Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, March 27, 2008

Old skool nyer aku today!


Yer..yer..itulah kaki aku dengan selipar baru..old skool bukan?sungguh tidak sedar diri..pregnant dah masuk 5 bulan pun nak pakai selipar yang tinggi²..teringat kat arwah wo aku (mama abah aku)..dier memang suka selipar comfit Bata ni..aku memang x penah pun pakai selipar comfit ni..tapi ok laa..sesuai utk aku yang lenguh² kaki ni..smooth jer bila jalan..ringan dan selesa..chewah..leh jadik duta BATA niSila rekomen kan ok bagi yang berkenaan samada kerja dengan BATA atau makan roti BATA..Malam tadi aku pi beli kat Bata luar kaunter Tesco..Malam tadi aku pegi Tesco beli barang dapur..dengan membawa voucher rm3.50..chehss..ingat banyak la dapat voucher..350 points baru dapat rm3.50..ampehs.sungguh kemut ok..patutnya bagi laa 30.50 ker..x ler kecik ati sangat..tapi x per laa..apapun mlm tadi aku sungguh terkujat buruk terkejut beruk sebab beli x sampai seratus..magiknya..magiknya..magiknya...adakah kerana voucher rm3.50 itewh kah??hahahahahaha..aku nak pegi fikir jap nape x sampai seratus malam tadi..last month barang dapur hampir rm300..agaknya aku terover beli kot last month...lantak laa! malas nak fikir..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, March 25, 2008

Mengidam.Fakta Atau Auta?



Topik hari ini adalah mengidam..Sepanjang aku pregnant ni, mcm² aku teringin nak makan..aku ni biasa mengidam or teringin nak makan nak² time aku period..tapi skang tak period so agaknya tu laa psal masa pregnant plak aku jadik mengidam..korang sama macam aku tak??Ker mengidam cuma mitos atau sekadar nafsu semata²...ada jugak aku dengar orang ckp sebab ikut nafsu..korang tak pregnant apa tahu..kalo korang pregnant tahu lah..Tapi Alhamdulillah..tadak laa plak yang pelik² aku teringin nak makan...tapi dua ni jer aku tak dapat lagik nak makan..ikan keli bakar seksyen 2 dan durian..durian tu my hubby takut it harm our baby...panas katanya..ikan keli bakar seksyen 2 plak sebab aku majuk hari tu masa nak kuar pegi sana coz my hubby x nak makan kat sana..x jadik laa pegi makan..ms tu awal² pregnant..so lepas tu aku dah tak mintak² nak makan kat sana...tu agaknya skang ni my baby♥ x nak kick my belly time abah dier pegang perut aku..hahahahahaha..time abah dier x pegang, dier nendang kuat yang hamat..aktif anak ummi ni...
Yang paling susah nak makan adalah aku mengidam nak makan ikan patin masak tempoyak Termerloh...tapi menu ni dah 3 kali aku makan sepanjang pregnant ni..semuanya aku makan kat R&R Temerloh..Patin buah..Rm10 sekeping..hari tu sempat makan kepala ikan jer sebab lewat sangat sampai kat situh..yang patin biasa just rm5 jer sekeping..ni makan masa on the way balik pilihanRAYA hari tu dan balik raya Haji hari tuh..
Yang lain&2; aku rasa senang nak dapat la..seperti nak makan kek chocolate banana ,kek gula hangus,ice cream techno,ice cream vinetta,spagetti,lo'cing(ni pun susah gak coz kena balik trg) dan banyak lagi la..hahahaha..satu lagi adalah nasi minyak trg..huhuhuhu..mana nak carik kat sini nasi minyak yang best mcm kat trg??nak balik trg..nak balik trg..nak balik trg..nak balik trg..nak balik trg..penulis tidak dapat meneruskan artikel ini sebab tengah sedih kerana x dapat balik trg buat masa terdekat utk makan nasi minyak..huhuhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, March 24, 2008

Weekend With Love At Tasik Shah Alam..


Hari minggu x kemana²..aku n my hubby duk umah jer..tp hari Ahad aku mula bosan..my hubby layan F1 kat tv..bunyi menderu tu buat aku tido..lepas aku mangun tido(celik² mata ada orang dok telek aku tido :P..entah berapa lama dier duk tengok isterinya yg kiut ini tido..hehehe)aku ajak dier kuar jalan²..lama x pegi dating kat Tasik Shah Alam..Mcm dulu²...dulu my hubby selalu gak datang Shah Alam ms aku study..dan port kami dating adalah di Tasik Shah Alam la..x pandai ke lain..lagipun my hubby ni x suka tempat yg crowded²..tu lah kalo balik Trg, pantai jadik pilihan..sini x der pantai, so tasik pun tasik arr..tapi sedih, bila sampai Tasik, hujan plak turun..then masuk PKNS amik duit then cuci mata jap...aku ckp nak makan eskrim kat my hubby...(terpengaruh iklan kat tv) dier belikan aku tadaa..





ini utk aku...

ni utk my hubby...

Pastu jalan² jap sambil menjeling kat orang jual kuih..tadaaaa..aku dah jumpa apa yang aku idam last week...yuhuuu..yehaa...KEK GULA HANGUS (aku biasa panggil kek sponge)..kat atas kek tu dier tulis Kek Sarang Lebah..hehehehe..akhirnya...ingat nak beli dua tiga slice jer tapi abes plak..hamik ko..satu bijik terus..hehehe..rm 7.50 jer..syodap!Thumbs up!

credit to empunya kek
Bestnya makan eskrim tepi tasik ngan my hubby...akhirnya hujan serik jugak sementara kitorang melilau dalam PKNS..then pegi Pasar Tani Seksyen 7 beli nasi gulai kawah..x payah masak..hehehehe..

Congratulations Nina & Anas!


A tiny angel sent from above..Has come to fill your world with joy,warmth n love!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Saturday, March 22, 2008

Peace!


PEACE!

sajer post in advanced coz esok holiday..yuhuuuuuuuuuu..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, March 21, 2008

Selamat Menyambut Maulidur Rasul...

Salam jumaat semua..masih sempat mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul..
Masa sekolah dulu mesti ada perhimpunan kat sekolah aku time Maulidur Rasul..buat banner setiap kelas then berarak dari luar pintu pagar sekolah masuk ke dalam sekolah..siap ada pertandingan lagi tu..selawat ramai² tu buat aku selalu meremang bulu roma...
Tapi semalam tadak laa pi tengok org berarak Maulidur Rasul..Kena pi PPUM coz kazen my hubby masuk hospital..leh aku berkenalan..lagipun aku pun x kenal semua lagi family dier..mcm misteri jer aku masuk PPUM tu masa lalu kat satu lorong ni..haunted ker??ish.. :P memula nak pegi masuk wad tu rasa jalan punya lah jauh tapi bila balik kat parking sekejap plak..pelik kan..tapi benar..imaginasi aku jer kot..
Then lepak2 umah kwn my hubby mcm selalu..balik umah makan megi..hahahahaha..lawak hujung bulan + isteri yang disayangi suami("isteriku..masak megi jer laa";Kata suami...Sian anak aku..huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Happy Birthday Eida...



p/s:Eida, semoga panjang umur + murah rezeki+cepat kawen...hehehehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, March 19, 2008

Happy Belated Birthday Ana!!!(9.3.2008)


p/s:sorry na..hari tu ms aku pi umah mu ingat nak wish dos tapi aku lupa..masa tu bz nak pi ngundi
Semoga Panjang Umur..Murah Rezeki..dapat baby cepat2..hehehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

*updated Air Gula Oh Air Gula..

Diabetes boleh diwarisi...Iman jer tak boleh diwarisi..pasal boleh diwarisi laa aku kena minum segelas air gula semalam..Alhamdulillah.6.9 jer..so kira diabetes Free la..ini antenantal checkup yg ketiga aku..our dear baby♥ dah 5 bulan..semalam ms doc scan dier..wah, aktif sungguh our dear baby♥gerak abes kaki tangan..psl tu laa aku rasa byk sgt our dear baby♥kick my belly..hehehehe..
Semalam jugak doc ckp tak nampak 'penis'our dear baby♥ ...then dier tunjuk ovari..guess what?baby boy ada ovari ker?dier ckp anak abah ni..Insya Allah..maybe gal kot tapi next month laa btol2 konpem..x berharap sgt..tapi still berharap our dear baby♥ is gal...Tok Ji, jgn lupa beli gelang n rantai,subang ker..hahahahahahaha..sungguh cilakers..
Semalam dapat MC sehari coz terpaksa tunggu 2 jam to get diabetes test result..skang ni 2 jam jer leh kuar atas urusan peribadi..hampeh..Ok laa..nak sambung buat keja terbengkalai..ha lagik satu..berat aku turun..kena marah kat doc..she suggest aku pose 2 hari jer seminggu...hik hik..ok la..ok la..hari ni aku x pose laki aku pun kena pose sepanjang aku pose..kesian..tapi pose lain la...hahahahahahaha
P/S:ma kata kalau cucu dia girl dia nak bagi serba satu..
beruntung anok mung gomen! tak payah beli gelang, cincin, gelang kaki dan rantai dah..(email dari abang ngah aku)
ok la tu.mudah - mudahan girl la.kiter kekurangan gaban wanita lagi ni...(ni email dari long aku)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, March 17, 2008

Happy Birthday Toyanz...


Hope u love it!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

My baby kick my tummy...

Semalam aku happy sangat sebab my hubby n i, dapat rasa our baby move inside my belly..x tahu lah itu baby ker tak..esok checkup nak tanya doc la..rasa mcm my belly kena jentik..btol ker mcm tu?my hubby pun dpt rasa jugak..hehehe..sepanjang hari adalah 3-4 kali our baby♥ duk tap kat my belly ..x tahulah kalo itu cuma gas..tapi melalui pembacaan, around 18-20 wks, kiter bleh rasa our first baby kick inside our belly..wallahualam...

semalam Long aku SMS tanya aku larat ker puasa time pregnant ni..dier ckp kalo tak suh bayar fidyah jer kat pusat zakat..tapi aku Alhamdulillah, ok..Ni aku ada jumpa artikel kat internet psl ibu mengandung di kala kehamilan tapi dalam bahasa indon as usual la..aku translate laa sket2..

PUASA DISAAT KEHAMILAN

Saranan yang dapat diberikan untuk ibu hamil yang berpuasa:

Ya, Seorang wanita hamil tetap dapat berpuasa selama kehamilannya, asalkan Ibu Hamil sanggup memenuhi keperluan gizi dan kalori yang diperlukan selama kehamilannya ini untuk perkembangan dan pertumbuhan bayinya.

Selama berpuasa keperluan gizi dan kalori hendaklah diambil sama seperti tidak berpuasa, iaitu gizi seimbang dengan komposisi 50 % karbohidrat, 30 % protein, dan 10-20 % lemak. Hanya waktunya yang dipindah, semua keperluan hendaklah dipenuhi pada waktu sahur, berbuka puasa dan waktu antara berbuka - sahur.

Selama hamil,keperluan kalori sangat diperlukan sebagai nutrisi untuk perkembangan dan pertumbuhan bayi dalam kandungan. Jadi bagi ibu hamil, sebaiknya menitikberatkan makanan yang dimakan pada waktu sahur, berbuka puasa dan waktu antara berbuka - sahur.


Dan sebaiknya Ibu hamil hendaklah stop berpuasa JIKA:

> Ibu hamil muda dengan morning sickness atau mual-muntah saat kehamilannya.

> Ibu hamil dengan komplikasi lain atau Ibu hamil yang kehamilannya bermasalah, seperti tekanan darah tinggi, atau kencing manis, atau gangguan pencernaan dll.

> Percayalah terhadap isyarat tubuh anda, bila anda merasa sangat letih dan tidak dapat meneruskan puasa, pening, gementar, mual, dan demam ( ini adalah gejala berkurangnya kadar gula dalam darah anda(hipoglikemia)); dan menyedari bahawa keperluan kalori makanan untuk kehamilan anda tak mencukupi, maka Ibu hamil sebaiknya memikirkan yang terbaik untuk dirinya dan juga bayi dalam kandungannya. Berpuasa dengan paksa hanya akan mengganggu perkembangan janin.

credit to Dr.Suririnah

Puasa Bagi Wanita Yang Mengandung dan Menyusui Anak

Jika seorang ibu hamil atau menyusui anak, tidak puasa di bulan ramadhan dengan alasan takut akan kesihatan dirinya, atau takut dengan kesihatan dirinya dan janinnya, maka para ulama’ sepakat bahwa ibu yang hamil tersebut wajib meng qado’ puasanya, dan tidak ada kewajiban membayar fidyah baginya kerana ibu hamil yang tidak puasa pada bulan ramadhan kerana alasan kesihatan dirinya, statusnya seperti orang sakit, dimana orang sakit mendapatkan rukhsah (keringanan) untuk tidak puasa pada bulan Ramadhan, akan tetapi ia wajib meng qado’nya ketika ia sudah sembuh dari sakitnya, dan ia wajib meng qado’ puasanya nanti di luar bulan ramadhan.

jika seorang ibu hamil, tidak puasa di bulan ramadhan dengan alasan takut dengan kesihatan janinnya bukan takut dengan kesehatan dirinya), maka para ulama’ berbeza pendapat dalam hal ini:

1. Ulama’ Syafi’iyah dan Hanabilah, Mujahid, berpendapat bahwa baginya meng qado’ puasa dan membayar fidyah yaitu memberi makan seorang miskin sebanyak hari yang ia tidak puasa. Mereka berdalil, bahwa ibu hamil yang tidak puasa kerana takut dengan kesihatan anaknya, masuk dalam katagori firman Allah Swt:
وعلى الذين يطيقونه فدية طعام مسكين (البقرة: 184)
Dan wajib bagi orang-orang yang berat menjalankannya (jika mereka tidak berpuasa) membayar fidyah, yaitu memberi makan seorang miskin (QS. Al-Baqarah: 184).

2. Ulama Hanafiyah, Atha’ bin Rabah, Hasan, Dhahak, Nakh’i, Sa’id bin Jubair, dan yang lainya, mereka berpendapat bahwa seorang ibu hamil yang takut dengan kesihatan janinnya, baginya wajib untuk meng qado’puasa dan tidak wajib baginya fidyah. Dalam hal ini Ulama’ Malikiyah sama dengan pendapat ulama’ Hanafiyah, hanya saja Malikiyah membezakan antara orang hamil dan menyusui.

3. Ibnu Abbas dan Ibnu Umar berpendapat bahwa ibu hamil yang takut dengan kesehatan janinnya, maka wajib baginya fidyah saja, dan tidak wajib baginya meng qado’ puasa. Sebagaimana Ibnu Abbas Ra berkata ketika mengomentari ayat: وعلى الذين يطيقونه فدية طعام مسكين : ayat ini turun sebagai rukhsah (keringanan) untuk orang-orang tua, yang sudah tidak mampu untuk berpuasa, maka mereka boleh berbuka di bulan Ramadhan dengan memberi makan setiap hari satu orang miskin, begitu juga seorang wanita yang hamil dan menyusui yang takut dengan kesehatan janinnya, maka baginya boleh berbuka dan memberi makan seorang miskin setiap hari (fidyah).

Dalam riwayat lain, Ibnu Abbas Ra berkata kepada seorang ibu yang hamil: kamu seperti seseorang yang sudah tidak mampu berpuasa, maka kewajiban atas kamu adalah membayar fidyah, dan tidak ada kewajiban meng qado’ puasa. Riwayat ini di sahihkan oleh imam Daruquthny. Wallahu a’lam.

credit to Asida.Net

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, March 14, 2008

Congratulations My Dear Hubby!


Entry hari ni ditujukan khas buat my hubby yang terchenta lagi disayangi...hari ni dengan penuh kasih sayanghasil usaha pronoton dan sure up isteri yang terchenta ini merakam jutaan tahniah kerana telah berjaya menjadi warga tetap P***** N**** H******* yang tak berapa best tu..muashhhhh muashhh muasshhhh malam ni claim real erkhehehehehe...Naik gaji kan?:P
p/s: Nanti gaji jgn lupa beli sandal baru & maternity dress erk..muehehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, March 13, 2008

Congratulations Taufik!

Semalam result SPM 2007 diumumkan...anak sedara my hubby dapat 9A&1B..wow..Tahniah...aku dulu tak seterror tu..tu laa.. makan semut banyak sgt..hehehe..abes ko tuh dulu SPM pun duk asyik masyuk jer surfing n chatting pat ploh jam sehari :PBudak skang ni memang terror² laa..yang budak kedah ni siap 20A tuh..terasa kerdilnya diri ini..huhuhumu patut bangga niza..budak kampung mu..hehehehehe..

hari ni aku banyak keja nak buat..lama x jenguk blog org lain..aku ni silent reader jer biasanya...sajer x nak enterframe..:P

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, March 12, 2008

Selamat berpuasa buat diriku..

hehehe..hari ni dah dua hari mangun kul 5 pagi..bukan buat tuh laa..hish..kuning btolaku mangun sahur laa..sian laa my dear baby♥ kalo ummi dier x sahur..malam tadi aku n my hubby duk lepak²..tetiba dier ckp, abang suka nama Nasrul Haq dan Nurul Haq..Pertolongan Kebenaran dan Cahaya Kebenaran..yang Nasrul Haq tu aku berkenan juga tapi i prefer Nur Nuha Humayra if dapat baby gal..Nuha Maksud dier cerdik dan Humayra si pipi kemerah merahan (gelaran manja Nabi Muhammad bagi kat wifey baginda Siti Aishah..) nice kan?? :P tapi my hubby tetap dengan pendirian dier..ckp baby boy tapi aku asyik ckp baby gal..Ayah mertua aku ckp, kalo aku suka tido mengadap suami, mungkin baby boy, but kalo membelakangi suami mungkin baby gal...petua orang tua²..n aku skang ni memang selesa membelakangi suami..sebab suka time aku tido,dier peluk dari belakang..hehehehe

Semalam pegi pasar..seb baik sempat masak utk berbuka..ngam² waktu azan aku siap masak...aku goreng ikan keli ngan ayam masak merah buh terung, budu dan daun pucuk gajus...nyum nyum..pukul 9 dear hubby kuar pegi beli roti coz aku nak sahur ngan roti..sekali dier beli Anmum chocolate plak..banyak kali dah aku ngelak..susu yg hr tu pun x abes lagi sebenarnya..aku liat sgt minum susu :P memula jer excited..hehehehe...skang terpaksa laa continue balik minum Anmum..tin besar plak tuh..huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, March 11, 2008

*updated Akhirnya Aku Dapat Mkn Satay Ikan A.K.A lokcing...

7 Mac 2008
Aku balik mengundi jumaat malam..Sampai pukul 2 pagi kat umah..my hubby laa banyak berenti..almaklumlah terpaksa membawa 2 wanita mengandung..yang kelakar masa berenti kat R&R Temerloh..semua duk pandang kitorang..yer la my hubby berjalan dengan dua wanita mengandung..mungkin diorang ingat my hubby kawen 2 pastu siap tengah pregnant dua²..hehehehe..

8 Mac 2008
Hari mengundi pun tiba..Pukul 10 baru gi ke pusat mengundi..yang bestnya SPR bawak aku ke tempat saluran 5, saluran aku ngundi sebab nak bagi aku potong line laa..sekali saluran aku ada 2 orang jer tengah beratur..hehehe..kalo x buleh mengambil kesempatan diatas ke'pregnant'an aku ni..hihihi...saluran aku memang sket, saluran lain memang panjang berjela..5 menet jer dah siap mengundi...Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!





belah petang plak, my hubby pegi mengundi kat tempat dier plak, kira² setengah jam dari tempat aku ngundi..aku tak ikut..penat x ilang lagik..lama gak dier duk kat tempat mengundi..jumpa kwn² lama dier la tuh..sampai tertido aku..sedar² dier dah balik pun..hampir 3 jam gak laa aku tido..pastu belah petang, my hubby bawak aku pegi pasar tani..nak carik satay ikan yang aku nampak kat blog Wafaa hari tu...hahahaha..kemaruk btol..aku beli rm4..kuah manis dan pedas..aku makan sensorang..my hubby pun makan satu cucuk jer..hehehehe..


belah malam my hubby kuar lagikk..tinggal lagi aku sorang kat umah mertua..huhuhu..memang aku tak pegi jalan kemana² laa balik hari tuh..bagi peluang my hubby nak berso'sheall'..bukan selalu aku tak berkepit ngan dier..hehehe..

9 Mac 2008
Berangkat balik ke Shah Alam pukul 3 petang..singgah kemaman amik Long aku umah makcik aku..pekena mee kari then pegi Kuala Kemaman beli satar...Sampai umah pukul 11 lebih..sampai Kl dalam pukul 9lebih..lepak² makan nasi baru balik shah alam..
Pulang Ke Negeri Barisan Alternatif...hehehehehehe...walaupun PAS kalah di Terengganu tapi aku berbangga pulang Ke Selangor sebab BA menang!Takbirrrrrrrrr!!Hehehehe..

10 Mac 2008
Hari ni aku cuti..aktiviti mendobi dan meng'iron' baju stok seminggu..paling susah gosok sutera batik ..aku dah rembat 4 helai baju sutera mak aku...hahahahahahahaha..cukup laa tu sebulan..lagikpun setiap khamis jer baju batik..kalo ikut mak aku sumer nak suh bawak coz dier pun dh x pakai baju² tu..aku pun pilih yang besar² jer..pas beranak plak rembat yang lain..hehehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, March 06, 2008

Betoi Ka Laptop Baguih???

Email dari admin ofiz aku sebenarnya..saja nak share kat sini..

Try laa survey ni:-




KLIK DISINI UNTUK MENGUNDI

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Ini tidak adil...

Bengang btol la aku kat Long aku...hari tu beriya² laa nak tumpang aku balik..sekali hari ni antar email cakap dier tumpang kawan dier balik petang ni..jeleznya aku..huhuhu..esok aku ingat nak suh my hubby amik pelepasan awal sket..risau laa malam² nak drive sorang² ni..mesti jadik mcm balik raya haji hari tu..tido tepi jalan kul 1-3 pagi..padahal nak sampai umah amik masa 10 menet pun x sampai...esok kami bertiga jer laa balik Terengganu..kwn aku tumpang balik sekali..dier pun pregnant..dah masuk 6 bulan kot ..kalo orang tengok esok mesti pelik..sorang laki dan 2 wanita mengandung..hahahaha..hubby kwn aku tu tak dapat cuti so tu pasal la dier tumpang aku..sian..

Hari ni aku banyak keja dan magik dan tragisnya adalah aku enjoy buat keja..rasanya sebab esok dah nak balik kampung kot..hehehehe..dah lama tak balik kampung ni..tak sabarnyaaaaaaaaaaaa...nak cari lo'cing atau satay ikan tu..harap² ada la..my hubby dah order nasi dagang ngan mak dier..bertuah punya anak..
Dan aku tak sabar untuk memangkah buat kali kedua.Insya Allah..Selamatkan perjalanan kami pergi dan balik..Aminnnnnnnnnnnn..

SMS dari kwn my hubby :-
p/s:Warning!!!Untuk Bacaan 18 Tahun Keatas..

Petua untuk memangkah

1)Kalo Isteri tido mengiring kekanan pangkah Bulan
2)Kalo Isteri tido mengiring kekiri pangkah Dacing
3)Kalo Isteri tido terlentang pangkah laa Isteri :P
4)Kalo Isteri tido meniarap jangan pangkah -Nanti Undi Rosak...

hahahahahhahaha..Barang Naik! Katakan Tak Sir..Setiap Undian Membawa Padah..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, March 05, 2008

Maternity Pants!

Last nite, my hubby n i, pegi antar kwn dier kat bus station Sek 18..nak balik trg..nak ikut...nak ikut..nak ikut...dah la nak pegi jemput dier.. ngambik amik ms dekat sejam sebab jam teruk jalan nak pi Taman Sentosa tuh..berbakul² sumpah seranah..harap my dear baby♥ tak dengar la sumpah berbisa Abah dier tu:P kwn my hubby lak dah cuak..asyik² call..takut x dpt balik mengundi laa tuh..hehehehe...aku pun tumpang cuak..bas kul 9..kul 8.30 x sampai² lagik umah dier..sampai² kat simpang umah dier, rupanya dier dh standby siap²..tapi sampai² kat bus station tu dah 8.55..hampeh jer..bas tu pun x sampai lagik coz jam..huhuhu...seb baik..

Lepas tu aku n my hubby pegi Giant..coz ma aku kim beli Br* yang dier beli masa dier dtg umah aku hr tu..huhuhu..my hubby nak belikan aku br* tapi aku jual mahal laa pulak sebab aku ni sebenarnya bukan x nak tapi bra Giant ni x penah pakai..kalo aku pakai, aku pun tahu apa yang akan terjadi..hahahahahahaaha...syhhh jeng jeng..
last sekali, my hubby sebuk jugak nak belikan aku sesuatu..dan kesimpulannya...tadaa...maternity pants utk aku..hehehe..sebab dier ckp suar aku sumer dah sendat..tapi aku rasa ok jer..tu pun dier nak belikan maternity blouse sekali..lenkali la..x sempat nak fikir..


p/s:gambar x sempat nak snap, kalo snap pun ntah bila leh upload..tapi ala² mcm ni laa pants yang my hubby belikan aku malam tadi..thank you so much my beloved hubby..muash 108kali..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, March 04, 2008

Cuti Oh Cuti...

Malam tadi memang aku malas btol nak masak..dah laa balik lewat coz banyak keja..seyes!aku banyak keja..ingat nak stayback lama sket sekali my hubby msg dier dah sampai umah la pulak..kesian plak..selalu petang² time dier balik aku dah buat air teh tapi semalam dier ter'awal' lak dari aku..sebenarnya aku hangen jer pasal dier tak dapat cuti untuk mengundi..setakat hari sabtu jer cuti..hampeh laa bagi aku coz
cuti aku adalah seperti berikut:-



kesimpulannya memang cilakas la kalo aku tak ambik cuti sebab cuti aku tak terusik lagi tahun ni..hasilnya aku goreng jer telur rebus dapat time kenduri hari sebelum tu..hahahaha...sungguh durhaka..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, March 03, 2008

*updated Selamat Pengantin Baru Ida & Afzani..



credit to niza.

Semalam boz aku punya wedding..aku, my hubby n his fwens pegi sana..aku ni one and only rose la among that thorns..:P lepas ni aku upload la gambar diorang kat sini..my hubby bwk lak kamera dier hr ni..susah btol kalo share² ni..pastu kitorang gi seksyen 19 lak attend one more wedding caremony..punya laa tak malu..makan free jer..siap dapat berkat lagi tu..hehehe

CJ7



pastu aktiviti tengok wayang..again???yupz..kat JJ bukit raja laa mana lagik..kali ni kitorang tengok CJ7..memang pecah perut ar..nak² dier menjerit bagai nak rak mcm dalam iklan promo kat tb tuh..satu panggung gelak..rupanya dier tahan takut..psl memula tu dier dah kena marah kat bapak dier psal menjerit coz nampak hantu..tu dier tahan, bila tak tahan dats why la jadik mcm tu..hantu btol..hehehee..

Aktiviti memasak dan mengemas hanya berlangsung pada hari sabtu..Ahad, dari pagi sampai malam makan kat luar..huhuhu..apa lagi erk nak citer..tadak apa2 citer..hehehe
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer