Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Thursday, January 31, 2008

Maafkan aku.....

Ana,
aku nak mintak maaf laa kat mu...aku tahu mu mesti rasa sedih sebab aku tak dapat pegi majlis mu (perasan abes)..entah2 ko gembira aku tak dapat datang..huhuhu...ana,sekali lagi maafkan lah aku..

Chris Daughtry -Sorry

Will you listen to my story?
It’ll just be a minute,
How can I explain?

Whatever happened, dear, I never meant to hurt you,
How could I cause you so much pain?

When I say I’m sorry,
Will you believe me?
Listen to my story,
Say you won’t leave me.
When I say I’m sorry,
Can you forgive me?
When I say I will always be there,
Will you believe, will you believe in me?

All the words that I come up with,
They’re like gasoline on flames.
There’s no excuse, no explanation
Believe me if I could undo what I did wrong
I’d give away all that I own.

When I say I’m sorry,
Will you believe me?
Listen to my story,
Say you won’t leave me.
When I say I’m sorry,
Can you forgive me?


When I say I will always be there,
Will you believe?

If I told you I’ve been cleanin’ my soul,
And If I promised you I’ll regain control,
Will you open your door,
And let me in take me for who I am,
And not for who I’ve been, who I’ve been?
(Who I've been)

When I say I’m sorry,
Will you believe me?
Listen to my story,
Say you won’t leave me.
When I say I’m sorry,
Can your forgive me?
When I say I will always be there,
Will you believe me?

When I say I’m sorry
When I say I’m sorry
When I say I’m sorry
When I say I’m sorry
When I say I’m sorry

Can you forgive me?
When I say I will always be there,
Will you believe?

p/s: ana, i'm so sorrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy...uhuk uhuk
punyalah aku nak dengar lagu ni, try laa donload..tulisan rusia jer ada link bleh donload yang tak kena ban oleh uitm, aku klik jer mana2 tulisan, sekali memang kuar utk donload..hahahahaha..lawak2..mesti orang rusian gelakkan aku..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, January 30, 2008

Sharlinie Oh Sharlinie..


Mungkin terlalu lewat untuk aku post pasal ni sejak berita kehilangan adik sharlinie sejak hampir² sebulan..rupanya kecik jer dunia ni..sharlinie ni anak sedara kepada arwah kawan ngah dan long aku..cucu orang negeri aku rupanya..Harap dier dapat dikembalikan dengan selamat..

Semalam ngah aku citer, sejak citer pasal budak hilang ni, ngah aku selalu laa nasihat danish jangan main kat luar takut kena culik..boleh dier bantai pi nasihat kat jiran ngah aku, "Uncle, jangan main kat luar..nanti hilang kena culik" hahahahahahaha..memang lawak..Mcm tu laa Danish kalo kiter nasihat dier, mesti dier nasihat orang lain plak..Lawak sungguh..huhuhu

Semalam danish buat chemo lagi.Dah kuar wad pun..Skang dia makan ubat gemuk (steroid) tapi tak gemuk2 pun ngah aku tgk..doctor pun heran sal ape tak gemuk lagi..selera dia biase je..takde la lalu mkn sgt..mcm mula2 dier kena amik steroid dulu..sekadar makan biase je..gamaknyer ultraman tak boleh mkan banyak sgt kot..susah nak terbang ngah aku cakap..muehehehe..


Gambar danish lepas chemo dulu..skang dh kurus balik..masa ni berat gila dan semua org tanak dukung dier..hehehehe
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, January 29, 2008

Resepi Rempah Ikan Bakar...


Seperti dijanjikan, dibawah ni resepi rempah utk membuat ikan bakar..yum yum...

Bahan-bahan:-
Cili boh
Bawang merah dan bawang putih (dikisar sekali)
Serai dan halia(dikisar sekali)
air belacan
Gula melaka 1 ketul
Gula dan garam secukup rasa
Bunga kantan dikisar
Daun limau purut 3 helai

Cara Menyediakan:-
Panaskan minyak...
Tumiskan cili boh sehingga garing..
Lepas tu masukkan gula melaka..
Tumiskan pula bawang merah dan bawang putih hingga naik bau..
Pastu masukkan serai dan halia..
Pastu masukkan bunga kantan yang dikisar tadi..
Masukkan air belacan,gula dan garam secukup rasa dan daun limau purut
Sheaappp...

Memula tu bakar ikan ala2 setengah masak macam tu, balik depan belakang, kendian taruk rempah ikan bakar ni dlm ikan tersebut.. selepas itewh di balut dengan daun pisang atau aluminium foil..sekian..sila jemput makan..bila dah btol2 masak..kan food poisoning plak..mueheheh

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Lagi Pic Kat Kem Isi Rimba



romantic sungguh!!


sonoknya mandi..


my hubby laa paling lama berenang..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, January 28, 2008

Happy Belated Birthday Ma & Long (26.01.2008)

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

*updated Berkelah Di Kem Isi Rimba...



siap masuk majalah...huhuhu..


Aku nak citer pasal weekend hari tuh..Kitorang pegi Ulu Kemensah..Alaa, kat belakang Zoo Negara jer..Kitorang sewa pondok kat situ..RM35.00 kalo tak silap aku coz long aku yang sponsored…Memula cuak jugak laa..jalan dah laa tepi² bukit dan curang dalam yang hamat kat bawah..sampai laa kawasan atas sekali..rupanya tersilap information, abang aku yang silap faham..hampeh jerks..turun balik bukit² tu..ma aku toksah citer ar, soseh soseh kat belakang baca ayat pelindung semer..huhuhu..cuak tak cuak..kekeke…

Maka sampailah di tempat yang dituju…Kem Isi Rimba..wah sungguh seronok melihat air…sungguh tak sabar²…memula tu kitorang buat BBQ dulu kat situh…bakar-bakar ayam, ikan dan sosej..Nyum Nyum..Perencah ikan bakar ni ma aku buat…Resepi ikhlas dari Ikan Bakar dari Paka..hehehehe..Tokey ikan baker sendirik yang call my hubby bagi resepi..nanti aku sharekan disini…sebab aku pun ingat² laa..Lepas xtvt membakar selesai dengan bantuan menghidupkan api oleh abah aku, kitorang start laa xtvt makan² then xtvt mandi manda bermanja² tu…hehehehe..my hubby jer reti berenang ngan abah aku..

kitorang gelak sakan kat abah aku coz dier berenang pakai kain pelikat..ma aku jer tak join..aku dah la x bawak baju persalinan..last² pakai baju thshirt dan suar trek my hubby..hahahahaha…nak mandi punya pasal….syok gila main air macam tak penah jumpa air ni..my hubby ajar aku berenang, (konon) dier pegang aku, tu pun aku cuak takut lemas..hehehe..tertelan jugak air sekali…ampehs jerk..pastu continue xtvt makan² lagi selepas semuanya telah kecut²…huhuhu..

then solat peh tu xtvt memotong kek..kiranya nak celebrate birthday ma & long aku sekali laa ni..gambar2 nanti aku hapdate kemudian la..Semalam aku sponsored kek, Chocolate Banana..Yum Yum Delicious…Tapi bila banyak plak rasa tak best, syok beli yang sepotong² tu pulak..huhuhu..
Pastu bersurai….Sekian…Malam, my hubby tido awal gila..letih laa tu coz dier yang paling banyak berenang..macam jakun dah aku nampak.OPPPS!




mak aku tunjuk skill bakar ikan



abah aku tengah syok makan tuh ngan ma aku
 



my hubby lak tunjuk skill..hehehe..OMG, so sexy..muehehehe
 



kek aku sponsored
 



Dalam bulatanpetak merah tu pondok yang kitorang sewa
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, January 25, 2008

Napelah Bongok Sangat Bekukan Cuti Hubby Aku...

Apsal aku rasa mcm nak marah orang hari ni..Ma aku cakap, masa mengandung ni kena jaga sket marah, nanti 'orang kat dalam' tu pulak jadi perlakuan yang kiter duk biasa buat..uhuk..ok laa..aku marah dengan senyuman...Napelah bongok sangat korang yang duk keja kat P***** N****** H******* tu sesuka hati mak nenek ko jer bekukan cuti hubby aku sabtu sehari selepas chinese new year tu..badigol so'od btol..x pasal2 jumaat tu nak kena rush datang sini balik...uwwwwwwwwwwwwwwwwwwwaaa...sedihnya aku..kalo tak psal kenduri kawan aku konpem aku tak balik trg...seyes...mentang2 ma abah aku tadak kat umah..hehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, January 24, 2008

Happy Belated Birthday My Dear Danish!


malam tadi birthday boy yang remind kat cik su dier "Ciksu happy bitrhday to you" Pelik jer aku...rupanya dier suh aku ckp kat dier happy birthday to you..patutlah before tuh dier mintak aku belikan dier pedang bertukar ngan bertukar yang mahal..huhuhuhu..nanti cik su beli erk dan kirim kat tok ji dan tok ki..bila aku nyanyi lagu happy birthday kat dier, dier siap joget2 lagi ngah aku ckp..syok nyer kalo dapat tengok..hehehe..2 hari lagi birthday tok ji dier ngan long aku..aku pun tak tau la nak beli apa..belikan purse?ok ker?nanti laa aku carik atau x pun bagi jer duit..muehehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, January 22, 2008

Parking Ketengah Lagikkkkkk...

Hahaha..aku dah 2 hari parking ketengah..plz somebody help me..mesti orang yang x dpt parking calar jugak kereta aku kat tempat parking tuhh..tolonglah jangan...huhuhu..sheall jerkk...aku keluar2 dari kereta tengok kereta aku ketengah lagi dari petak...aku dah blank dah xleh nak pikir..aku tinggal jer mcm tu..hehehehe..sungguh jahat sekali..esok2 laa aku belajar parking biar masuk ketengah lagi..aku tinggalkan dengan serangkap pantun..

Pulau pandau jauh ketengah
Gunung daik bercabang tiga
Maafkan aku parking ketengah
Nanti aku cuba lagi laa sampai berjaya..

hehehehe..
jgn mare noooo..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, January 21, 2008

*updated Nasi Kerabu For 6..

Ni juadah aku masa hari ahad tu..pagi2 ahad tu aku ngan my hubby pegi beli ar bahan2 utk buat nasi kerabu..atau nasi ulam..

BAHAN-BAHAN:-
1)Utk Dihiris Nipis2 mcm nak buat bunga rampai tu utk dibuat ulam nasi
a)Ulam Raja
b)Pucuk putat (kat sini orang panggil pucuk tenggek burung)
c)Daun Ketereh (kat sini orang panggil daun gajus)
d)timun batang
e)daun kunyit
f)bunga kantan
g)taugeh (bukan kartunis taugeh yer)
h)kacang panjang

2)Utk dibuat SAMBAL IKAN
a)kelapa parut digoreng jgn garing sangat..sedang2 saja bang...
b) Ikan selayang 6 ekor direbus(ps:ikan sardin tuuu) dengan sedikit garam,pak aji dan asam keping...dan amik isi ikan..
c)5 ulas bawang merah, 1 batang serai, 1 inci halia dan 2 bijik bawang putih
*tumbuk laa semua sekali..buh gula sket..siap bahagian sambal

3.Tumis budu
ni mak aku tak buat semalam..malas..hehehe...so buh jer budu,lada, perah asam limau jer..pun sodap..hehehe
ni atas permintaan cekedot:-aku amik kat my resepi jer
# 5-10 biji lada kering
# 1/2 biji bawang besar
# 2 ulas bawang putih
# 1cm halia
# 1cm kunyit/ 1 sk serbuk kunyit
# 200ml/ 1/2 tin santan pekat
# 2 btg serai
# 2 keping asam gelugur
# 2 sudu besar budu / 3 sudu besar sos ikan
# garam dan gula melaka

cara-cara:-blend lada kering, bawang, kunyit dan halia sehingga lumat.
# Panaskan minyak(kena banyak siket), tumis semua bahan blend tadi sehingga pecah minyak..

credit to yani
CARA MAKAN..
buh nasi putih, buh ulam2,buh sambal ikan,buh tumis budu,GAUL rata..then sila2 laa makan..tunggu apa lagi..tidak dilupakan keropok dan solok lada..yum yum..tp semalam ma aku x buat solok lada..lauk2 tmbhan seperti Lala rebus, ayam goreng dan daging masak merah serta telur masin...anda terliur?? buat laa sendirikk..hahahahaha..jgn jelez..seyes sedap...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Panic Room...

Entry diatas tidak ada kena mengena dengan movie David Fincher okk..aku pun dah lupa mcm mana citer ni..aku just nak citer aktiviti sepanjang weekend hr tu..hari sabtu tu mcm aku katakan pada entry yang lepas, mak aku buat jugak mee kari yang dijanjikan utk lunch..yum yum..delicious marvellous...before that, aku pegi Tesco ngan ma, kak long n long..Abah duk jer kat umah pasal dier memang malas bab2 shopping ni..we all ni shopaholic..lebih2 lagi ma aku laa..siap dier yang suh extent lama sket sampai la kul 2 lebih..pas tu gi PAS lak beli kerongsang..ma aku pun beli jugakk...saper yang suka shopping leh laa ajak ma aku..hehehe...aku pandang jer semua barang dengan pandangan sinis..sebab aku dah kering bulan ni..uhuk uhuk..lambatnya gaji...
Then petang pegi Teluk Panglima Garang umah anak angkat abah aku, makan LAKSA SARAWAK..aku penah mkn sekali kat SHACK dulu tp x ingat dah rasa dier..ada satu bahan dier tu aku rasa mcm makjun jer..huhuhu..kalo aku x perah asam aku rasa bleh termuntah aku makan...so far ok laa.sedap..pastu gi plak umah kazen aku kat Tmn SKI..makan nasi minyak ayam merah dan gulai daging n acar..yum yum delicious jugak..Pada tepat jam 11 time kitorang nak balik umah aku, aku telah pitam..nasib baik my hubby kat belakang sempat pegang aku..diorang usung aku ramai2...abang aku citer ma abah aku siap hembus2 bc2 ayat lagi kat telinga aku dah mak aku jerkah aku..aku bleh dengar semua tu tp nak bukak mata tu memang terasa berat yang amat..mcm dialam khayalan..hehehe..tu laa panic room yang aku nak citer..muehehehe..mungkin sebab aku pulun banyak sgt hr tu..balik jer umah memang aku muntah laa semua yang delicious yummy tadi..hampeh jer..kosong balik perut aku..sekian..my hubby siap pesan lagi kat aku jgn pengsan lagik..hah tau pun cuak..hehehehe..syg my hubby...muashhhhhhhhhhhhh 108kali..huhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, January 18, 2008

Esok Makan Mee Kari Spesel....

Malam tadi aku pegi Tesco ngan my hubby coz esoksilap-malam ni my family nak dtg umah..ma abah kak long n long jer..aku nak suh mak aku masakkan aku mee kari..so malam tadi bahan²nya aku dah siap² beli ar..hehehe..x sabarnya nak makan mee kari mak aku buat..ni kira kategori mengidam laa jugakkk..hehehe..mesti ngah aku hangen jer dengar sebab tu antara peberet food kat umah laa kalo mak aku masak, beside laksa n ayam percik..hehehe..tp adik aku tu kurang sket mee kari sebab dier x suka sayur dan bahan² dlm mee kari tuh..kalo mak aku buat dier bedal ayam, udang dan kerang jer..hampeh btoi..tauge ker sawi ker dier sumbat lam mulut aku..hehehehee...wahh..dah terlelh air liur aku ni...nak gi bfast laa sat...nanti aku amik pic aku tunjuk kat korang kasi meleleh air liur ok..hehehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, January 17, 2008

My First Checkup...

Hari ni aku pi Klinik S***** kat Seksyen * tu untuk buat first checkup..hari ni doktor tu buat scan kat perut aku...aku ngan my hubby tengok la kurniaan Ilahi yang sungguh kecik tu...comel nyer Ya Allah..x dpt kugambarkan betapa gembiranya aku hari ni..dpt melihat my baby ♥ berdenyut jantungnya dlm perut aku...kecik nyer tangan duk terkapai²..nasib x buat peace kat aku..hehehe..tp melalui ultra sound doktor tu kater baru 10 minggu 6 hari tp kalo ikut period cycle dah 12 minggu..ntah la..doktor tu ckp tu cuma prediction..baru lagi katernya..then dier check tekanan darah dan amik darah aku...nanti bila kandungan aku masuk 5,7 dan 8 bulan aku kena buat checkup diabetes plak coz abah aku diabetes..ok laa..aku baru nak start sambung keja..hehehe..sedih gak coz x dpt gambar scan tu..huk huk huk...my hubby plak x nak snap masa tu...ampehs jer..pdahal dah bawak dah kamera nya..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, January 16, 2008

Sungguh Terharu...

Aku br sudah makan nasi goreng kat kantin..dah 2 hari makan nasi goreng..huhuhu..dah lama x makan nasi goreng lepas kawen..kat rumah x penah aku buat nasi goreng sebab bila aku nak buat nasi goreng mesti my hubby suh buat nasi putih dan lauk simple² jer..simple² disini bermaksud ayam masak merah ker, sup ayam ker tomyam ker..adakah itu simple?simple bagi aku adalah goreng nasi buh telur+sayur+ikan bilis..sheaapppp..
sungguh berbeza simple aku ngan dier...
aku bukan nak citer psl nasi goreng tapi psl malam tadi..my hubby agaknya terkejut membaca mesej aku tentang bagaimana perokok pasif yang boleh membawa kecacatan kepada janin dlm kandungan yang dikandung 30%lebih tinggi..perokok pasif tu aku la, yang menyedut asap rokok yang tengah merokok..yang tengah merokok tu dier...malam tadi dier hisap rokok gak tapi kat balkoni luar rumah aku..sungguh terharu sekali..harap2 ni bukan utk satu malam jer..aku kena mesej dier every single day aku rasa baru dier insaf..kalo dier nak insaf..
ingat nak mogok x masak semalam sekali dier ajak pegi pasar malam daa..'x payah masak' dier ckp kat aku...huh..x sempat mogok..hehehehe...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, January 15, 2008

Dear Hubby, Plz Stop Smoking.....Plzzzzzzzzzzzzzzzzz


Malam tadi aku memang hangen btol laa ngan my hubby, ntah bape batang rokok sehari yang dier pulun pun aku x tau..lepas satu satu..aku dah penat dah membebel..dier bantai buat dek jer..memang dier x lawan sebab dier tahu mender yang dier buat tuh salah..yer memang salah..hr ni mata aku dah bengkak2..bukan nak memujuk pun aku malam tadi..hampeh jerkk...dah laa aku tengah geram..tolong laa aku mcm mana lagi aku nak suh dier quit smoking ni..anak dah nak keluar pun aku rasa dier x berenti2 merokok..

Rokok, i hate u.......................................................

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, January 14, 2008

The Game Plan @ Bilik Semi ..


Hahaha..lawak btol..aku nengok cd jer citer ni ngan my hubby kat bilik member my hubby..dah laa tuan bilik takder..save budget sket..kalo tengok kat wayang mau terbang lagi RM20 hengget..muehehehe..nih siap leh baring2 lagi atas air bed kwn my hubby tu..syok jer..citer ni pun bagi aku Ok gak..ada laa scene aku meleleh ayor mata tanpa disedari oleh my hubby sebab dier membontoti aku..meuehehehehe...ada unsur2 moral disitewh..aku bukan pen'review' yang baik..so sila nonton sendirik yer..muehehehehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale @TGV Bukit Raja's J.J


Ni movie aku nengok ngan my hubby n his fren..fren of my 2nd bro too..lawak btol..aku dah kenal hampir setahun, since malam tadi baru tahu dier kwn abang ngah aku..muehehehe..
review psl filem ni- ok syok laa..bleh laa nonton..ada la sket unsur2 tidak U disituh tp sket jer laa..movie ni U movie...saper suka perang2 guna pedang ngan panah memang sesuwai sekali utk menontonnya...memula ingat nak layan citer melayu 'Di Kala Bulan Mengambang' sekali wrong timing laa..btol2 waktu maghrib ada tayangan yang awal..x kosser plak nak nunggu kul 9, so terpaksa ar aku ikut 2 org lelaki itewhhh..tp so far enjoy laa this movie...the end..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Yuhuuu..Yehaaa...My First Drive Since 99!


p/s:tu laa kunci kereta CBR diatas meja ofiz aku..

Alhamdulillah...baru jer beberapa hari, 2 weeks kan?satu azam tahun baru aku dah tercapai..aku dah drive sendirik ke ofiz tanpa menyusahkan my hubby dengan CBR kesayangannya...hari ni aku tanya dier, dier nervous tak aku nak drive, dier ckp nape lak dier nak nervous...keypad lock punya hubby..hey you...wifey kesayangan ko ni nak drive keta kesayangan ko..muehehehehe..siap parking montot dulu tuh..muehehehehehe..semalam my hubby bagi rating '0' utk parking aku...hangen jer aku satu hari..hari ni aku berjaya parking dengan cemerlang sekali..bagi aku laa..muehehehehe..Disini of coz laa aku mengucapkan jutaan terima kasih kepada sifoo driving school aku, cik niza kerana ajar aku yang benak ni, (p/s:kater my hubby)..hampeh sungguh..walaupun aku tau dier cuak aku drive hr ni tp aku nampak dier buat2 cekal dan tabah..hahahahaha..ok laa..cukuplah tu..x balik lagi hr ni ni..muehehehe..sungguh cilakas..nanti lepas aku balik dulu selamat2..esok aku sambung lagikk keberlagakan itewwhhh..hahahaha..cilakas cilakaa...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, January 09, 2008

Yuhuu..Yehaa...Yuhuu..Esok Cuti..

Selamat Menyambut Awal Muharam kepada semua yang beragama Islam..esok x der plan nak kemana2..nak pegi basuh CBR jer laa kat padang jawa...tu pun kalo my hubby rajin..last week ingat nak pegi tapi dier lak lupa..sian CBR kami tu..kena getah pokok..maklumlah tadek porch..muehehehehe..kan aku buat porch kat situ mau gelak semua orang kat blok aku tu..muahahahahahahahaha...
p/s: ni aku lupa publish hari tu sebab rushing my hubby datang amik awal plak..
memang aku pegi basuh CBR semalam..siap bleh telek muka aku dlm bontot keta tu..esok cuti lagi..muehehehehe..bestnyer...leh aku tido lelama lagikk..hr ni aku rasa tak der mood jer nak keja..nape laa x bagi cuti awal muharam 2 hari..kan tahun baru Islam ni..muehehehehe...azam tahun baru sama laa ngan tahun baru 2008..nak kena ulang ker?sila baca sendirik laa..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Hidup Biar Sedap!


hari ni aku sajer jer nak buat korang terliur baca blog aku..weekend hari tu aku mengidam nak makan kek coklat tapi x jumpa..last2 aku terfikir satu eskrim ni yang 2 in one..ada eskrim n kek kat dalam dier tapi kek dier sket yang hamat...aku makan 3 slices tapi rasa tak cukup..last week makan dengan hubby n kwn2 dear hubby..tu psl aku tak puas makan..dis week aku nak suh my hubby beli utk aku jer..just rm9++ what..kang aku suh beli moise chocolate cake yang rega rm70 yang kat secret recepi tu kan..kan.kan..wahahahahahahahahhahaha..cilakas sungguh isteri ini..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, January 08, 2008

Tahniah Adikku...

Ptg ni aku dapat SMS dari adik aku, eg baru naik pangkat jadik Assistant Supervisor..syukur Alhamdulillah..leh aku pow duit dier nanti..nanti raya jgn lupa sediakan duit lebih utk anak sedara baru dlm peyut aku ni...muahahahahahhaahahahahahahahahahaha(Sungguh cilakas kan?)

eg n danish
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Ikan Singgang for Two..

Hahaha..sungguh menyentuh jiwa sekali menu aku untuk dinner malam tadi....aku memang dah lama nak makan nasi lauk ikan singgang..walaupun my hubby tak tau yang lengkuas aku guna utk buat singgang malam tadi yang aku beli 3-4 minggu lepas(kering tahap dewa² kelas ketiga)tapi dier makan siap tambah² lagi..muahahahahahaha..janji rasanya adalah singgang..siap ada petai dan budu dan makin terangkat hingga ke langit ketujuh...durjana kan..hehehe...nikmat dunia ku telah kembali...nak makan nasi...hahaha..kepada nasi yang dirindui...balik ni aku makan lagi ko...muahahahahahahahahahahahahaha

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, January 07, 2008

Selamat Pengantin Baru Aween & Khairul..


p/s: ni laa aween..
Semalam aku kekampung Kundang, Banting..kira2 sejam lebih dari Shah Alam..semalam jugak pertama kalinya aku makan nasi dari selepas raya..my baby ♥ nak makan nasi minyak rupanya...nape laa x ckp awal2..tapi memang tekak aku rasa loya..my hubby ckp x payah gosok gigi..sebab kalo aku gosok gigi sure aku muntah..so malam tadi tido dengan tak gosok gigi..muehahahahaha...lepas tu kitorang(oh aku pegi dengan 2 lagi kwn my hubby-sadi n anz)berjalan2 beromen romantik2 di Pantai Morib yang tak mcm pantai pun...muehehehehe..sungguh tak best..rasa nak terus balik terengganu laa mcm ni..upset upset...dan mkn keropok lekor yang keras kejung..adushh...sorry to say laa org selangor, memang pantai korang tak ghuper pantai..mueheehehhee..silalah ke terengganu..support visit terengganu O8...

p/s:ni laa pantai yer kawan2..muehehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, January 04, 2008

Berkampung Di Canseleri

yer..dah banyak hari aku berkampung di Canseleri..sehari suntuk duk menggodek sistem, adjust sana adjust sini..sekali pernah tersepak ngan Datuk Seri VC..tp x sempat lak nak berkenalan..muahahahahaha..sampai x sempat aku nak buat aktiviti mengular aku mcm gomenian yang lain..muahahahahahahahahahaha...lepas ni nak buat utk ofiz aku plak..aduhai..x leh nak mengular plak di tahun baru ni...my dear hubby manjang jer OT..sampai umah dah malam..anak2 pun x kenal dah..(p/s: aku lupa, tadak anak lagi kat luar..kat dlm peyut..still still)2 minggu lagi aku nak pi check up..with my hubby..of coz..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, January 03, 2008

Azam 2008

Hari ni aku bz jugak laa..siapkan manual untuk sistem yang aku buat..penat mereka ayat dan menyusun gambar-gambar interface sistem..huh..seb baik keja ni memang aku suka..coding mengkoding aku malas sket..aku still n still x leh makan nasi(walapon teringin yang hamat ....walawehhhhhhhhhh)dan makan makanan ruji aku adalah apple + roti..huhuhu..susu anmum + soya...tu jer laa yang aku hadap saban hari..
ari tu aku janji dan bagitau azam aku kat sini..

1) Nak jadi isteri yang tidak terlalu sensitif
2) Nak belajar bawak keta (ms balik raya hari tu aku dah belajar pulas2 stereng kat kawasan kampung aku, tu pun my hubby ckp aku macam nak kait buah bila pegang stereng..stereng lock punya hubby :))..)
3) Nak simpan duit banyak sket dlm tabung haji..aku rasa baru ada 3 rat jer dlm tuh..hahahahahahaha..
4) Nak bayar PTPTpu tak missed tetiap bulan(sungguh morni kan?-KERAjaan patut bangga dpt rakyat mcm aku)
5) Nak bayar segala hutang piutang seperti TATI n Yayasan..duit maklang sekali..
6)Nak beli laptop so kena menabung laa banyak sket

Apa lagi erk..erm tu jer laa utk hari ni...'Azam' growth everyday what...hahahahaaha

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, January 02, 2008

Selamat Hari Lahir My Hubby, Linda & Kak Mimi...


wah wah wah...sudah tahun baru 2008.semalam belikan bday present utk my hubby..Olympus 7.1MP Digital Camera - FE-210 .
abeslah sebelah tangan..lagipun, dulu aku hilangkan kamera digital dier masa keja kat PJ..muahahaha..kira qadak balik laa ni..dulu dier beli yang 3.0MP pun abes sebelah tangan..cepat sungguh teknologi kan..ish ish...tak terkejar..seb baik aku bukan gila gadjet mcm erm..erm..long kot..hehhehe..(sori bro!)

ok, kepada peng'share' bday sama hubby aku tu, aku ucapkan selamat hari lahir moga panjang umur + murah rezeki+dan happy+happy+happy+happy+happy selalu...


p/s: aku tumpang glemer..hehehehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer