Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Sunday, August 31, 2008

Selamat Hari Kemerdekaan ke 51 erk!

Kemerdekaan bagi aku adalah cuti..dalam pantang ni dah biol sket..asyik rindu kat my hubby jer..hari yang dinantikan aku ni..asyik duk hitung hari jer..sebab malam tadi my hubby balik sini..dah lama x cium bau ketiak my hubby..tu jadik horny sket..muehehehehehe...sebulan lagik laa plak dapat jumpa balik ngan my hubby..raya daa..lepas tu, aku dan Nuha laa ikut dier balik..Insya Allah...
alamak, x leh nak update lama2 coz Nuha asyik nak breastfeed jer hari ni..selalu lama dier tido..x bagi chance kat ummi dier update blog kot..hehehe..dah la cel* berukband ni speed 53 kbps jer kat area umah aku..hampehss sajork..nak balik shah alam...............see ya!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Kelahiran putri cinta hati kami...


Hari Pertama Dilahirkan


Hari Kedua Dilahirkan


Setelah sekian lama aku menyepikan diri..baru skang aku berpeluang untuk mengupdate blog aku..Terima kasih kepada my dearest hubby yang telah menghadiahkan sebijik laptop(walaupun bukan avio seperti yang diharapkan:P) but it's compaq notebook.... Ok dah tu..Syukur Ahamdulillah dah sempena Dating Anniversarry kami yang ke-5 pada hari Nur Nuha Humayra dilahirkan.. 

Yang lambat baru aku online ni pasal cel*** berukband ni laki aku baru beli(guna duit gaji aku :P)yang ni aku hadiahkan untuk diri aku sendirikk.. tercapai jugak cecita aku untuk hadiahkan bb pada hari tuh..so aku tak bagi apa2 la kat dia..just sekeping kad dan seorang bb gal yang comel,sihat dan sempurna..terima kasih my dear bb, save budget ummi..hehehehehe..agaknya birthday aku nanti dah x bleh berharap apa..sebabnya kos untuk melahirkan Nuha dah cecah 7K.

Kompeni my hubby bagi 2K so kena bayar balik 5k..hehehe..so lepas ni terpaksa la saving lebih sket.. saat aku update blog ni,pengasuh Nuha masih lagi belum dikenal pasti..aiseh..sesiapa yang sudi mengasuh anak aku sila hubungi aku dengan kadar segera..ohhh plizzzz.... mungkin ramai yang tertanya2 kronologi kelahiran Puteri Cinta Hati kami tu..(chehss..ramai laa sangat).. k laa..

**** 1/8/2008***
Hari ni aku ada appointment weekly dgn doc Z kerna Doc yg biasa chek aku ada urusan lain..aiseh..Hari ni merupakan due date aku..setelah dier periksa kandungan aku, dier kate my bb growth well..dan tanya aku samada aku nak simpan lagi ke my bb..sebab dier ckp bb aku dh cukup matured dlm tuh..aku pun bersetuju laa sbb rs dh tak sbr tungu my bb kuar..so pukul 12.15 p.m dier induce aku..my hubby lak masa tu ada kat ofiz lagik..kul 1 baru my hubby sampai..lega saat tuh sebb aku teringin sgt my hubby hadir tatkala aku melahirkan bb kami..setelah 4 jam aku masih tidak merasa apa2(kononnya lps induce,4 jam dh bersalin)hampeh sajork.....sampai la malam, waktu isyak aku ngan my hubby berjalan2 dalam wad, konon2 nak memudahkan aku bersalin la..entah sape punya petua.. :P 

Tiba2 aku rasa ada aliran hangat keluar dari tutt aku tu.. aku suh hubby aku lap, dier kater darah..mak ai..dier dah cuak2 terus panggil misi(nurse)..misi plak siap nak bawak wheelchair lagik nak tolak aku turun wad bersalin..aku ngan hubby aku slumber jer nak turun tapi misi tu berdegil gak nk sorong sebab takut terjadi apa2 kan..sekali lagi alat dipasang kat perut aku untuk check cntraction.. bila misi check jalan, jalan baru terbuka 2cm...sepanjang malam aku rasa x bleh nak tido(ada 2-3 jam aku tido :P), ma abah n my hubby duk nunggu aku dlm bilik tuh yg pada mulanya nak my hubby nak antar balik umah..tapi xjadi la..rela diorang tido kat lantai..shean jugak aku nengok..mlm tu banyak kali laa pad aku tukar..banyak turun air+darah..aku rasa sakit macam sakit senggugut jer..x ler sakit sngt tapi makin lama makin sakit..sampai laa pagi menjelma..

****2/8/2008*****
pukul 9 lebih, doc Z plak check pintu rahim, dan baru terbuka 4 cm jer setelah 12 jam.. bila lagik ni nak beranak ni, jalan tak terbuka ni..dalam hati aku dah terasa tak sedap dah..ker kena caeser ni.. pukul 3 lebih, aku disorong ke bilik bersalin..pada masa ni aku dah tak rasa sakit apa2 dah..jalan pun tak terbuka.. misi tu psng alat check contraction lagi...aku ngn my hubby siap tido lagik dlm bilik bersalin mcm x der apa2 yg bakal berlaku..pukul 4 lebih, doc z check jalan lagik..dier kater baby aku x trn2, dan bila tengok kat alat tu dier kate bb distressed kat dalam..so terpaksa caeser kot2 terkena jangkitan...terus menitis air mata aku..x tahu nape ..takut kot..hehehe..

aku disorong masuk ke bilik bedah, bila aku turunkan cap mohor pada surat keizinan bedah tuh.. masa tu, aku nampak wajah sayu, ma dan abah aku..dan paling sayu wajah kesayangan hamba ler...saper lagik.. my hubby laa...(atau mungkin dier sedih sebab impian dier nak beli motor besr hancur :P) durjana punya istri.. saat aku disorong tu berapa banyak ayat yang aku ingat keluar dari mulut aku(seb baik x baca doa makan jer :D)..prosedur pertama, aku kena suntik ubat bius kat tulang belakang..mak ai sakit yang amat tapi aku cool jer..cool laa sangat..dalam hati tuhan jer yang tahu..sampai doc semua pelik tngok ke'cool'an aku siap tanya aku tak takut ker?adakah aku harus takut?siap tanya dah penah bedh ker??huhuhuhu..maknanya aku ni pandai berlakon laa kan..setelah dibius beberapa kali,aku dh mula rasa separuh badan ku hilang..tangan aku didepakan, tangan kanan di letakkan alat BP dan tangan kiri wayar nadi kot..aku pun ingat2 lupa..

 dan ada kain benteng antara aku dan perut ku..kalo dier bukak kain tu, aku rasa mau pengsan aku...hehehehe.. then aku tengok lampu..x nampak sgt..byg2 jer..doc z tengah mencukur :P, then rsa sejuk2..maybe tengah sapu antiseptik kot, then aku rasa ada orang duk membelai2 perutku..doc tu telah menekan bahagain bwh dada utk kuarkan bayi ku kerana dier x mo turun..tepat pukul 4.42 p.m, bbku berjaya dikeluarkan..Alhamdulillah..tangisan pertama nyer slow sangat, pastu bila dah dimasukan oksigen, barulah dier menangis kuat..then doc fad, menunjukkan bb ku, dan itulah saat pertama aku melihat bbku dan menciumnya..

Alhamdulillah..semuanya sempurna dan putih..hehehehehehehehehehehehehehhe.. (pjg gelak sbb x sangka bb ku putih..kalo ikut aku mau gelap sket).pukul 5 lebih, bb ku dihantar pdku..untuk breastfeed buat kali pertama...syg anak ummi!dh pandai dan hisapan pertamanya sungguh kuat ...anak abah la katakan!hehehehhehe
Terima kasih buat semua yg mendoakan keselamatan aku dan bb dan yg sudi melawat aku esp ofiz mate aku dr Psmb, dato',datin, tn pn, dan dif2 kehormat..hehehe dan tak dilupakan org kampung aku!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer