakap ngan kambing..tak percaya??Percayalah...hihihi

Tada...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-










Kambing: Kak, Tumpang tanya sket boleh kak?



Nuha: Bila masa lak aku ni kakak ko?Dah ...pegi main jauh..(sambil menarik tinge kambing)

Kambing:Adeh..adeh..sakit tinge ku...



Kambing:Mak cik, Anak makcik suh saya main jauh2 sambil tarik tinge saya..kejam tau..

Aku:Tu laah..saper suh panggil dier kakak..lenkali panggil dier adik, nanti ko kena sembelih macam kakak ko tu baru ko tau..dah2..pegi2..



Kambing:kakakku,owh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Kambing tidak dapat meneruskan perbualan ini sebab terlalu sebak atas kehilangan kakaknya..sekian...

Percayalah..aku bleh cakap dengan kambing..hikss..
Nota : Entri ini diilhamkan hasil cetusan idea Zue...hihi..credits to her..lalalala..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, February 12, 2009

Scrapblog



Hari tu aku lupa saper yang suh aku ajar buat scrap book ni..hari ni aku nak tunjuk satu scrapblog yang korang bleh buat sendiri tanpa bantuan photoshop macam aku..hikss..try and have fun..aku terjumpa semalam...ada yang free features dan ada yang kena bayar so pilih2 ar..hiks...so for the beginner, yang free stuff tu ok laa kan..Hari ni aku bz, sebab esok nak kena pegi ngajar..chewah..jadik cikgu esok! :P

Klik disini dan register ok!!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 11, 2009

Tag & Award...

Telah ditag oleh sorang cikgu..

1. What is your enthnicity? Sejujurnya aku orang Melayu..hiks..
2. What are your interests outside of fashion? fashion...baju kurung dah ler..
3. Favorite musicians/bands? MUH bleh?
4. Favorite movies? banyak sungguh..next tag aku jawab :D
5. What do you plan to study? sambung master dalam computer sc. jugak laa..
6. How often do you shop? mengikut kadar duit yang ada..selagi ada duit..
7. Do you have a job/work? Ada..
8. How do you afford your clothes?Duit gaji hubby dan gaji sendiri..hikss
9. How do people react to how you dress? kalo lawa2 atau pakai baju baru,baru ada orang tegur...
10. What are your summer plans? aku tadak summer plans :D musim tengkujuh punya plan ko x nak tau?

**************************************

Tag about cellphone
1. Three names in your inbox cellphone? My hubby,my hubby,my hubby
2. Your main ringtone? Situ nurhalijah - sutramaya
3. What you did at 12 last night? Menetek nuha :p
4. Who was the last person you went out with? Where? Went out with nuha..to bb sitter's home :D
5. The color of the shirt you’re wearing now? Koko
6. The last thing you did? Makan
7. Three of your everyday favorite items? Handphone,nuha's bag,umbrella..
8. The color of your bedroom? Putih..kalo rumah aku, aku cat kaler hijau pucuk pisang gitewhh...
9. How much money in your wallet now? Ada laa 30k..
10. Your favorite city? Citibank..hahahahaha..ampun ngah!ampun!!
11. What will you do next weekend? Berfoya2..
12. When was the last time you saw your mom? Masa raya cina hari tu..
13. Where is she now? Kat penang umah ngah aku
14. When was the last time you talked to your parents? Malam tadi...
15. Who is the last person that texted you? My hubby
16. Where did you have your dinner last night? Kat rumah ler..
17. The last surprise you got? Masa lahirkan nuha..my hubby hadiahkan laptop..
18. Last thing you borrowed from your friends? Owh, baru jer pinjam 50k ngan ad pagi tadi..dah bayar dah tadi..sebab takut2 atm tadak duit..hiks..
19. Who is your bf/gf or husband/wife? Mohd hizaami lerrr..
20. What do you feel now? Happy happy happy
21. Wanna share with who? Everybody n busybody..hihihi
22. Who knows your secret? My hubby
23. Do they keep your secret? Tanya laa dier..
24. Are you angry with someone? Marah2 tak baek laa..
25. What do you order at mcd? Chiz burger
26. The last time you felt so sad? Hari tu..
27. Name three person that you like to tag here:mrs haris, nurhayati, hidayah...


Telah ditag oleh Mummy Hannan & Nuha..
Soalan tag:

Please copy the following rules in your post (as usual)

1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.
2. It doesn’t have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine.

1)Ayat-Ayat Cinta
2)Titanic
3)My best friend wedding
4)Ada apa dengan Cinta?
5)Cinta Kolestrol


Nak tag:-
1)Raa
2)Mummy Adam
3)Cikgu Rihanna




Award dari Mummy Adam

Award kali ni aku bagi kat:-
Semua laa dalam list I follow tu...hikss
Ad,Aimi Husna,Anna,Azlin,Baby Nadrah,Bai,Ct linda,Dhia Coco,Elyn,ET,Gina,Haslina,Husna,Jiey Mien,Kak Di,Liana Majid,Long @Bro,Mama Alesha & An nisa Abriza,Mamazana, Maya, Mel,MrsHaris,MummyDania & Alisya,Niza, Nurhayati,Quenninmurni,Raa,Rhyaya,Rihanna,Sarah,Tiara Ayzan,Triplets Plus One,UmmiBatrisya,Wafaa, Zam,Zue,Zuris..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 10, 2009

Ber'kenny rogers', ada berani??


Safraa,Kak Long,Long,Nuha dan of coz ler aku ngan my hubby...



Konsep retro gitewh..i loike!


Makan sampai kenyang...aku belanja!!


Hari Ahad, aku pegi KL sebab dah janji ngan Long aku nak celebrate bday dier kat Kenny Rogers..tertunda dah bape minggu sebab ada hal yang tak sempat dielakkan pada minggu2 sebelum tu...

Venue:Kenny Rogers Jaya Jusco AU2..
Date:8 Feb 2009
Menu: Beef Bolognaise Spaghetti + Vanilla Muffin + Fruit Juice (Mango)=(Long)
Original Quarter Roasted chicken + Golden Corn & Carrot + Garden Pasta Salad + Macaroni & cheese + Vanilla Muffin + Hot Chocolicious Milk =(Kak Long)
Original Quarter Roasted chicken + Golden Corn & Carrot + Garden Pasta Salad + Macaroni & cheese + Vanilla Muffin + Hot Chocolicious Milk =(Kak Long) =( Safraa my cousin)
Black Pepper Quarter Roasted chicken + potato Salad + Aromatic Rice + Fresh Fruit Salad + Chocolate Muffin + Caffè Mocha Iced Blends=(My Hubby)
Original Quarter Roasted chicken + Mashed Potato & Gravy + Garden Pasta Salad+ Fresh Fruit Salad+Vanilla Muffin + Chocolate Extreme Iced Blends =(Aku )
Nuha = tissue Kenny Rogers..hikkss..:D

Nuha tak meragam langsung sepanjang kitorang makan tu..sonok duk atas kusi yang di provide oleh Kenny Rogers tu gamaknya..dah laa memula tu main ketuk2 meja kat situ..tapi bila abes makan, baru dier nanges sebab Ayah Long dier amik tisu kat tangan dier..hiks..apa punya perangai ler...lagipun, dier dah ngantuk..bed time dah..


Lepas makan, aku ke babies department, belikan Nuha 2 pasang stokin sebab aku terlupa nak bawak stokin Nuha...hikss..ampunkan Ummi Nuha...Pastu singgah B*nito beli skarf..teringat kat Kak Red bila lihat banyak red stuffs kat situh...Opss..
Then balik umah Long aku layan Movie, budak Kelantan & Kami...dua2 thumbs up!
tapi ending Budak Kelantan, aku tak berapa nak suka..bleh x buat ending lain?hikss..owh,dah lama x gi tengok wayang...huhuhuhuhu..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Pembelian Online Kedua!



Ni pembelian aku yang kedua melalui online..kalo aku review pasal mender ni hari tu, dapatlah free print gambar sebanyak 50x4R and 2x8R seperti disini tapi aku termissed pandang..luku diri sendiri seratus kali..x perla..aku sebarkan kepada kawan2 ku..baik kan?hiks..dah laa lupa nak amik free calendar 8R..hampeh dot com..lagipun aku cuci banyak toll..seratus keping ++..hiks..tapi nway, tq pada niza sebab bagi pinjam akaun Maybank dier..aku punya akaun dah kena ban psl lupa password..bangang jer..hiks..gambar2 yang aku cuci adalah gambar nikah aku ngan gambar Nuha masa baru lahir..hikss..punya lah berzaman baru nak cuci...hehehehe..
memang cepat dan tuntas laa..deliver sampai depan umah..Skynet nyer courier..ok laa..selamat memprint gambar online yer disini

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 06, 2009

Bidadari syurga...

Takziah kepada sahabat karibku semasa kecil, Rohana Ibrahim yang baru sahaja kehilangan cahaya mata sebaik dilahirkan semalam...Bersabarlah Ana, semoga engkau tabah atas dugaan Nya dan ingatlah bidadari syurga menanti mu disana nanti...Al-Fatihah...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, February 05, 2009

Favourite Spot!


Selain tido diatas katil beralaskan tilam king aku(yang sekarang, lebih banyak space untuk Nuha jer), spot peberet aku kat umah adalah kat dapur..yer..yer..mungkin sebab aku suka makan masak..walaupun rumah sewa, tapi aku suka kalo design kitchen cabinet ni dimaintainkan jika aku beli rumah baru nanti..Insya Allah...bila ntah ni nak beli rumah...sebenarnya aku nak buat pinjaman lepas disahkan jawatan nanti..hikss..

Aku kena pi induksi dalam 11/3 hingga 26/3 kat kampung Gajah, Perak..seb baik bleh bawak laptop dan ada line wireless kat sana...mana laa tau berukband aku gampang kat sana...so aktiviti blogging masih akan berjalan seperti biasa..kalo sempat laa kan...sedih btol bila asyik terfikir ni...nuha lagikla..dah muak agaknya..hari2 aku remind kat dier, yang dier tak bleh nak nenen time aku tadak nanti...entahlah faham ker tak..muka macam faham..hahaha..aku dah laa tak pernah bagi botol tengah2 malam tu (yer, sebab aku malas bangun buat susu :) )macam mana erk kawan2?? aduhai..ker, aku kena start praktis baut susu malam2 dari skang ni? nanti ma & abah aku akan datang jaga dier buat sementara waktu kat sini..dah laa dier dah kenal orang...nanti tak nak plak ngan Tok Ji ngan Tok Ki dier macam balik kampung hari tu..aduhai...parah laa aku...saper nak ikut aku gi Kampung Gajah?jadi nanny nuha !huhuhuhu..kalo aku bleh angkut si kecik tu..aku angkut dah...


Kali pertama aku berpisah ngan Nuha saat dier tak dibenarkan balik lepas aku bersalin..sebab dier ada kuning sket..tiap2 malam, my hubby pergi sana tengok Nuha dan amikkan gambar untuk aku..kalo ikut aku memang aku nak stay situ sampai Nuha kuar tapi bila fikir pasal ma & abah aku kesian plak..duduk kat hospital kan, memang tak selesa ditambah lagik dengan kos yang my hubby terpaksa tanggung, aku kuar dulu dengan berat hati..3 hari jugaklah Nuha kena tahan lepas aku balik tuh..malam2,biasalah kan.. aku berendam air mata..my hubby risau sangat tengok aku time tuh...tengok gambar nanges, tengok gambar nanges..macam meroyan pun ada aku rasa..kalo korang jadik ibu, korang akan rasa perasaan ini...huhuhu..Ya Allah...tabahkanlah hati hambamu...nape laa lama sangat induksi ni..x bleh ker buat seminggu jer??

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 04, 2009

Signal tak reti nak beri ker???

Ni perkara yang aku rasa almost hari2 aku jumpa..nape laa masyarakat yang tinggal kat Shah Alam(Bukan Nama Tempat Sebenar) ni 'kurang sket' tentang road manners...aduhai..aku ni bukanlah nak hangen sangat tapi dengan adanya sindrome PMS dalam diri (yang baru bermula malam tadi), aku tetiba jadik hangen..dah laa lori ais tu turunkan ais kat kedai tengah2 jalan yang orang nak lalu..aku ni dah laa punch merah semalam..situ dah amik masa 2 minit...pastu, ada sebuah motor ni nak masuk kanan, dah laju semacam, tak bagi signal plak..aku siap jerkah...tapi wallahualam laa dier dengar ker tak..sebab dalam keta..lupa nak turunkan tingkap keta..ciz..



Keta korang tadak mender ni ker?Kalo tadak, aku maafkan bagi yang tak reti2 nak bagi signal tuh...patutlah tak reti..tak der..kesian..huhuhuhu
pic credits to sini



Tapi kalo korang pakai keta ni, tak bagi signal, aku maafkan..hihihi..pic credits to sini

Hari ni 7.46 dah sampai ofiz..Alhamdulillah...hiks..sungguh bermakna 5 minit turun awal hari ni...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 03, 2009

Punch berbunga merah! ciss!



Hari ni, aku turun umah lewat 2 minit jer..tapi menyebabkan aku punch pukul 8.04 a.m..ciss...nak jer aku reset jam kat punch tuh ok...first time pada tahun ni aku punch lewat dari kul 8.00..selalu sipi2 jer..aduhai..last year, tak pernah sekali pun lewat...ish..tensen aku ok..macam mana nak jadik pekerja cemerlang ni...hahahaha...seb baik hari ni boz aku pun lewat...selamat...
aku ni very sensitive sket dengan masa..kalo cakap nak kemana2 pukul 8, kalo bleh kul 8 tu terus gerak...aku memang la tak suka tunggu orang..beruk pun tak suka kan, apatah lagik kiter bernama manusia...aku ni memang jenis yang cepat bersiap, tambah2 skang dengan baby lagik nak kena siapkan..tapi hasilnya tetap tip top..aku bleh siapkan diri aku dengan baby dengan masa yang cepat dan tuntas gituh..wah..hebatkan?super mommy laa katakan...
aku sarankan uitm sediakan machine bawah ni kat pintu pagar uitm nuh..senang sket..tadak laa aku lambat hari2..nak bleh masuk dlm pagar uitm pun amik masa 20 minit..pembaziran masa btol laa...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, February 02, 2009

Wanita berdagu tirus lebih setia??? :P

Hari ni, check2 komen kat dashboard, ada dapat award.Datangnya dari Mama Nuha Umairah...hikss..terkebetulan, nama our dear princess hampir2 sama...tapi maksud berbeza tau. Blog nya di sini


ada syarat bagai gitewhh.




erm..nak bagi saper erk ..4 laks tuh..ish...

4 mana cukup ni..list 1 Follow tuh gilak laa best...sila amik laa semua orang...
Ad,Aimi Husna,Anna,Azlin,Baby Nadrah,Bai,Ct linda,Dhia Coco,Elyn,Gina,Haslina,Husna,Jiey Mien,Kak Di,Liana Majid,Long @Bro,Mama Alesha & An nisa Abriza,Mamazana, Maya, Mel,Mummy Adam,MummyDania & Alisya,Niza, Nurhayati,Quenninmurni,Raa,Rhyaya,Rihanna,Sarah,Tiara Ayzan,Triplets Plus One,UmmiBatrisya,Wafaa, Zam,Zue,Zuris..
ada tertinggal ker??ampunn!!


SILA AMIK YERR...JANGAN TAK AMIK!!


Pagi tadi, lepas sahur aku tengok tv3..biasa time2 subuh sepie ni ada segmen yang papar headlines surat khabar kan..dan aku tertarik dengan berita seperti tajuk posting aku tu..ni berita nyer...

LONDON: Lelaki yang mahukan isteri setia disaran memilih wanita berdagu tirus kerana penyelidikan membuktikan wanita dengan dagu lebar cenderung menjalin hubungan sulit.

Rumusan dibuat berdasarkan penyelidikan yang dilakukan sekumpulan pakar psikologi. Mereka memilih sekumpulan wanita muda dan menyoal mengenai sejarah dan fantasi seks mereka.

Wanita berkenaan kemudian dinilai sekumpulan lelaki berdasarkan keinginan sebagai bakal pasangan.
Kumpulan lelaki itu tidak diberitahu mengenai soal selidik seks. Bagaimanapun, hasil menunjukkan wanita dengan dagu lebar lebih aktif dari segi seksual berbanding wanita berdagu tirus, tetapi mereka tidak menarik pada pandangan lelaki.

Saintis terbabit, empat daripada universiti di Amerika Utara merumuskan lelaki akan meminggirkan wanita dengan penampilan gagah apabila mencari pasangan jangka panjang kerana bimbang diduakan isteri.

Dagu besar selalunya disebabkan pengeluaran hormon testosteron banyak, yang wujud pada semua wanita dalam jumlah tertentu.

Lelaki bimbang wanita yang aktif secara seksual sebelum menjalin hubungan cenderung menjadi tidak setia pada masa depan.

Pakar psikologi percaya reaksi yang tidak mahukan wanita berdagu besar disebabkan kehendaki evolusi mahu memiliki pasangan yang setia, melahirkan anak hanya untuk seorang lelaki.

Rumusan itu kelihatan boleh dibuktikan dengan melihat dunia selebriti. Sebagai contoh, Camilla Parker Bowles, yang memiliki dagu besar, menjalin hubungan sulit dengan Putera Charles ketika masih menjadi isteri kepada suami pertamanya, Andrew Parker Bowles.

Sebaliknya, aktres Joanne Woodward, yang memiliki dagu tirus hidup bahagia dengan ikon Hollywood, Paul Newman selama 50 tahun sehingga kematian aktor itu pada usia 83 tahun September lalu.

Artikel kajian itu, yang disiarkan dalam jurnal Personality And Individual Differences, menyebut: "Hasil kajian adalah penting dalam menunjukkan bahawa persepsi wanita sebagai pasangan jangka panjang yang memberahikan dan boleh dipercayai diperoleh lelaki dengan cuma melihat penampilan paras mereka."

credit to Berita Harian

TIRUS TAK DAGU AKU!! Pang kena tampar laju2 dengan semua orang..hahaha..tapi aku setia..macam mana tuh??setia laa sangattttttttttttttttttttt!!!

Weekend,tak pegi mana2...duk jer umah layan Nuha..Hari sabtu lepas, pegi cucuk dier..sheann anak ummi...seb baik tak demam....Hari Ahad, pegi Bint*ng jer carik barang dapur sket...hiks..FYI, start dari hari ni, aku akan berpuasa selama sebulan...Insya Allah...ucapkanlah Selamat Berpuasa kat aku..aku nak kena pi carik kain ni, nak buat baju raya...Re-Raya..bleh? aper tak bleh??periksa bleh repeat!! ni tak adil!!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer