Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, February 29, 2008

Kursus Managing Server 2003

Bz sheall minggu ni..x sempat nak update blog..ada jer keja nak kena buat...ni pun aku remote desktop dari lab aku belajar..hehehehe...sungguh cilakas kan...
ok la semua! Selamat berhujung minggu...sampai bertemu...

Terima laa lagu dari erra fazira..sampai bertemu!

Sampai bertemu
Abadikan cinta di hatimu
Kenang daku di setiap ruang waktu
Usah diragui dan bersedih hati
Bersabarlah meniti sepi
Kejauhan ini

Sampai bertemu
Kudoakan sejahtera di hatimu
Dan semoga dibukakan semua pintu
Jalan bahagia
Antara kita
Dengan izin dari-Nya

Hingga bertemu
Aku 'kan selalu menunggu
Biarpun sering ku diuji
Dalam penantian menyiksakan ini
Tak kupeduli

Hingga bertemu
Jangan lupa pada janji yang dulu
Satu yang indah dalam hidupku
Satu itulah dirimu oh oh...
Oh oh oh...

Sampai bertemu
Kudoakan sejahtera di hatimu
Bersabarlah mengharungi liku hidup ini
Aku 'kan setia menanti

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 27, 2008

*updated Happy Birthday Ngah!!


aku lupa btol hari ni bday ko Ngah...harap ko tak kecik atie..hehehe..esok aku update la..letak kad bday ko disini..huhuhu
p/s:first time guna photoshop..huhuhu..lagi senang guna paint!ahaks :P

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Mari Mengundi....

Marilah Mari Pergi Mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara
Marilah Mari Pergi Mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara
Hari undi akan tiba
Kekalkan demokrasi
Gunakan hak kita semua yang asasi
Fikir terlebih dulu dengan akal bestari
Sebelum membuang undi
Yang Dihargai

Marilah Mari Pergi Mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara
Marilah Mari Pergi Mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara...
Jangan lupa Kad Pengenalan serta Nombor daftar Undi
Masa tidak kerugian
membuang undi
Bila memangkah kertas undi
Harus kita berhati²
Kalau salah tak berganti susah sendiri
Marilah Mari Pergi Mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara
Marilah Mari Pergi Mengundi
Jangan lupa kewajipan pada negara

p/s: kalo salah mintak diperbetulkan..sungguh bermakna sekali lagu ni...bawak laa apa2 yang aku highlite tu..Nak semak no daftar undi tu sila klik kat link SEMAK DAFTAR PEMILIH kat sebelah kiri blog aku ni..
lagu ni 4 tahun sekali jer bleh dengar kat tv dan radio..kalo ada mozilla leh laa dengar lagu ni kat blog aku...nanti aku upload..muehehehe..
malam tadi sebelah umah aku duk berkempen salah sebuah parti..memekak jer nak tido..:P Biasalah kutuk mengutuk amalan mulia..Mengata dulang paku serpih mengata orang..ntah² ko yang LEBIH

Undilah ‘Parti Tanah Melayu Bersama Dalam Islam’ lambang kunci..muehehehe..hidop makcik maimun!!!
UNDI ADALAH RAHSIA..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 26, 2008

Danish Masuk Wad!!

Siannya si kecik ni..masuk wad dah dekat seminggu..hari tu dier dah undergo chemo phase 3..so pas ni dier memang tak kena chemo la..lepas chemo phase 3, badan dier panas, dan rambut mula gugur..sian dier..papa dier dah botakkan kepala dier..skang ni dier kena tahan psal mulut dier kena ulcer..mungkin sebab dier kurang minum air..ala..mcm cik su dier laa plak...harap2 lepas ni Danish sihat walafiat..amin...

Malam tadi habis dekat rm200 beli barang dapur...nampak sket jer..tapi mak ai..ya ampun..btol la..rm50 skang ni tak bleh beli apa pun..2 barang pun kadang2 leh cecah 50..huhuhu...

Mari mengundi.....Buatlah pilihan yang tepat dan BIJAK!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, February 25, 2008

Kiter poppers la dulu...


Aku lupa nak gitau satu lagi story..lepas aku hangen satu badan tengah hari semalam, aku n my hubby dengan kengkawan dier pegi Tesco..dan aku telah membuat my hubby belikan aku Walls Mini Poppers..muehehehehe..nyum nyum..tu jer laa aku nak citer kasi terliur sket..muahahahahahaha...sungguh cilakers ker?

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Kerana sepinggan nasi goreng...

Weekend x buat aper..ada agenda air mata dis weekend...:P tajuk dier seperti diatas yer- 'Kerana sepinggan nasi goreng'...semalam memang aku malas btol nak masak..awal2 lagi aku dh mangun..aku buat nasi goreng..nasi lebih mlm sebelum tuh..sebab nasi sket jer so aku mula laa tambah itu dan ini..dan hasilnya adalah semangkuk nasi goreng yang penuh sayur²an..aku kan vegetarian..ada ikan bilis sket, cili padi, bawang, sayur sawi, kobis bunga dan kacang panjang..my hubby kan dier ni mana nak makan sayur sangat..aku pun tak sedar nasi yang aku goreng penuh pinggan dier dengan sayur sampai dier ckp aku, bukan makan nasi tapi mkn sayur..mcm kawen dengan anak taukey sayur..lawak dak?tu aku bleh lagi terima..tapi tang ayat dier 'rasa nak campak jer pinggan ni ke lantai time dier duk mengutip semua sayor mayornya masuk lam pinggan akudah mcm tempat pembuangan sayur dh pinggan aku ni'..huhh..terus aku nangis dang² tu jugak..dier mcm biasa la...bukan nak pujuk² aku tapi suh aku stop nangis..menggunakan kuasa veto dier tuh la..mana bleh stop terus..ingat aku ni traffic lite ker, kalo dh start nangis tu memang lambat la nak stop..huhuhu..dan hasilnya dier kena pose semalam..sungguh durjana kan..durhaka nyer aku..hasil yang kedua adalah aku tak perlu masak mlm tadi..makan kat kedai..hehehehe..konon² nak mintak mahap la tu kot..tp mlm tadi aku tak mintak maaf kat dier ms nak tido mcm selalu sebab aku tido dulu.. :P

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 22, 2008

Kena samun..

Tengah hari tadi my long sms me..
'Kak long kena samun..
Aku cuti.dlm lif umah aku pagi tadi.dia selamat
beg dia ajer kena ambik.
guna pisau kat leher'
Aku sebagai adik yang mithali telefon laa abang aku untuk mendapatkan penerangan selanjutnya..mamat ni disyaki masih lagi dalam bangunan apartment diorang coz lepas akak aku kena samun dier pegi kat pondok guard, tapi guard ckp tiada sesiapa yang keluar dari sitewh..sungguh dasyat yer zaman skang ni..ms aku duk umah diorang dulu tadak plak gejala² samun kat situh..dulu dah la aku selalu kena stayback sampai kul 9, masa keja dengan Tele****** .selalu laa naik lif tu sensorang dan penah duk dlm umah tu sensorang..pasni aku mesti cuak laa..
back to the story, akak aku ni duk tingkat 10, sampai di tingkat 4, ada mamat ni naik..pakai spek hitam dan baju hujan GV..(eh, laki aku pun pakai brand ni..mahal gak ni :P)pastu sampai kat tingkat 2, dier mintak handbag kakak aku..kakak aku lama jugak pandang muka mamat tu sebab dier ingat orang tu buat lawak 'wa kena beb' agaknya..muehehehe..pastu bila nampak pisau tu dier sentap sket ar, terus kasik mamat tu handbag dier yang baru beli(ayah dier sponsored-mahal katanya)..tapi kesian mamat tu, sebab akak aku bawak paperbag hari ni,dier letak handphone dan kunci keta dlm paperbag tu..dlm handbag tu ada purse dengan duit rm30 dan segala mcm kad jer laa..(bodo punya penyamun..samun laa selepas 27hb)dah hujung² ni kering la..

nasihat aku:-
hati² bila naik lif kalo ada stranger, kalo rasa mcm tak selamat jer, korang kuar cepat²di tingkat lain..naik balik lepas tuh..atau jangan naik lif..gunakanlah tangga..seb baik umah aku tadak lif..hahahaha..huhuhu..ofiz aku?uiks..ni ada lif..ok, aku kerah semua staff kat ofiz aku turun sekali lif ngan aku..hik hik

ok laa..selamat berhujung minggu...papai all...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

7 Perkara Pelik..

Hari ni aku baca blog ntah sapa²..kena tagged la plak..so aku sajer jer nak merajinkan diri buat tag ni..
Aku sebenarnya tak tau aku ni pelik ker tidak tapi bawah ni aku senarai la 7 yang pelik pasal aku..

1)Suka cakap sorang²
Ni habit ms kecik²..mungkin sebab aku dilahirkan seorang ja perempuan so teman aku main pondok² tadak so terpaksa la aku berkawan ngan kawan fantasi aku ni..sampai la skang ni sampai my hubby kadang² pelik, aku cakap ngan dier ker ckp ngan kwn aku lagik sorang tuh..muehehehehe

2)Makeup sambil menggalas handbag dibahu
Kalo aku nak cepat, aku leh makeup sambil menggalas handbag dibahu..kwn aku ckp pelik..pelik ker?sebab kalo aku nak cepat memang aku ni pelupa sket manyak sgt mkn semut kot? :Pdaripada aku lupa bawak handbag, baik la aku galas handbag haku siap²

3)Suka bau rumput lepas kena potong
Ni bukan time aku preggiey tau, tp habit ni dah lama dah..ayah aku suka potong rumput dengan mesin galas dier kat halaman rumah kitorang, ms tu aku rasa nyaman jer dengan bau rumput tu..Skang ni perfume laki haku pakai, L'eau D'issey Summer By Issey Miyake For Men.(edition 2007)bau dier macam rumput laa...i loike...

Ni hantaran aku bagi kat dier..


4)Suka bau petrol
Ini tak sesuwai diamalkan oleh ibu² mengandung ya..kalo isi petrol memang aku mcm gian jer nak hidu..kira penagih petrol yang tegar la kan?tapi x der la tetiba jer pegi petrol pump kalo tak beli minyak..nanti diorang bwk aku pi balai lak..huhuhu

5)X leh hidup tanpa sayur
Aku memang dlm kategori vegetarian la aku rasa..ms kecik² dulu memang ma aku suka suapkan aku sayur..kalo mkn nasi atau apa sekali pun, kalo tadak sayur aku rs mcm aku x makan nasi jer..harap my baby♥ pun suka mkn sayur mcm ummi dier..my hubby sayur mayor ni memilih sket..ada sayur dier tak berkenan..contohnya terung dan peria..huhuhu..kalo makan nasi ngan sayur jer aku bleh lalu makan..pelik kan?dan penah aku mcm nak nangis kalo mkn nasi tanpa sayur..huhuhu donea lihatlah aku...


6)Ckp x leh nak berenti
Aku memang banyak mulut sket..siaplah kalo dh kenal aku..aku spesis yang tak reti duk diam..ada jer menda yang nak digosipkan..muehehe..dats why la ms sekolah dulu aku suka masuk forum, bahas, pidato dan sayembara puisi..x percaya ka?percayalah..hahaha..ni aku dpat bakat dari abah aku..like father like daughter :D anak abah la katakan..skang title baru cucu tokki dah :D Danish laa..sapa lagikk..

7)Suka main cuping tinge orang time nak tido
Ni habit aku yang dah lama aku tinggal..masa kecik² dulu ni la tabiat aku yang amat merimaskan adik aku..ms kecik² dulu aku memang tido ngan adik aku..ms tu belum baligh lagikk la..hehehe..kalo aku nak tido mesti aku main cuping tinge dier..lepas tu aku bleh lalok dan tertido..lawak dak?
sejak dah kawen ni tiba² habit ni datang balik la wa ckp lu..tp skang ni sejak ada my hubby, cuping tinge dier lak jadik mangsa..mesti haus la pas ni cuping tinge my hubby..muehehehehehe...tapi aku rasa my hubby ala² syiokk jer aku main cuping tinge dier..cilakos sekali..hik hik

Tu jer la..aku tanak tag sesaper..tapi sesaper nak buat sila² kan ler..terima kasih..hehehe
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, February 21, 2008

Wish Me Luck Once Again!!!

Aku dapat second iview lak hari ni..wish me luck once again..kul 2.15 nanti..aku nak study dulu ni...brb!sungguh berdebar2 sekali............

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 20, 2008

Wish Me Luck!

Hari ni aku ada iview tetap..wish me luck ok!brb!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 19, 2008

Kenapa susah sangat nak buat rejection?

Kenapa susah sangat nak buat rejection...huhuhu...any ideas?Bila aku buat rejection, aku yang tak leh tido sampai pagi..mangun pagi mesti mata bengkak sebab rasa bersalah yang menebal...bukan aku tak sudi.......maafkanlah aku...


credit to humorous pics
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, February 18, 2008

Kursus Adobe Photoshop

Hari ni aku ada Kursus Adobe Photoshop untuk meng'upgrade' skill pen'gedit'an aku dari menggunakan paint kepada photoshop..wakakakakaa..sungguh cilakas..aku hanya reti guna photoshop utk edit gambar semata2 contohnya memblur dan mengemboss ja..sian aku kan..lepas pada hari ni, korang kena respect kat aku sebab aku dah belajar photoshop..dan aku akan mengganas dengan skill pengeditan aku yang berada ditahap dewa2..
Hari ni aku ada second checkup..hari ni doktor scan lagi..aku mintak dier print..

doktor ckp my baby♥ kecik sket..tapi Alhamdulillah laa my baby♥ doing well dalam tuh..sihat walafiat..
aku n my hubby dah tak sabar nak rasa first side kit my baby♥ dalam tu..doktor ckp dalam 5 bulan nanti dier tendang la..hehehe..ummi n abah will waiting until dat day dear...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 15, 2008

Selamat Berhujung Minggu

Selamat berhujung minggu..

Humorous Pictures
credit to humorous pics
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, February 14, 2008

smlm malas nk hapdate...

smlm aku bukanlah bz sangat tapi tahap kemalasan aku lebih dari tahap kebizian aku..hari ni pun malas..hari ni aku datang ofiz dengan drebar peribadi aku..muehehehehhe..sori yang..my hubby laa coz dier nak pakai keta hari ni nak pegi DOSH.xpayah masuk ofiz..tu la pasal dier nak pegi ngan keta coz nak kena berkejar kesana kemari berlari lari melawat loji hari ni..ptg semalam my hubby pegi pasar mlm sensorang..beli lauk..isterinya yang ala2 malas ni x payah laa pening2 memikirkan lauk apa yang perlu dimasak utk disantap..kadang2 penat2 aku masak tapi dier tak tambah nasi kira mcm sedih jugak..dah laa sejak akhir2 ni asyik sensitippppppp jer manjang..nak mengalir jer ayor materr ni..x tau laa psal apa..rasa sedih..rasa sayu..rasa pilu..naper erkk? adakah ini normal bagi ibu mengundang..eh, mengandung..wallahualam..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 12, 2008

Penuh rasa curiga....

Semalam aku pulang dengan penuh rasa curiga terhadap my hubby...semuanya kerana sms..memang benarlah, sms dan fikiran yang penuh wasangka boleh buat rumahtangga jadik porak poranda..huhuhu..sampai semalam baru laa my hubby tahu yang celcom online tu bleh trace dengan saper kiter call dan dengan saper kiter sms..mms sekalipun (ini hanya boleh terjadi jika isteri curik2 bukak hp suami ms suami tengah mandi)hehehehe..aku tahu memang aku kuat jelez..tambah2 sejak ada badan lebih ni..(berbadan 2)..aku memang sensitif sket..tu psl aku rasa my hubby seboleh2nyer tanak aku amik port dengan pompuan mana dier sms..aku rasa lepas ni mesti dier tukar nama semua nama aweks dalam hp dier sebab tahap kejelezan isterinya yang sengauu ini..eh, sengallllllllllllllll...contohnya seperti nama awana ditaruk awang ker..muehehehehehe..atau mazlina ditaruk mazli..muehehehehe..contoh cik izi lah pulakk..lecturer yang satu masa dulu penah bagi aku E utk subjek kalkulus nyer..mueehehehehe..lantak laa..aku malas peduli laa semua ni..penat tau jelez2 dan curiga ni..satu hari aku tak leh buat keja semlm..kalo laa my hubby tahu..huh..tak tau la...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, February 11, 2008

cuti x kemana2...Believe it or not? Believe it...

weekend dan cuti CNY aku dan my hubby duk melangut jer dirumah..tengok jer tv..makan minum tido..tu jer la..btol..tak tipu..paling jauh pegi kedai mamak makan roti canai..paling dekat pegi pasar...cuba tanya citer apa kat tv aku tak tengok?semer aku tengok..banyak giler movie..
aku malas nak keja hari ni..malam tadi aku asyik fikir pasal mati jer...dan aku rasa memang banyak dosa aku..aku jadik tak lena tido..aku takut aku tak sempat nak tobat..adakah anda pernah merasainya seperti aku??
lagu ni aku tujukan buat my hubby yang dicintai...

Andainya aku pergi dulu

Andainya aku pergi dulu sebelummu
Janganlah kau bersedih hati
Andainya aku tiada lagi di sisimu
Janganlah kau memencil diri
Bayangkanlah masa-masa bahagia
Semasa engkau dan aku
Bermesra di langit biru
Di waktu kasih berpadu

Andainya engkau pergi dulu sebelumku
Mestikah aku hidup melara
Andainya engkau tiada lagi di sisiku
Mestikah aku kecewa

Ku percaya kau selalu di sisiku
Walaupun jasadmu tiada
Walau di mana kau berada
Kasihku takkan berubah

Di pohon cemara ku ukirkan kata cinta
Bulan tersenyum dan bersinar
Berguguran daun jatuh lembut ke rambutmu
Meraikan suasana indah
Di sini ku berjanji disaksi rembulan
Andainya ku pergi dulu
Jikalau ku pergi dulu
Ku nantimu di pintu syurga

Tanda-Tanda Kematian


100 hari sebelum hari mati.

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya
akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya.
Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma
samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku
lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut
sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan
mengigil.
Contohnya seperti daging lembu yang baru disembelih dimana jika
diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut
seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka sedar
dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka
getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan
kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau
mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal
kematian , tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang
munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah
peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk
mempersiapkan diri dengan amalan dan
urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.


40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita
akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita
akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka
malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat
persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti
kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan
memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka
yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.
Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk
mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan
dicabutnya.


7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan
musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-
tiba ianya berselera untuk makan.

3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita
iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka
berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis
dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika
ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang
sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita
melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian
hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang
terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 hari

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu
denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini
menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk
di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan
naik kebahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah
syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk
menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan
sekarang akan mematikan pula.

PENUTUP

Sesungguhnya marilah kita bertaqwa dan berdoa kepada Allah SWT
semuga kita adalah di antara orang-orang yang yang dipilih oleh Allah yang akan
diberi kesedaran untuk peka terhadap tanda-tanda mati ini semoga kita dapat
membuat persiapan terakhir dalam usaha memohon keampunan samada dari
Allah SWT mahupun dari manusia sendiri dari segala dosa dan urusan hutang
piutang kita. Walau bagaimanapun sesuai dengan sifat Allah SWT yang maha
berkuasa lagi pemurah lagi maha mengasihani maka diriwatkan bahawa tarikh mati
seseorang manusia itu masih boleh diubah dengan amalan doa iaitu
samada doa dari kita sendiri ataupun doa dari orang lain. Namun ianya adalah
ketentuan Allah SWT semata-mata.

Oleh itu marilah kita bersama-sama berusaha dan berdoa semuga kita
diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah SWT serta kelapangan masa dan
kesihatan tubuh badan dan juga fikiran dalam usaha kita untuk mencari
keredhaan Allah SWT samada di dunia mahupun akhirat.

Apa yang baik dan benar itu datangnya dari Allah SWT dan apa yang
salah dan silap itu adalah dari kelemahan manusia itu sendiri.

WALLAHUA`LAM

Moga-moga setiap kita dan keluarga diampuni Allah dan diberkati
hidup dan mati hingga dapat mempersiap sediakan bekalan untuk hari kemudian
kita.Bacalah kandungan ini agar dapat menjadi ingatan kita semua.
Insyallah mulalah bertaubat, yang masih malas sembahyang ubah sikap umur kita
semakin hari semakin meningkat. Rezeki dicari biarlah betul-betul halal.
Biar sesal dahulu jangan sesal kemudian. Saya berpesan kepada diri
saya sendiri dan berharap saudara saya semua begitu juga. Cubalah
kita ingat mengingat sesama kita selagi mampu.

credit to [Reformasi Malaysia]- Tanda-tanda kematian

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, February 06, 2008

ye ye..saya tak balik kampung..............

hari ni aku memang totally running out of mood nak buat keja..bosan jer rasa...patutnya malam ni aku bertolak balik trg...mcm² aku plan nak buat bila balik trg nanti..dah laa tak dapat gi kenduri kwn aku yang aku memang rapat gila..sedih jugak..tak bleh nak makan keropok lekor kat tepi pantai, tak leh nak rembat baju batik ma aku kat umah sebab KERAjaan dan antar pekeliling yang kena pakai baju BATIK pada hari khamis, tak leh nak bermanja² dengan mak sambil makan masakan yang mak masak (yum yum deliciois), dan mcm² lagi laa..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..
menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..
menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..
menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..
menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..menciknya..
bodosnya P***************** N**************** H*******************.dah laa tak bagi mu hubby bonus,keja mcm nak mampos..Ya Allah biarlah my hubby dpt keja lain yang sejuta kali best dari P***************** N**************** H*******************.Amin..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, February 05, 2008

Congratulations Ngah!


As Usual, aku mesti nak enterframe..muehehehehe

-----Original Message-----
> From: GM Ngah Aku
> Sent: Monday, February 04, 2008 9:30 AM
> To: *CTSM MY Penang
> Subject: CTSM - Promotions Announcement - 2008
>
> Dear Penang & KL Teams,
>
> I am delighted to share with you the list of our friends who have
> recently been promoted. Please join me in congratulating them on
> achieving this important milestone in their careers.
>
> Thanx.
>
> Best Regards
> GM NGAH AKU

P/S:Congratulations Ngah!Leh naik gaji tu jangan lupa adikmu yang comel ini..huhuhuhu
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, February 04, 2008

Selamat Pengantin Baru Ana & Din



Aku tujukan lagu ni Syurga Di Hati Kita utk korang...


Ku cari di mana

Kau letak hatimu

Kerna bersamaku ada penawarnya

Hanya kepadamu tempat ku mengadu

Usah kau berpaling

Dan terus membisu


Sememangnya lidah tiada bertulang

Namun itu bukan alasan berdiam

Percintaan ini kita memilihnya

Kesilapan hanya suatu perbandingan..


Kekasih..cintaku ibarat rimba

Andainya dibakar

Tinggallah debuan arang

Siramlah dengan kata-kata saktimu

Semoga asmara

Berbunga ke akhir nanti

Bagi ku engkau

Permata hidupku

Inilah ujian buat kita..


Berjanjilah dan setia

Kekasih padaku

Kita bercinta hingga ke pintu syurga

Sinarilah asmara

Di mata dan di jiwa

Hidupkan cahaya cinta

Selamanya.....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Rambo 4 at TGV Bukit Raja


Semalam aku pegi tengok Rambo 4 ngan my hubby n Sadie,hubby's fren..sungguh action movie tapi aku rasa filem ni paling pendek antara Rambo2 yang aku penah tengok dan skill rambo 4 amat laa kurang..walaupun aku banyak bersembunyi dibawah ketiak my hubby tapi aku tahu citer ni sungguh action giler² aku ni dah laa mengandung pastu diorang ni siap bawak aku tengok citer2 mcm ni..memang laa tak sesuwaiiiii sangat² tapi gatal jugak nak nengok wayang..

sebelum tu kitorang pegi makan² kat Ampang..makan free gituh..mak angkat kwn aku..Thanks Ibu sebab bagi kitorang makan free..muehehehehe..ibu orderkan ikan bawal masak merah, ayam masak halia, daging masak kicap, tomyam, sup tulang, telur dadar n sambal belacan..punyalah berselera aku makan walaupun aku mkn nasi half tapi terus full tank ..hehehe..pastu ibu siap orderkan lagi jeruk buah..sedapnyaa...lupa nak snap pic sebelum makan..hehehehe...

tu jer laa...dan minggu ni aku hamat² sedih sebab x jadik balik trg...huk huk huk..ok laa..aku nak layan kesedihan aku ni...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, February 01, 2008

aku bz yang hamat...

what amaze...hr ni first time dalam hidop aku tak bukak internet dari pagi..kul 4.30 baru aku teringat nak bukak email..memang aku bz tahap cipan laa cengginih..aku sungguh kagum dengan diri aku hari ni..hari ni jer laa..hari lain aku rasa lambat lagi laa..heheheehehheheehehehehe...

hr ni aku sunyi balik laa bila balik umah..long aku angkut ma abah aku balik umah dier kat KL plak..tadak saper la nak teman aku borak sehingga my hubby sampai umah..harap2 my hubby tak lewat laa balik hari ni..mesti aku menangis sensorang nanti..huhuhu..

aku dah start rindu ma dan abah aku dah...hish..dah kawen pun masih rindu ma abah...yer laa..dah hampir 30 tahun hidup dengan diorang..dulu masa tinggal kat asrama pun aku selalu nangis sebab teringat ma dan abah aku..padahal masa tu sekolah aku sejam pun tak sampai dengan sekolah..huhuhu..manja aku ghuper2 nyer erkk..hehehehe..

lambatnya kul 5..aku nak balik dah ni...walaupun aku tahu aku akan sedih bila sampai umah...huhuhuhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer