Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Monday, June 30, 2008

Aku Merempit Hari Ini...

Hari ni aku teringin la plak nak turun awal..selalu lepas my hubby turun baru aku turun..membuat lambaian ala² Lady D dulu di tepi tingkap umah aku untuk my hubby..tapi hari ni, dengan alasan banyak keja banyak laa sangat yer..ada kerja ker aku hari ni?? aku pun turun laa sekali dengan my hubby..Dah la malam tadi mimpi x best..aku mimpi keta aku wosak..tapi keta aku tu leh simpan dalam kocek..masuk dalam uitm, aku kuarkan keta aku dari kocek..then aku letak keta aku tuh atas jalan dan aku besarkan keta aku guna remote keta..pelik kan??abes mimpi aku yang pelik anak lelaki ajaib itewh..Pastu, pagi ni, bila aku start jer keta, aik..langsung x hidop ko..bateri aku ni menggunakan sel kering..yang x pakai air tuh..laki aku cakap sama mcm keta mercedes guna...kalo dier tipu aku, maknanya aku tipu korang laa..so x leh nak guna jumper laa nak start² ni..hampehs sajorkk..so terpaksa laa aku merempit..cilakas punya bateri..ngam² tu setahun..lawak plak aku rasa..x delayed langsung sehari dua..baru henggat bulan ni nak tukar tayar...kena pinjam duit baby lagikk la ni..hehehe..harap²my dear baby♥ kuar normal laa yer sayang...aminnnn...

Hari sabtu, ada kwn my hubby datang umah..dier duk Sungai Buloh..my hubby lak balik lewat hari sabtu...tetiba cakap kwn dier nak datang pulak..ade ker patut..seb baik aku manyak stok kopok..orang trg beb..mesti banyak stok kopok..dan pau tesco..huhuhu...tinggal kukus sajork..
lepas diorang balik, kitorang pegi Akuarium lagik..kali ni beli ikan guppy 6 ekor, 2 ekor blue butterfly dan 2 ekor zebra..dan seekor lagi ikan MBSA...hari tu ikan MBSA mati seekor..x cukup oksigen kot sebab plug oksigen tuh rosak..sheann ko..dan baru tahu yang blue butterfly dan zebra ituh sungguh kejam..abes ekor ikan guppy dimakannya..dah arwah dah sekor..huhuhu

semalam pegi kenduri kawen kat langat..lepas kenduri kwn my hubby kat kauters loji dier, kitorang pegi beli barang² lagik untuk my dear baby♥...lampin pun beli sekali..beli Drypers for Newborn..tu one of my frenz laa suggest..ingat nak beli MamiPoko..mahai laa plak..kiter try yang ni dulu erkk sayang....kalo x sesuai kiter beli yang lain..semalam beli binder untuk baby..banyak plak size nyer..last²amik semua jenis yang ada kat situ..huhuhu dan sepasang baju untuk my dear baby♥

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, June 27, 2008

Alhamdulillah..Pass pun...

Tahniah Untuk aku, bleh??


Alhamdulillah..Pass pun...aku memang suka pas..opss.. Walaupun cukup²makan tapi atleast aku tak failed..muehehehehe..x yah nak bayar 300++ tuh untuk paper yang cuma ader 45 soklan jer .huhu..x berbaloi kan??nape mahal sangat pakcik bill gates?adakah kerana tandatangan pakcik inewhh..eleh..bukan best pon..muehehehehehehe



Now you see....


See lagik...


Alamak..U don't rite??huhuhu...Kehilangan yang dirasai...Snowy(27.6.08) dan Gorgon(26.6.08) Dalam Kenangan...Aku pun x tahu laa nape la dier mati..banyak penyakit btol laa ikan emas ni..pasni aku x nak bela dah ikan mas nih...Untuk mengetahui penyakit ikan mas sila membuat pengklikan disini ->Disini
Tinggalah ikan MBSA aku yang bertungkus-lumus membersihkan cermin akuarium tanpa jemu..bagus ni..x curik tulang..

Petang semalam hengat nak pi laa beli ikan baru..my hubby dah siap²basuh dah akuarium dier..sekali kedai tutup plak yang bahagian ikan²yang murah²tuh..hampehss..weekend ni laa kot..
Hari ahad aku ada kenduri kat Loji my hubby...hadiah tak beli lagi..lama x makan nasi minyak kawen ni..huhuhu..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, June 26, 2008

Wish Me Luck!

Petang ni aku exam kat Amcorp Mall..huhuhu..Pukul 2..korang doa²kan aku yer..aku tadak duit nak amik exam dah kalo failed..muehehehe..durjana punya ayat...aku kedekut sebenarnya ..Rm300++ tuh kalo kena bayar..mekacih kepada EN.VENDOR(bukan nama sebenar) yang telah memberikan free kepada kami untuk menduduki MCP cert 70-290 ini..hehehehe..tenkiu very much!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Mohd Fairus Rayyan...


CONGRATULATIONS WAN RABIYAH & FAIRUS AZAREEN

Tahniah Bie & Fairus atas kelahiran permata sulong Mohd Fairus Rayyan pada 23 Jun jam 3.45 pagi..berat seh..3.415...Alhamdulillah...huhuhu..boy lagi...tahun ni x der sorang pun lagi kwn²aku lahir perempuan..harap aku laa pemulanya tahun ni...ke guaner??
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, June 25, 2008

study laa plak...

Malam tadi aku study..study laa sangat..mata tengok Sindarella laa, lepas tu tengok Desperate Housewiwes plak..huhuhu..banyak sangat laa study..tapi sampai la gak kul 1 lebey..rekod laa tuh kan..selalu kalo time tu x tido lagi, exercise...muehehehe..sendirik mau paham laa tapi yang magisnya ini adalah study..dah lama tak sebut perkataan tuh..hahahaha...
Macam mana nak sambung degree ni..bak kata niza...seb baik aku dah amik degree..huhuhu..cuma malas nak sambung master..my hubby ada gak tanya hari tuh..aku ckp, nanti laa dulu..entah bila laa tuh yer..kot² berderet²baru aku sambung master..Insya Allah..tu pun salah satu cita² gak tu..bukan berderet²tuh..tapi sambung master tu laa..hahahahaha..

Ok la..aku nak sambung study plak..esok aku ada exam Mcp Exam 70-290 Windows Server 2003 Certification:Managing and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Environment..huhu..banyak sehhh nak kena study..kalo amik sendirik mau kena 3ratus ++ seb baik ni free..leh repeat lak sekali lagik..muehehehe..
p/s: tahniah kepada kwn² mommy-to-be ; ana, ad,yati dan aween...

bertambah² kwn my dear baby♥TAHNIAH SEMUA!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, June 23, 2008

Popia Oh Popia!

Entry ni aku tujukan utk Ad, since dier x penah buat popia sendirik kan..hehehe..seploh minit jer aku rasa dah bleh siap ni..

POPIA SARDIN

Bahan-bahannya:-
1 paket kulit popia(kecil)
1 tin sardin (kecil) -aku buat dapat 16 ketul popia..
1 biji bawang besar
4 ulas cili padi- ad, ko suka pedas, ko buh laa manyak..
1 biji limau nipis
serbuk perasa a.k.a pak aji
garam secukup rasa
sebijik telur(sebagai gam)
minyak untuk menggoreng

Cara-cara:
Memula tu bukak laa tin sardin tu..then, ko buat laa mcm nak buat sandwic...
lecek ikan sardin tu, buh bawang besar yang dipotong, buh cili padi, garam sket, pak aji sket,then perah asam limau..sheapp..itewh utk inti laa kan..

pastu, credit to semua gambar yang aku curik..
1)Letak inti kat tengah² .


2) Ko lihatlah step nyer..x reti aku nak mereka ayat nak melipat ni..lipat jer la..





3) lekat pakai telur tuh..kang terburai lak isinya..

dah sudah tu, panaskan laa kuali..then masukkan la popia ko tuh..balik²bila kekuningan mcm gambar dibawah ok..

Nota: Apabila hendak menggoreng popia, pastikan minyak tu betul-betul panas tetapi ko jangan gunakan api besar lak.rentung plak kan.. Tujuannya supaya kulit popia tidak menyerap terlalu banyak minyak.am kan tak suka minyak²kan..hehehehe

lagi satu nak habaq, kulit popia tu kalo terdedah ngan persekitaran dier jadik kering, so time nak gulung tu, kopek satu², yang banyak² tu ko tekap dengan towel basah untuk menjaga kelembapan kulitnya itewhh..

Ni plak bahan-bahan & cara² nak buat sos nyer(ni sos org trg yang cicah ngan keropok lekor..kalo kat trg senang laa nk dpt..kalo susah, atau malas sgt, cicah ngan sos maggie jer...)

SOS POPIA
Bahan-bahan:-
2 ulas bawang putih
lada kering yang dah siap blender/ malas mcm aku guna cili boh sajorkk..
cuka makan
gula secukup rasa
air
minyak sket

Cara-cara:-
tumis dulu bwg putih...dengan minyak laa tumis..bila dah kekuningan masukkan cili boh, pastu bila dah garing naik wangi semua, ko buh air sket, buh cuka sket dan gula..try laa..kalo nak manis lagi tambah laa gula lagi..nak masam sket buh laa cuka sket..selalu aku main belasah sajorkk..

Ok laa..itewhh sajork...dah siap tu aper lagi ad,sila laa makan...

inti tuh boleh ditukar dengan mender lain yang dirasakan sesuai dengan anak tekak ko..
weekend hr tu aku buat 2 jenis laa popia..satu version sardin(hari sabtu) dan satu version vege..(hari jumaat petang) of coz laa vege ni aku yang tibai semua..dan x tinggal pun utk my hubby tapi sardin, aku tinggal 3 ketul jaa untuk my hubby..meueuehehheehehe..durjana..dier x tau pun aku makan 13 batang popia sardin itewh ok..

yang satu jenis lagi vege laa sket tu bahan²nyer seperti dibawah:

POPIA VEGE
Bhn-bahan:- 2 ulas bwg putih+beberapa ekor udang+lobak merah potong nipis²panjang²+taugeh+kobis+garam+pak aji

Cara-cara:-
ko tumis bawang putih, then masukkan udang, pastu leburkan semua sayur² itewh+buh laa garam+pak aji..sheapp


Selamat mencuba!!


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Daily Supplements!


Masa aku checkup kat panel aku hari tu, dier just bagi aku yang karer pink tu jer..Pramilet..tapi bila aku buat checkup kat panel my hubby, i got 2 extra supplements which is Ascorbin(Vitamin C )-karer kunen + Calactate-karer putih..huhu...dah kena makan banyak supplements...seb baik aku ni x der laa alergik ker aper atau takottt ker nak telan semua tuhh...bukan mati pun kan, and for my baby♥ own good gak kan..demi mu sayang...kurela apa jua.. :P



Dan setiap hari, 2 gelas anmum materna chocolate inewhh..dulu x suka minum susu, tapi bila dah pregnant ni, terpaksa laa..setelah dipaksa oleh my hubby ler...saper lagikkk..sungguh mithali isteri inewhh kan??muahahahahaha..last month beli kat Bintang just 39.90 sajork..masa tu promotion..hr sabtu lepas bila beli kat Giant, 43++..huhuhu..harga kat tesco pun 43++ gak..harga normal laa tuh...tapi kat kedai runcit rumah aku 44++..minum jangan tak minum bagi ibu² kakak²semuanya(mcm lagu inul saja...)...yang mengandung sajork...yang plain aku x berapo gomar...kena tmbh milo plak kalo nak minum..seb baik masa first time beli dulu aku beli vanila tin kecik..skang ni aku tengah minum tin besar yang ke-5...huhuhuhu..kadang²aku minum sekali jer kalo malas..tp mr spotcheck my hubby lerr selalu duk tanya²- "dah minum ker hari ni?" "berapa gelas?" kalo dier x tanya, sure sekali jer sehari...harus..sebelum turun pi ofiz coz aku mesti bancuh time dier nak turun tuh...bingit wey dengar orang membebel...nak² kalo lelaki membebel..muahehehehehe..

ok laa..aku nak gi sambung buat keja..walapon boz tadak, tapi aku pekerja mithali kan..chehss lagik..hari khamis ni aku nak exam, cert Microsoft Server 2003..hampeh laa..dah laa kursus hari tu bulan 2..wey..dah berkarat ilmu aku baru nak suh amik exam..huhuhu..
wish me luck!

p.s: weekend aku sungguh bosan! no story to post..muehehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, June 20, 2008

pemalu yer....

Semalam aku MC..aku ada monthly antenatal checkup..dan for the first time, my hubby x ikut..sedih gak..tapi nak buat mcm mana dier bz...mentang² hari sabtu last week aku pegi sendirik buat MGTT test tuh, so dier dah berani laa bagi aku pegi sensorang..
Aku sampai doc aku tak masuk lagi coz ada emergency case, ada orang nak bersalin..appointment aku pukul 11.30..tapi kul 12 lebih gak laa baru aku masuk jumpa doc..aku dpt no giliran yang ketiga..by time aku masuk tu, baby dah berenti tendang..bila scan tengok tgn dier duk atas muka dier..semalam doc nak buat 3D tapi hampa coz my baby♥ x nak alih lak tangan dier yang comel tu dari muka..puas laa doc tu duk tepuk² my baby♥ ni..hehehehe..lawak gak aku rasa..doc cakap maybe dier tido..as usual my baby doin' fine dalam tu, Alhamdulillah..semua normal..cuma kecik laa sket tapi tinggi doc cakap..spesies family abah dier gak laa..aku just dapat lihat hidung dan tinge comel dier...mcm abah dier jer tinge tu ..hehehehe...mata dan mulut tak dapat nak tengok coz tangan dier laa menghalang..bila kat scan biasa tu nampak gak muka dier..aku terbayang²muka tu sampai hari ni..doc ckp ikut abah ker ummi dier ni...anak abah kot..tapi muka aku ngan my hubby seiras jugakk..x kisah laa ikut saper..mata aku jer sepet dari my hubby...bulu mata my hubby panjang..tapi bulu mata aku pendek dan lentik..hopefully, bulu mata my baby lentik dan panjang..hehehehe..mata biar laa ikut abah dier, coklat...x pun biru...hehehehe..bibir ikut aku arr..angan²..kata² suatu doa kan??am i right??hehehe..semoga my baby♥ sihat walafiat dan comel nanti...amin...jumpa lagi my baby♥ dalam 10 hari lagik...Insya Allah..ummi nak lihat wajah comel tu..jgn malu²lagikk yer..hehehehe..
anyway, doc ckp, aku punya result MGTT test tu ok...x der diabetes..urine ok, blood pressure pun ok..berat aku naik sket..skang dah 72 kg..rekod paling berat dalam sejarah hidup aku laa ni..seb baik ada isi..masa x der isi, berat aku penah cecah 70kg..lepas aku grad dulu sebab duk umah, asyik makan tido jer..dan keja dekat ngan boifren (my hubby ler ) aku time tu...happy laa..lalalalalala...ok laa..banyak keja lak nak buat...cincau...hehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, June 17, 2008

Capati Oh Capati...



Malam tadi, aku makan capati sajork for dinner..sepanjang hidup aku , ni kali kedua aku makan capati..percaya tak???huhuhu..peberet aku roti kosong atau roti pisang sajork...first time makan last week..my hubby belikan..dier pun x percaya aku x penah makan..tosei pun sekali jer aku penah makan..yang lain-lain ada gak laa aku makan macam roti tisu, roti boom, roti telur, roti tempayan, roti nan dan mcm²lagik laa roti yang ada dimuka bumi inewhh..hehehe..


Ikan ni mcm Snowy aku..

Lepas balik keja semalam..kami sekali lagik pi beli ikan untuk ganti Ringgo dan Si belang...jenis red oranda tuh lagik..spesies ikan emas jugak laa..tp beli yg kecik sket sebab Ringgo dan Si belang nampak gumuk dalam akuarium kecik kami..nanti aku update gambar akuarium tu bila my hubby x nak guna kamera dier..susahnya berkongsi ni..->ayat nak suh my dear hubby beli kamera utk my personal uses only Untuk touch up umah baru 2 ikan gumuk baru tu, kitorang beli batu sungai dan pokok²..hehehe...Alhamdulillah..perkara pertama aku buat bila mangun pagi ni adalah to make sure 2 ekor ikan gumuk kami tu masih bernapeh...Selamat..masih bernapeh..terus aku bagi makan..hehehe..Nama untuk 2 ekor ikan gumuk tuh, Snowy dan Gorgon..Kali ni dua² my hubby pilihkan nama..huhuhu..tapi aku yang pilih ikan yang nama Snowy tu dari akuarium kedai tu..Ok laa..nak sambung keja yang manyak...
eh ada sket lagi nak update..hehehe..lupa..aku beli 2 ekor ikan lagik..jenis ikan bandaran..kitorang namakan dier pegawai MBSA..opsss! sorry incikk...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Happy birthday Niza!!


Niza, Happy Sweet 26th Birthday..Sweet laa sangat..You're not old alone..hehehehehehe..cilakas punya wishes ni..ok laa bebetul ni, moga ko bahagia dunia akhirat..tu penting..
p/s: hadiah aku dah bagi..mesti laa kan, kes nak makan kek secret dengan secretly kan.., so hadiah ko dah mintak awal² kan...hehehehehe...opss!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, June 16, 2008

Kehilangan...

Patutnya aku EL hari ni sebab kehilangan 2 new family member aku kat Shah Alam ni...huhuhu...Bangun² pagi ni, aku lihat Ringgo laki aku namakan yang ni dan Si belang ni aku yang namakan dah timbul..mati lemas ker aper nih..atau terlebih makan?atau x cukup O²??aku pun x tau laa..naik fenen kepala memikirkannya..yang pasti awal plak my hubby mangun pasal aku dah terpekik² kat ruang tamu suh nengok ke'timbul'an Ringgo dan Si belang tu dalam akuarium yang aku baru beli semalam..Hari ni ingat nak blog laa pasal kewujudan 2 new family member kami..sekali jadik berita kehilangan plak..chehss..cerewet sungguh si ikan emas ni..semalam habes gak dekat rm70 beli segala mak nenek kelengkapan untuk Ringgo dan Si belang tuh..x leh mahal sangat untuk memulakan pelihara ikan secara kecil²an ni yang mana mempunyai rumah yang sempit mcm umah aku ni..huhuhu..mlm tadi lupa nak snap pic rumah baru untuk Ringgo dan Si belang..

aku memang kelakar laa dengan diri aku sendiri dan my hubby...merata shah alam aku pi carik mana nak dapatkan ikan hiasan..dah lama ni mengidam nak pelihara ikan since bulan 4 lagikk x silap..tapi x sempat..kat area umah aku ada laa ada gak sorang pakcik jual ikan hiasan tapi jarang²ada..kat pasar time pasar malam...lepas penat mencari satu shah alam, dari SACC ker Plaza Massalam, Seksyen 2 ,Seksyen 3, Seksyen 7 aku pi..x jumpa² gak..heran aku..ni leh wat biznes aku ckp kat my hubby...my hubby cakap mungkin kat Wet World kot ,ni dier melawak jer..pastu dah bosan round, kitorang balik umah..dan aku tido while dier tengok badminton match ker aper ntah..sekali kul 5 lebih, boz aku mesej cakp ikan hiasan ada jual kat tepi Wet World tu...whatttttttttttttttt??aku n my hubby dah gelak² dah..so lepas solat asar,kitorang pegi laa sana..

Mak aii....besarnya tempat ..selama beberapa tahun aku kat Shah Alam, ni laa first time aku sampai kat Wet World ni...hahahahahaahhaah..lawaknya aku rasa...Ada signboard besar gedabak tulis AKUARIUM di sitewhh...mak nenek pak long segala ikan ada kat sini...dari sebesar²makhluk bernama ikan, sehingga sebesar²ikan ada dijual disini..dari semurah² ikan (0.80 ¢ x silap) hingga riban² punya ikan 18K yang aku nampak laa.. orang lak ramai sheall..maklumlah ahad..bukan setakat ikan, udang,lumut pun ada jual...akuarium pun sah² laa dorang jual..macam² ado laa..tu laa xtvt aku semalam..sempat gak melawat ikan²untuk display...hehehe..

hari ni nak kena pegi lagik..nak ganti kan Ringgo dan Si belang..nak carik ikan yang 'die hard' dan x cerewet ...aku dah ckp kat my hubby, beli jer ikan Guppy tu..dier x nak..amik ko..kan timbul dah ikan² kiter...hehehehe..Percubaan pertama gagal..seb baik aku suh beli 2 ekor jer untuk eksperimen..kalo ikut dier, dier nak beli 4 ekor..kalo dak hari ni aku kehilangan 4 new family member..seb baikk...

Lupa lak nak citer pasal hari sabtu..Hari sabtu hari tu, aku kena pegi buat MGTT kat hospital panel my hubby tuh laa..kena pegi sendirik coz my hubby kan keja..berdebar sheall..coz first time kena drive pi sana..seb baik leh parking dan parking montot lagik tu senang aku nak kuar... 2 jam jugak laa aku melepak dalam hospital tu..maka abes laa novel 'Ayat-Ayat Cinta' yang berkurun aku pinjam dari Long aku..huhuhuhu..aku tak tau bacaan gula aku coz pembantu makmal tu ckp, nanti time appointment dengan specialist doc, baru doc tu ckp..dah laa appointment aku kena tukar tarikh..terpaksa gak laa aku kena pegi sendirikk..sedih x terhingga sebab kalo my hubby x pegi maknanya ni laa first time dier x ikut aku for my monthly routine antenatal checkup :(

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sunday, June 15, 2008

Happy Father's Day!

Selamat Hari Bapa..Terutama buat abah dan ayah (bapa mertuaku)..Semoga panjang umur+murah rezeki..


Selamat Hari Bapa Jugak buat Papa Danish..Ngah aku..semoga jadik bapak mithali..


Dan teristimewa buat bakal abah buat my baby♥ yang bakal lahir awal bulan 8 nanti..Insya Allah..Semoga pengalaman indah kita bulan 8 nanti bakal menjadi memori terindah dalam hidup kita..Insya Allah..Jadik bapak mithali tau sayang!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, June 13, 2008

Tenkiu Niza utk secret recipe cakes yg syedapp..



Time orang duk kalut² nak pi solat jumaat kitorang tapau kek kat .

Ni yang aku order...Moist Chocolate Cake + Raspberry Cheese




Ni yang Niza order..Chocolate Banana + Cappuccino Cheese




Ni yang ad order..Chocolate Indulgence + Blueberry Cheese




Nyum² kenyang nyer..huhuhuhu..then lepas tu kitorang melepakkan diri dirumah aku..sofa aku telah ternoda..huhuhu..gambar lupa nak amik..sudah nak abes kek baru teringat...tu aku cilok jer kat web secret recipe tuh..huhuhu..lawak ar..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sudah tukar ker?

Kejadian ni aku rasa terjadi kat ramai orang kot..aku rasa bukan aku sorang jer pernah mengalami kejadian ni..huhuhu..Kejadian ni berlaku kat aku time nak balik terengganu sempena lenggang perut aku hari tuh...huhuhu..Kejadian aper yer?Kejadiannya adalah silap masuk toilet lelaki utk qadak hajat..hahahahaha..Masa tu kitorang berenti kat RnR Chendor,Pahang..Time tu kul 1 pagi x silap aku..selepas jer aku bayar 20¢ aku terus masuk menonong jer dalam toilet tuh..aku memang tak perasan pun signage utk lelaki tu, yang aku perasan ada gambar rokok tengah menyala..Dalam hati aku pun pelik gak..nape lak toilet pompuan ni ada gambar leh merokok..ker kalu nak merokok kena masuk toilet perempuan..punya laa bangang fikir..masuk jer laa..Sejak²preggiey ni, susah plak aku nak b****k kan..So lama laa sket aku kat dalam tuh..aku dah dengar dah orang duk panggey cik-cik-cik..tapi aku ignorekan sajorkk..bukan aku kot..tapi tetiba aku terfikir jugak..ker ni toilet lelaki..cepat² aku kuar dari bilik air tuh..aku nak kuar jer baru aku perasan depan toilet yang aku masuk ada signage utk perempuan..sah² lah kan depan aku toilet perempuan sebab ada signage org lidi pakai skirt..opsssss!!!! aku tengok ada sorang pak cik tu mcm tengah hangen jer menunggu depan kaunter yang jaga duit masuk toilet tuh..patutlah hancing semacam jer toilet yang aku masuk tadi..huhuhu..aku buat dek jer menonong keluar konon²seperti tidak buat salah dan pretend tidak ada apa² yang berlaku..masuk jer dalam surau aku sms my hubby...dah tergelak sorang² kat dalam tuh..seingat aku toilet perempuan belah sini..sudah tukar ker??huhuhu..atau aku berenti kat RnR lain ni..aku ker yang mamai??seb baik laa aku sorang jer dalam toilet tuh..kalo dak mesti orang kater aku yang nak skodeng diorang..huhuhuhu..x kosser makkk...mcm laa aku x penah nengok..opss!


Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, June 12, 2008

Suar keja baru...

Hari ni aku curik²gosok suar keja baru my hubby..maybe malam tadi dier nampak aku penat kot tu x suruh aku gosok..lagipun selama ni dier memang x suh aku gosok suar dier dan dier pun x penah gosok suar..tapi suar yg baru beli tu aku nampak belang²lak kat kaki suar dier..aku plak kang segan tengok dier pakai..my hubby memang selamba badak jer..sempoi..huhuhu..lelaki memang mcm tu ker?atau my hubby jer..hehehe..seb baik laa my hubby kena pakai uniform keja..tshirt lak tu so x yah laa aku gosok baju dier tetiap hari..dah laa baju tak penah gosok, nak gak aku dapat pahala sket..tu aku curik² gosok suar dier...hehehe

Dalam seminggu ni, aku tengok nasi jadik x selera..nampak nasi jer aku jadik kenyang..kenyang jer aku nampak nasi?pelik kan?apekah itewh?agaknya aku nak makan western food plak kot..atau aku nak makan kek?atau ada orang nak belanja aku makan kat secret recepi?huhuhu..apekah itewh??sepotong dua pun jadik laa yer..selamat menjamu mata..esok kah?kepada yang berkenaan sila take notes!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, June 11, 2008

Majlis Makan²

Hari ni ofiz aku buat majlis makan² sket untuk semua staf ofiz aku sempena kenaikan pangkat, naik taraf tetap aku ler tewhh. dan khidmat cemerlang..tadaaaaaa...ni menunya..terima kasih kepada sesiapa yang memberi sumbangan..aku jugakk..hehehe..terima kasih buat diri sendirik :P

ni aku punya pinggan...

ni niza punya pinggan..



ni ad yang punyaaa...pinggan..

Selamat menjamu mata!
p/s:erkk..kenyang...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

My New Sofa...

Ni laa sofa yang sampai semalam..aku ngan my hubby ingatkan kaler dier maroon-hitam..rupanya maroon-coklat gelap..masa aku nengok sofa tu kedai dier gelap..then dier balut ngan plastik pulak..tapi i loike..sofa ni punyalah susah nak masuk umah aku yang kecik itewh..terpaksa buang kaki dier baru leh masuk pintu..huhuhu..lawak ar..Sebenarnya sofa L tapi sebab untuk tidak menyempitkan lagi ruang, aku suh my hubby buh kaki L dier tu kat tepi dinding..so senang dier nak menyelit antara ruang bilik tetamu tu ngan ruang tamu..tu port dier baca paper sambil tengok tv..my hubby ni suka betol duk meniarap..tu port paling selesa laa..huhuhu..



Sempat lagi posing pagi tadi..sebelum pegi ofiz..hehehe..empuknyaa....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, June 10, 2008

Potonglah sebanyak mana yang kamu suka..

Mak aih...sepuluh persen sajorkk..x terkesan pun dihati rakyat yang tidak buta matematik..ni baru elaun..gaji korang tak nak publish kat paper?potong separuh ker...kalo tak dak elaun keraian ni pun aku rasa dorang bleh lagik hidup..konon² nak tiru yang bersih² ..hampeh sajork..tirulah sket mcm ni...
Gaji tiap bulan dipotong 45 peratus untuk parti dan kerajaan..Sejak dulu, elaun rumah tak pernah ambil, elaun keraian tak pernah ambil...Elaun buka puasa tak pernah ambil, elaun hari raya pun tak pernah ambil nape?takot lah tuh nak tiru?

hampeh jer la..aku dah laa hangen sebab malam tadi amoi jual tilam tu cakap stok tilam yang aku book tu tak sampai..so petang ni baru diorang dapat antar..huhuhu..dah laa semalam aku dah excited kemain..tunggu punya tunggu x mai² hampeh sajork..bukan nak call aku awal² kerat tangan tu baru tau..huhuhu..

ok laa..telefon ofiz asyik berdering jer dari tadi..sunyi ofiz hari ni, ada yang MC, ada yang gi kursus, ada yang gi sambutan hari ibu, ada yang duk sajer kat ofiz (aku laa tuh) dan aku kebosanan..huhuhu..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, June 09, 2008

Marathon post....



Wah..sungguh seronoknya bercuti selama 3 hari..hehehehe..Aku citer sket laa kejadian² yang berlaku sepanjang ketiadaan aku beberapa hari ni..

Hari Khamis
Abang ipar aku n 2 anak buah aku datang umah aku..siap sesat lagik aku n my hubby nak pegi amik..bukan sesat aper, x jumpa mana diorang tunggu..diorang ckp kat Sek 20 tapi sebenarnya dorang duk tunggu kat sek 15..cilakos punya cha alif nun yaa bagi info tipu kat abang ipar aku then bawak dorang makan kat kedai mamak..pastu balik, terbungkam tido..huhuhu


Hari Jumaat
Awal² lagik aku dah mangun..konon laa awal..time aku mangun, abang ipar aku n anak² dia dah siap mandi dan solat..ish..awalnya..kul 6.15 a.m tu aku mangun..sebab my hubby laa ckp, kul 7 kiter turun..kul 6.30 a.m br dier terhegeh² nak mangun..last² kul 7.40 baru gerak ke KL..kitorang naik tren jer ke Kl..save minyak..hehehehe anak sedara aku ni kena interbiu kat pejabat MARA.Hampeh jer..dier sorang je bleh naik ke bangunan pentadbiran pejabat MARA tu..seb baik laa sebelah tu SOGO..so kitorang melepakkan diri laa sambil membeli belah..ada sales rupanya..laki aku lak rembat 2 helai seluar keja..aku x beli apa² pun..kesian kan?huhuhuhu..
lepas abes jer interbiu,kitorang pegi Masjid Jamek coz diorang nak solat jumaat..Ya Ampun..ramai seh orang kat sana..depan kaunter tiket LRT Masjid Jamek tu pun dorang duk semayang..aku x penah lak duk kat situ time solat Jumaat..ni first time la..yang aku kelakar hari tu, ada laa sorang mamat ni, ntah laa dier dengar x khutbah jumaat tu..sebab aku memang x dengar..bising giler..aku ada la duk melangut kat tepi kaunter tiket tu coz nak jalan x bleh, kwn anak buah aku tinggal beg dier yang besar gedabak kat aku..aku baru ingat nak jalan² tepi masjid jamek tu..kensel plan..ok..back to the story..mamat sorang tu, dier bukan dengar khutbah sgt aku rasa, mata dier duk melilau tengok aweks yang duk beratur beli tiket LRT..aweks tu plak sket punya seksi..pakai boots bagai, dengan suar sendat dan baju nampak peyut..seb baik x preggie..memang cun laa..x nampak macam chinese pun..aku rasa melayu..rambut curly..memang lawa..sempat dier siku kawan dier suh tengok...so 2 orang laa mamat dapat pahala tambahan sewaktu solat jumaat...huhuhu..then beli laici kat tepi tu rm5 for 1/2 kilos.manis gak..nyum nyum...then , kitorang pegi KLCC coz ada sorang anak buah aku tu lom sampai lagi KLCC..lepas gambar² then balik Shah Alam..sampai sana dalam kul 4..makan thari dulu kat Sek 7..thari ker?tengah petang laa..huhuhu..pastu balik umah aku mandi n solat asar pstu my hubby bawak dorang ke hi-way coz diorang nak balik terengganu..takut sesat plak mcm malam sebelum tuh..then,pegi Klang laa..lepak² umah kwn my hubby..malam-kuar makan beramai² kat Taman Rakyat..gmbar update kendian k..aku order Sizzling Yee Mee + ABC..kurang kick sgt mcm kat tepi Kolej Mawar tu.dah laa x der button mushrooms..huhuhu..
ABC pun x leh challenge yang Sek 2 punya..hihihi seb baik mak sedara my hubby's fren belanja malam ni..mkn free...pastu gi Tesco Klang..dan tak sudah² shopping barang baby...banyak helai gak..comel² tu x leh tahan nafsu membeli tuh..ala..tecikkknya baju..tomeinyaa...amik, masuk troli..hehehe..kul 12 baru balik umah..

Hari Sabtu
lepas Asar, aku n my hubby sekali lagi ke Komuter..mcm nak balik kampung..ma aku punya hal laa..dier bagi set comforter kat long aku dan kopok..kerana nak save minyak lagik, kitorang naik komuter jer..sampai komuter Sentul, kitorang suh long aku amik..dapat laa merasa nak Swift baru..kecik laa sket daripada Putra dier dulu..hehehe tapi senang sket ar coz ada 4 pintu...
Belah malam pekena sate yang long aku beli..ingat nak kuar makan mehun sup tapi ada sorang mummy-to-be to x larat dah nak makan..nak titun jer..huhuhuhu

Hari Ahad

Hari ni, mcm biasa lah..hari utk bertidur²an dan mangun lewat..seb baik x terbabas subuh tadi..lepas subuh sambung titun la.mcm umah sendirik..opss! bukan umah sendirikk..kul 10 dah mangun then makan roti canai..huhuhu..lepas tu thari, pegi Greenwood...then pekena nasi putih lauk gulai kawah+ikan keli bakar+sayur²an+sirap ais..nyum nyum..gambar nanti kendian aku update..pastu tu singgah lak kedai perabot coz long aku nak beli almari..sekali abes stok plak almari yang dier nak tuh..sekali my hubby ckp kat aku, nanti balik shah alam, kiter gi kedai perabot...yahooo...then long aku antar ke komuter..kul 4 sampai Shah Alam..lepas tu gi Padang Jawa basuh keta then gi kedai perabot..dah solat awal² kat komuter tadi..punyalah semangat nak gi kedai perabot..memula plan nak beli tilam utk katil bilik tetamu tuh..last² sekali, beli king size mattres pocket spring punya..


mcm ni laa pocket spring tuh..dier x sama mcm tilam spring biasa..aku teruja sebab kalo tekan belah sini, belah situ tak terjejas..huhuhu..sesuai utk badan kiter yang lenguh² la..kater orang tu laa..mcm amoi kedai tilam laa plak aku rasa diri ini..

then kitorang berkenan lak dengan L-shaped sofa tu..especially yang hitam merah tuh..hari ni aku nak call orang tu balik suh antar sofa tu sekali..huhuhu..aiseh...x bukak lagik ke..asyik masuk mesin faks jer..


mcm ni laa lebih kurang..tapi kecik sket...

ok la..aku nak buat keja lak..penat dah menaip..hari ni boz tadak..so kena keja rajin².hehehe..ahaks..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, June 05, 2008

Minyak Naik Lagi..Biarkan..Biarkan.....

Agaknya ni laa kot petanda mimpi aku mandi 3 kali semalam...Nak suh guna air jer isi minyak keta ..Chewah jadik ahli nujum lak aku..hahahahaha..Hari ni aku sungguh bengang laa..Rm2.70 tu..sheall jerkk..78 sen plak tu naiknya..

Kan aku dah cakap Parti Barang Naik tu akan naikkan jugak barang selepas pilihanraya..Skang masih nak biarkan?Minyak Naik Lagi..Biarkan..Biarkan...Mampos laa wei cepat sket..ish geramnya aku...Baik ko x payah naikkan gaji aku kalo ko nak naikkan rega minyak..ni bukan win-win situation..ni pegi mampos la ko rakyat kekdahnya..Aku rasa kalo ko buat macam ni dekat² nak pilihanraya, rasanya yang bersih² tu sapu bersih la...Bukan setakat 4 negeri, aku rasa kalo Mat Indon ker Mat Bangla Hijau Merah itewhh ker yang keja sini semua pangkah yang bersih² Dah la aku pegi beratur isi minyak dari kul 9..kekdahnya pukul 11 baru dapat minyak..Amik ko full tank 80 hengget aku isi minyak..stok 2 minggu..huhuhu..Sesuka hati jer suh kitorang berjimat..potonglah gaji menteri nuh x nak..hampeh..bleh laa wei..

Kalau kita sedia buat perubahan dalam cara hidup dan buat penjimatan, insya-Allah kita tidak akan hadapi kesan yang teruk sangat..

Cakap boleh laa..Cuba ko try sekali berjimat macam pemimpin yang bersih² nuh..aku nak tengok bleh ke ko hidup..x nak jugak..

Esok aku nak cuti, mogok x nak pegi keja..tak der maknanya..esok family my hubby datang..anak sedara my hubby attend iview untuk belajar kat oversea..
p/s: Ops!Ini bukan blog politik..kang tak pasal² aku kena jel mengikut akta hasutan dan fitnah plak..hahahaha...
Fikir²kan lah dan Renung²kan..Selamat Beramal..hehehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, June 04, 2008

Muhammad Irfa Adriel


Ni pun sorang lagi kawan aku yang sudah pun menimang cahaya mata sulongya..Dia lahir pun sama bulan ngan Aaron..tak silap aku 22.3.2008 kot 17.3.2008 dah confirm ngan nina....nanti aku check balik ngan sesaper..Tahniah laa buat izyan dan suami..Macam baru semalam aku tumpang naik keta ko ngan ilah gi kelas..huhuhuhu..
p/s:kalo izyan membaca blog aku..Izyan, aku suh toyanz cedok gambar ko n baby dalam frenster..pinjam erk..huhuhu..sila marah toyanz..comel anak ko!tembam seh..geram jugak aku nengok...apsal semer laki ni anak korang...nantikan kemunculan anak kak yan plak..2 bulan lagi laa kot baru leh upload masuk blog aku..huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Aaron Darwisy..


Buat pertama kalinya,chewah..mcam artis gitu..Aron Darwisy..Putera sulong Nina & Anas yang lahir pada 21 March 2008 ..Aku penah buat entry dulu untuk dia .Skang aku update gambar dier..Credit to Nina..pinjam sat gambar anak hang ni..hehehe baca Entri sebelum ni
p/s: kalo ada depan mata aku ni mau aku cubit lebam pipi tuh..geramnya..hehehe..Doakan aku dapat baby yang comel & sihat mcm Aaron Darwisy ni..Amin....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Mimpi...

Malam tadi aku Pegi Tesco..cam biasa laa shopping barang dapur..Abes gak duit aku lebih kurang 200++..mak ai..beras yang aku biasa beli dah naik..jadik rm28..huhuhu..yang ada gambar Jalaludin Hassan tu..terserempak dengan pelakon lama..tapi selalu laa kuar kat tv..aku pun lupa nama dier..bawak cucu dier kot..Sempat gak aku beli sepentot maternity punya..sungguh selesa..huhuhu
Tu hanyalah intro dan tadak kena mengena dengan tajuk entri diatas yer..
Malam tadi aku hangen betol laa ngan mimpi aku...Mula² aku mimpi, aku sedang mandi..syok² sudah mandi, then aku tersedar..cheh mimpi rupanya..jangan tak tahu..aku sebenarnya baru sudah bangun dari mimpi yang pertama dan masuk plak mimpi yang kedua..mimpi yang kedua aku tersedar dari aku mandi tu..then aku pegi mandi plak sekali lagi..dah laa baru jer lepas mandi..sejuk² macam mandi kat sungai pagi²..aduhai..sejuknya..aku rasa kalo aku budak² mau terkencing atas tilam..kali ni aku mandi lama sket dari mimpi sebelum tuh..tiba² aku tersedar...mak ai..dua kali dah aku mandi sebelum tersedar..dah laa malam tadi shah alam hujan..aku macam tak percaya yang aku masih belom mandi..huhuhuhu..so terpaksa laa aku mandi betul² pulak..seb baik aku x mimpi mandi wajib..lagikk lama aku rasa kena mandi..huhuhu..
Siapa dapat mentafsir mimpi aku? ahli nujum negara? tiada idea kah?huhuhuhu...
Sebarang komen atau cadangan sila tulis..jangan dipendam didalam hati..hehehe..Adakah air di Shah Alam akan disubsidi kan??muehehehehe..20ml padu free ka??..tapi aku x nak..coz nanti my hubby tak dapat Bonus plak kalo 20ml padu tu diluluskan ..susu Bonus jer kang dapat...hehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, June 03, 2008

Sendirian....

Hari ni dah masuk hari kedua aku di ofiz kesorangan..unit aku tinggal 2 orang jer..boz cuti..budak berdua tu, pun tadak kat ofiz..Ad MC coz ada masalah resdung yang teruk gak aku rasa sampai kena suluh² hidung tu dan Niza ada kenduri kawen adik dier..ko bila pula yer cik niza?Maka dua hari jugaklah aku kena makan dengan golongan yang sudah bukan muda belia..hehehehe...dan aku amat bosan ok duk kat dalam ofiz..selalu bleh gak mengumpat menerusi Sametime Connect..huhuhuhu..lebih kurang YM laa..kat sini panggey collaboration..nak sebut chatting macam x official..tapi kitorang memang salah guna coz dijadikan medan utk mengumpat..huhuhu..keji²

Tengok, hanya ikon aku jer yang menyala..huhuhuhu..sian aku kan??
Esok baru laa aku tidak lagi kesunyian...huhuhu


Ad, moga ko cepat sembuh..
Niza, makan kenduri tu ingat² laa kat aku..huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, June 02, 2008

Majlis Kenduri Doa Selamat...

Banyak nak diceritakan tapi x tahu nak dimulakan dari mana..so biarlah gambar dulu yang bercerita OK?




Gambar-gambar ni aku susun ikut tarikh laa..

  • 28/6/2008 28/5/2008

Bertolak dari Shah Alam pukul 7.30 malam sebab kwn my hubby lambat sampai umah aku..tensen gak coz kitorang ingat nak balik awal dalam pukul 6 mcm tu..tapi kwn my hubby lmbat lak balik keja..ada nak kena tinggal..Pukul 2.00 pagi kitorang sampai kat umah mertua aku..malam ni turn mertua aku nyer rumah...sempat lagi pekena ikan patin masak tempoyak di R&R Termerloh..huhuhu..ikan patin..sukar dilepaskan...muehehe..

  • 29/6/2008 29/5/2008

Bfast- pekena nasi dagang..satu besen besar mak mertua aku buat nasi dagang..huh..aku tambah 2 kali..sampai x larat nak mangun...
Pukul 10 pagi hantar kwn my hubby ke rumah kwn (Ashadi)yang kenduri tuh..Before tu tidak dilupakan, shopping utk baby...murah gila baju kat terengganu..kualiti pun OK..abes laa jugak..hehehe..ummie baby beli bra baru..dah naik satu cup..huhuhu
Belah malam plak, ada majlis akad nikah Ashadi & Ashikin..terpaksa buat rumah tok kadi coz dier tak larat nak mangun..huhuhu..sungguh lawak aku rasa..dah laa malam tu kena tunggu turn coz ada 4 pasangan yang akan dinikahkan..seb baik turn Ashadi tu pukul 9..kalo dak, jenuh nak menunggu..dengan sekali lafaz, dah jadik suami isteri..Alhamdulillah..terkenang sewaktu dulu...chewah..

  • 30/6/2008 30/5/2008

Hari ni aku mangun lewat sket,coz malam sebelum tadi gi majlis akad nikah sampai kul 10,then pegi round² pekena teh tarik sampai kul 12.30..so lambatla tido maka lambatlah mangun..sungguh tak sedar diri..menhantu btol..mangun² sudah ramai seh sanak saudara di dapur sedang menyiapkan hidangan untuk kenduri doa selamat...kenduri tu lepas jumaat..hehehe..aku x buat apa..just sembang² jer dengan saudara mara belah my hubby...Ketua chef adalah mak mertua aku..hehehe..Pukul 2 lebih, ramai laa yang mai umah mertua aku..diorang buat solat hajat dan tahlil..Mudah² my baby♥ mudahlah keluar dan selamat semuanya..Amin...belah petang lak, aku n my hubby kemas² then balik umah mak aku pulak..malam ni turn umah aku lak...jalan masuk ke rumah aku macam apa ntah..bila laa nak siap ni..tension btol..lencongan pun mcm sheall jerk..lekuk sana sini..sian my baby♥ kat dalam ni..aku tengok bawah saji, ma aku belikan aku satay ikan..lupa nak snap pic..walaupun hari tu dah makan, tapi aku still leh abeskan lagik satay ikan tu..hehehe..ma aku siap belikan RM5 tu utk aku..manyak....

  • 31/6/2008 31/5/2008

Lama dah x rasa suasana nyaman mcm ni bila mangun tido..dah laa ma aku kasi toto berlagak x nak amik..last² aku n my hubby kesejukan la malam harinya..mcm tido dalam aircond..maklumlah masih ada hutan kat kawasan umah aku ni..rumah aku lak, x yah citer laa pokok sekeliling rumah..mcm taman bunga dah aku rasa..seb baik x terbabas subuh..nak mandi punya laa menggigil..terpaksa mandi daaa...hampeh
sempat lagi sambung tido OK lepas solat subuh..kul 8 baru mangun..hari ni program nyer adalah ke Kuala Berang..umah paklong my hubby coz dier tak berapa sihat khabarnya..tapi Alhamdulillah, ms kitorang pegi tu dier dah baik sket..
punyalah jammed hari ni coz ada Majlis Pembukaan Sukma Rupanya...nak pegi KT pun siap ada laluan alternatif..orang datang baru sibuk² nak betulkan jalan..ampehs jer..
sempat singgah Marang carik keropok ikan tamban..then pegi majlis sambut menantu Ashadi & Ashikin..lepas tu balik Paka, attend lagi satu kenduri..time ni aku dah x larat nak makan..minum air jerk..

  • 1/6/2008

hari yang paling menyedihkan..kena balik Shah Alam..huhuhu..bertolak jam 12.30..kul 8 malam baru sampai umah..penat sungguh..tapi baby tak berhenti duk karate ummie sepanjang jalan balik Shah Alam..masa malam balik Terengganu tak der laa aktif sangat..huhuhuhu..dier takut aku tinggalkan dier nanti kot lepas bersalin..InsyaAllah, ummie x tinggal..hehehe..Sebelum tu sempat singgah lagi di Kuala Kemaman, makan satar dan otak² dan belikan keropok utk ofiz mate...


Ok..tu jer laa..aku pun x tau lagik apa yang nak citer.sekian..wassalam..

p/s:TQ sharina..silap tulis bulan lak pd tarikh ..x pasan..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer