Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, October 31, 2008

Beraya dirumah Ida!

Hari ni kitorang pegi beraya umah Ida(walau raya dah lepas,raya zulkaedah plak kekdahnya kan :P), kiranya house warming laa jugek kan...Ni first time laa kitorang melepak dirumah boz kitorang :D Thank You to my boz for delicious yummy yummy Nasi Bukhara yang dibeli dikedai Encik Sy*ed kat sek 3 tuh...so pasni aku nak ajak my hubby lak try nasi ni, ker aku jer yang baru first time? huhuhu


Weekend ni, aku ingat nak carik beg yang aku leh sumbat sumer barang dalam tuh, kiranya multi purpose bag laa..Leh letak payung, botol susu, diapers dan barang2 maks..Ada cadangan?seksa ok bawak beg Nokia tetiap hari (paper beg Nokia yer cik kiah :P)jatuh stendek maks..chehs..macam laa stendeks sangat...matilah.... Aku dah simpan carlo rino aku dalam almari..x sesuai ok nak bawakkk....tali pendek, susah nak pegang dan mengelek budak..i need yang panjang talinya, senang sangkut kat bahu...

 My carlo rino...dalam kenangan..chehss..macam mati jer bunyinya..

 
Yang ni ok ker?
 
Sayang, yang ni bleh? nanti abang gadai bulu, sure bleh beli ni..setakat coach apa ler sangat kan!
Ok laa..aku dah nak balik..sambung weekend..kalo sempat la..x pun isnin ni jer la..hehehe...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Bila aku dah hilang sabar !

Malam tadi aper punya perangai laa my baby mucuk sorang ni..Nuha la..memula awal dah tido,sempat lah aku masakkan untuk my hubby, aku buat sup ayam, ayam goreng mcm ayam nasi ayam dan sambal nasi ayam sebab a few days before, my hubby ada belikan salad..so aku malas nak masak nasi ayam, (aku tahu dier nak request nasi ayam tuh tapi end up with nasi putih ayam, orait what ?) Kul 12 baru dier bleh tido...aku dah hangen dah masa kul 10 tuh, dengan perut laparnya,my hubby dah laa makan dulu :( sebab katanya dier nak basuh kain..(mesin laa basuh tapi sebab mesin manual kan, dier kena buang dan masukkan air la,mak suker) tapi aku x kesyah pun tapi kan berdua lebih baik (or lebih kenyang sebab aku bleh tambah2, ni sorang2 x lalu nak makan) , mulalah sampai ofiz jer kunyah biskut raya yang kak su bagi ngan Ad, dier tak per laa ibu mengandung..aku ni dah terberanak :D
P/s:Hari ni ada orang nak belanja nasi bukhara? jadik ker?x penah lagi makan ni...ni laa rupanya yer..gambar cedok kat sini . credit to him.Aku google jer..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 30, 2008

Malam tadi my hubby nak makan pizza!

Malam tadi lepas bawa Nuha pegi De*MC for nebulizer treatment (baca blog Nuha :P), my hubby cakap nak makan pizza..huhuhu..So pegi laa Masa*lam...aku suh my hubby dukung Nuha sebab Nuha dah merengek dah..bagi my hubby terus diam laa as usual..anak abah yer.. ko bf ngan abah ko laa pas ni bley? :P Malam tadi kitorang order yang regular Super Supreme(all time peberet aku) ngan Royal Masala (x syuke) and Tempura King Prawns..x abes pun makannyer..aku makan 4 slices dah bersadai..huhuhu..Aku kan masa tunggu pizza tu (as usual my hubby mesti take a way punyer), terkenan laa dekat satu tikar buluh ni yang corak2 bunga gitewh..dari jauh aku nampak tuh, RM 180 for 2 bidang...so kalo ada sesaper nak share2 beli ngan aku , sila kontek aku atau tinggal komen n no talipon...untuk yang tinggal di area shah alam, Insya Allah aku antar kat umah korang...


Ha, aku baru tahu yang ada cara yang pantas untuk konon2 edit pics padahal drag and drop jer..terima kasih to maroo..aku x tahu berapa lama aku akan giler ngan mender ni.. :D Photoscape..sila laa donload untuk menceriakan gambar anda :D ker aku jer baru tahu?huhuhuhu..
Ni gambar Nuha aku buat wallpaper pc aku kat ofiz... mcm tadak keja jer ko ni.. yer2 saya banyak mengular kebelakangan ini, atau memang dari dulu lagi aku suka mengular? Lu fikir laa sendirikkkkkkk

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 29, 2008

Mohd Fairus Rayyan


Memperkenalkan, buat pertama kalinya anak kawan ku wan rabiyah (kiranya kamceng masa zaman sekolah dulu), remember entry terdahulu kat sini
Dah 4 bulan..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

My Official Open House!

Venue ++ My Home Sweet Home ++
Date ++ 26 Oktober 2008 ++
Time ++ 12 pm onwards ++
 
Antara jemputan yang hadir...Terima kasih buat semua...Dan terima kasih for Nuha's duit raya :D 
Menu open house aku kali ni adalah nasi minyak, ayam masak merah(lupa snap seh :P), acar carrot+timun+sambal belacan+air oren+tembikai susu+ agar2 koktel (terlebey air plak :P).Ni first time aku buat nasi minyak, my hubby cakap 80% nak sama ngan mak dier punya..yuhuuuuuuuu...:P susah dier nak puji tuh, so credit laa for me kan...nanti aku tempeks kan macam mana nak buat nasi minyak k !

p/s:Kepada yang tak dijemput, aku mintak mahap bebanyak sangat, buat sket2 jer...tapi kalo korang nak datang lenkali, ckp ler awal2, leh aku masak aper2 yang patut...Duit raya Nuha jangan lupa..hehehehe :P
Bagi yang aku jemput tapi tak datang2,ckp nak datang, terima kasih laa..tahun depan maybe aku tak jemput dah..

Nasi Minyak (untuk 6-7 orang makan) 

Bahan-bahan:-
5 cawan beras
Seulas bawang besar
2 sudu besar minyak sapi
Satu sudu besar tomato puri
3 sudu besar susu cair
Bahan A=Jintan kasar+Jintan manis+Jintan putih+bunga lawang+buah pelaga+kayu manis
Pewarna kuning
Sehelai daun pandan
Satu inci halia
 Kismis(utk hiasan)

Cara-cara
Basuhkan beras bersih2...masukkan air berdasarkan sukatan beras(mak aku syorkan) tapi aku lebihkan berdasarkan kualiti beras kot(Aku guna beras Jas*min, kena lebihkan air 2 cawan ).Sebab aku masak kali pertama dier kurang masak sket :D -terpaksa akak kukus balik cik kiah :P
Then lakukan penumisan, buh minyak sapi dalam periuk, masukkan bawang besar yang dimayang,sampai wangi2 then masukkan bahan A.Peh tuh, masukkan dalam periuk beras tadi..Letakkan pewarna kuning setitik dua,halia yang diketuk,susu dan tomato puri..dan simpulkan pandan masukkan dalam tu..Onkan plug periuk elektrik anda, dan masukkan periuk..tekan cook..tunggu sampai dier  beralih ke butang warm...bukak periuk..cek2 dulu masak ke mentah nasi tu :P kalo mentah, kukus laa dalam pengukus balik...hihihihihi
kalo dah ok, anda bernasib baik :D
sila laa try!Biasa kat terengganu, nasi minyak lawan dier adalah gulai ayam..tapi sebab aku malas nak menggulai, aku buat jer laa ayam masak merah...terima kasih juga kepada kak long comel, sebab tolong aku potongkan timun dan carrot utk buat acar tuh dan resepi rahsia sambal belacan ( :D ) ada yang gatal hidung ker?lu fikir laa sendirik, dah namanya sambal belacan kan...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, October 24, 2008

Beraya dirumah Ad!

Terima kasih kat Ad sebab ajak kami beraya dirumah dier..sambil mem'tapau' nasi ayam Sup Ani Utara all time peberet aku..bukan kat PAS tapi ni baru punya kat Sek 7..dekat sajork..
haruslah bergambar kan..masa makan x snap pic..syedap sangat nasi ayam tu kot..hihihi

aksi gdiks mak budak ngan bakal bini orang dirumah Ad..lalalalalala
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Open Ofiz PSMB 2008 dan aku telah dipakaikan tag nama :D

Pada hari Rabu lepas, 22hb, ofiz aku macam biasa lah..buat open ofiz :D Tahun ni, aku ngan Niza jadi MC..sajer test bakat..ada ker? hehehe..zaman muda2 dulu penah laa..(skang pun x tua sangat walaupun mesin timbang durjana niza cakap aku dah umur 34 tahun..huhuhuhu)Lantak ko laa mesin :P

Ni barisan dif2 kehormat PSMB..huhuhu..perasan abes!

Ni MC of the day...


Ni antara juadah yang disediakan..Air oren jer ko snap? :P (bukan aku yang snap ok) dan itewh bukan tangan aku..huhuhu Yang ko lantak ko x snap yer..  Gambar lain klik Disini dan disitu .
credit to both!
Hari tu aku sempat menjamah (chess jamah laa sangat) - tarik nafas baca laju2 untuk menampakkan aku makan sedikit - Nasi dagang, rendang ayam, nasi himpit kuah kacang dan sayur lodeh mak lodeh, kuih talam cendol, kuih talam ubi, kuih talam keladi , spagetti, fries,buah oren dan air oren...fuh banyak nya makan..


Hari ni kitorang dapat tag...teringat zaman sekolah plak kena pakai tag nama :P mcam hampeh sajork..huhuhu..
p/s:datuk, datuk kena pakai ni jugak ker?datuk, ni saya yang tegur datuk masa jamuan hari raya uitm tu..alaa..yang tu tu..hehehe.. :P
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 23, 2008

Sudah bagi hadiah..

Hari ni agak lewat sket aku update blog..Sebab aku malas Dan aku jugak ada kerja..banyak main dari kerja..ntah bila nak seyes buat keja..kalo kerja sendiri baru ko tau rasanya kan..huhuhu..Malam tadi, my hubby nampak cleaner usb yang aku dapat free belikan hadiah enibersari untuk dier..hampeh jer, mana car mp3 amplifier nya sayang? dia tanya aku..Aku ckp tertinggal kat ofiz..padahal aku dah siap2 balut dan sorok kat bawah bantal yang dier selalu landing time baca surat khabar tuh..
tadaa..


bila dier dah tengok hadiah tu, dier ckp..ala..bagi ni...(sebab aku dh ckp awal2 kat dier nak bagi mender ni)..dier kater nak RC(remote car)..chehss..next year laa..bila anak dah pandai main..so sekali harung, hadiah bapak, mainan anak..ader ker girl main RC? hehehe..Nuha will be the first, bleh?

dan sekeping kad dari Memory Lane..

 
  
ok, sekian.. 
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 22, 2008

Selamat Pengantin Baru Ilah & Izad


Pada 8 Oktober 2008 yang lalu, Alhamdulillah, kawan aku ni sah menjadi isteri orang dengan sekali lafaz di Masjid Kristal, Kuala Terengganu...Semoga bahagia ke akhir hayat! Jiayou!Jiayou!Dapatkan baby segera! Go girl! Go girl!Hehehehehehe...welcome to the club erk!Moga jadi wifey yang baik n salihah gitewhhh!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Happy Birthday Abah!

p/s: Aku x belikan aper2 pun lagi untuk Abah kali ni..kirimkan doa jer bleh??hehehehe..semoga Abah bahagia dunia dan akhirat..Jangan makan manis2! :D Macam lah abah aku baca blog plak yer dak..huhuhu..Eniway, i lebiu abah!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 21, 2008

Open Ofiz!

Semalam, aku ngan Niza ikut Kak Ema pegi ofiz terbuka IPK(ekceli kwn kak ema yang invite)..malu sheall..dah laa diorang siap tanya dari mana...nak jer aku jawab dari IPD Dungun..bleh?hehehehe..tak pun IPK Kuala Terengganu bahagian Narkotik..tu jer bahagian yang aku tau...syok jer bunyinya kan..Gambar x disnap sebab yer kami sibuk makan(yer banyak makan,remember menambahkan darjah ke'tembam'an?)..macam2 makanan ada..Aku makan nasi tomato ngan Ayam kurma,daging dendeng(J&Y caterer),satay Haji samuri,lemang,rendang,bingka ubi berlapis dan tembikai..

Hari ni awal lagi aku rasa lapar(sebab banyak BF Nuha malam tadi kot)..Bila sebut pasal makanan aku rasa makin lapar..huhuhu..Ingat minggu ni nak buat open house(Official punya laa ni :D)..malam tadi dah diskus ngan my hubby..Aku ingat nak buat nasi minyak, ayam masak merah, sambal dan acar timun..ok dak?kalo x ok pun, aper pilihan yang korang ada kan?makan jer laa..hahahahahaa..cilakers kan..kalo spagetti kan senang..huhuhuhu...nape laa my hubby x suka...tu pun dier suh buat gulai daging lagi..mak ai..banyak nyer request...huhuhuhu...sebarang surat menyurat tidak dilayan.. :P

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 20, 2008

Unofficial Open Hse!

Ini menu semalam..ekceli, diorang kat bawah ni datang sebab nak lihat Nuha..so x kan aku x masak plak..durjana laa kan..tapi sebab aku dalam mood shock sket, so menu yang difikirkan tidak memberangsangkan (i spell it rite ker? lantak ko) laa..memula hengat nak buat spagetti tapi sebab my hubby nak kena beli bahan2 dan dier x suka makan spagetti so aku cancel kan..Maka terjadilah bihun sengapoh(singapore)- (when i asked him, dier like ok2..but when he saw my sengapoh's bihun , he start like, nape kaler putih! walaaawehh...i ingat dier tau yang sengapoh bihun ni kaler putih :P) Sorry kawan, kurang masin bihun ku(kata my hubby)..sejak berpantang ni segala deria rasa dah loss...Arghh! :P

p/s: sampai ati ummi x angkat Nuha... :P Ummi tengah sibuk berpossing ngan makcik2 ko nak...Masa ni abah Nuha tidak kelihatan sebab dier bagi aku peluang beramas beramah mesra dengan kawan2..Atau dier nak pegi meronggeng?


Nuha's semalam..sudah 80 hari erk?

Ni gambar2 masa Jamuan Raya UiTM yang lalu..last friday kitorang makan satay, ABC( siap karim tu datang bawak cendol ngan van), bubur ca-ca (mcm ni ker eja?) kuih lapis sarawak, eskrim, lemang dan tapau laksam, pecal n kuih akok ..Kuih akok yang aku nak makan sangat tu bley laa..dah laa satu...akok keriput ku a.k.a akok kedut..lupa lak nak amik pic (chehs :P)


Model satay, bleh? :P


Spesel cendol..model2 untuk cendol Karim..hahahahahahahahaahha..Jangan marah..Larikkkkkkkkss...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, October 17, 2008

Jamuan Hari Raya UiTM 2008

Hari ni ada Jamuan Hari Raya UiTM 2008..Menu booth kitorang tema makanan kelantan, ada Akok dan Laksam..Aku memang teringin nak makan akok kelantan..akok kedut aku panggey..memang sedap laa kalo btol laa nanti ada akok kelantan kat booth kitorang tuh..kalo makin kedut tu aku rasa makin sedap la..memang beza laa akok terengganu dan akok kelantan ni..yang gebu2 tu akok terengganu laa...yang huduh rupa dier tu akok kelantan laa..tapi don't..don't ever judge their 'keriputness' tuh..yang keriput pun sedap wey..........hehehehe


menggiurkan bukan? -akok kelantan..curik pic disini
ni akok terengganu punya...gambar curik kat disini
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 16, 2008

Hari ni aku bz..

Hari ni aku bz sket..ker buat2 bz setelah meng'x bz' kan diri semalam..mengular laa tuh.. Aku biasalah kalo khamis jer semangat nak buat keja meningkatkan..hehehe..Malam tadi my hubby balik umah dalam kul 10..bleh laa aku dinner setelah 2hari x sempat nak dinner.. sebab aku tertido, bukan sebab aku malas nak makan k!Malam tadi aku santap nasi goreng ayam !
Gembira laa aku walaupun my hubby tolong aku ringankan keja aku sket2(durjana punya ayat), atleast bila ada muka my hubby kat umah aku rasa relieve laa sket kan..tempat bermanja laa katakan..chehss..banyak laa ko punya manja...ker dier yang nak bermanja..sila pejam mata lepas ni dan buat tak nampak sempat lagi suh aku buat kerja tuh altho penat2 balik out station..ops pantang lagik..kerja laa guna yang mana bleh kan...
My hubby ada belikan aku 'sebenier'..tuk aku jer laa..jangan jelez..lupa lak nak snap pic..selipar buluh dan bekas makeup buluh jugak..agaknya tu adiah anniversary aku taon ni kot?terima jer laa..huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 15, 2008

Hari ni my hubby balik!

Setelah 3 hari outstation...Akhirnya hari ni hari yang dinanti2..Dah la baru jer duk serumah balik ngan my hubby setelah 2 bulan berpantang, baru duk umah seminggu dah kena tinggal balik..Hati isteri mana yer yang tak menangis...(bukan hati jer..) ..dah laa sepanjang pantang 2 bulan tu, my hubby just balik sekali tengok anak ( tengok aku sekali laa kan, ko nak kena debik? ) dan sekali masa balik raya...Berbuka pun sempat sehari jer dengan my hubby..Nasib baik ada Nuha..Bleh laa jugak aku melepaskan perasaan..Bercakap ngan dier yang aku rindu sangat kat abah dier..huhuhu..bila aku nanges, aku nampak dier bleh sengih2 kat aku..huhuhu..ngejek aku kots!Harap2 ko tak manja macam ummi laa nak yer...Dah laa masa mengandungkan dier asyik berendam ayor mater jer..
Malam tadi Nuha meragam tapi x nanges cuma hidung dier tu buat dier tak selesa nak tido dan asyik terjaga..Tak pasal2 aku tersedar pukul 3 pagi dan lipat kain..huhuhu..kul 4 baru tido..Pagi ni rasa macam sakit gak kepala..aku nak MC bleh? bleh blahhhhhhhhhhhhhh..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 14, 2008

Celebrate belated bday aku!

Macam biasa laa, harus ada party harijadi aku..chehss..party laa sangat..Tahun ni budak 2 orang ni-Ad dan Niza (Niza tidak kelihatan sebab duk syebuk snap pic) ajak aku belanja diorang kat Anggerik Deli,Hotel UiTM, kafe kat farking bertingkat uitm tuh..Aku belanja diorang Black Pepper Chicken with coleslaw and potato wedges..Bleh tahan syedap jugak laa..dan affordable ler untuk dinikmati..so selamat menjamu mata!hihihihi..amik bau pun x leh yer dak!

Jeng jeng...



Black Pepper Chicken with coleslaw and potato wedges..

Chocolate shake for Niza and aku
Sesi menyantap...nak tambah balik darjah ke'tembam'an aku, bleh?

ibu mengandung mesti makan banyak sket..hehehe..mango for ad!

Venue:Anggerik Deli,Hotel UiTM
Date:10.10.2008
Time:12.35p.m

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Hari ni genap setahun aku kawen !

Happy 1st Wedding Anniversary Sayang!
Moga Kebahagian Milik Mutlak Kita Buat Selamanya...
p/s:lambatnya esok..sunyi tanpa my hubby..sunyi ker horny?ops pantang lagikk..chehss..

Picture taken masa bercinta@K.L.CC

 
Picture taken masa akad nikah@T.R.G
Picture taken masa preggiey@K.L.A.N.G


Picture taken RAYA@T.R.G

Dulu berdua, skang bertiga..semoga kita dapat menyusuri alam berkeluarga yang harmoni sepanjang hayat ini!
p/s:Aku tak carik lagi hadiah utk my hubby, any suggestions?
Any suggestions plz leave ur comments!Oh Plzzzzzzzzzz........
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 13, 2008

Malam tadi aku nyaris menangis..

My hubby outstation 3 hari kat Johor..sedih jugak masa dier turun semalam..meleleh laa jugak ayor mata..chehs..durjana..yer yer..sila gelakkan aku..
Seb baik masih dalam tempoh berpantang..x der laa sedih sangat2..sheall punya statement.. :p
Malam tadi Nuha menangis laa fulekkk..sorang2 diri so cuak2 laa sket..charger hp lak my hubby angkut pi sana..charger aku ada kat ofiz..kalo ada emergency x tau la..lama gak dier nanges..anakku kembong ghupernya..seb baik masa pantang dulu ma aku ajar cara2 untuk menyetelkan(settle) Nuha kalo dier kembung..baca kat blog Nuha la kekdahnya.Penat aku taip kat sana..sana pun ada gambar Nuha baru lahir..yang selebihnya nanti aku upload..
Malam tadi aku buat marathon food..Nasi goreng buh sayur dan sosej..sekali harung dari pagi sampai malam, malam ni sekali kalo aku lalu...huhuhu..lagipun makan sorang2 jer kan..
Dah laa pagi tadi aku mangun, dier ikut aku mangun sekali..selalu ada laa my hubby duk tepuk2 punggung comey dier tu, tapi pagi ni, aku bagi susu dulu seround baru dier diam..mandi pun macam mandi ala2 kerbau gitewh..kalo wangi tu sebab aku pakai perfume banyak laa tuh..muehehehe..jangan citer kat orang lain kalo musyuk.. :P cakap dalam hati jer yer..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, October 10, 2008

Sebelum Dan Selepas...........


Picture taken 6/1/2008

Picture taken 2/10/2008

Bleh korang spot tak aper yang berubah?yer..yer..aku sudah ada anak! Lagi?Lagi?
Aku dah kurang tembam..tembam aku dah aku perturunkan kepada Nuha..muehehehehe..macam mana la aku nak tembam, skang berat Nuha dah 5.5 kg..Turun naik tangga duk kelek dier, barang2 dier..harap2 kekal macam ni pun x per la..tu pun my hubby duk syebuk suh aku turunkan lagi sampai 55 kg..huhuhu..
x tahu laa sampai bila leh maintainkan macam ni..skang dinner pun dah tak menentu..selagi Nuha duk bergantung di susu cap gantungnya (sah selamat oleh Kementerian Kesihatan ) ,aku x bleh nak buat aper laa..malam tadi seb baik kul 10 dier dah lepas..bleh laa aku buat banyak keja sket....dan aku sempat masak laa untuk my hubby..tu pun aku just masak ikan selar ala2 masak sardin gitu...My hubby dah masak nasi dan goreng telur dadar..hehehe..Terima kasih sayang sebab banyak tolong eliss..Eliss sayang abang :*  jiwang laa fuleeekkk...jangan jelez ar!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 09, 2008

Al-Fatihah...

Aku baru masuk ofiz, bleh?
heheheeh..
x der la..
masuk2 ofiz pagi tadi dapat berita yang ayah kak ani meninggal subuh tadi..kak ani kakak ofiz aku..
so pukul 9 tadi selepas brekpast dengan segelas air sejuk +nasi lemak ikan tongkol (ikan aya orang terengganu ckp) +kuih apam=rm 1.80 maka berangkatlah segerombolan budak2 ofiz aku ke kampung Jawa , Klang dengan menaiki bas uitm..meninggal sakit tua..Al Fatihah!Takziah buat Kak Ani sekeluarga!

skang baru nak mula keja..
semalam kan...aku sampai2 umah pengasuh tu, nuha ada dalam buai..dier kater tak enjut pun...just letak jer dlm tuh...bleh percaya ker??
huhuhuhu..redha jer laa..asal anak aku tak menangis ditinggalkan...
dah laa on the way buat balik dier umah, dier menangis kuat giler sepanjang jalan..jalan plak jam sebab pasar malam..aku rasa macam nak menangis sama :((

mlm tadi bawak dier pi klinik sebab hidung dier tersumbat sket..tapi tadak hingus..lawak gila muka bila kena titis ubat dlm idong..mula2 sengih2 pastu nanges..sengih2 tengok abah dier la...bising mulut bila nampak my hubby..anak abah sungguh!

Bila hantar pagi ni, dier lena lagik..aku mandikan dier pun dier mamai2 jer.. sheann anak aku!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 08, 2008

Hari ni hari mendung!

Hari ni cuaca sket mendung..(dalam hati aku banyak mendung :(( )
(dalam hati, doakan Nuha duk bebaik dengan pengasuh! )
Mungkin akak tu pelik tengok aku nanges ms drop Nuha pagi tadi..sedih shealll...mungkin selama 60 hari ni tak penah berenggang ngan dier.Nuha dah jadi macam diri aku dah..
Hari ni turun umah kul 7.15.Sempat mandikan Nuha dan bagi dier susu.. awal tu aku mangun, kul 6!..awal laa sangat!!! Tapi sampai umah pengasuh,aku x tau kul bapemahapler kak, saya double fark tadi keta akak yang comei itewhh..agak rushing jugak...sampai ofiz kul 7.47..Alhamdulillah..Selamat..Ada parking aku yang biasa..x sempat stering lock. :p
ingat dah lewat...hampeh!
kat ofiz dah ada keja..baik banyak keja dari duk sajer..nanti aku membeku..
Ya Allah!cepatkan lah masa...aku tak sabar nak balik..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Saturday, October 04, 2008

Waiting For Me Shah Alam...

Hari raya kedua, aku tak pegi mana..duk jer umah mertua sebab my hubby pegi menziarahi pakcik dier kat Kuala Berang yang uzur..Tak ikut pun ..So x jadi ler tema2 koko tu..So hari ketiga baru laa beraya dengan tema koko..Sempat pegi 3 buah rumah pastu Nuha merengek..huhuhu...
Hari ni Nuha menangis sepanjang hari..Sedih agaknya..Aku pun sedih..Siap menangis time salam ngan ma abah aku...yerlah sepanjang pantang ni, diorang laa yang jaga aku ngan Nuha..siap tido sebelah aku lagi kot2 Nuha merengek tengah2 malam dan takut aku tido mati!Oh plzz! :P
Esok nak balik Shah Alam..x sabar jugak tapi sedih jugak(tak berani sebenarnya coz takut tak leh nak manage Nuha sensorang)..Ya Allah..Kuatkan semangat ku..Amin..Skang My Hubby pegi isi minyak keta..harap cepatlah..pasni leh tido awal coz esok nak kena balik Shah Alam awal2 pagi coz kesian kat Nuha kalo lewat2..mungkn 8.30 pagi..nak singgah Gambang jap coz nak drop anak buah my hubby kat UMP..
Ok Shah Alam..waiting for me!
p/s: Congratz to Wafaa for newborn baby!Alhamdulillah!Dapat anak teruna yer kamu!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 01, 2008

Hari ni hari raya

Post yang sebelum ni aku auto post.Ni aku post malam plak.Pagi tadi aku mangun agak lewat dari kebiasaan coz Nuha asyik merengek sepanjang malam siap hampir terbabas subuh
Mula2 beraya kat umah mertua(of coz laa coz aku tido umah dia kan)..then kul 10 baru aku balik jumpa parents aku lak..
Tahun ni semer orang datang umah aku bawak baby memasing!
Dan aku sungguh gembira kerana tahun ni kami sudah beraya bertiga!
tapi sedey gak coz baju sedondong kaler biru bertiga tak snap tadi coz my hubby tertinggal kamera umah mertua..x per, esok masih ada!Tema untuk esok-koko! Tunggu!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Salam Lebaran!

Ada ker orang blog pagi raya ni?Ada kot.
Selamat Hari Raya,maaf zahir batin.
Mintak dimaafkan segala kata..
segala bicara..
jangan disimpan didalam hati..
0-0 k!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer